Gå til innhold

SamGold

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 629
 • Ble med

 • Dager vunnet

  3

Innlegg skrevet av SamGold

 1. Hei!

  Skal starte opp igjen med 4x4 intervaller og i den forbindelse vurderer jeg kjøpe en pulsklokke. Snakket veldig raskt med en selger på den lokale sportsbutikken og han mente at belte er et must om man skal trene intervaller. Visstnok var måler på håndleddet kun godt nok ved langdistansetrening eller mer jevn trening.

  Har ikke noen store behov for all mulig avansert funksjonalitet. Synes bare det kunne vært morsomt å følge med på pulsen og også om man får noen forbedring etter hvert som formen blir bedre.

  Vurderer å kjøpe den gamle M400 (HRM) som i praksis er ute av markedet, men dermed kan fås til en meget fin pris hos de som har den igjen. Rundt kr 1500 inkludert belte.

  Takker for alle innspill! :)

  Mvh

   

  Sam

   

 2. Hei!

  Jeg har erfaring med Nebido og også dine symptomer. Skal prøve å holde dette kort og punktvis.

  1. Jeg mener at Nebido ikke er en optimal form for TRT, men søk gjerne litt rundt på utenlandske forum og se om andre har mer positive erfaringer nå. Problemet med Nebido er at du får en skyhøy dose som gjør at du får veldig høye testosteronverdier (og sannsynligvis også østrogen) like etter injeksjonen og så går du på lavere verdier på slutten. Med andre ord: ustabile konsentrasjoner.

  Det sies vel at på sikt skal nivåene bli mer jevne på grunn av den lange halveringstiden, men jeg er skeptisk til dette. Jeg valgte å løse dette på egenhånd ved å injisere Nebido hver tredje eller fjerde dag i underhudsfettet mitt på magen. Brukte insulinsprøyter til dette. Helt smertefritt. Men krever jo at du får tak i hetteglass og helst får med deg legen på dette. Det dette gjør er i hvert fall å gi deg jevne nivåer av testosteron uten de voldsomme toppene og bunnene. Husker ikke nøyaktig hvordan jeg doserte det, men poenget er at jeg fordelte hele dosen jevnt over omtrent samme tidsintervall i stedet for å injisere alt på en gang intramuskulært.

  2. Om du ikke får legen din med på dette, så ville jeg heller vurdert å prøve gel om du ikke alt har gjort det. Korrekt påført (og om du tar det opp skikkelig gjennom huden), så skal gel være det som best etterligner hormonprofilen til en ung og frisk mann.

  3. HCG. I Norge ser det ikke ut til at testikkelfunksjon er et hensyn som tas ved TRT behandling. Ved tilførsel av testosteron vil testiklene på sikt krympe. Foruten estetiske hensyn, er det andre variabler som også spiller inn. Derfor bør som regel all testosteronterapi inneholde HCG. Dette er også noe du kan ta med insulinsprøyter.

  Ikke bare det, men HCG alene kan faktisk fungere som hormonterapi om du lider av sekundær svikt (hypofysen, ikke testiklene).

  4. Avslutningsvis kan jeg si at for min del hadde jeg lite effekt av TRT og merket nesten ingenting selv om nivåene mine var både todoblet og tredoblet. For min del var det sannsynligvis en dårlig livsstil og mye stress som var den reelle plagen. Eller så var det noe annet som plaget meg som har gått over av seg selv. 

  For jeg fungerer veldig bra nå om dagen etter å hatt samme symptomer som du beskrev i ÅREVIS. 

  Testosteronnivåene mine var aldri veldig lave (rundt 12-13 med lav SHBG (høy fri testosteron), men så lave at jeg følte jeg burde prøve TRT. Det hadde dog liten effekt. 

  Oppsummert:

  Nebido er sannsynligvis ikke optimalt, så om du skal fortsette med TRT, se om du kan få det i deg på en smartere måte. Vurder også å få HCG av legen din. 

  Vurder om det kan være andre ting som forårsaker dine plager. I motsetning til meg, så har du faktisk ganske lave verdier. Ellers mener jeg å ha lest at det kan ta en god stund før du får full effekt av TRT, så det er kanskje verdt å prøve litt til?

  Om du blir kvitt vommen din og får en lavere fettprosent, så vil også det gi deg en langt bedre hormonprofil.

  Lykke til! :)

 3. Trekker ikke konklusjoner basert kun på en ukes trening, men musklene har i hvert fall ikke falt av enda og jeg har faktisk hatt marginale økninger fra forrige uke. Føler meg mer opplagt også. 

