Jump to content

l1nn

Members
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by l1nn

 1. Jepp, skjønner at det er vanskelig! Var vanskelig for meg også, spesielt i starten. Prøv å legg inn mat som har litt mer kcal i seg for å gjøre det lettere(f.eks. noe som er enkelt er å drikke proteinshake med melk istedenfor vann. Jeg tar alltid 4 dl lettmelk eller helmelk og 2 scoops pulver når jeg drikker shake. Det alene er vel ca. 400-500kcal og supert som frokost). En plan du kan legge i forhold til bryllupet i september er jo f.eks. å ta ca. 2,5 mnd overskudd fra og med nå og se hvordan det går, også legge deg i underskudd igjen etter det om du føler det er behov for det, så du har litt tid på deg til å komme inn i kjolen om den skulle bli for liten? Jeg var også redd for å gå for mye opp i fett pga. sommeren som er på vei snart, men ser jo nå at det ikke blir noe problem i det hele tatt :-) Overgangen mellom under/overskudd er igrunn "skummel" fordi overalt så får man høre "underskudd for vektnedgang, overskudd for vektøkning" - men kroppen aksepterer ikke underskudd for lenge og da må man tilbake til hvert fall vedlikehold og aller helst overskudd en periode for at den skal bli normal igjen i forhold til forbrenningen
 2. Har ikke lest alt som er skrevet her, men dette er "my story" og hva som funket for meg: Lå i underskudd lenge, og kom til slutt ingen vei. Bestemte meg for å legge meg i overskudd isteden(200kcal mer enn jeg forbrente) for å bygge muskler istedenfor også heller prøve å fjerne resten av fettet senere når jeg hadde mer muskelmasse - for hvorfor ha så dårlig tid? Gjorde dette lenge uten å gå opp noe synlig fett, men litt muskelmasse. Ligger nå i underskudd igjen og fått betydelig mindre fettprosent enn det jeg hadde i utgangspunktet - og strammere kropp med tanke på muskelmassen jeg har bygd i overskuddsperioden. Problemet ditt er nok bare at kroppen din sparer alt den kan spare på pga. du spiser så lite. Spis overskudd en periode, helt til kroppen din "omstiller" seg og prøv deretter å gå i underskudd igjen for å fjerne mer fett :-) Jeg bryr meg forresten heller ingenting om f.eks. når jeg spiser, hvor ofte jeg spiser, når jeg trener eller noen av de tingene - gjør det lett og tenker at det er "sluttsummen som teller". Så spiser når jeg er sulten og sørger for riktig fordeling av protein/karb/fett ift mengde kcal.
 3. Bøy er med uansett, det regna jeg da med at folk forstod! Vil bare ha andre øvelser som isolerer de forskjellige muskelgruppene i tillegg - derfor øvelser som brenner og tar skikkelig på enkelte muskler istedenfor alle på en gang :-)
 4. Hei! Jeg har nå nettopp blitt ferdig med et program jeg har fulgt i 6 uker og er blitt lei for jeg vil øke antallet treningsøkter og antall ganger i uken jeg kjører bein og rumpe(har de siste 6 ukene bare kjørt bein 1 dag i uka ) . Skal derfor sette opp et nytt program til meg selv hvor jeg kjører det oftere enn før og vil gjerne ha litt inspirasjon til øvelser jeg kanskje ikke har gjort før eller tenkt over å ha med! Vil derfor vite hva du syntes er den mest effektive øvelsen, som brenner, gjør deg støl og er et must i beintreningen din for at du skal føle at den er bra? Gjerne legg med om du syntes det tar best med lett belastning/mange reps eller omvendt også
 5. Jobber på treningssenter selv, og må si jeg ble overrasket over at damegarderoben var verst. Der jeg jobber, er det uten tvil guttegarderoben som ser verst ut før kveldsvask og tar lengst tid å gjøre ren. Slukene der er også mye verre enn i jentegarderoben, og mengden kroppshår, lo, papir og for ikke å snakke om gjenglemt undertøy er mye større:yuck:
 6. Haha nei, ikke helt det! Men du vet når du drikker alkohol og i det stadiet hvor den begynner å virke?? Bare istedenfor å bli skikkelig gira blir jeg bare trøtt istedenfor. Nei, ikke melka, kan drikke masse melk uten å reagere på det:) Reagerer også rart på mye karbo på en gang, får frysninger osv og kjenner meg døøødssulten etter ca en halvtime også går det over av seg selv etter en stund(med mindre jeg spiser når jeg kjenner den "sultfølelsen", da blir det verre)
 7. Hei! Jeg har begynt å drikke proteinshake fast igjen som frokost men reagerer fryktelig merkelig på den. Var ikke sånn tidligere. Tar som regel 2 scoops(100% whey gold standard protein, sjokolade) + 4dl melk til. Synes ikke det er vondt å drikke eller noe som helst, men ca en halvtime etter jeg har drukket den føler jeg meg nesten "brisen" bare trøtt-brisen(hvis dere skjønner?). Blir småkvalm, svimmel og litt vanskelig å fokusere på en ting og føler meg trøtt. Går over etter en stund. Noen som vet hva som kan være årsaken?? Edit: Det har forresten ingenting å si om jeg drikker shaken etter et måltid eller senere på dagen/som kveldsmat etc.
 8. Har tidligere ligget i underskudd, ca 1500kcal om dagen og da kun trent styrke, ikke cardio.
 9. Du misforstod det jeg skrev sist om du trodde jeg mente at jeg skulle spise 1500kcal:) regner med at det blir rundt 2000 om jeg spiser lik mengde kjøtt og halvparten av tilbehør som dietten til samboeren.
 10. Okei, takk! Så et lite overskudd da på kaloriene? samboeren min har bestilt seg diett, så jeg kommer jo til å spise det samme som han(og det er jo bare "bra" mat på den dietten han har kjøpt) men i mindre porsjoner da han ligger på over 3000 kcal om dagen. Vi har snakket om at jeg spiser lik mengde kjøtt som han, men tilbehør spiser jeg bare halvparten av eller 2/3 av det han spiser. Høres det ok ut?
 11. Hmm, okei, kan vel like gjerne spørre her. Jeg lurer egentlig mest på om jeg bør ligge i underskudd for å nå målene mine, eller i overskudd? Noen sier underskudd til jeg føler jeg har ønsket fett%, andre sier overskudd også kommer fettprosent til å gå ned så lenge jeg trener ved siden av, noen sier overskudd først, så underskudd, overskudd osv annenhver gang og alle "metoder" kan høres lurt ut hvertfall for meg. Jeg vil gjerne ned i fettprosent samtidig som musklene vokser, om det er mulig å få til to ting på en gang. Jeg er ca. 175 høy, veier vel omtrent 60-62kg(har ikke veid meg på flere mnd). Og utifra bildet til TS i denne tråden http://forum.fitnessbloggen.no/threads/fettprosent-hot-or-not.17905/ så ligger jeg vel på rett under 25% i fettprosent. Vil gjerne ned til en plass mellom 15-20% - og det gjerne før sommeren om mulig ;-) Trener ca. 4 ganger i uken, hittil kun trent styrke men begynt å legge inn litt cardio etter styrkeøktene nå(30-45min løping).
 12. Er det noen som er skikkelig gode på kosthold her som kunne hjulpet meg litt? I havet av informasjon som finnes er det lett å gå seg litt bort, så kunne gjerne tenke meg å spørre en person med mye erfaring og kunnskap om et par-tre ting. Send meg en melding hvis du kunne tenke deg å hjelpe litt!
 13. Jeg klarer ikke se forskjell i speilet på meg selv, siden jeg ser meg i speilet hver dag.. Målebånd og bilder er nok det eneste som jeg kan klare å se forskjeller med!
