Jump to content

Calypso

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

About Calypso

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei! Jeg har nå trent styrketrening i ca 6 år. Derav bestående av baseøvelser (mark, benk, knebøy) og frivekter på overkropp samt noen isolasjonsøvelser på rumpe og bein (bicepscurl og triceps i ulike versjoner, kabel/manualer på rygg og skuldre, militærpress, glutebridge og hipthrust). Tar også pullups og chinups. Jeg trener fullkropp annenhver dag der jeg har 2 økter tung og 1 økt lett, og varierer endel mellom ulike isolasjonsøvelser i både vekt og antall rep. Nå føler jeg at jeg står på stedet hvil, utviklingsmessig. Jeg er 163 høy og ligger på ca 58 kg. Trener flere rep med henholdvis 80 kg i knebøy, 40 kg i benk og 70-90 kg i mark per nå. Jeg har realtivt lav fettprosent uten å trene særlig kardio, og er ganske markert uten å være "shredded" - det er ikke det jeg ønsker å være heller. Jeg spiser ikke helt rent, selv om jeg spiser temmelig sunt. Må ha endel karbs for å greie å ikke gå i underskudd på kcal. Spiser variert med ulike typer kjøtt, grønnsaker, ris, pasta og meieriprodukter. Tar også gainer fra god produsent etter hver trening og på hviledag. Jeg sliter med å få i meg store posjoner og blir fort mett. Målet mitt nå er å øke i vekt og muskelmasse, og spesielt bein. Jeg synes selv jeg er for slank og vil ha tydeligere utvikling og forme kroppen mer. Jeg spiser i snitt 3000 kcal hver dag, må innrømme jeg ikke aner hvor mye jeg forbrenner men jeg synes hvert fall det er fryktelig vanskelig å øke i vekt... Har brukt over et år på å legge på meg 7 kg med målrettet kosthold og trening. Er det noen som kan anbefale et treningsprogram for meg, der jeg sakte med sikkert klarer å øke i vekt med hovedfokus på økning av muskelmasse? Bør jeg vurdere splittprogram i stedet for fullkropp? Og tips til maten tar jeg gjerne i mot!
 2. Har den siste måneden av og til opplevd sterk og intens smerte fra rett under foten som sprer seg oppover som en slags krampe. Vanskelig å forklare akkurat hva som skjer, men det utløses når jeg feks står på tå eller nesten ut av ingenting om jeg ligger i senga og beveger litt på meg. Ofte når jeg ligger sidelengs. Det er nesten som å tråkke rett på en spiker som går gjennom foten... Noen som har aning om hva det kan være? Det gir seg like fort som det kommer og jeg er ikke plaget med det sånn veldig, men skulle likt å vite hvorfor det skjer og om jeg kan forebygge det. Har fokus på god teknikk i alle øvelser og at jeg skal presse med hælene. Har ikke hatt noen skader, men sliter litt med kneet av og til om jeg har tatt i litt mye på kardioen i terreng. Smertene som kommer under foten skjer i begge beina.
 3. Jeg har lenge hatt god progresjon i push ups, der jeg gikk fra å egentlig bare greie en eneste vanlig push up, til å nå greie 15. Jeg presser meg max over tre serier med gode pauser mellom (2-3 min). Vanligvis greier jeg 15-9-8. Men nå har jeg stått stille på 15 litt for lenge synes jeg. Er det noen som har en god forklaring på hvorfor, evt. tips til hva jeg skal gjøre for å fortsette progresjon for å kunne ta flere? Jeg har også et spørsmål om repetisjoner og vektøkning på stanga sånn generelt i alle øvelser. Jeg har til nå stort sett bare økt vekten jeg løfter, men kjenner jeg snart vil stagnere i flere øvelser og at det begynner å bli tuuungt. Jeg synes derfor det er enklere og mer motiverende å ligge på et komfortabelt (men tungt) vektnivå, der jeg gradivs øker repetisjonene i stedet for vekt. Hvordan fungerer egentlig dette med tanke på muskelvekst, er dette veldig individuelt og har kjønn noe å si for hva som er "best" når man ønsker større muskler? Mener på å ha lest en artikkel her som skrev at kvinner gjerne har bedre utbytte av flere rep., enn stadig tyngre vekter...
 4. Nei, det gjør ingenting Gjør ikke noe om de blir litt større heller, men jeg er generelt spinkelt bygd da. Om gutter liker litt saftige lår og rumper bryr jeg meg ikke så mye om, er ikke for dem jeg trener, hehe Men jeg synes jo selv det er flott med en større, trent bakdel!