  Hadde ellers et lite uhell på trening i går. Skulle laste på 92,5 kg på benkpress som jeg etter planen skulle kjøre 5-6 repetisjoner på. Vekslet med en annen på trening, så surret litt og presterte å legge på 102,5 kg i stedet. 

  Tenkte jeg skulle ha stålkontroll på 92,5, så intetanende løftet jeg av og gjennomførte 2 repetisjoner gode repetisjoner. Synes det var sykt tungt og kunne ikke forstå at jeg hadde tapt så mye styrke eller hadde så dårlig dagsform. Stor var gleden når jeg oppdaget feilen. 

  Tviler på jeg hadde løftet så mye med så god form om jeg visste hva som egentlig lå på stangen. :) 

 4. 9 timer siden, Strølle skrev:

  Dorian Yates hadde vel lavt volum, men ekstremt høy intensitet(altså tung belastning). 

  Når det har sagt, og du får unnskylde meg om jeg husker feil, men holder du ikke på med en vektnedgang? Og hvis så er tilfelle, så kan man jo ikke forvente seg gull og grønne skoger med styrkeøkninger hvis man slanker seg, da skal man vel stort sett være fornøyd om man klarer å bevare styrke? Og særlig ikke på kun 4 uker. Husk at styrke er ikke en lineær prosess. 

  Korrekt. Marginal styrkeøkning (skjønt jeg her er usikker på hvor mye av det skyldtes at øvelsene er nye) er noe jeg anser for å være et veldig bra resultat på diett, så det var ikke skrevet som en klage, men som en positiv kommentar. Er superhappy om jeg greier å holde på styrken. :)

 5. Nytt program:

  Dag 1: 

  Benkpress 3 sett 
  Bøy 3 sett
  Skråbenk manual 3 sett
  Pull-ups 3 sett
  Shoulder pulls 3 sett
  Butterfly lateral raise 2 sett
  EZ curl 1 sett

  Dag 2:

  Markløft fra plattform 3 sett
  Bulgarske utfall 2 sett
  Glute ham raise 3 sett
  Uni-lateral leg extension 3 sett
  Benk volum (60% RM) 5 sett
  Overhead shrug 3 sett

  Dag 3:

  Stående skulderpress 3 sett
  Benk press 3 sett høyrepetisjon
  Chin-ups 3 sett
  Bayesian curl 3 sett
  Triceps extension 3 sett

   

  Så får vi håpe at musklene ikke faller av. :)

  For å oppsummere de 4 ukene, så skal det sies at jeg økte marginalt i styrke hele veien, men primært i nye øvelser. Så, det kan vel være at det var teknikken som ble forbedret. Tviler på det var noen stor hypertrofi, men vil tro jeg har beholdt det meste av muskler. Gikk ned i vekt (2 kg). Men, jeg stiller meg sterkt tvilende til om 4 * 2+ timer i uken er verdt det for min del. Altså, jeg tviler på det gir bedre resultater enn mindre volum. I tillegg følte jeg meg etterhvert ganske sliten. Og det ble etterhvert vanskelig å få tid til all treningen også. Passer bedre med flere korte økter eventuelt.

  Å rettferdiggjøre 2+ timer økter 4 x i uken er uproblematisk om det hadde gitt en betydelig mereffekt. Men når det for min del kanskje (?) er snakk om en negativ effekt, så må andre ting prøves. 

  Så tilfeldigvis en diskusjon på Børges FB vegg i går som omhandlet volum. Ikke noe overraskende at han prøver nye ting, men han var visst nå åpen for at lavere volum kunne være bra for mange. Så mange i tråden som var enig. Blant annet Jostein Ødegården som henviste til Dorian Yates. Om jeg husker har Yates ganske lavt volum i sine økter. 

   

 6. Et alternativ til en ren PSMF diett er å legge inn PSMF-dager i løpet av en uke. Dette gjør jeg og det fungerer fint for meg. På treningsdager spiser jeg litt mer normalt. Det vil si, ganske mye karbohydrater/fett før og etter trening. 

  Fra erfaringer tidligere er PSMF vanskelig, men det virker som om det går fint for min del når jeg får disse treningsdagene med en god del mer mat.

