Gå til innhold

Morrissey

Medlemmer
 • Innholdsteller

  77
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Morrissey

 1. Ellers småpirk, men på vie ned, så knekker knærne dine litt tidlig. Dette betyr at stangen må ta en tur rundt knærne og arbeidsveien øker. Stangen skal opp og ned i en rett linje. Du må dermed jobbe med å skyve hoftene bakover litt mer på vei nedover. Det bør korrigeres lett med litt øving :)

  Jeg syns stanga tar en liten omvei på vei opp også mens jeg prøver å holde stanga langs kroppen. Dette fører til stygge skrubbsår på leggene mine..

 2. Du har litt lange lårbein, som setter mobilitetskravene opp. Det er riktig at korsryggen er mer utsatt når denne er krum, og selv om det ikke er noen krise så vil jeg anbefale deg å jobbe litt med det. Hofta trøkker også mye bedre når korsryggen er i korrekt stilling.

  Dette ville jeg gjort om jeg var deg: Litt bredere stance (evt sumo?). Sørg for at psoas major er sterk (drar deg ned mens du holder svaien i korsryggen), strekke hams/adduktors.

  Jeg prøver å varme opp med dynamisk oppvarming før treninga, men burde jeg lagt til ekstra bevegelighetstrening på slutten av treningene? Muligens prøver jeg ut sumo iløpet av uka også :)

 3. Det første løftet er best, og så dabber det av litt. Først og fremst så kan du jobbe med spennet og buktrykket - er buktrykket like bra i alle løft så vil også teknikken være mer jevn i alle løft.

  Gud for noen flotte tips! :D

  Har spennet og buktrykket noe med utholdenheten min å gjøre? Prøver å "stramme" alt jeg har gjennom hvert løft men det blir vanskelig å opprettholde gjennom de siste arbeidssettene, altså disse. Er det måter å trene opp dette på?

 4. Erfaringsmessig vil 5x5 først og fremst gi et større restitusjonsbehov enn 3x5 hvis du satser på å trene så tungt som mulig på hver trening slik du gjør, noe som egentlig er ganske intuitivt. En økning fra 3x5 til 5x5 jevnt over vil sannsynligvis ikke hjelpe deg å bygge mer styrke fortere, og hvis du fortsatt har fremgang på 3x5 med høy intensitet hver dag ville jeg ikke ha byttet rutine riktig ennå. Når du stagnerer, vil det være aktuelt å legge endre programmet slik at du har en tung dag hvor du løfter deg gradvis oppover mot et enkelt toppsett i tillegg til en litt lettere dag hvor du får inn mer volum med 5x5 (slik som i Texas Method-programmet).

  Takk for et opplysende svar :)

 5. Hvor lenge har du trent, erfaring/programmet ditt, maksløft. Osv?

  Tatt i perspektiv av slik jeg trener så ligger man som regel rundt 2-4 reps, 4-6 sett på baseøvelser. Arbeidsvekt er varierende (% av 1RM).

  Aner ikke hva jeg tar maks. Trener slik at jeg med nød og neppe klarer 4 repitisjoner. Neste trening tar jeg 5-6, og legger på vekt på neste trening om jeg klarer målet mitt. Har trent i snart ett år og har et program som inneholder benkpress, militærpress, knebøy, markløft, roing, hangups og dips.

  Jeg lurer bare på hva slags konkrete fordeler og ulemper som oppstår om man legger til flere sett.

 6. Har holdt meg til 5 repetisjoner over 3 sett i mange måneder nå. Veksler ofte mellom 4-7 repetisjoner men har alltid holdt meg til 3 sett. Hva kan jeg tjene på med å gå opp med flere sett med tanke på styrke? Går ut fra at jeg må senke kiloene betraktelig for å bli vant til å ta flere sett.

