Gå til innhold

SamGold

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 629
 • Ble med

 • Dager vunnet

  3

Omdømmeaktivitet

 1. Like
  SamGold ga poeng til pilatus i Fullkroppsprogram 4 x per uke (annenhver dag) - For mye trening? For lite?   
  Men det er veldig nedtur når det er motsatt. Man tror man har årets formstigning, og så har man lagt på 10 kg for lite 
 2. Like
  SamGold fikk poeng fra pilatus i Fullkroppsprogram 4 x per uke (annenhver dag) - For mye trening? For lite?   
  Trekker ikke konklusjoner basert kun på en ukes trening, men musklene har i hvert fall ikke falt av enda og jeg har faktisk hatt marginale økninger fra forrige uke. Føler meg mer opplagt også. 
  Hadde ellers et lite uhell på trening i går. Skulle laste på 92,5 kg på benkpress som jeg etter planen skulle kjøre 5-6 repetisjoner på. Vekslet med en annen på trening, så surret litt og presterte å legge på 102,5 kg i stedet. 
  Tenkte jeg skulle ha stålkontroll på 92,5, så intetanende løftet jeg av og gjennomførte 2 repetisjoner gode repetisjoner. Synes det var sykt tungt og kunne ikke forstå at jeg hadde tapt så mye styrke eller hadde så dårlig dagsform. Stor var gleden når jeg oppdaget feilen. 
  Tviler på jeg hadde løftet så mye med så god form om jeg visste hva som egentlig lå på stangen.  
 3. Like
  SamGold fikk poeng fra Strølle i Fullkroppsprogram 4 x per uke (annenhver dag) - For mye trening? For lite?   
  Korrekt. Marginal styrkeøkning (skjønt jeg her er usikker på hvor mye av det skyldtes at øvelsene er nye) er noe jeg anser for å være et veldig bra resultat på diett, så det var ikke skrevet som en klage, men som en positiv kommentar. Er superhappy om jeg greier å holde på styrken.
 4. Like
  SamGold ga poeng til Strølle i Fullkroppsprogram 4 x per uke (annenhver dag) - For mye trening? For lite?   
  Dorian Yates hadde vel lavt volum, men ekstremt høy intensitet(altså tung belastning). 
  Når det har sagt, og du får unnskylde meg om jeg husker feil, men holder du ikke på med en vektnedgang? Og hvis så er tilfelle, så kan man jo ikke forvente seg gull og grønne skoger med styrkeøkninger hvis man slanker seg, da skal man vel stort sett være fornøyd om man klarer å bevare styrke? Og særlig ikke på kun 4 uker. Husk at styrke er ikke en lineær prosess. 
  Igjen, når det er sagt, så er nok kvaliteten på den treninga du gjennomfører viktigere enn at det er mange kule fancy øvelser. Er det sterkere du vil bli, så bør du heller analysere øvelsene dine, se etter svakheter, og velge ett arsenal av øvelser som angriper svakheter, noe som gjør at effekten av treningen din blir betraktelig større enn å kjøre biceps curl for å kjøre biceps curl. 
 5. Like
  SamGold ga poeng til pilatus i The Energy BluePrint av Ari Whitten & Børge Fagerli   
  Og kundene setter stadig nye rekorder i muskelvekst og har aldri fått så mange ligg?
  Det er alltid greit å være skeptisk til kostholds- og treningsråd fra folk som har en sterk økonomiske motivasjon til å anbefale det de anbefaler.
   