  Om du kjører PSMF, så pass på å gjøre det riktig. Det vil si, få i deg masse, masse grønsaker. Jeg er ikke spesielt sulten på PSMF og føler egentlig at det er ganske greit, selv om det selvsagt er litt kjipt i lengden. :)

 7. Denne uken har vært rimelig tung. Tror jeg kommer til å trappe ned volumet fra og med neste uke, så sant jeg ikke føler meg mer opplagt til neste økt. Har stor viljestyrke, så det er ikke problematisk å gjennomføre øktene. Men, jeg frykter at det er mer enn jeg har godt av. I tillegg tar det litt mye tid.

  Liker egentlig programmet, så tror jeg kommer til å fortsette med det, men redusere noe på mengden. 

  For min del er det logisk at personer har ulik treningstoleranse og at man derfor ikke bare kan kjøre på med et gitt volum for alle. Dette har både med gener og hormoner å gjøre. Det er en grunn til at man med bruk av AAS har langt høyere treningstoleranse enn uten. Men slik jeg tolket Menno var det nesten gitt at jo mer volum/trening, jo bedre og ferdig med den saken.

  Vet selv at jeg ikke er en testosteronbombe, selv om verdiene mine er godt innenfor normalen i dag. :)

   

   

 8. Takk for en konstruktiv tilbakemelding, @Speilblankt! :)

  Kommer som nevnt til å kjøre på en stund til, men sannsynligvis kanskje 3 ganger per uke. Også for å akselerere fett-tapet noe (1 ekstra PSMF dag i løpe av uken).

  Vedr. intensitet, så synes jeg både intensitet (1 rep til failure på alle sett), volum og frekvens er forholdsvis høy. Mulig det blir å gå over på noe mindre krevende etterhvert.

   

 9. 16 minutter siden, Speilblankt skrev:

  En av de mest klassiske fellene man kan gå i er å trene "for mye".

  En annen klassiker er å tukle med ting som fungerer.

  Her kan det høres ut som om du er på vei til å gå rett i dobbeltfella, men det er jo bare å prøve, eventuelt feile og deretter ta lærdom av det.

  Har holdt på i litt over fire uker nå og kommer nok til å fortsette i fire nye, så får vi se. Egentlig mente visst Menno at jeg kunne trene 3 ganger i uken, men annenhver dag var visst bedre, så jeg har egentlig gjort det av egen vilje.

  "Se faresignalene ved for mye eller for tung trening så tidlig som mulig: Småvondtere i sener og ledd dukker opp, fremgangen bremser, en gryende følelse av å grue seg til tunge løft eller treningen generelt."

  Søkte litt rundt på nettet vedrørende erfaringer med fullkroppsprogram 4 x per uke eller mer og dette var noen av argumentene mot som kom opp. Merker ingenting til dette selv så langt, men kommer til å følge med. 

  "Min personlige erfaring er, at om man drar fra trening med en følelse av å ha lyst til å kjøre et sett til - da er man ofte på rett vei mengdemessig. Man ivaretar da også suget etter å komme seg tilbake på trening neste dag.

  Styrketrening er i stor grad en overskuddsidrett - ikke motsatt, men desverre er det altfor mange som kjører seg selv helt ned, hver økt."

  Har hatt et oppsett fra Menno tidligere og det føltes altfor tungt. Treningen var alt for tung, jeg forsov meg gjennom alarmer og hadde dårlig fremgang. Tror ikke selve programmet var spesielt annerledes, men virker som om jeg takler det langt bedre denne gang. Vet ikke hvorfor.

  Det jeg sier både her og til Menno er at om jeg skal investere så mye tid til trening, så ønsker jeg å vite at det skal være en betydelig merverdi i forhold til et program med mindre trening. Og i verste fall - hva om jeg får dårligere resultat med mer tidsforbruk fordi jeg trener for mye? 

  Har som nevnt god erfaring fra før av med forholdsvis lavt volum, men er alltid åpen for å prøve noe ting, noe jeg nå gjør. :)

 10. 20 timer siden, Strølle skrev:

  Jeg syns nå det virker helt ok, for min del ser det ikke ut som ett veldig stort volum. Du må tenke arbeid per muskelgruppe, ikke totalt arbeid. Så i løpet av en trening så har du kanskje ikke løfta så veldig mye på feks skuldre. Beina tåler jo også mye mer juling. Høy treningsfrekvens har jo vist seg å produsere veldig gode resultater, man gjør mindre hver økt, men oftere. Hvis man da treffer med volumet i forhold til restitusjon så er jo høy frekvens i og for seg bedre. Med tanke på oftere stimulering av proteinsyntesen. Proteinsyntesen peaker etter ca 24 timer, og er nesten tilbake til normalt etter +-36 timer, så optimalt vil man jo trene akkurat nok til at man er restituert ferdig etter 36 timer, for så å begynne på nytt. 