 7. Har trent styrke i snart 9mnd, problemet mitt er at jeg har begynt å svette noe sykt etter harde treningsøkter. Er det vanlig å være like svett etter å ha dusja som før? Har lagt på meg endel etter jeg begynte med styrketreninga og lurer på om det er grunnen.

 8. Hvor i huleste kan folk som løfter 100kg+ i bøy finne seg bukser som passer?! Jeg tar ikke spesielt mye i bøy men jeg merker at jeg har vokst ut av alle buksene mine etter ett år med denne øvelsen. Kombinert med markløft. Jeg har vært i de fleste klesbutikkene og ikke klart å finne meg noen jeans som passer og ser bra ut. Går nå i småstygge treningsbukser...

 9. Er det lov å gjøre romanske markløft på Sit portalen? Har hørt at det ikke skal være lov å gjøre vanlige markløft grunnet lydnivå. Men har det heller med image å gjøre? Ser ikke noe grunn til at relativt lydløse romanske markløft ikke skal være lov på Sit.

 10. Nå er jeg ingen kostholdsekspert, men jeg tør påstå at 2500 kcal er alt for lite for en aktiv kar på din størrelse. Du er sikker på at det ikke er en slankeapp du har skaffet deg? heheh :D

  Ser ut som den har stilt seg inn på å nå ei "idealvekt" som er under det jeg har nå. Jeg kan legge inn hvor mye kalorier jeg skal ha selv :)

 11. 191 cm, 89 kg? 2500 kcal? Høres lite ut spør du meg, særlig mtp at du ønsker å legge på deg mer muskelmasse. For en så stor kar er vel dagsbehovet ved vedlikehold vesentlig høyere enn 2500 kcal?

  Daglig energibehov: mellom 3545 og 3742 kcal og over 4000 (Betydelig grad av fysisk aktivitet (30-60 min fire til fem ganger i uken)

  Ser ut som jeg må legge inn noen nye tall i Lifesummen min fra nå av

 12. Det du ligger på nå virker som et bra utgangspunkt. Ligg rundt det samme i 2 uker. Mål fremgangen på styrke og fettmasse(vekt og mål rundt midje f.eks.). Etter 2 uker har du 3 alternativer:

  1. Du legger på deg fort --> Kutt ned ca 100 kcal per dag

  2. Du legger ikke på deg og blir ikke sterkere --> øk ca 100 kcal per dag

  3. Du blir sterkere og legger på deg lite fett --> Fortsett sånn

  Den beste måten å finne ut hvor mye kcal du fungerer med er å følge noe konsekvent over tid. Så bare justerer du etter fremgangen. Du trenger ikke være superstrict. Spis gjerne opptil 10 % mer når du har vært aktiv og 10% mindre når du har vært inaktiv.

  Det var mange gode tips! Får prøve å legge inn alt jeg spiser og følge med målene mine de neste 2 ukene for å sjekke om det er for lite med 2500 kalorier. Men burde jeg ligge rundt det samme ndg. protein, karbohydrater og fett?

 13. 191 cm, 89 kg? 2500 kcal? Høres lite ut spør du meg, særlig mtp at du ønsker å legge på deg mer muskelmasse. For en så stor kar er vel dagsbehovet ved vedlikehold vesentlig høyere enn 2500 kcal?

  Den hadde stilt seg inn sånn hvert fall. Jeg har ikke brukt den på ei stund og jeg har gått opp endel de siste mnd både i styrke og vekt

 14. Veier 89kg og er 191cm høy. Trenger litt hjelp med å sette opp et bra kosthold i Lifesum appen min. Har til nå ikke brukt den så jevnlig som jeg burde. Ifølge den så ligger Kcal på 2500 dagen. Karbohydrater 180g. Protein 170g. Og fett 90g. Jeg trener en variant av SS og vil legge på meg mer muskler fremover uten å bli feit. Kunne noen hjelpe meg med kalorinivå og næringsstoffene jeg trenger?

×
×
 • Opprett ny...