Gå til innhold

Swålruz

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 030
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  13

Omdømmeaktivitet

 1. Like
  Swålruz fikk poeng fra Maraud i Trening trigger angsten   
  Synes du er flink som prøver å trene til tross for problemene du har. Tøft gjort!  Har ingen tips angående angst, men virker som det er et så stort problem for deg at du trenger noen å prate med. 
  Har du noen eksempler der du fikk angst av trening? Hvilken type trening gjorde du, hvor hardt/lenge trente du, hvordan var følelsene dine den dagen? (Du trenger ikke svare her, men det er lurt om du skriver det ned for din egen del. Da ser du kanskje et mønster, og ser hva du bør unngå)
  Ellers: 
  Jeg tror du skal klare å trene deg opp, slik at det skal "mer" til før angsten trigges. La oss si at du i dag trigger angsten hvis du jogger 500 meter i strekk. Forslag: Du liker å gå tur, så du kan kombinere gåturen din med noen korte joggestrekninger, for å få litt mer intensitet i treningen (men ikke så mye intensitet at du blir uvel). Du kan jogge to strekninger på 250 meter under gåturen din (gå i f.eks 15 minutter før du jogger den andre strekningen, slik at du er sikker på at kroppen har roet seg helt ned). Hvis dette fungerer bra så kan du øke litt under neste tur, f.eks jogge to strekninger på 275 meter. Etter hvert kan du prøve å jogge tre korte strekninger. Øk distansen når du føler deg trygg, og ikke gjør store økninger. Hold deg alltid godt unna det punktet hvor angsten trigges.
  Jeg ser for meg at du etter noen uker vil øke terskelen der angsten blir trigget. Om en måned trigges kanskje angsten om du jogger 700 meter, og det er jo 200 meter lengre enn utgangspunktet ditt.  På lang sikt kan det hende at du fint klarer å jogge mye lengre enn utgangspunktet ditt. 
  Jeg tror også at hvis du er mer i aktivitet, så vil du bli vant til å være i aktivitet, og det skal mer til før du får angst. Spesielt hvis du klarer å knytte trening opp mot noe gøy - noe som du mestrer. Du har helt rett i at trening skal hjelpe når man har psykiske problemer, og jeg tror du også vil klare å finne hjelp i trening etter hvert.
  Du skriver at du ikke er i så god form akkurat nå, så det er ikke rart om angsten kommer hvis du har presset deg veldig hardt de gangene du har prøvd å trene. Kroppen din er ikke vant til så mye aktivitet. Det er fort gjort at man vil for mye på en gang. For din del høres det veldig lurt om du begynner med babysteps og rolig mosjon. Ta ting i ditt tempo, et tempo du er komfortabel med.
  Du har ikke bil, men det er sikkert mulig å ta buss til nærmeste fjell? Eller kanskje du kjenner noen med bil som du kan gå turer med?  Sykkelturer er hyggelig i fine omgivelser. Svømming er også en gøy aktivitet, både alene eller med en venn. Yoga er også noe du kanskje kan prøve (man finner sikkert en haug filmer på youtube så man kan trene hjemme).
  Ellers anbefaler jeg deg å føre en detaljert trenings- og angstdagbok, hvor du skriver ned treningsøktene dine, og alle positive og negative følelser som kommer med treningen. Som jeg skrev i begynnelsen, kan du lettere spotte et mønster hvis du har ting skrevet ned. Og du kan se hvilken trening kroppen din takler helt fint, og bruke dagboka som motivasjon. 
  Runder av her jeg. Lykke til. Er sikker på at du klarer dette!
 2. Like
  Swålruz fikk poeng fra HSKK i Hvilke øvelser kan gjøres med disse utstyrene?   
 3. Like
 4. Like
  Swålruz fikk poeng fra Avokado i Hvilke øvelser kan gjøres med disse utstyrene?   
 5. Like
 6. Like
 7. Like
  Swålruz fikk poeng fra NoBro i Hvilke øvelser kan gjøres med disse utstyrene?   
 8. Like
  Swålruz ga poeng til Avokado i Har veldig lyst til å drive med styrkeløft   
  Hei. Gjør som @Zmurph sier først og fremst. Hos en klubb kan du få løst lisens som er nødvendig for å konkurrere, samt prøvd deg med drakter i de ulike løftene. Sjekk maxrep.no for alt du trenger av utstyr.
  Ellers er det jo litt av noen tall du skilter med. Du hadde jo for eksempel lett vunnet UF VM i åpen klasse for -105 med over 20 kg totalt. I juniorklassen hadde du faktisk vunnet med over 90 kg totalt. Til og med på junior-VM MED utstyr hadde du ikke gjort det så halvgærent. Hjemme i lille Norge hadde du innkassert norgesrekorder i bøy, mark og total i juniorklasse og i åpen klasse. Du hadde faktisk knust den gamle jr-totalrekorden med 127,5 kg! Og det beste av alt? Din påståtte total er 7 kg over gjeldende verdensrekord i åpen klasse! VERDENSREKORD! Så ja, jøss, dette var hyggelig lesning! Styrkeløft-Norges fremtid er lys :-) Kan du være den neste CYC? :-) Blir spennende å følge med videre.
 9. Like
  Swålruz fikk poeng fra Martinsen i Hvor er alle?   
  Innser at jeg har hengt litt for mye på diverse forum gjennom årene, som ikke tok skrekken av det nye designet. Jeg har ikke orket å være særlig aktiv her etter omtrent alle bergenserne forsvant, men lusker fortsatt litt rundt. 
 10. Like
  Swålruz fikk poeng fra Broseidon i Hvor er alle?   
  Innser at jeg har hengt litt for mye på diverse forum gjennom årene, som ikke tok skrekken av det nye designet. Jeg har ikke orket å være særlig aktiv her etter omtrent alle bergenserne forsvant, men lusker fortsatt litt rundt. 
 11. Like
  Swålruz ga poeng til Matsenator i Hva er det med feite folk og løping?   
  http://www.vgtv.no/#!/video/129660/hva-er-det-med-feite-folk-og-loeping
 12. Like
  Swålruz ga poeng til Linjemannen i Hva er det med feite folk og løping?   
  Ja - hva er det for noe, egentlig?
  Nå på vårparten ser jeg stadig noen overvektige som pruster og peser, mens de dundrer fotsøylene i bakken og lider seg gjennom tortur på asfalthelvete. Skal de slanke seg? Skal de bli marathonløpere - eller er de generelt sett bare opptatt av selvpining på høyt plan?