  Men nå vet jo ikke jeg hvor mange sett/reps du har, og hvilke belastninger du løfter på, og treningsbakgrunnen din osv. 

  Høyere frekvens under diett er nok kanskje bedre, nettopp fordi man kan ha mindre volum hver økt, men flere økter, som gjør det lettere for kroppen å hente seg inn når kroppen allerede er på underskudd. Men vitenskapen bak det er jeg ikke 100% sikker på. 

  Men en lett måte å sjekke det på er jo bare å regne ut totalvolumet ditt på en uke med ditt gamle treningsprogram, og totalvolumet ditt på en uke med Menno. Så ser du jo fort hvor mye/lite som skiller. 

  Idéen om høy treningsfrekvens er interessant. For egen del virket det som om jeg økte bra i knebøy ved hjelp av 1 tung økt per uke, samt 1-2 ganger i uken med 3-5 "lette" sett.

  Volum har også fungert bra for meg i markløft tidligere, med 1 tungt toppsett og 5 x 10 repetisjoner med litt "lette" vekter.

  Dette treningsprogrammet har både høy frekvens, høy intensitet (alle sett utført til 1 rep før failure) og for min del et forholdsvis høyt volum.

  Volumet er nok lett det dobbelte av hva jeg har gjort på tidligere program. Sikkert 2-3 ganger mer enn 5/3/1 programmet og lett 4 ganger mer enn hva jeg hadde på et program av Martin Berkhan. :)

  18 timer siden, Superspurv skrev:

  Ser ikke noe problemer med å kjøre dette annenhver dag.

  Kanskje han fyren du snakker om som mener at dette er "lite trening" har mange andre klienter som boler seg og trener hver muskelgruppe 2 timer per dag.

  Det er også en reell mulighet. :)

 11. Takker for innspill. Kommer nok til å kjøre på med dette en stund til. Det største minuset for min del nå er at det tar litt for mye tid av uken min.

  Vedrørende treningstoleranse, så har jeg jo vist hittil at jeg tåler det fint og har fremgang. Samtidig lurer jeg på om jeg kunne hatt like bra og kanskje også bedre fremgang med mindre volum/frekvens. Bruker man mye tid på gymmet, så ønsker man jo gjerne meravkastning i forhold til om man hadde trent mindre. Kjedelig å trene mer for mindre resultater. :)

   

 12. 17 timer siden, Strølle skrev:

  Hva er problemet da, hvis det fungerer? Det er ikke så mye volum på hver muskel. 

  Ingen direkte problemer, bare generelt interessert i å høre hva andre sier i lys av at Menno virker å mene at dette er lite trening. :) 

  Vedrørende fungerer, så er jeg usikker på om det egentlig er gunstig for meg med så mye trening. Økte meget bra med mindre enn halvparten av volumet og lavere frekvens i bøy før jeg startet på dette. Men det er vel mulig at dette relativt høye volumet/frekvensen fungerer veldig bra for body recomposition og motvirking av muskeltap under diett. :)

   

 13. Dag 1:

  1 ) Markløft fra matte

  2 ) Benkpress

  3 ) Bulgarske utfall

  4 ) En-fots hip thrust

  5 ) Pull ups

  6 ) En-fots legg-hev

  7 ) Shoulder-pulls (face pulls)

  8 ) Sidehev Menno style

  9 ) Bayesian curl

  10 ) En-fots lår curl

  Dag 2:

  1 ) Knebøy

  2 ) Enarms Arnold press

  3 ) Chins

  4 ) Glute-ham raise

  5 ) Benkpress med manualer

  6 ) Overhead shrug

  7 ) Bayesian fly

  8 ) Triceps extension

  3-5 sett på de fleste øvelser, med noen få unntak hvor det er 1-2 sett.

  Liker programmet forsåvidt ganske godt, men føler det blir litt mye trening, både med tanke på kropp og fritid. Men, jeg har økt forsiktig i styrke siden jeg startet og gått ned i fettprosent, så det virker å fungere. :)

 14. Hei,

  Har benyttet meg av Menno Henselmanns sine tjenester nok en gang og som vanlig er det fullkroppsprogram som står på menyen. 4 tunge fullkroppsøkter med forholdsvis høyt volum (3-5 sett på alle øvelser) og høy intensitet. Er jeg god greier jeg å gjennomføre en økt på 2 timer, men ofte går det litt mer.

