Gå til innhold

Knall

Medlemmer
 • Innholdsteller

  56
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Knall

 1. Det man ikke må glemme er et lav-intensitetsoppsett vil ikke gi akutte økninger, men gi kroniske adaptasjoner. Peaken legges vel ikke før man er i 30 årene hvor man når sine all-time highs.

  Derfor kan man ikke sammenligne 1 år med 1 år Sheiko, men man må se på hele treningskarrierer imo siden peaken er så sent i treningskarrieren.

  Man kan derimot skape subseksjoner. Det er dessverre slik at man har oppfølging med en klient i svært kort tid og her kan man benytte seg av kortsiktige løsninger med høyere intensitet for å tvinge frem adaptasjon, men faktum er at å øke volum/intensitet til et høyt nivå for å få en rask adaptasjon er uheldig på sikt - evnen til å motstå nok volum vil ikke være sterk nok. Så man melker sine langsiktige gainz for kortsiktige tall - et egovalg spør du meg, men det er vel det eneste klienten bryr seg om dessverre. Tallet de kan løfte NÅ, ikke at de kan løfte mye mer om noen år om de bare får hodet ut av øyeblikket.

  Hva er stimuli til adaptasjon når stimuli til adaptasjon er allerede så kraftig at en videre økning er komplett katastrofe. Da får man en peak på 220 kg knebøy, når man kunne hatt potensiale for høyere tall.

  Jaja. Rant. Rant.

  Dette syns jeg høres tynt ut, (kanskje med unntak av skadeforebygging) hvordan underbygger du disse påstandene?

 2. Jeg hadde ingen problemer overhode med å skjønne hva han mente - jeg syntes det var en meget bra post som tok opp noen gode poeng på en lettbeint måte.

  At kvinner i større grad styres av følelser er noe "alle vet". Det betyr selvsagt ikke at det garantert er korrekt, men at sola gikk i bane rundt jorda var også noe "alle visste" for endel hundre år siden, og da Copernicus skulle overbevise folk om at jorda faktisk gikk i bane rundt sola falt bevisbyrden på han.

  Med andre ord.. Mener du kvinner ikke i langt større grad enn menn lar følelser ta styringen, faller bevisbyrden på deg, og lykke til med den. ;)

  Det var han som fremsatte en påstand, hvorfor skal bevisbyrden falle på meg? Forresten vil du se, dersom du leser posten hans, at han ikke skriver at "kvinner i større grad styres av følelser". Han skriver at kvinner er sinnelagsetikere og menn konsekvensetikere, og måten han forklarer hva han legger i disse begrepene oppfatter i det minste jeg som kvinnefientlig.

  Kvinne:

  Eksempel er hvordan en norsk jente gjerne gråter blod over hvor fælt "de" har det i afrika, og derfor drar til afrika for å bli avbildet med et barn og ta en selfie med barnet som viser alle hvor mye hun bryr seg. Nå har hun reddet verden!

  Ingen tvil om at jeg kjenner igjen typen han beskriver her, men det er temmelig drøyt å skrive at dette er typisk for kvinner.

  Mann:

  I kontrast er konsekvensetikeren en som skjønner at det å fokusere på enkeltskjebner eller onanere på følelsen av godhet ved å sende 50kr som går til en diktator eller underbygger systematisk hjelpeløshet ikke hjelper, i stedet vil denne gjøre noe som praktisk virker som feks å oppheve tollbarrierer og utstede mikrolån, selv om dette ikke umiddelbart tilfredsstiller behovet for de store godhets- og rettferdighetsfølelsene.

  Også dette er søkt, er det for eksempel ikke først og fremst menn som har skapt tollbarrierer?

 3. Stemmer, det finnes ikke noe mindre mandig enn en kunstnertype, og det kommer fra en kunstnertype! hehe

  Letteste måten å betrakte hva som er mann er å se på hva som er kvinne og hvor kontrasten er størst.

  Kvinner er sinnelagsetikere som lever i den oppfatning at følelseslivet deres er viktig for noen andre enn dem selv, faktisk så uendelig viktig at det er universets midtpunkt og alt og alle rundt dem må innrette seg etter det og hvis det bare føles sterkt nok i en eller annen retning så skjer det noe. Eksempel er hvordan en norsk jente gjerne gråter blod over hvor fælt "de" har det i afrika, og derfor drar til afrika for å bli avbildet med et barn og ta en selfie med barnet som viser alle hvor mye hun bryr seg. Nå har hun reddet verden!

  I kontrast er konsekvensetikeren en som skjønner at det å fokusere på enkeltskjebner eller onanere på følelsen av godhet ved å sende 50kr som går til en diktator eller underbygger systematisk hjelpeløshet ikke hjelper, i stedet vil denne gjøre noe som praktisk virker som feks å oppheve tollbarrierer og utstede mikrolån, selv om dette ikke umiddelbart tilfredsstiller behovet for de store godhets- og rettferdighetsfølelsene.

  Sånn jeg ser det er derfor konsekvensetikk nær knyttet opp mot det å være praktisk, fornuftig, planleggende og realistisk. Og som du sier - ikke la seg styre av følelser.

  Herregud mann du har mye på hjertet! Dårlig begrunnede generaliseringer, lite relevant til tråden, og du glemte i tillegg å ta med poenget... Du er åpenbart en sinnelagsetiker;)

 4. Helsedirektoratets anbefalinger er bergenet til gjennomsnittet at norges innbyggeret. Kroppen min og min interesse for trening er på ingen måte gjennomsnittelig så det er ikke så veldig relevant.

  Hva gjør proteinpulver "unaturlig" proteinkilde? Det er et melkeprodukt på lik linje som mager kesam, cc, melk, ost and so on...

