Jump to content

HaKo

Members
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

About HaKo

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvis du hovedsakelig trener til førstegangstjenesten så burde du komme deg ut i skogen med sekk på ryggen og gå masse. Utover det så ville jeg trent baseløft og kondisjon. Nå vet jeg ikke hvordan en typisk kampsport økt ser ut men pass på så du ikke overtrener hvis det er mye styrke på de øktene. Hilsen en som er på sitt 4. år i grønt nå
 2. Hei, på utkikk etter en PT i Oslo og Omegn som kan lære bort vektløfting/olympiske løft da jeg ønsker å begynne med dette. Hadde satt pris på om noen her hadde noen tips/gode anbefalinger til noen som er dyktige. Er ingen nybegynner, har trent styrke i 4-5 år med mest fokus på baseøvelser og kroppsvektøvelser, men har liten erfaring med oly. Ønsker å få skikkelig innføring i teknikk før jeg begynner å implementere det i treningen.
 3. Lykke til og god bedring! Det her tror jeg må være en av mine største frykter. Å bli satt fullstendig ut av en sykdom over lang tid. Unner absolutt ingen dette!
 4. Dropp 220- alder regelen. Hvis klokka di har vist over 200 i puls så har du over 200 i makspuls (Gitt at klokka di er nøyaktig da). Så ta utgangspunkt i dette når du regner ut sonene.
 5. Nei, har ingen anelse om når jeg hadde kyssesyken da jeg aldri følte meg syk. Har vel også bare vært hos legen 1 gang de siste 10 årene så var bare tilfeldig at jeg fant det ut. Men jeg mistenker at det var under russetiden 😇
 6. Har absolutt ingen faglig kompetanse, men har hatt kyssesyken selv. Er vel veldig individuelt hvordan man reagerer på sykdommen så er vanskelig å finne en fasit på spørsmålet ditt. Jeg ville gjort som du selv sier i din siste post, testa ut kroppen med noen rolige økter og ta det derfra. Dersom det går fint så ville jeg skrudd opp intensiteten etter hvordan kroppen reagerer. Jeg var litt heldigere enn deg, jeg visste ikke at jeg hadde kyssesyken engang før flere måneder i etterkant da jeg tok en blodprøve hos legen. Så jeg bare knuste på hele sykdomsperioden Men har en kompis som var sengeliggende i en 1 måned da han hadde kyssesyken og så vidt klarte å bevege seg rundt. Han klarte ikke å trene noe som helst og gikk ned ~10 kg i perioden.
 7. Da ville jeg tatt det rolig på en av øktene på tor/fre for å unngå overtrening. For at musklene skal bygge seg sterkere etter å ha brutt de ned på trening trenger de tid til å restituere seg.
 8. Flott at du er motivert! Jeg jobber selv i forsvaret. Ville fjernet sidehev og tåhev fra økt A samt franskpress og bicepscurl økt B. Min mening er at du ikke trenger disse isolasjonsøvelsene når du trener med så mange baseøvelser. Ellers synes jeg det ser bra ut. Ville lagt inn en hviledag mellom styrkeøktene torsdag/fredag for restitusjonen da du trener fullkropp begge dagene. Kan det være en mulighet å legge gåturen på fredagen og styrken på lørdagen? Med resultatene du oppgir så ligger du godt an mtp. opptak til sommeren. Husk å legge opp treningen slik at du oppnår en progresjon fram til opptaket, er ikke nødvendigvis lurt å ta seg helt ut på alle øktene. Veldig bra at du trener både styrke og kondisjon. Husk at kondisjonen er viktigst Regner med at du vet litt hvordan ting funker da du har vært inne tidligere. Men når det kommer til opptak så er mental robusthet det som vil få deg gjennom. Fysisk form har såklart stor påvirkning her da du vil opparbeide deg et mye større mentalt overskudd jo bedre form du er i. Men uansett hvor bra trent du er, kommer du til å bli sliten og det er hvordan du takler det å være i kjelleren som har noe å si. Greit å gjøre seg opp noen tanker om dette. Ser gang på gang på opptak at veltrente karer på 80-90 kg sliter og gir seg mens jenter på 60 kg pusher seg gjennom nettopp fordi de er bedre til å mestre og takle usikkerhet, lite mat/søvn osv. At man er stor og sterk betyr absolutt ikke at man kommer seg lett gjennom. Det kan være greit å tilvenne kroppen å gå med sekk også, da du kommer til å gjøre mye av nettopp det. Hadde ikke vært dumt å slenge på en sekk på gåturene dine. Her er også progresjon viktig, start med en lav vekt og øk sakte men sikkert. Veldig enkelt å dra på seg belastningsskader hvis du blir for ivrig i starten.
 9. Er redd for at de bare tuller med deg frøken Tror det er nok med bilder nå for de som evnt. er interessert. Vanskelig å selge "brukt" proteinpulver over internett. Tror nok de aller fleste heller går for den sikre løsningen og kjøper uåpnet selv fra butikk/internett. Får jo tak i proteinpulver overalt i dag og er ikke akkurat svindyrt. Dersom du absolutt MÅ selge er nok sjansen størst hos bekjente eller venners venner. Er sikkert flere BicepsCurlBros i klassen/på skolen din som bruker proteinpulver. Ellers så er det jo lang holdbarhet på pulveret. Du kan jo spare på den og bruke den når du har brukt opp pulveret du bruker nå.
 10. Det betyr at du skal ta 10 repetisjoner men at du greier å ta 1 rep til dersom du presser deg. Altså at du ikke trener til failure (utmattelse) hvor du ikke klarer flere reps.
 11. Heisann, skulle gjerne hatt noen tips til gode treningsfilmer/dokumentarer. Har sett pumping iron og generation iron. Likte begge to veldig godt selv om jeg ikke er noe spesielt fan av bygging. (Må ikke bare være styrketrening. Gjerne idretter innenfor utholdenhet også)
 12. Heisann, jeg jobber i hæren og har gjort det de siste 3 årene. Skjønner ikke helt hva du spør om. Har du lyst til å verve deg, altså bli grenader eller planlegger du å søke befalsskolen? Og vil du inn i hæren, luft eller sjø? Vanskelig å gi deg et godt svar med så lite informasjon. Hvor var du i fgtj?
 13. God bedring Du bør absolutt holde sengen ja. Hvile og søvn er alfa og omega! Så slipper du å smitte andre også Få i deg masse væske da kroppen fort kan bli dehydrert. Sterk mat kan også bidra til å lette et tett hode og rense opp i luftveiene.
 14. Kjempeflott at du er i gang! Synes ikke du skal bry deg så mye om hva andre gjør eller at du "henger etter" da det kan være demotiverende. Fokuser heller på egen trening og fremgang. Jeg personlig liker å ha høyere fart og mindre stigning når jeg løper 4x4 på mølla. Også bruker jeg å øke farta litt hver treningsøkt (0,1 eller 0,2). Men det er individuelt hva man liker. Intervaller i motbakker som du gjør er meget effektivt! Det viktigste er at du finner trening som du synes er gøy, eller så er det litt å gi opp etter en periode. Det som er viktig er kontinuitet og progresjon, prøv å gå/løp litt fortere hver gang/hver uke

Artikler fra forsiden

×
×
 • Create New...