  I følge Menno er dette lite trening, så lurer på hva de andre klientene hans gjør. Skal spørre om dette. 

  For min del er dette betydelig mye mer enn hva jeg er vant til og det på kaloriunderskudd. I løpet av den siste måneden har det imidlertid sett ut til å fungere fint, da jeg har hatt progresjon i de fleste øvelser og føler at jeg tåler treningen, selv om jeg kan føle meg litt sliten i blant.

  Kommer nok til å fortsette med dette en stund, men kanskje redusere til 3 økter per uke, like mye av praktiske årsaker. Men sitter også med en følelse av at dette er i meste laget med trening for min del.

  Noen erfaringer med lignende opplegg? Det kan vel uansett ikke sies å være lite trening? :)

   

   

   

 15. Jeg har økt bra i markløft med 531 Boring But Big templaten. I hovedsak tung markløft 1 dag per uke hvor du kanskje starter på 7 RM og lineært øker frem til du når en 2-3 RM, deload og så starter du syklusen på nytt med litt lettere vekter.

  Den tunge markløften etterfølges av 5 x 10 repetisjoner markløft på en forholdsvis lett vekt (50% av 1RM omtrent), men øk gjerne vekten også her etterhvert om du føler du tåler det.

 16. Så fint at du aldri har vært i bedre form og aldri vært sterkere. Tror vi har fått det med oss nå! :D 

  11 minutter siden, NoBro skrev:

  Det finnes ingen endelig evidens på at lavkarbo er så suverent som enkelte lenker til enkelte studier påstår, man vil finne like mange lenker til like mange studier som påstår det motsatte, og andre som sier noe annet. Hvis lavkarbo var så suverent og dette var dokumentert opplest og vedtatt så hadde alle mann alle spist etter dette prinsippet. 

  Endring tar tid. Om noen år vet vi nok mer enn i dag og forskningen blir nok mer samkjørt. 

  Antar du selv husker motstanden mot periodisk faste når dette konseptet ble lansert? Ser at Tommi Thorvildsen ble sitert i en annen tråd som tilhenger av periodisk faste. Vel, for noen år tilbake sa han dette:

  Tommi Thorvildsen:

  Da er atletene igang med forbredelser før vårens konkurranser i kroppsbygging og fitness! De atletene som stiller for Team 24fitness går ikke på periodisk faste diett fordi det er muskelnedbrytende over tid! Og jeg kaster ikke bort min tid på å hjelpe atleter med den type diett! Det er en grunn til at vi fikk 8 gull, 3 sølv og 2 bronse på NM 2011 i kroppsbygging og fitness. Ingen av atletene fra Team 24fitness som deltok på NM 2011 gikk på faste dietten. Go ahead and waste your time and muscles på faste dietten om du vil konkurrere i fitness og kroppsbygging:) Ha en riktig god trening og helg!

  Når det gjaldt studiene jeg lenket til, så var det i hvert fall ikke snakk om at lavkarbohydrat var suverent, bare at det var en forskjell stor nok til at det var statistisk signifikant. Det var ikke snakk om en 30% + forskjell. Bare så det er klart. :) 

 17. På 10.9.2017 den 16.30, NoBro skrev:

  Prøvde lavkarbo selv for omlag ti år siden, det funka ikke for meg, styrke, prestasjon og utseende gikk helt feil vei. 

  Så det har noe å si hvordan man spiser? Du har jo hele tiden hevdet at det spiller omtrent ingen rolle hva man spiser eller gjør.

  At det ikke fungerte for deg personlig betyr fint lite. Kanskje la du det opp feil. Eller kanskje fungerer det bare ikke for deg. Mange innen bransjen peker jo på at det er individuelle forskjeller og gener som avgjør hva som er optimalt kosthold for hver enkelt. 

  Som nevnt ovenfor. Jeg raste ned i både fettprosent og vekt mens jeg spiste omlag 250g protein, 250g karbohydrat og 90-100g fett, faktisk helt ned i under 8% kroppsfett. Hvis det var endelig vedtatt at lavkarbo var suverent hadde alle og enhver gjort det, og alle andre dietter og spisemønster ble skylt ned i nærmeste toalett.

  Nå er vi tilbake på broscience nivå.

