Gå til innhold

boltzmann

Medlemmer
 • Innholdsteller

  376
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Alt skrevet av boltzmann

 1. Trener for det meste langrenn, løp og styrke, men har vore borte frå trening ei stund no i haust. For ca ein mnd starta eg å trene igjen, men har tatt det med ro når eg har gått på ski, og lar kroppen styre intensiteten. Førre sundag hadde eg ein bra dag, og gjekk litt hardare enn vanlegvis, utan at det var all out på nokon som helst måte. Neste dag følte eg meg heilt fin, og tok ei styrkeøkt på ettermiddagen. Då merka eg at eg var litt støl i kjernemuskulaturen, men fullførte likevel økta (rykk, bøy, press og chins). Etterpå vart eg veldig sliten og dagen etterpå følte eg meg sjuk med feber.
 2. Pga for lite magesyreproduksjon, har eg aldri før kunne prøvd PF (måtte ha høgare måltidsfrekvens). I sommar kjøpte eg saltsyrekapslar og har hatt tilsvarande PF i spisemønster etter det. Frokost et eg ca 10:30 og kveldsmat klokka 20. Årsaken er at det passar med når dei andre går til lunsj, og eg gidd ikkje ete frokost klokka 8 og lunsj klokka 10:30. Fordelen er at eg kan ete meir i spisevinduet, ulempen er at eg er skikkeleg svolten fram til frokost... Merkar ingen forskjell på kroppsamansetjing eller treningsprogresjon.
 3. Hei. Smertene startar midt på framsida av venstre hofteledd og brer seg både på innsida og utsida av låret. Det kom etter eit sett med tunge knebøy der eg ikkje klarte å halde bekkenet stabilt. Uansett så tok eg berre å booka ein time i morgon hjå deg, tenkte det er like greit å få nokon til å sjå på det sjølv om eg ikkje akkurat er døden nær. Treng du meir info før timen?
 4. Før jol pusha eg litt for hardt i markløft og knebøy. Det var ikkje veldig vondt, så tenkte det kom til å gå over etter ferien. Det er no to veker sidan, og det har eigentleg blitt verre. No tenker eg at eg bør gå ned på vektene og berre trene med låg motstand ein liten periode, og kanskje også springe litt på mølle. Er dette ein god plan, eller bør eg kvile lengre og evt gjere prehabøvelsar? Før kvar økt gjer eg ein del mobilitetsøvelsar ala dette, pluss litt squat to stand og rykkbøy.
 5. Eh, kylling, brokkoli og brun ris pakka i tupperware?
 6. Kva skal du bruke det til? Mi meining om sånt er at det er ein scam. Eg treng ikkje lese av på ein skjerm om eg spring fort eller ikkje, evt ser bra ut eller ikkje. Argumentene deira for sånt (same med VO2max, laktat, osv), er at då kan du skreddarsy treningsprogrammet med tanke på terskel og arbeidsøkonomi. Dette er i all hovudsak genetisk, og ein prestasjonstest avdekker dessutan dette mykje betre. Kroppen er veldig tilpasningsdyktig, og ein treng på ingen måte vite makronæringsuttaket ved trening. Det styrer faktisk kroppen etter inntaket!
 7. Igjen vil eg referere til wiki-lenka. Der står det forklart kva ordet parallell betyr https://no.wikipedia.org/wiki/Parallell_(geometri)
 8. Er viktig å kose seg litt av og til, sjølv om ein er på diett. F.eks. tar eg meg ei halv proteinpannekake på laurdagskvelden av og til, men då kompenserer eg sjølvsagt med ein halvtimes kardio etterpå.
 9. Det er ingenting i løftet som er paralellt med tyngdekrafta. Trykk på wiki-lenka for forklaring av ordet parallell. Det du tenker på er ei tenkt linje som er 90 grader på tyngdekrafta. Den skal vere parallell med den tenkte linja mellom kne- og hofteledd. Golvet i dei aller fleste treningsenter er også parallell med denne linja.
 10. No har du trent Starting Strength i to veker, og du har pakka mat i plastboksar i ytterligare ei veke. Då må eg nesten seie at viss du ikkje enno har fått ripped abz og sixpack, har du dessverre ikkje genene til det. Ikkje alle får effekt av trening og ikkje alle kan få sixpack. Dersom du byrjar å bli lei kylling, ris og brokkoli, er mi anbefaling å gi opp og gå tilbake til den livsstilen du hadde før. http://www.side3.no/derfor-far-du-ikke-sixpack/3045030.html http://www.trening.no/helse/responderer-du-darlig-pa-trening/