 6. Like
  SamGold fikk poeng fra pilatus i The Energy BluePrint av Ari Whitten & Børge Fagerli   
  Nå har karbo-Børge blitt Zero Carb-Børge.
  Og sales pitchen er den samme som på de ørten andre diettene: sultfølelsen og fettprosenten har aldri vært lavere og overskuddet har aldri vært høyere.
 7. Like
  SamGold fikk poeng fra Speilblankt i Fullkroppsprogram 4 x per uke (annenhver dag) - For mye trening? For lite?   
  Denne uken har vært rimelig tung. Tror jeg kommer til å trappe ned volumet fra og med neste uke, så sant jeg ikke føler meg mer opplagt til neste økt. Har stor viljestyrke, så det er ikke problematisk å gjennomføre øktene. Men, jeg frykter at det er mer enn jeg har godt av. I tillegg tar det litt mye tid.
  Liker egentlig programmet, så tror jeg kommer til å fortsette med det, men redusere noe på mengden. 
  For min del er det logisk at personer har ulik treningstoleranse og at man derfor ikke bare kan kjøre på med et gitt volum for alle. Dette har både med gener og hormoner å gjøre. Det er en grunn til at man med bruk av AAS har langt høyere treningstoleranse enn uten. Men slik jeg tolket Menno var det nesten gitt at jo mer volum/trening, jo bedre og ferdig med den saken.
  Vet selv at jeg ikke er en testosteronbombe, selv om verdiene mine er godt innenfor normalen i dag.
   
   
 8. Like
  SamGold ga poeng til Speilblankt i Fullkroppsprogram 4 x per uke (annenhver dag) - For mye trening? For lite?   
  Har du en mistanke om at treningen du nå bedriver er for tung og at mengden er for stor, hvilket jeg har inntrykk av at du har - så er den mest sannsynlig det. Når det er sagt er det umulig å kunne gi noe godt svar på dette uten å ta andre faktorer enn settXreps&antall-øvelser med i beregningen. Intensiteten (er det lett eller tung trening?), er det implementert deloads, hvordan er fokuset på energioverskudd i en slik treningsperiode - og så kommer utøvers nivå og individuelle tilpasninger og behov for å oppnå fremgang i tillegg.
  Og dette er på ingen måte noe en web-coach kan svare deg på. Gir han deg en "garanti" for fremgang er han mest sannsynlig svært interessert i å selge. Jeg er selv web-coach og i tillegg personlig trener, og er det noe jeg har lært for lengst, både på andre og på meg selv, så er det å holde seg noenlunde innenfor de forskningsbaserte grafene for mengde, volum og intensitet, og deretter ta hensyn til individuelle tilpasninger når man blir kjent med kunden. Det klassiske ved fremgang er ønsket og trangen til å skru ytterligere på volumbryteren i den tro at fremgangen kommer til å bli enda større - det er helt naturlig å tenke slik, men er desverre i altfor mange tilfeller helt feil.
  Kjør på og teste selv - beste lærdommen som finnes det.
  Lykke til
 9. Like
  SamGold ga poeng til Superspurv i Fullkroppsprogram 4 x per uke (annenhver dag) - For mye trening? For lite?   
  Ser ikke noe problemer med å kjøre dette annenhver dag.

  Kanskje han fyren du snakker om som mener at dette er "lite trening" har mange andre klienter som boler seg og trener hver muskelgruppe 2 timer per dag.
 10. Like
  SamGold ga poeng til Strølle i Fullkroppsprogram 4 x per uke (annenhver dag) - For mye trening? For lite?   
  Jeg syns nå det virker helt ok, for min del ser det ikke ut som ett veldig stort volum. Du må tenke arbeid per muskelgruppe, ikke totalt arbeid. Så i løpet av en trening så har du kanskje ikke løfta så veldig mye på feks skuldre. Beina tåler jo også mye mer juling. Høy treningsfrekvens har jo vist seg å produsere veldig gode resultater, man gjør mindre hver økt, men oftere. Hvis man da treffer med volumet i forhold til restitusjon så er jo høy frekvens i og for seg bedre. Med tanke på oftere stimulering av proteinsyntesen. Proteinsyntesen peaker etter ca 24 timer, og er nesten tilbake til normalt etter +-36 timer, så optimalt vil man jo trene akkurat nok til at man er restituert ferdig etter 36 timer, for så å begynne på nytt. 
  Men nå vet jo ikke jeg hvor mange sett/reps du har, og hvilke belastninger du løfter på, og treningsbakgrunnen din osv. 
  Høyere frekvens under diett er nok kanskje bedre, nettopp fordi man kan ha mindre volum hver økt, men flere økter, som gjør det lettere for kroppen å hente seg inn når kroppen allerede er på underskudd. Men vitenskapen bak det er jeg ikke 100% sikker på. 
  Men en lett måte å sjekke det på er jo bare å regne ut totalvolumet ditt på en uke med ditt gamle treningsprogram, og totalvolumet ditt på en uke med Menno. Så ser du jo fort hvor mye/lite som skiller. 
 11. Like
  SamGold fikk poeng fra pilatus i Fullkroppsprogram 4 x per uke (annenhver dag) - For mye trening? For lite?   
  Dag 1:

  1 ) Markløft fra matte
  2 ) Benkpress

  3 ) Bulgarske utfall
  4 ) En-fots hip thrust
  5 ) Pull ups
  6 ) En-fots legg-hev

  7 ) Shoulder-pulls (face pulls)

  8 ) Sidehev Menno style

  9 ) Bayesian curl
  10 ) En-fots lår curl

  Dag 2:

  1 ) Knebøy

  2 ) Enarms Arnold press

  3 ) Chins

  4 ) Glute-ham raise

  5 ) Benkpress med manualer

  6 ) Overhead shrug

  7 ) Bayesian fly

  8 ) Triceps extension

  3-5 sett på de fleste øvelser, med noen få unntak hvor det er 1-2 sett.

  Liker programmet forsåvidt ganske godt, men føler det blir litt mye trening, både med tanke på kropp og fritid. Men, jeg har økt forsiktig i styrke siden jeg startet og gått ned i fettprosent, så det virker å fungere.
 12. Like
  SamGold ga poeng til pilatus i Fullkroppsprogram 4 x per uke (annenhver dag) - For mye trening? For lite?   
  2 timer+ fire ganger i uka høres heftig ut! Hvor mange øvelser har du per dag?
   
 13. Like
  SamGold ga poeng til Strølle i Smoothie med supermat og andre tilskudd for å maksimere helse?   
  Det er ikke noe mer praktisk enn å spise grønnsaker. Folkeopplysningen gjorde ett forsøk på Spirulina, og fant overraskende nok ut at det vil gi deg mer nytte og spise litt kål hver dag. Kål, som man får til 6kr/kg, kontra spirulina til 1300kr/kg. Supermat er ikke noe fantastisk produkt som gjør underverker mer enn andre grønnsaker, men det er ett fancy navn, det høres lukerativt ut. Det er nok mer enn psykologisk effekt basert på at tror på produktet, og derfor innfris også forventningene som er plantet i deg angående produktet.  
   
 14. Like
  SamGold ga poeng til Marcus Halberstram i Like mange kalorier på hviledager?   
  Når du kaller oss "bois", og viser oss hvordan vi bør gjøre ting, skaper det et inntrykk av at du er hevet over oss og at vi andre burde prøve å være like flinke som deg. 
  Vi kan stille oss følgende spørsmål: Er kunnskapen din bedre enn vår bare fordi du skriker "BROSCIENCE" hver gang noen ytrer informasjon som ikke stemmer med din forutinntatthet? Denne "troverdige" posten din er en kopi av en artikkel fra treningsforum. Hvis du hadde lagt ved linken til artikkelen istedenfor å referere til studiene (som også er kopiert fra artikkelen) hadde vi hatt et bedre grunnlag for å vurdere om informasjonen er god. 
  Artikkelen har underoverskrifter som "Periodisk faste er svært effektivt for vektnedgang", det sies at psmf kan "forbedre metabolismen og den metabolske helsen". Høres det fornuftig ut? Forbedrer psmf den "metabolske helsen"? Hva i helvete er den metabolske helsen? Den bittelille artikkelen har 45 ncbi referanser. Er den troverdig av den grunn? Er treningsforum.no generelt ansett som et troverdig nettsted som bidrar til bias-fri og saklig informasjon?
  Å måtte forsvare sin egen kunnskap ut fra hvor meget man løfter i markløft, jaja, ehhehhehhe.
  http://www.treningsforum.no/php/art.php?id=4293&fb_comment_id=1219179388147843_1220529651346150#f10bc6860cc229
 15. Like
  SamGold ga poeng til pilatus i Like mange kalorier på hviledager?   
  Jeg delte ut et stk like pga utsagnet "Superspurv mangler dannelse". Og det er jeg tilbøyelig til å være enig i, iallefall om man bedømmer hva han sier her. Ja Superspurv, jeg snakker om deg!
  Resten av innlegget fra SamGold var sleivete og fortjente ikke like. Ja SamGold, jeg snakker om deg
   
