Jump to content

Gabriel89

Members
 • Content Count

  84
 • Joined

 • Last visited

About Gabriel89

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

742 profile views
 1. Kan linke til denne http://fitnessbloggen.no/10-pastander-om-lavkarbo-som-ikke-stemmer/ Punkt nr 9, lavkarbo vs. lavfett, sier at lavkarbo reduserer kroppsfett mer enn lavfett-diett. Vil ikke dette kun være et resultat av et høyere kaloriunderskudd?
 2. Har et par spørsmål rundt det å gå ned i vekt med lavkarbo vs. normal fordeling av næringsstoffene. 1) Vektnedgang= kaloriunderskudd 2) Ideen med lavkarbo er vel det å kutte ned på hovedkilden til energi, for å få kroppen til å bruke av fettlagrene våre? Da er mitt spørsmål: Ved å ligge i et kaloriunderskudd på ca 3-500 kalorier over tid vil man gå ned i vekt, uansett hva. Om dette underskuddet gjøres ved å fordele protein,karbs og fett "likt" vs. å ligge på lavkarbo, vil det være noe forskjell? Hvis ikke, hva er så "poenget" med lavkarbo for vektnedgang, så lenge man må ligge i et underskudd, er det vel samme vektnedgang uansett hvordan kildene er fordelt? Under et forsøk på å gå ned i vekt og samtidig bevare styrke/muskelmasse, vil det vel være mer optimalt å få i seg samtlige næringsstoffer, men samtidig ligge i et lite underskudd? Meg bevisst, er vel protein og karb ca 4,6 kcal per gram, hvor fett ligger på rundt 9,4 eller noe? Vil det ikke da være vanskeligere å oppnå et underskudd hvis man flytter fordelingen av kostholdet fra karbs til fett (som gir økt kcal)? Lest litt rundt, og sliter litt med å forstå hvorfor lavkarbo isolert sett vil oppnå en bedre vektnedgang? Mulig det ligger mye mer dypere forskning på diverse nivåer i kroppen som spiller inn her.
 3. Det så jo interessant ut det. Men jeg er litt mer fan av å kjøre litt mer direkte fokus når jeg trener, og ikke f.eks en øvelse på bein fordelt over 4 dager? Kanskje det du mente med at det var litt hulter og bulter, men ser jo absolutt poenget ditt med hovedøvelsene. Programmet er inspirert av følgende, hvis det skulle hjelpe noe: Workout A: Chest, Shoulders, Triceps Incline Bench Press: 3 sets (RPT - 5, 6, 8) Standing Press: 3 sets (RPT - 5, 6, 8) Lateral Raises: 3 sets x 8-12 reps Skull Crushers: 3 sets x 6-10 reps Workout B: Back, Biceps, Traps, Legs Weighted Chin ups: 3 sets (RPT - 5, 6, 8) Squat: 3 sets (RPT - 5, 6, 8) Bent Over Flyes: 3 sets x 8-12 reps Barbell Curls: 3 sets x 6-10 reps
 4. Okei, my bad som ikke så på franskpress og nedpress (kjører hovedsaklig ikke smalbenk) som press øvelser. Hehe, jeg er bare glad for innspill jeg =) Hovedmålet er egentlig å komme i form. Kjørte PHAT for muskelvekst, og ble veldig glad i å løfte tungt. Så tenker å ha mål om styrke fremover, da målet også vil dra med seg muskelvekst. Liker variasjonen bare.
 5. Det med knebøy er noe jeg egentlig har bestemt meg for å endre på. Utenom de mindre isolasjonsøvelsene, er det vel bare 1 mer pressøvelse for overkropp? Benk, skråbenk, militærpress vs hang ups og stangroing. Eller er jeg ute og kjører og burde legge inn sidehev og de andre i regnskapet der?