 14. Ikke tenk på at "det er ikke så sunt og det der er hvertfall ikke sunt" - fokuser heller på å få i deg kaloriene dine og en viss mengde protein hver dag så skal du nok se at du overrasker kroppen din veldig - og hodet ditt ;-) Og istedenfor å gå på vekta - mål deg rundt f.eks. hofter/lår etc, du vil nok kanskje øke i vekt pga. økt muskelmasse(så lenge du fortsetter å trene tung styrke), men gå ned i fettprosent og til slutt få den kroppen "alle drømmer om". Men ikke glem at forvandlinger skjer ikke over natten, og det er vanskelig å se forskjellen når du ser deg selv i speilet hver dag om du ser noe forskjell eller ikke, så ta mål/bilder nå, og sammenlign om en eller to måneder hvor du har prøvd å være skikkelig seriøs med å både spise nok mat og trene tungt! Jeg har selv ikke beveget meg noe særlig hverken opp eller ned i vekt, men kroppssammensettingen min nå i forhold til for 1 år siden er heeelt annerledes. De first-price baguettene er forresten kjempebillige - 7kr for 4 stk, også kan du kjøpe en sånn kjempestor pakke til 21kr hvor det er 16 baguetter eller noe, så er super studentmat
 15. Forresten, min nye favorittmat er first price baguetter(ca. 183kcal per stk) med kyllingpølse(går 2 stk i hver baguett) (95 kalorier per pølse)
 16. Har hatt samme problemet, men er på vei vekk fra det nå. Er veldig glad i ting som knaser mellom tennene, og tidligere var knekkebrød nesten eneste mat. Eneste som har funket for meg, er å øke med 100 kalorier i uka. Så hvis du spiser 900 kalorier om dagen den ene uken, så er neste ukes mål å få i deg minimum 1000 hver dag. Neste uke der igjen 1100 hver dag osv. Da går det sakte men sikkert oppover, du slipper å spise deg alt for mett fordi kroppen gradvis blir tilvendt mer og mer mat:-)
 17. Får vel prøve, men cc m/ fun light bringebærsaft forblir nok favoritten likevel :-)
 18. Woho, endelig fått lappen og får låne pappas Opel Zafira siden han nylig kjøpte seg ny bil. MEN, motorvarsel-lampa lyser iblant. Pappa sier det går bra å kjøre selvom - så jeg kjører jo og den går vel forsåvidt like fint også, men "symptomene" når motorvarselet kommer på er: - Bilen "hopper" og rister om turtallet går over 2 - Jo mer jeg tar inn gassen når tallet lyser, jo saktere går den og mer hopper den(må derfor bruke laaang tid på å komme opp i fart fordi jeg bare såvidt kan holde forsiktig på gassen) - Den bruker en god del mer bensin når lampa kommer på - Har jeg nettopp startet bilen og lampa lyser fra start av, så forsvinner den som regel når motoren er varm men da må bilen konstant ligge mellom lavest 1,5 og 2 på turtallet. Over 2 så hopper den, og under 1,5 så hopper den.. Har lest litt rundt på google og ser at det er mange ting som kan feile - men at det kommer litt an på "symptomene" med bilen når lampa kommer på. Så, noen smartinger med bil som vet? Stopper jeg bilen og lar den hvile 5-10 min, så forsvinner lampa og er borte en stund. Har jeg over 2 på turtallet lenge nok så kommer lampa på med en gang. Spør fordi pappa visste egentlig ikke helt hva lampa betydde før jeg sa det, og fordi jeg kaanskje skal overta bilen og lurer på om det er en dyr reparasjon som må til
 19. Jeg har nå ligget i et ganske pent underskudd en lengre periode og har bestemt meg for å legge meg på overskudd, prøve i hvert fall og se hvordan det går(y) Har derfor et par spørsmål: Hva er den beste måten å legge om på? Hvor mye kcal bør jeg beregne å ha i meg for å komme i overskudd? Bør jeg legge meg litt lavere de dagene jeg ikke trener? (175 høy, ca. 61kg, 18 år, trener styrke tre ganger i uken - følger x-press programmet for øyeblikket, sitter mye på skolen men jobber på treningssenter to/fem ganger(annenhver uke) og der vasker, rydder og går jeg en del) Tar gjerne imot gode tips på sunne frokost/middag/kvelds-retter som inneholder en ok mengde kcal også:-)