  Noe av det verste en kan gjøre om en er smellfeit, er vel å legge ut på asfalten i håp om å få gode treningsopplevelser, nå resultater på badevekta og oppnå god helse. Løplabbet meg langt inn i rævva - det finnes ikke pronasjons-problematikk som kan løses eller demping som er god nok om du er smellfeit.

  Vil du slanke deg og samtidig etterhvert oppleve at du ikke mister pusten av å gå opp to trappetrinn - så er det et kjempetriks å begynne med målrettet kondisjonstrening. Sykle, svømme - eller gå på fjellet. Finn deg noen motbakker og trask i dem - gjerne i naturen. Aller helst i naturen - der er underlaget mer skånsomt.

  Men - altså - for all del - hold deg langt unna asfalt og jogging når du BMI nærmer seg kroppstempratur.
 13. Like
  Swålruz fikk poeng fra Martinsen i Noen som vet hvor man kan få kjøpt sånne store vanndunker de har borti USA?   
  http://www.biltema.no/no/Bygg/VVS/Verktoy-og-tilbehor/Tappekran-2000023718/
  http://www.biltema.no/no/Bygg/VVS/Verktoy-og-tilbehor/Vanndunk-2000023717/
 14. Like
  Swålruz ga poeng til NoBro i Hva irriterer du deg over?   
  Spør du meg så finnes det absolutt ingen grunn til å være stolt av å være overvektig. Da snakker jeg om den typen overvekt som er gått så langt at den er direkte helsefarlig, og et resultat av at man frivillig og bevisst har latt kroppen forfalle dit hen, gjennom allerede flere stadier av overvekt og usunnhet hvor alarmklokkene skulle ha ringt for veldig lenge siden. At det finnes mennesker med forskjellige alvorlige diagnoser psykisk og/eller medisinsk som overvekten er relatert til finnes det ingen tvil om, men det er ikke dem dette handler om, og de utgjør uansett en marginal del av det totale antall overvektige i Norge, og da snakker jeg om de med en faktisk diagnose, en reell sykdom, ikke de som leter etter diagnoser på seg selv fordi de har vondt i viljen sin.
  Et flertall av overvektige i samfunnet tilhører uansett den kategorien som blir overvektige på bakgrunn av sin livsstil. Dette er selvsagt et frivillig valg, men jeg synes overhodet ikke noe om at denne gruppen har fått en slags definisjonsrett i debatten om kroppspress til å stemple så og si alle som ikke ser slik ut som "Usunne idealer" - Og deres egen fysikk som noe man skal være stolt over, og nærmest trakte etter å bli som / forbli som.
  Videre er dette neppe særlig motiverende for unger/ungdom som allerede er i faresonen for farlig overvekt og ymse livsstilssykdommer som konsekvens av en ungdomstid dominert av brus, godteri og dataspill - Det disse såkalte opprørske og revolusjonerende kampanjene mot "Kroppspresset" oppnår i forhold til slik ungdom (Som det er mer av enn noensinne før) er egentlig bare å si at de skal fortsette slik de gjør, og være stolte av det - Hvis ikke blir dere en av "dem" (De som trener, de som ser bra ut, de som mobber oss, de som er årsaken til kroppspresset)
  Jeg synes det hele er skikkelig storm i vannglass. Hvor i huleste har noen sagt/skrevet at man må se ut som en fitnessutøver ? Media bør oppmuntre til trening, aktivitet og en generelt sunn livsstil, ikke det motsatte som de har gjort med denne kampanjen. Om du trener styrke, spiller fotball, går på ski eller på fjellet eller bare går deg turer er faktisk ikke det som er viktig.
  Imo. : Den eneste årsaken til at media burde bruke bilder av nakne og halvnakne overvektige og ekstremt overvektige mennesker er med hensikt å formidle et budskap om hvordan man IKKE bør bli.