 6. Nei egentlig ikke. Har hentet programmet fra en pt og likte egentlig tanken bak programmet, mulig det er bevisst fra hans side. Dog har jeg slengt på litt fler øvelser. Tanker rundt selve programmet, og om 4 økter kan bli for litt mye? Som nevnt over går jeg over fra PHAT, noe jeg syns fungerte veldig bra, bare litt tungt program for meg.
 7. Jeg har selv nylig prøvd ut det å redusere karbs. Min personlig erfaring er at det funker fint de dagene hvor jeg kjører kardio/går tur, men karbs er veldig nyttig for å kjøre harde økter. Om du trener som du sier, ville jeg forsøkt å holdt meg til karbs de dagene hvor du kjører styrke, både litt før og etter trening, for deretter minimere karbsene de dagene du ikke kjører styrke. Jeg føler meg helt tom hvis jeg kjører hver dag uten karbs. Det er min erfaring da
 8. Etter en uke med fri og en annen med rolig trening har jeg nå kommet frem til et forslag på program jeg gjerne skulle fått tilbakemelding på. Fører det like gjerne inn i denne tråden. Sammen med kompisen min ble vi enige om å utsette maks konkurransen, da begge to gjerne vil nå sommerformen sammen. Uansett, jeg vil gjerne fokusere på tung styrke fremover. Programmet mitt er en 2-splitt og jeg er litt usikker på hvordan det bør kjøres. Alternativene jeg ser er: Alt 1) 3 økter i uken: Mandag: Økt 1 Onsdag: Økt 2 Fredag: Økt 1 --> Mandag: Økt 2 osv.. Alt 2) 4 økter i uken: Mandag: Økt 1 Tirsdag: Økt 2 Torsdag: Økt 1 Fredag: Økt 2 Programmet er (foreløpig) som følger: Økt 1: - Benkpress: 5-6-8 reps - Skråbenk: 5-6-8 reps - Militærpress: 5-6-8 reps - Sidehev: 6-8 reps*3 sett - Franskpress: 5-8 reps*3 sett - Nedpress/smalbenk: 5-8 reps*3 sett - Div mage øvelser. Økt 2: - Hang-ups: 5-6-8 reps - Stangroing: 5-6-8 reps - Biceps curl: 5-8 reps*3 sett - Hammercurl: 5-8 reps*3 sett - Knebøy: 3*5 reps - Strakmark: 3*5-8 reps - Utspark: 3*5-8 reps - Stående tåhev: 3*8-12 reps - Sittende tåhev: 3*8-12 reps Kom gjerne med innspill da programmet er satt opp ut ifra et annet program med mine preferanser.
 9. Ja, jeg har sett og lest litt rundt Greg O´Gallagher (kinobody) de siste ukene og hans store fokus på det å bli sterkere gir muskelvekst. Så igjen, takk for hjelpen.
 10. Nei jeg bare spurte hva du egentlig mente. Min kunnskap er ikke veldig god, men vil si den er over gjennomsnittsmannen på gymmen. Overall tror jeg nok hele kroppen min får en del mer hvile av å trene fullkropp 3/4 dager i uken med et mye mindre totalt volum per musklene eller hva jeg har fått under PHAT. Neste spørsmål er vel da om å trene mye mindre "fokusert" rundt bygging, altså fokus på lav reps, vil ha noe spesielt å si for sommerformen min? Skjønner at musklene mine ikke krymper ut av det blå hvis jeg skulle gå over til maks styrke, men du ser poenget mitt
 11. Jeg tenker helkropp mest for å få økt frekvens på de øvelsene jeg skal makse i, samtidig som jeg "drar" hele kroppen med. Derfor ser jeg for meg at det kan være greit å øke samtidig frekvensen på hang-ups, ceps og triceps ?! Takker igjen for fine innspill og tips fra deg