 5. Må nesten oppdatere her litt, da det har gått 2 mnd siden januar, og i morges målte jeg meg på nytt med spenning. Har målt meg underveis også, uten å skrive det ned, og det så ikke ut som jeg fikk noen særlig fremgang. Men NÅ har det skjedd ting Jeg har gått ned 1 cm på hoftekammen (der jeg sliter med litt love handles), litt under 1 cm rundt midja, der jeg er veldig smal fra før, og ikke egentlig forventet noe veldig til forandring, gått opp nesten 2 cm over rumpa(!!!), og gått opp 05-1 cm rundt lårene (som jeg ikke vet om er bra eller dårlig, hehe Men det gjør ikke noe!) Har stabil vekt og gått opp bare littegranne (som likesågodt kan være vann også) siden januar. Men etter å ha hatt sammenhengende over 2 uker pause med treningen i perioden her, pga. sykdom og reise, er jeg storfornøyd, og ikke så langt unna ønsket mitt om å gå opp 2 cm over rumpa og 2 cm ned rundt hoftene på 2 mnd. Jeg ser virkelig forskjellen i speilet også, det er så digg Og ja.. nå tar jeg 55 kg i knebøy, mer enn min egen kroppsvekt! DET er jeg stolt av det!! Ikke langt unna 60 kg!!
 6. Dette har jeg ikke prøvd nei Men føler jeg har fått bedre muskelkontakt nå som jeg ikke skyter hoftene i været så innmari, og heller fokuserer på at hele ryggen skal være rett, og strammer både magemusklene og rumpa samtidig. Men kjenner det også veldig mye i lårene, så jeg kan prøve dette neste trening og se om det blir enda bedre
 7. Disse var jo helt supre! Her fikk jeg en del svar på hvorfor jeg sliter. Jeg er ikke symmetrisk over skuldrene, venstre er høyere enn høyre. Jeg har hatt litt skulderproblemer også, selv om jeg nå greier 7 pull ups er jeg veldig forsiktig med øvelsen, da jeg ofte får lettere smerter etter øvelsen. Så jeg varierer grepet og prøver meg frem med hva som er vondt og ikke. Prøvde meg frem med metoden vist i den nederste videoen med glute bridge, kjentes mye mer stabilt ut og behagelig, men der viser han at man IKKE skal svaie ryggen? Han ber jo jenta presse ryggen ned i gulvet, og aktivere kjernemusklaturen gjennom øvelsen, samtidig som man strammer rumpa? For å beholde en rett linje. Og ikke gå høyere enn selve hofta, dvs. ikke skyte den opp som jeg har sett på ALLE andre videoer at man skal gjøre
 8. Tusen takk Sliter med det samme hos hip thrust, uten vekter kjenner jeg aktivering, med stang forsvinner den... Vurderer å kjøpe meg strikk ja
 9. Nå er jeg litt frustrert kan man si, og trenger hjelp med å forstå... Jeg sliter med å få kontakt når jeg tar glute-bridge med stang. Jeg varmer opp med flere øvelser og får god kontakt før jeg starter, jeg har prøvd å plassere beina lengre vekk fra rumpa, nærmere rumpa, heva beina, ha noe under ryggen, uten å kjenne det mer eller mindre. Jeg varmer også opp med glute-bridge x 20 i tillegg til andre øvelser uten vekter med rumpa, og da kjenner jeg kontakten. Er svært bevisst og konsentrert gjennom hele øvelsen, og strammer hele veien. Presser bare med hælene i bakken. Har sett flere teknikk-videoer, og lest om problematikk rundt det å ikke få kontakt under øvelsen, uten at det har hjulpet meg. Jeg må ta ganske mange rep før jeg kjenner det når jeg varmer opp, men kjenner det hovedsakelig bare i beina når jeg har stanga over meg. Jeg har en ganske kort overkropp, lang mage og lange bein. Sliter litt med at hoften min er stiv, og føles veldig fort øm om jeg tar øvelser som feks. muslingen (der man ligger sidelengs, hælene samlet og åpner knærne opp og igjen). Kan dette ha noe å si? Jeg kjenner ikke noe i hoften når jeg tar glute bridge, men om jeg ikke konsentrerer meg nok og strammer rumpa, kan jeg fort kjenne lettere smerter nederst i ryggen. Ellers litt skryt også da, for å ikke gjøre hele innlegget svart som kull. Har trent i under et år nå, og gått fra å såvidt greie én push up, til å greie 14 Greide heller ikke å ta en eneste pull-up, nå greier jeg over 20 chin-ups og tok 7 pull-ups på trening i dag!! :ROFLMAO:
 10. Det er helt klart Linjemannen Jeg har mål innen selve treningen også. Feks. å en dag kunne trene med 60 kg i knebøy, med min spinkle lille kropp Så målebåndet er på ingen måte hovedfokus, men skal bidra til motivasjon. Takk for innspill fra dere begge!
 11. Jeg hadde ikke lest svaret ditt da jeg kommenterte sist, kira87, så det var egentlig et svar til Linjemannen Ja, det hørtes ikke dumt ut med 2 cm på to måneder. Så kanskje jeg skal prøve å forholde meg til det, at jeg setter som "mål" å miste 2 cm over hofta og 2 cm økning over rumpa, på 2 måneder Og sjekker feks. en gang i uka for å se hvordan jeg ligger an. Målene på midja og lårene har jeg ikke tenkt å ha noen mål til, det blir bare for å sjekke og holde oversikt over fremgang, for å se konkret hvordan og hvor fort kroppen min endrer seg etter hvordan jeg spiser og trener nå.