 11. Vel, når du bruker ordet parallell, må det vere to eller fleire linjer eller plan involvert. Då er det naturleg at golvet (eller taket som også er parallelt) er eit av dei. Om du seier at hofteleddet skal under kneet, eller at den tenkte linja mellom hofte og kne er parallell med golvet, blir det det same sjølv om ikkje ordlyden er identisk med regelverket i styrkeløft. Har du lest artikkelen eg lenka til? https://no.wikipedia.org/wiki/Parallell_(geometri)
 12. Det du meiner er vel at den tenkte linja mellom kneskåla og hofteleddet er parallell med golvet. Det er jo regelverket i styrkeløft, men det er ikkje opplagt at hverken TS eller AHP meiner dette.
 13. Du kan fint gå ned i feittmasse og opp i styrke/muskelmasse samstundes, men det avhenger sjølvsagt av feittprosent, treningstilstand, kosthold og programmering. Eg vil anbefale å bruke autoregulering som progresjonsmetode, der du aukar vektene dersom du når eit repsmål. Eksempel: Du skal ta 8 reps på 40 kg i benkpress. Dersom du klarer det, aukar du til 41 kg neste økt. Dersom du ikkje klarer det fortset du med 40 kg neste gong. Eg er fullstendig ueinig at ein nybegynner ikkje skal trene tungt på kaloriunderskot, det er viktig å utfordre seg sjølv for å få framgang. Alternativ til knebøy kan v
 14. Kva betyr eigentleg parallelle lår? (Eg spør fordi eg lurer.) Er det oversida eller undersida av låret som er parallelt med golvet? Dersom det er oversida blir det jo godkjent dybde i styrkeløftsamanheng, og eg må seie at eg ikkje ser heilt poenget med å gå lengre ned enn det. Har forøvrig akkurat lest eit par artiklar om akkurat dette, men der er heller ikkje paralellt godt definert. https://www.advancedhumanperformance.com/parallel-squats-versus-atg-squats-part-1/
 15. Du gløymde 1000 situps. Pluss at viss du tar benk før curls, tar musklane i triceps opp proteinet før det kjem ut til biceps og dermed er det bortkasta. Kilde: http://broscience.co/top-10-worst-bro-tips/
 16. Eg driv eigentleg med løp, men pga kranglete bihuler er det ganske dårleg kontinuitet.. Uansett så trente eg styrke ei økt i veka i fjor haust/vinter med bra progresjon. Samtidig hadde eg 3-4 økter løp i veka og sykla 1.5 time fram og tilbake til jobb kvar dag. Løpsvolumet var ca 60 km i veka og då eg avslutta sykkelsesongen auka eg til 80-85 km. Spring 3000m på ca 10 minutt når eg er frisk. Styrkeøkta bestod av markløft, chins, bulgarsk utfall og press. Får vondt i hofta av knebøy kombinert med stort løpsvolum, så difor erstatta eg det med BU. Brukte autoregulering som progresjonsmetode, men
 17. Du vil antagelegvis ha auka ein del i muskelmasse, droppa litt i feittmasse og ha omkring same vekt. Styrketrening har bra innverknad på kroppsamansetjing Du vil nok sjå betre ut, men ein blir ikkje ripped på 3-6 mnd med dette opplegget, det tar lengre tid og tolmodigheit. Når du har gjort dette, har du lært ein del om trening og du vil ha betre føresetnader for å vite kva du skal gjere for å nå målene dine. Kanskje endrar dei seg undervegs også. Eg meinte forresten 400 kg til saman på dei fire øvelsane ja.
 18. Med forbehold om at dette ikkje er trolling: Køyr lineær progresjon på Starting strength utan noko cardio fram til du tar ca 400 totalt i knebøy, markløft, benkpress og press. Det tar ca 3-6 mnd. Når du har gjort det, kan du vurdere å slanke deg. I mellomtida bør du ete bra mat, greit med protein og la svolt bestemme totalinntaket.
 19. http://bayesianbodybuilding.com/the-myth-of-1glb-optimal-protein-intake-for-bodybuilders/
 20. http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=101639.0
 21. Lær deg ein ny skill, som f.eks. svømme crawl eller skøyte på ski (evt stake viss det ikkje går å skøyte). Det er mitt tips til alternativ trening når du ikkje kan gjere det du vanlegvis gjer. Ellipsemaskin og andre cardiomaskiner har eg lite tru på all den tid (kondisjons)trening fyrst og fremst er spesifikk.
×
×
 • Opprett ny...