 12. Takk! Jeg er ikke en avansert løfter, men ble overraskende glad i kjøre lav-reps etter PHAT. Så det du sier er at jeg kanskje bør fortsette med phat, bare med litt lavere total mengde? Altså kjøre litt "lettere" utenom de store øvelsene? Jeg føler kanskje det ikke er optimalt å kjøre tung benk/bøy kun 1 gang i uken hvis jeg skal øke maksen? Du skriver : "Du får tilstrekkelig stimuli med å kun kjøre 1 skikkelig toppset i f.ens bøy hver dag, så ikke bekymre deg over at du ikke blir støl eller får pump. Det avhenger seff hvor avansert løfter du er, men tror høyere ftekvesen trumfer det meste hva angår økning i styrke (fortusatt progressive overload)." Er ikke dette jeg hadde gjort hvis jeg kjører fullkropp 3/4 dager i uken, altså høyere frekvens på tung benk/bøy? F.eks 2 tunge dager og en litt lettere. Ville det egentlig fått noe særlig utslag på veksten jeg har fått dersom jeg skulle gå over til et mye mindre komplisert program? Som RYP, med kun fokus på: knebøy-benk-hang ups- militærpress- biceps curl- franskpress. Jeg vil vel tro jeg klarer å deffe aggressivt på 1,5 mnd, men samtidig er jeg redd det kan bli mye jobbing og dermed muligens litt mindre strikt på kosten.
 13. Jeg har nå kjørt PHAT i 8/9 uker med min første ordentlige "bulk". Jeg har fått resultater og jeg er fornøyd, men som det skal under en bulk har det kommet litt fett jeg gjerne vil ha bort før sommeren. Jeg har fortsatt (såvidt) synlige magemuskler. < Det kan også tillegges at jeg merker PHAT er et ganske tungt program og jeg tok nettopp en fri uke fordi jeg var sliten. Jeg er også veldig trøtt og sliter med å komme med opp om morningen selvom jeg gjerne sover 8-9 timer. Tar dette som et tegn på at jeg er sliten. Mitt dilemma er mine to motstridende målsetninger, og her trenger jeg hjelp evt tips: 1) Gå ned i fettprosent før sommeren - dvs før 15. juli! 2) Bygge maks styrke i benk og knebøy før 1. juni da jeg har en intern konkurranse med en kamerat. Mine foreløpige alternativer er da som følger: 1) Fortsette å kjøre på med PHAT, for deretter å bygge både volum og styrke. Kjøre intens deffing fra 1.juni til 15. juli Dette kan evt gjøres enten ved å kutte litt sakte og forsiktig med maten, eller fortsette med solid overskudd. 2) Gå over til fullkropps-program basert på RYP. Her kan jeg kjøre tungt (3-5 reps*5 sett) mandag og fredag, mens jeg kjører volum/utholdenhet på onsdag (12-15 reps). Denne veien gir meg muligens mer hvile og mer fokus på baseøvelsene jeg skal makse i. Dette tenker jeg å gjøre enten med kardio eller helt uten kardio. 3) Starte på et helt annet program, type X-size eller 5*5. Noen tanker eller meninger rundt dette? Setter umåtelig stor pris på hjelp, da jeg er litt småfrustrert om dagen for veien videre. Jeg har veldig lyst til å nå begge målene (vinne konkurransen samtidig med å være ripped til 1./15. juli) , men jeg er innom tanken på å velge en av de og kjøre 100%. Jeg er litt usikker på om jeg klarer å deffe maksimalt fra 1.juni og utover, da det blir mye jobbing og muligens litt vanskeligere å holde kosten strikt for meg. Takk for hjelpen.
 14. Nei nettopp, du sa ingenting om rygg. Så da er det ingen tvil om at å trene biceps isolert 6-7 ganger i uken, PLUSS biceps/rygg, blir altfor mye påkjenning for biceps. Du sier mye rart, men du kan ikke dra sammenligninger mellom det å trene benkpress som styrkeløfter (hvor man ikke har isolasjonsøvelser) med det å trene isolasjonsøvelser for bicpes.
 15. biceps, underarmer ++ 6/7 ganger i uken?? Altså biceps isolert, ekskludert rygg, hver dag??
×
×
 • Create New...