Jump to content

mmmmmmmmmmills

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

 1. Sprøytemedisiinen heter foresten xolair, jeg bruker denne men har for øyeblikket ikke fått noe virkning av den. Det kan ta opptil 24 uker før den virker (hvis den fungerer)
 2. KristineH og alle andre. Lenge siden jeg har skrevet her, men har et spørsmål! Jeg har over lengre tid funnet ut at når jeg drikker alkohol forverrer tilstanden seg MYE i dagene etterpå (opptil en ukes tid ca.) er det kun meg som føler at alkohol påvirker elveblesten eller har det skjedd flere? Vet dere hva som er lurt å holde seg unna? Blir veldig takknemmelig for svar!!!
 3. Leger har virkelig ikke peiling nei. Hudspessialister har litt meie peil da. Jeg tok blodprøver for utredning, der fant de revmatisme i blodet mitt, måtte videre til biopsi da hudspessialisten trodde revmatisme kunne utløse utslettet. Etter to biopsier med flere mnd ventetid viste det seg at det ikke var revmatisme/leddgikt likevell. Nå har jeg fått beskjed om at det har kommet en helt ny medisin på markedet mot elveblest, en sprøyte som skal ta ut noen stoffer i kroppen som lager elveblest. Jeg husker ikke helt hva det heter, men venter på godkjenning fra helfo om å få ta det i bruk. Den koster visst så mye som 6 tusen kroner i mnd så du skal virkelig ha prøvd alt for å få den slik jeg forsto det! Frem til da bruker jeg kortisonkur (alt for lenge vell og merke). Synes det var interessant det du sa homeopaten hadde sagt, det har jeg aldri hørt før! Ganske sykt at etter over et år har de fortsatt ikke funnet en medisin til meg, det sier jo også hvor lite forskning som er rundt urticaria. Jeg har prøvd sunt kosthold og trening i stoor grad og det har ikke vist tegn på noen bedring, hudspessialisten fortalte meg også at det ikke er bevist at sunt kosthold og trening skal ha noen positiv effekt på elveblest, men med tanke på at det har så mange positive helseeffekter er det noe som anbefales likevell..
 4. Takk for tips! Det skal jeg definitivt prøve! Tar du telfast 180 og deler den i to og gjør det samme med cetrizin? altså en halv av hver morgen og kveld?
 5. Jeg sliter veldig med det samme. har hatt kronisk elveblest en gang før som varte ca et år før hudlegen fant ut at dette kom av en bihulebetennelse som jeg ikke ble behandlet for. dette gjorde at hele kroppen fikk denne betennelsen som gjorde at jeg fikk elveblest. Noen år senere, altså nå har jeg fått det igjen og har slitt med det i ca et halvt år. Jeg hovner opp i hele kroppsdeler, lepper, øyne, svelg og har i tillegg huden full av utslett. Jeg syns det er en ekstrem påkjenning og konstant gå rundt i frykt for at halsen skal hovne opp slik at jeg ikke får puste.. Jeg har vært ut og inn av legesenter og akutt legevakt i tillegg til hudspessialist. Jeg har gått fra å gå på 1 tablett cetrizin til 6 i døgnet i tillegg til to atarax, det hjelper litt men absolutt ikke godt nok. På grunn av ekstrem munntørrhet av disse begynte jeg på telfast 180 og 2 atarax som fungerte akkurat likt som cetrizin. Når det er helt krise tar jeg kortison, nermere bestemt prednisolon 5mg. Det hjelper så og si perfekt, utslettet blir hvertfall ikke så hovent og det går fra sterk rosafarge til veldig lys rosafarge. Legene sier at det kommer uten årsak, at det ikke er noe vits å gå igjennom en stor testprosess da de mener de ikke vil finne noen årsak. Det kan vare til i morgen og det kan vare i femti år. Synes det er veldig dårlig med informasjon om elveblest så synes det er veldig "fint" at det er flere i samme situasjon. det er en utrolig kjip situasjon å komme opp i hvertfall og kjenner nok mye på det samme som deg.
×
×
 • Create New...