 20. Hei! Nå har jeg trent med det programmet jeg har egentlig helt siden august og har lyst til å gjøre noe nytt, for nå er jeg blitt litt lei av å gjøre det samme hele tiden. Eneste variasjonen har vært hvilken dag jeg gjør hva, reps/vekter/sett også en uke fri nå og da for å hvile skikkelig og stoppe kroppen fra å bli altfor vant til treningen. Programmet mitt er nå sånn som dette: Treningsøkt 1 - Bein - faste øvelser: Knebøy(trente med 90grader vinkel før, men gått over til dype nå for et par uker siden), hip thrust, utfall(mest gående men bulgarsk noen ganger) og benpress. Øvelser som noen ganger legges til er: leg extension, leg curl, glute bridge, sånn maskin hvor man "presser" et bein bakover(aner ikke hva den heter). Legger til øvelser om jeg har lyst til å trene mer/føler jeg har en del til å gå på. Treningsøkt 2 - Mage/rygg - faste øvelser: Planke/sideplanke, kabel-roing, nedtrekk, pull-ups(med hjelp), back extension, beinhev, v-ups, reversed crunches. Treningsøkt 3 - Bein - samme som første beinøkt, bare pleier å kjøre en av de med tunge vekter og få reps, og den andre med letter vekter og flere reps. Treningsøkt 4 - Skuldre/bryst/armer - Benkpress m/ hantler, skrå benk m/ hantler, skulderpress m/ hantler, sidehev, triceps press i maskin, biceps curl i maskin. Denne økten er jeg aller dårligst på å få inn i uka og er minsteprioriteten min, men synes det er morsomt å trene det bare jeg kommer i gang, så blitt mye lettere å få med denne økten om dagen også! Nå vet dere hva jeg gjør fra før av, og programmet mitt har fungert kjempebra også men nå vil jeg ha noe nytt! Tips til f.eks. ferdig lagede, bra programmer på nettet som kan passe? Eller bare tips til hva ny treningsplan kan være? Har tid til å trene 3-4 ganger i uken, målet er styrke og mer markerte muskler og ønsker aller helst mest fokus på bein og rygg. Blir glad for alle forslag!
 21. Hmm, jeg vet ikke helt hvordan jeg vil beskrive smertene, det er en smerte jeg aldri har kjent før. Er ikke stikking, prikking eller murring heller egentlig. Det er rødt og litt varmt, men føler ikke selv det er hovent - det er isåfall minimalt. Har prøvd mye forskjellig men ingenting hverken fjerner eller gjør smertene verre. Ikke vondt å klemme eller flytte på kneskålen. Prøvde med paracet en gang jeg ikke fikk sove pga. smertene, men hverken det eller smertestillende krem funker. Virker som at det eneste som fungerer er søvn! Godt det ikke bare er meg! Høres akkurat ut som sånn jeg får det.
 22. Nei, hadde bare med knebøy, hip thrust, leg extension, tåhev og beinpress igår. Null vondt idag.. Skal teste det ut:-)
 23. Og det har ikke blitt noe verre eller noe sånt?
 24. I kveld etter jeg har hatt en tungt beinøkt, har jeg, på en skala fra 1-10, kanskje 7 vondt i beina fra knærne og ned langs forsiden av leggen. Mest i venstre. Klarer ikke helt å finne ordet på hva slags type smerte det er, men det er omtrent samme type smerte som ved voksesmerter. Det er ikke første gang det skjer, pleier vanligvis å komme av å gå langt på asfalt feks, og det er borte dagen etterpå. Men er litt skeptisk på om det er noe som kanskje kan bli noe mer, og derfor - hvis noen vet hva det kan være - har noen tips til å stoppe det fra å skje? Har heller aldri lagt merke til at jeg har blitt rød sånn som dette før.. [ATTACH]122283[/ATTACH]
×
×
 • Create New...