  Med det sagt har jeg stor respekt for overvektige som tar tak i seg selv og endrer livsstil, dette har vi sett x antall eksempler på, og det er disse som burde dominert mediebildet når det kommer til sånne kampanjer. Jeg tipper hver og en av de som har endret livsstil og klart å beholde endringen ikke akkurat vil si at det var "Samfunnets kroppspress" som ødela det lykkelige livet de hadde som overvektig.
  Det er ingen som presser overvektige til å bli slanke/muskuløse. De må selvsagt få lov til å ha den fysikken de vil, men jeg har absolutt nada respekt for at disse skal snu om på idealene og fremstille seg selv som sunne idealer, noe de overhodet ikke er. Det er ikke dermed sagt at alle skal trakte etter å bli en "Fitnessutøver" - Men med det sagt anser jeg en gjennomsnittlig norsk "fitnessutøver" (Ikke nødvendigvis en som er aktiv innen fitness, men gjerne også en "Casual weightlifter" ) som et langt sunnere ideal enn mange av disse overvektige som har dominert mediebildet i sammenheng med disse "Kroppspress-kampanjene"
 15. Like
  Swålruz fikk poeng fra Martinsen i Noen som vet av treningssenter Bergen? Styrkeløft   
  Hvis du har lyst å drive seriøst med styrketrening (eller bare være i et hyggelig miljø, få teknikkhjelp, og bli sterkere), anbefaler jeg en styrkeløftklubb. I Bergen har vi blant annet Odin SK, Bergen SK, Bjørgvin SK, og Bryggen SK. De to sistnevnte ligger ganske sentralt til. BSK tar ca. 10 min med buss fra sentrum. Odin flytter til Laksevåg snart, så da blir det enklere og raskere å komme seg dit.
  Odin koster ca. 2000 kr i året for studenter, og nærmere 3000 kr for andre. Denne avgiften inkluderer løftelisens. Odin har et godt utvalg av utstyr, men er usikker på om vi har 50 kgs manualer. Kan sjekke neste gang jeg er der om du vil.
  BSK og Bjørgvin er litt rimeligere enn Odin. Dessuten kan man trene hos både BSK og Bjørgvin uten å betale for løftelisens. Da koster det ca. en femhundrelapp i året.
  Når det gjelder vanlige treningssentre har jeg ikke peiling, men er du student har jo SiB et bra tilbud, og koster rundt 1000 kr per semester. Har selv trent på SiB for noen år siden, og det er helt greit hvis man trener litt styrke her og der. SiB Vektertorget er et ok sted. Ellers har vi jo Actic og iTrain som er billige og ligger i sentrum.
  Hadde jeg vært deg ville jeg valgt en styrkeløftklubb. Vil påstå at du ikke finner et rimeligere sted å trene, samtidig som du har alt utstyret du trenger, og hyggelige folk å trene med. Tror alle klubbene blir glade for nye medlemmer. (: 
 16. Like
  Swålruz fikk poeng fra ingeir i Videoer og bilder av jenter som løfter   
  Vet ikke hva jeg skal poste, men her er mine beste treningsløft    Edit: Irene, løfter for Odin SK. 
  Jeg elsker styrkeløft fordi det alltid er nye utfordringer. Hver økt er annerledes, og det er alltid noe man kan forbedre. Jeg liker å se forandringer i styrke, helse, sinn, og kropp! For meg er styrkeløft en sport hvor jeg kun konkurrerer mot meg selv. Mestringsfølelsen jeg får av en ny personlig rekord er ubeskrivelig. Miljøet og samholdet er dessuten helt fantastisk. Jeg digger at styrkeløftere heier på hverandre, støtter hverandre, og pusher hverandre til å bli bedre. Styrkeløft er en sport det ikke går an å ikke like. <3 
 17. Like
  Swålruz ga poeng til StiligeCecilie i Tatoveringer   
  Nytt blekk under titsa