 16. Like
  SamGold fikk poeng fra pilatus i Like mange kalorier på hviledager?   
  Var det alt du hadde å komme med?
  Løftene mine og erfaringen min er god nok til at jeg kan dele av mine erfaringer. Det er faktisk heller ikke alle av oss som har lyst til å være 110 kg eller 100 kg for den saks skyld. Ikke engang 80 kg for min del. 
  Om du og spurven leser innlegget mitt, så forteller jeg bare hva jeg gjør når jeg skal ned i vekt og skriver videre at når jeg ikke skal ned i vekt er jeg mindre opptatt av dette. Ingen plass har jeg kommet med noen absolutter om at det ene er bedre enn det andre.
  Det er du og spurven som skråsikkert kommer med absolutter og påstander uten å begrunne de. Hadde dere i det minste ordlagt dere med "Det er sannsynligvis ikke av betydning..." så hadde dere vært langt mer spiselige og troverdige. Meg bekjent er dette fortsatt et omdiskutert tema hvor mennesker som sannsynligvis har mer kunnskap rundt emnet enn dere fortsatt ikke er enige. Jeg har ingen grunn til å tro at du sitter på fasiten selv om du tar 200 i benk og spiser pizza på diett.  
 17. Like
  SamGold fikk poeng fra Ove_68 i Patetisk knebøy - Please advice.   
  100 kg x 5 i går. Var ikke så tungt heller. Slik dette ser ut og føles burde jeg ikke ha store problemer med å øke ytterligere 20 kg om jeg gidder, men skal snart redusere flesk, så da blir det en pause.
   
 18. Like
  SamGold ga poeng til Marcus Halberstram i Like mange kalorier på hviledager?   
  "The first is whether the surplus should be eaten every day or only on workout days.  So let’s say our intermediate guy is training 4 days/week.  Should he eat 120 calories per day extra or 240 extra on training days (and maintenance on the other days)?   While you could probably argue this both ways, the time course of protein synthesis, going up after several hours and then peaking at 24 hours (this is often less at the advanced stages) would suggest that keeping calories above maintenance on both days would be the overall better choice."
  https://www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/muscle-gain-math.html/
 19. Like
  SamGold fikk poeng fra pilatus i Like mange kalorier på hviledager?   
  Superspurv mangler dannelse og har vist at han har et lukket sinn med begrenset kapasitet. Han greier heller ikke skille mellom ulike brukere i en kort tråd. Sammen med NoBro har han redusert all kunnskap rundt trening til null. Det eneste man trenger om å gjøre er å møte opp på treningssenteret. 
  Alt annet er uvesentlig og spiller INGEN rolle.
  Lol.
 20. Like
  SamGold fikk poeng fra rudboy i Hva skjer når jeg spiser 2500 kalorier hver dag?   
  Mann eller kvinne?
  1800 kalorier høres veldig lite ut, så sant du ikke forsøker å gå ned i vekt. Generelt er det vanskelig å gå ned i vekt samtidig som man bygger muskler, så du gjør lurt i å bestemme deg for en av delene. 
  Jeg tror ikke du skal bekymre deg særlig for det magefettet. Øk til 2500 kalorier og se hva som skjer. Med all sannsynlighet kommer det til å gjøre deg godt.
   