  Nei der tar du feil, dette er anbefalinger Helsedirektoratet mener passer alle ut i fra et helseperspektiv. Det er mulig vi som trener mye har et høyere behov, det er for å få bedre utbytte av treningen.

  Om proteinpulver er en naturlig proteinkilde eller ikke kan muligens diskuteres, men det er ingen tvil om at du ikke får i deg en del viktige mikronæringstoffer dersom du ikke spiser kjøtt og fisk.

  Poenget mitt er at dersom du velger å dekke minimum 10% av proteinbehovet fra andre kilder enn pulver kan du føle deg trygg på at du følger Helsedirektoratets anbefalinger. Om du spiser 200g pulver i tillegg spiller det antageligvis ingen rolle for Helsetilsynet, selv om jeg ikke kan garantere det...

 5. Er noen av disse nye øvelser for deg? Høres ikke ut som en veldig alvorlig strekk, men som at problemet er like mye en overbelastning. Generelt etter strekk bør du starte å tøye fra første dag. Tøy veldig forsiktig en gang eller maks et to ganger til dagen de første to-tre dagene, etterhvert kan du ta mer i. Etter en til to uker bør du være mer progressiv og jobbe for at muskelen skal få tilbake normal bevegelighet både med tøyning og trening.

 6. Har kjørt dag 1 og dag 2 etter malen. Satser på 3x8 i morgen, så nå trener jeg litt tips: Skal jeg kjøre repeat og ta 1-2-3 igjen, eller skal jeg legge inn 2 dager til og ha 5 dager i uka?

  Du kjører repeat og begynner på dag 1 igjen. Du tar pausedager etter behov, men meningen er å trene bortimot hver dag. I "Frekvensprosjektet" som Børge henviser til fordeles settene fra et helkroppsprogram ut over hele uken, ta utgangspunkt i det når du beregner volum. Du bytter på sett og vis en tung treningsdag med to lette.

  Andre ting:

  - Ikke til failure

  - Progresjon, her er det lurt å holde igjen ellers blir det fort for tungt.

 7. Etter ett års treningsavbrudd forsøkte jeg meg på noe tilsvarende ditt program. Veldig likt angående øvelser, men kun1-2 sett dag 2 og 3. Tok igjen den tapte styrken på 3-4 uker, selv om maks løftene mine ikke ekstreme, forventet jeg som førtiåring å bruke mer tid...

  Men så stoppet det opp gitt... Hovedproblemet for min del var at det var vanskelig å stole på hjemmesnekret opplegg når kroppens signaler ble veldig blandet. Følte vel spesielt at myorepsdagen ble i tyngste laget.

  Skulle gjerne sett et kommenterte eksempelprogram fra Børge.

  Hold oss oppdatert og lykke til!

 8. Okey, kan det da være en ide å kjøpe en fettklype å prøve å måle fremgang på den måten?

  I tillegg til å se seg i speilet :)

  Fettklype eller målebånd

  Det er vanskelig å gi gode råd uten å vite nøyaktig hva som er målet ditt. Dersom du har begynt med styrketrening høres det i grunn ut som vekten din er akkurat der den skal være. Fortsetter du treningen bare 2-3 mnd til kan du regne med å være like "fit" på 62-63 kg som du ville vært på 60 kg uten trening... Og når en først begynner å trene er det vel ikke for å trene 2-3mnd ;)

  Noen generelle råd har jeg.

  1. Lær deg å telle kalorier, og logg inntaket ditt for eksempel på myfitnesspal.com (gratis)

  2. Lær deg å ligge i kaloribalanse, og bli i kaloribalanse noen uker

  3. Spis sunnere og tren

  En mnd med denne oppskriften og du vil føle deg bedre, være bedre trent og ikke minst se bedre ut!

  I tillegg vil du underveis forstå hva som skal til om du vil ned i vekt...

 9. Her på forumet, i media og over alt får en inntrykk av at en ikke kan komme noen vei uten 100% dedikasjon. PTer presser stakkars begynnere til tårene spruter i beste sendetid på TV (og på senteret mitt). Havregryn og meg her og grønnsaker meg der!

  Men tilbake til saken -60% innsats programmet. Min påstand er at de fleste i løpet av kort tid, 6-12-24 mnd kan komme i langt bedre form enn de drømmer om og det med middelmådig innsats! Men noen ting må være på plass...

  Her er mitt bidrag:

  1. Kontinuitet. Alltid kontinuitet, armhevinger, spensthopp og kroppsheviner på kontoret de dagene du går glipp av en trening eller på ferie. 10 av hver av disse 3 ganger i uken er nok til å beholde formen.

  2. Ikke start treningskarrieren på lavkaloridiett. Spis vedlikehold minst i noen uker, få erfaring med en kropp som fungerer med trening ikke det motsatte

  3. Man må kunne telle kalorier og man må kjenne makronæringsstoffene...

  Noen flere?

 10. Flott den der! Når det kommer til IWC så har jeg lagt en elsk på ingenieur-modellen! Samboeren min solgte akkurat sin for nærmere 40´, den var med sort skive :)

  Er du dama til Tom Cruse? ;)

 11. Må si meg enig i det du allerede har skjønt selv, å det er å øke matinntaket ditt :) Men husk å tilpass til hva Du ønsker av resultat! Mange sier at man må øke inntak for og bygge. Men ikke alle vil bygge på samme måte som nevnt over her, med forskjellen på Johaug/Bjørgen! :p

  Du ser Bra ut, så null stress der frøken! (y)

  Hun ser superbra ut, men for lite mat er uansett ikke bra. Kaloriinntaket bør økes betydelig for å komme i energibalanse, det har absolutt ingenting med bygging å gjøre.

×
×
 • Opprett ny...