   
  Skal bli skyggelagt med sort i juni
 18. Like
  Swålruz ga poeng til SiljeP. i Hva irriterer du deg over?   
  Irriterer meg over klassikerne; "Rotpeisan" som ikke evner å rydde opp etter seg (!), tenåringsguttene (ja, det er di som er verst) som bruker samme treningstøy hele uka, og stinker deretter, og de seksuelle primalskrikene enkelte slipper ut når de løfter, blir jo helt satt ut jeg da...  Skjønner at noen må slippe det ut, men herregud da hører dem ikke seg selv?
  Så har vi vedkommende som hopper tau innimellom settene, på frivektområdet - og ikke slipper deg forbi uten et piskeslag
  Og generelt mennesker uten noe form for selvinnsikt.
 19. Like
  Swålruz ga poeng til saftpose i Creepy på trening   
  Har bladd gjennom deler av tråden. På "mitt" treningssenter er det (heldigvis) nesten ikke noe se og bli sett-greier i det hele tatt, så har aldri opplevd noe der.
  Men en gang jeg løp rundt Voldsløkka i Oslo, var en jente der på løpetur opptatt av det samme som Harit beskriver over. Hun løp kanskje 10 meter foran meg i ett minutts tid, og snudde seg hele tiden rundt, som for å se undersøke om jeg tittet. Og hva hadde hun på seg? 
  Jo, noe ála det på det vedlagte bildet. Temmelig absurd plagg på en løpetur i en park.

 20. Like
  Swålruz ga poeng til Slarti i Hva irriterer du deg over?   
  Jeg var veldig fristet til å hjelpe evolusjonen med dens survival-of-the-fittest-program, men det hadde krevd noen straffbare handlinger, så jeg bestemte meg for å la være. Spurte resepsjonisten om de ikke kunne sette opp et skilt med "vennligst ikke misbruk knebøystativet til å kjøre gulvøvelser". Hun hadde full forståelse, men mente at de ikke kunne kjefte på sine medlemmer.
 21. Like
  Swålruz ga poeng til LtdEdFred i Hva irriterer du deg over?   
  Da er det innafor å dele ut flathånda.
 22. Like
  Swålruz fikk poeng fra Kiira i Hva irriterer du deg over?   
  Nek som står som noen tilbakestående sauer i køen på matbutikken. Hvor vanskelig er det å flytte seg noen meter frem når du har lagt alle varene dine på båndet, slik at nestemann aller nådigst kan få gjøre det? Båndet er helt ledig, og personen evner ikke å ense at den som står bak har lyst til å lempe varene sine.
  Mindre begavede fitter med barnevogn. Kunne skrevet mye, men det jeg lurer mest på, er hvorfor de synes at det er en fantastisk god idé å parkere vognen på upassende steder, som rett i inngangen til toalettet, eller midt i en liten, trang klesbutikk? Og hvorfor blir de så jævla PMS og nekter å flytte vogna når jeg rolig spør om å få komme forbi? Parker vognen på et sted den ikke helt tydelig står i veien. Og ps, snottungen din er ikke søt.
  Hjernedøde folk på bussen. Elsker de som får panikkavfall og klaustrofobi når de skal av bussen, og begynner å snuble seg desperat gjennom folkemengden 2874 km før bussen faktisk stopper. Det er ikke brann på bussen, du er ikke en sædcelle som skal vinne et kappløp, og ja, du kommer deg ut av bussen selv om du reiser deg i det den stopper på holdeplassen. Wow.
  Eller de som stormer inn på bussen før folk i det hele tatt har rukket å gå ut av den. Er gøy å bruker albuene på slike folk, i det minste.
  Generelt: Folk som bare.. vaser helt tankeløst rundt. Finnes jævla mange av dem også. 
 23. Like
  Swålruz fikk poeng fra ABC123 i Tråden for dumme spørsmål!   
  Hadde jeg vært deg, ville jeg droppet økten og gledet meg over litt ekstra trykk på neste økt. ^^ 
 24. Like
  Swålruz fikk poeng fra Kiira i Tråden for dumme spørsmål!   
  Hadde jeg vært deg, ville jeg droppet økten og gledet meg over litt ekstra trykk på neste økt. ^^ 
 25. Like
  Swålruz ga poeng til ettena88 i Hva irriterer du deg over?   
  😂
×
×
 • Opprett ny...