 21. Like
  SamGold ga poeng til pilatus i Like mange kalorier på hviledager?   
  Du tapte nettopp 100 etiquette-poeng.
 22. Like
  SamGold fikk poeng fra rudboy i Patetisk knebøy - Please advice.   
  Takk for tipset!
  Har nå økt fra 80 kg x 3 til 95 kg x 5 i dag i løpet av en knapp måned. Kjører ett tungt toppsett en dag i uka og ett tung sett med litt lavere vekt. Litt volum på vei opp til toppsettet. 
  Kjører i tillegg markløft og tar også en lett økt bøy med 60 kg x 5 x 3 en av dagene.
  Ser ut som om jeg er i rute for å nå målet mitt på 100 kg x 5 i løpet av noen uker.
  PS: Har såklart spist en del mer også.
 23. Like
  SamGold ga poeng til Aldara i Smoothie med supermat og andre tilskudd for å maksimere helse?   
  Prøver å kjøre i meg et glass smoothie til dagen.  Bruker alt mulig,  men har en harding for brokkoli, diverse kål og rødbet.  Endel av grønnsakene er kraftige i smaken og jeg bruker derfor å kjøre i et par epler for å tune smaken litt.  Bananer gir samme nytten.
  Av supermaten så er du allerede på supermat...  Selv om produsentene gjerne vil ha det til at produktene sine er suprere enn the real thing.  Om du vurderer å kjøpe noe kontroversielt så kan tang og tareblad være tingen.  Tørket tang og tare presset til blader.  Kjempe greier.  Alt i pulver og pille format bruker jeg ikke i smoothiene mine.  Av pulver og piller bruker jeg kun proteinpulver og da i form av shake. 
  Butikkene har stort sett ferdige bær blandinger til en rimelig penge.  Jeg bruker å kjøre halvannen pose bær og halv liter vann.  Bruker vann både fordi dette er the real thing og fordi jeg ikke gidder å kjøpe så mye juice som jeg trenger.  Uvant i starten men det blir du vant til.  Forvent også en nokså frisk odør fra tarmene inntil fordøyelsen har vent seg til det nye kost innslaget.
  Happy blending,  Alt går i grisen og i blenderen :-)
   
 24. Like
  SamGold ga poeng til Zmurph i Smoothie med supermat og andre tilskudd for å maksimere helse?   
  "Supermat" er ikke noe mer næringsrikt enn andre grønnsaker, men det er forferdelig dyrt. Ville heller fokusert på å spise masse forskjellige grønnsaker, spesielt forskjellige farger. Fargen på grønnsakene sier mye om hvilke næringsstoffer de inneholder, så det er lurt å spise "fargerikt".

  Generelt er yoghurt, biola, ost og fermentert mat som surkål gode kilder til probiotika. Ville ikke tatt tilskudd, siden du ikke vet om du trenger det. Kan potensielt være uheldig å tilføre masse bakterier du kanskje ikke trenger.

  Magnesiumtilskudd er ikke så dumt, men om du har bestemt deg for å spise masse grønnsaker klarer du deg nok veldig fint uten. 
 25. Like
  SamGold ga poeng til Met-Rx i Patetisk knebøy - Please advice.   
  Her er det jeg gjorde for å øke i knebøy.
  Tre økter i uka. 3x5
  Begynn med stanga og ta 10-20reps. Øk med 20kg i slengen til du kommer opp på arbeidsvekten. Reduser antall reps for hvert oppvarmingssett, men prøv å ligge mellom 5 og 10.
  Når du først begynner, start lett. Øk vekten med 2.5kg pr økt.
  Eksempel:
  20x20
  40x15
  60x10
  80x5
  100x5x3
   
  Neste økt øker du til 102.5kg, så til 105kg osv. Tilslutt kommer du opp på en vekt der du ikke klarer alle repetisjonene på alle settene. Da bruker du den vekten hver gang til du klarer det.
  Burde ta en deload uke hver sjette uke.
  Er ikke sikkert dette funker for alle, men jeg hadde ihvertfall stor framgang med dette. Gikk ifra 5x120kg til 5x160kg på bare noen måneder.
×
×
 • Opprett ny...