 12. Det er ikke sånn at jeg ønsker å gå ned mye i cm, men jeg ønsker meg større rumpe, og gjerne mindre overflødig fett over hoftene, samtidig som en sterk og funksjonell kropp - selvfølgelig. Rett og slett mindre fettprosent og høyere muskelmasse Som de fleste ønsker seg. Synes ikke det burde være uforståelig. Det er heller ikke sånn at jeg ønsker å være besatt av cm i seg selv, men siden jeg begynte å trene, så har jeg oppnådd resultater jeg selv har vanskelig for å konkret se. Kjæresten min mener jeg ser mye sterkere og markert ut siden jeg begynte å trene. Dessverre har jeg vanskelig for å se det selv, til tross for mye studering i speilet, og sammenligning av formbilder Jeg har nå derfor et behov for å se resultater "skriftlig", svart på hvitt, og ikke bare etter min og andres synsing. Jeg vil vite, ikke tro. Jeg regner jo med at andre måler seg, spesielt rumpe, hofte og midje, for å følge fremgang og resultater på samme måte som de gjør med formbilder?
 13. Hei Nå har jeg endelig fått kjøpt meg et målebånd, og har planer om å måle resultatene mine i form av cm, i tillegg til formbilder. I går tok jeg mål av hofte, midje, rumpe og lår. Og jeg har veldig lyst til å sette meg konkrete mål til konkrete datoer, for motivasjonen sin del. Til info trener jeg styrke 3 dager i uka, med blant annet øvelser som knebøy, am. markløft, glute bridge, roing med manualer, pullups og push ups. Hovedfokus på rumpeøvelser, ettersom det er der jeg ønsker aller mest forandring. Jeg har trent siden mars i fjor, men startet ordentlig styrketrening i juni-juli 2014. Etter en god pause i desember og nå ut i januar, er jeg tilbake med lettere vekter for å "starte på nytt", og bygge meg opp til det jeg løftet før pausen min. Høyde: 165 cm Vekt: 52, 5 kg Målene mine er: Hofte: 80-79 cm Midje: 64 cm Rumpe: 90 cm Lår: 50 cm (på det bredeste punktet) Vekten min har dessverre gått ned i pausen, pga. mer kardio i form av tur, og mindre fokus på å spise nok mat. Før pausen veide jeg 54 kg, og følte meg generelt strammere og sterkere enn jeg gjør nå. Som kanskje flere ser, er jeg generelt liten og tynn. Har naturlig smal midje, ganske høyt oppe. Vet ikke om jeg trenger å gå noe mer opp enn til 55 kg, men har ikke fokus på vekten uansett. Har noe overflødig fett mellom midje og hoftene, som jeg veldig gjerne vil bytte ut med litt abs Er det urealistisk å feks. sette seg mål til å gå ned i cm rundt hoftene, og opp i cm rundt rumpa, på to måneders tid - forutsett at jeg trener jevnlig og spiser riktig i perioden? Altså at jeg måler meg igjen om to måneder? Eller burde jeg sette meg en lengre tidsperiode før måling igjen? Og hvor mange cm er realistisk og fornuftig å sette seg som mål? Jeg vil jo gjerne sette meg sånne mål at jeg må jobbe for det, og har planer om å måle meg underveis i perioden bare for å sjekke (men ikke skrive det ned) at jeg er på riktig vei. Men jeg har heller ikke lyst til å sette meg urealistiske mål, så jeg blir veldig skuffet om jeg den dagen jeg måler meg "offisielt", blir veldig skuffet fordi jeg ikke greide å nå målene jeg hadde fastsatt å skulle greie. Innspill?
 14. Jeg har hjemmegym med ordentlig utstyr Skal sjekke ut om vi kan kjøpe oss litt lettere vekter så jeg kan øke saktere enn jeg gjør nå! Tusen takk for masse tips
 15. Så enkelt sagt, så lenge jeg greier å løfte stanga like mange ganger som forrige gang med tyngre vekt, så blir jeg sterkere? Selv om jeg ikke kjenner det sånn som jeg gjør når jeg tar flere reps uten vekt eller med lavere vekter? Isåfall er jo det flott, men jeg blir jo veldig i tvil når jeg leser at det f.eks. ikke er noe poeng i å ta knebøy når man ikke har muskelkontakt. Skal helt klart innrømme at jeg har den oppfatningen at når det svir eller jeg er støl i 2 dager etterpå, så føler jeg at jeg har hatt en bedre treningsøkt enn hvis ikke. Så det er fint å høre at det ikke er tilfellet! Jeg er temmelig sikker på at jeg gjør øvelsene riktig Men hva gjør jeg hvis jeg stagnerer litt? Jeg har økt jevnlig og ikke stagnert i noen øvelser, bortsett fra benkpress de siste to øktene. Jeg greier f.eks. å ta 5 rep på første sett, 4 på neste og kanskje 2 på siste. Bør jeg gå tilbake til der jeg greier å løfte 5 på alle 3 settene, eller fortsette å presse meg på vekta jeg tar nå? Jeg øker 2, 5 kg hver tredje til annenhver trening.
×
×
 • Create New...