  Jeg har heller aldri hevdet at man ikke kan gå ned i vekt om man spiser karbohydrater. Det jeg vil til livs er din påstand om at det spiller ingen rolle hva man spiser, når det er mye som tyder på at det faktisk gjør det. Hadde du ordlagt deg med, "Det spiller sannsynligvis ikke noen stor rolle...", så hadde jeg ikke brydd meg med å kommentere. 

  Du vil finne lenker til studie og statistikk som støtter ethvert syn. Hva har lavkarbo gjort for deg i dine 10+ år med trening?

  Mine personlige resultater er generelt ikke interessante, men en diett som er relativt mager på karbohydrater (spiser en del på treningsdager), rik på fett og moderat på protein er uten tvil den som har fungert best for meg med tanke på rent fettap uten tap av muskelmasse, samt velvære på dietten. Noe vi også så i det ene studiet jeg postet hvor de på lavfett hadde lavere gjennomføringsrate enn de som spiste mer fett og mindre karbohydrater.

 18. 37 minutter siden, NoBro skrev:

  Det TS lurer på er hvorvidt lavkarbo vil gi en større vektnedgang og fettap enn "Høykarbo" på samme antall kalorier. Svaret på det spørsmålet er altså nei. 

  Hvordan forklarer du for eksempel dette? 

  1. Moderate-carbohydrate low-fat versus low-carbohydrate high-fat meal replacements for weight loss.

  RESULTS:
  Both the Low and Moderate Carbohydrate groups lost significantly more weight as well as inches from their waists and thighs than the Control group, while the Low Carbohydrate group lost a greater percentage of body fat. Although the Moderate Carbohydrate group showed significant reductions in serum cholesterol, the Low Carbohydrate group showed the greatest improvements in serum cholesterol, triglycerides, high-density lipoprotein, low-density lipoprotein, and very-low-density lipoprotein.

  2. A low-carbohydrate, ketogenic diet versus a low-fat diet to treat obesity and hyperlipidemia: a randomized, controlled trial.

  A greater proportion of the low-carbohydrate diet group than the low-fat diet group completed the study (76% vs. 57%; P = 0.02). At 24 weeks, weight loss was greater in the low-carbohydrate diet group than in the low-fat diet group (mean change, -12.9% vs. -6.7%; P < 0.001). Patients in both groups lost substantially more fat mass (change, -9.4 kg with the low-carbohydrate diet vs. -4.8 kg with the low-fat diet) than fat-free mass (change, -3.3 kg vs. -2.4 kg, respectively). Compared with recipients of the low-fat diet, recipients of the low-carbohydrate diet had greater decreases in serum triglyceride levels (change, -0.84 mmol/L vs. -0.31 mmol/L [-74.2 mg/dL vs. -27.9 mg/dL]; P = 0.004) and greater increases in high-density lipoprotein cholesterol levels (0.14 mmol/L vs. -0.04 mmol/L [5.5 mg/dL vs. -1.6 mg/dL]; P < 0.001). Changes in low-density lipoprotein cholesterol level did not differ statistically (0.04 mmol/L [1.6 mg/dL] with the low-carbohydrate diet and -0.19 mmol/L [-7.4 mg/dL] with the low-fat diet; P = 0.2). Minor adverse effects were more frequent in the low-carbohydrate diet group.

  LIMITATIONS:

  We could not definitively distinguish effects of the low-carbohydrate diet and those of the nutritional supplements provided only to that group. In addition, participants were healthy and were followed for only 24 weeks. These factors limit the generalizability of the study results.

  CONCLUSIONS:

  Compared with a low-fat diet, a low-carbohydrate diet program had better participant retention and greater weight loss. During active weight loss, serum triglyceride levels decreased more and high-density lipoprotein cholesterol level increased more with the low-carbohydrate diet than with the low-fat diet.

   

 19. Det er mye aggresjon, sinne og skjøre egoer på Fitnessbloggen om dagen. Man har alltids muligheten til å bla videre i stillhet eller svare høflig.

  Synes ikke spørsmålet var så dumt, jeg. Naturligvis er det nok endring i fettprosent som utgjør den største forskjellen hvis ansiktet blir strammere, men ser ikke bort i fra at trening også kan stramme opp ansiktet all den tid vi faktisk har mange muskler i ansiktet.

  Det finnes hvis også ansiktsøvelser som kan bidra til å stramme opp ansiktet. :)

   

   

×
×
 • Opprett ny...