Gå til innhold

Elliot

Medlemmer
 • Innholdsteller

  219
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Elliot

 • Rang
  Medlem

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Elliot

  Personlig trener

  Ok, takk. Og så lurer jeg på hvordan du holder deg oppdatert på forskning og ny utvikling innen trening? Er det noen websider som kan anbefales? Begynner å bli endel år siden jeg tok graden min og det har kanskje skjedd noe innen treningsforskningen som jeg bør holde meg oppdatert om.
 2. Elliot

  Personlig trener

  Takk. Hva vil du si er de viktigste egenskapene til en personlig trener? Å kunne mye treningslære, anatomi, muskelfunskjon og teknikk? Eller er det mer viktig å "forstå" kunden, være god til å lytte og kunne motivere til fortsatt trening?
 3. Elliot

  Personlig trener

  Hei, Er det noen personlige trenere eller andre her som kan beskrive hvordan en typisk arbeidsdag er? Hvordan kundeoppfølgingen foregår etc.. Utfordringer med jobben og positive aspekter ved jobben? Og kva klarer man typisk å tjene per måned? Lett å leve av det som jobb? Eller må det veldig mye innsats til for å tjene greit?
 4. Smerter helt nederst i buken. Nærheten av blæra. Typisk litt smerter ved squatting med 1 bein. Ved situps, etter løping. Reise seg opp av senga.
 5. Denne treningen er ganske ekstrem og jeg ville ikke anbefalt den til folk på et normal nivå, eller ikke de som er ekstremt godt trent. Men det er vel noen få som kan komme unna med slik hard trening. Årsaken er at det er 6 ganske harde økter i løpet av en uke. Normalt godt trente klarer seg utmerket med 2-3 harde økter på en uke.
 6. Utøverene til Renato Canova (treneren til noen av verdens beste langdistanseløpere) har aldri treninger med varighet over 70-80 minutter. Han begrunner dette med at hastigheten på løpingen på rolige langturer på 1t 30 min-2t har meget liten overføringverdi til hastigheten på løpingen i en konkurranse. Altså hastigheten er for lav i forhold til konkurransefart til at den påvirker konkuransefarten positivt. Men han har ofte hurtige langturer på 1 time og mer for halvmarathon/marathonløpere. Der progresjonen og målet er å holde ut i lengre og lengre tid på en hastighet i nærheten av konkurran
 7. Jeg ser at forskning viser dette, men det er gjort på studenter og normalt trente folk og ikke på eliteutøvere, så jeg er noe skeptisk. Jeg har sett programmene til ganske mange eliteutøvere og jeg kan ikke se at de har treningsøkter i nedoverbakke. Dette er utøvere som konkurrer på 1500m-10000m på bane, så det er sikkert annerledes for terrengløpere. Jeg er enig at det er sikkert lurt at du har noe nedoverbakkeløping i treningen da du gjør dette i konkurranser. Ren hurtighet utvikles best med trening med varighet under 10 sekunder. 95%-100% intensitet. Spesifikk konkurransefart utvikles
 8. Jeg mener en slik periodisering er utdatert. Den beste måten å utvikle seg over lengre tid som løper er å utvikle alle kvaliteter samtidig, men i ulike mengeforhold ettersom hvor man er i sesongen. Hurtighetstrening bør ikke neglisjeres over lange perodioder for så å plutselig starte med det rett før konkurransene starter. “Training is not to replace, but to ADD,” Renato Canova. Her tar du nok feil. Fordi styrke er evnen til muskelen til å produsere størst mulig kraft. For å gjøre dette må intensiteten være høy. I dette tilfellet løpshastigheten i motbakke. Hva tror du utvikler mest
 9. Et fint tips, men jeg ville personlig vært forsiktig med denne treningen som du nevner her. Årsakene er disse: -Intervalltrening for 3000m bør gjøres flatt, da kroppen vil tilpasse seg hastigheten man trener med. Ved lange bakkeløp blir hastigheten man klarer å løpe i redusert betraktlig. Jeg ville i ivertfall ikke hatt alle intervalløktene som denne type trening. - Skaderisikoen øker betraktlig ved løping i nedoverbakke. Spesielt hvis man har litt hastighet på løpingen. Strekkskader og runners knee er typiske. Ingen sprintere så vidt jeg vet løper sprint i nedoverbakke, da skaderisi
 10. Tap av væske på lengre turer eller trening i varmt vær kan også øke pulsen. Mange faktorer. Men hvis man ligger på 90% av makspuls og man jogger lett, så mener jeg definitivt makspulsen ikke er korrekt kalkulert.
 11. Løp 5 dager pr uke. eks m:40 min-50 helt rolig t:6x1000m i 5-10km fart (6x5 min 1min 30 sek pause) alterneres med 20x300m (3k fart)( ca 1 min løping. 30 sek pause.) o:Fri t:50 helt rolig f: 30-40 min progressiv langtur ca (halvmarathon/10km fart) l:Fri s:50 helt rolig+5x80m bakkesprint Du skal ikke trenge å drepe deg selv eller nesten spy på trening. Det er tullete og fører ikke til langsiktig framgang. Tirsdag og Torsdag skal føles moderat harde og du skal kunne avslutte treningen og føle du kunne løpt litt flere intervaller eller litt lengre på 40 progressiv langtur. Drop
 12. Anbefaling til en god øvelse for å trene transversus abdominus hjemme?
 13. Jeg har det. Ingen operasjon på meg. Men heller ikke 100% selv etter flere år. Tror det kan lønne seg å trene opp lyskemuskulaturen.
 14. Finnes det øvelser man kan gjøre selv for å rette opp et bekken som er litt skjevt?
 15. Jeg kan sende et bilde fra siden hvis du gidder å sjekke? Kan sende et bilde pm. Har alltid lurt på om jeg egentlig har APT.
×
×
 • Opprett ny...