Gå til innhold

vulpes lagopus

Medlemmer
 • Innholdsteller

  156
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vulpes lagopus

 1. Har du vurdert å trene litt spesifikk knestyrke for og få mer stabilitet i f.eks. bulgarsk utfall? Du skriver ikke noe om hvorfor du har "skrøpelige knær" eller om du har gjort noe for å rette på det. Har du en gammel skade e.l. er det ikke sikkert det hjelper mot smerter, men jeg har trent målrettet knestyrke/-stabilitet, noe som har dempet smertene mine mye. Hvorfor aner jeg ikke, er ingen ekspert :)

 2. Jeg fikk en skade i bekkenet for noen år siden, og har som følge av det blitt skeiv i hele kroppen. Har også hatt kneskader etterpå som har medført at jeg har gått litt merkelig, ganglaget er nå OK. Faller liksom litt ned med ene siden. Gjør det selvsagt ikke bevisst, men er oppmerksom på det når jeg trener styrke i nærheten av speil + at PTen min også har bemerket det. Har tatt røntgen, er ingen skade nå. Kiropraktor behandler bekkenet jevnlig, men sier at muskulaturen min er ujevn på hver side av kroppen.

  Jeg merker dette ved knebøy, benk og mark ved at jeg liksom vipper litt mer mot ene siden. I f.eks. situps på ball løfter jeg skeivt, med ene siden litt ned. Det er ikke mye, men det er nok til at jeg føler meg ubalansert, samt at man faktisk ser det med det blotte øye om man ser på, eller at jeg selv ser det i speilet.

  Hva gjør jeg? Jeg greier til dels å rette meg opp om jeg er superkonsentrert, men da greier jeg ikke like mange reps og sett som vanlig (kjører som regel 5-8 reps og 3 sett, varierer med tyngde og dagsform), men det er kanskje veien å gå?

 3. Jeg er ingen ekspert, men jeg synes du skal fortsette med knebøy (kanskje legge en liten kettlebell på brystet/ta en manual i hendene foran fremfor å ha stang dersom du vingler) og kanskje også prøve andre baseøvelser som feks. markløft og benkpress. Jeg var veldig, veldig svak da jeg begynte (og er svak enda, men har gått fremover), og jeg har økt styrken i kjernemuskulaturen ved å trene disse øvelsene + pullups og diverse varianter av planken.

 4. Da har man endelig fått svar. Har strukket korsbåndet, og fått en rift i menisken. Legen mente også det kunne ha løsna noen beinbiter (for det knaser endel mer enn før). Har alltid knast litt i knærne mine, så det tar jeg ikke så tungt. Så nå får man bare brette opp ermene (eller buksebeina, hehe) og trene seg opp igjen. Er snart 2 mnd. siden skaden skjedde, og har mye mindre smerter nå, men er ubehagelig ved mye belastning (gå ned på huk, løfte tungt etc), men ellers går det bra.

 5. Takk for tips alle sammen! Har prøvd meg litt mer frem nå, og fått ekskludert endel melkeprodukter fra kostholdet. Har begynt å bake alle knekkebrød og brød selv, og merker enorm forskjell, så er nok litt følsom for gluten også.

 6. Ved Haukeland er det kjempefint å løpe langs Svartediket, inn Isdalen. Der er det litt stigning og ingen asfalt når du kommer inn i "løypen"! Når man har løpt langs vannet så kommer det noen heftige bakker oppover mot Rundemannen. De er helt forferdelige, men ypperlig til å løpe intervalltrening i!

  Signerer denne, min store favoritt da jeg bodde i Bergen *savne*

 7. Hvis du nylig har startet på programmet - så hold deg til det. Å finne på lure ting underveis for å "optimalisere" er like dumt som å stikke kjepper i hjulene på seg selv :)

  Desember, men med skadeavbrekk for øvelser som inkluderer bein, men i gang igjen nå. Iflg. loggen har økningen vært bra, og følelsen er god også. Da satser jeg på det, tusen takk!

 8. Jeg har trent litt styrke siden august, men siden jeg stortett bare har "kuket rundt", løpt litt og trent meg opp etter skader, er jeg absolutt nybegynner.

  Pr i dag trener jeg styrke 3 x uke. Trener da samme programmet hver av disse dagene. Føler jeg ikke har tid eller kunnskap til noen split eller hyppigere styrke. Trener litt løping utenom.

  MÅLET er ikke nødvendigvis å bli sterk og definert, men snarere å ha en god helse og en frisk kropp og et lykkelig sinn :) Har slitt endel med skade i både øvre og nedre del rygg, samt kne, så vil gjerne styrke disse områdene.

  Dette er en vanlig treningsdag:

  Varmer opp med dynamisk oppvarming (genialt :) ), samt et oppvarmingssett pr. øvelse. Antall sett er som regel 3 (+ oppv.sett da), repetisjoner varierer med dagsform, hvor mye vekter jeg legger på.. Loggfører reps, sett og vekt.

  Knebøy.

  Nedtrekk bredt grep.

  Markløft.

  Benkpress eller pullups (klar over at disse ikke er "helt like", men er det KØØØ ved benken tar jeg heller pullups i slynge).

  Leg extensions (egentlig ikke med, men har funnet ut at den tar veldig bra på en muskel jeg skulle hatt styrket i kneet).

  Facepull.

  Rygghev.

  Planken på ball + litt øvelser med medisinball.

  ER dette bare tull, eller er det et ok program om man vil styrke kroppen litt, og være glad? Kjenner jeg er god og støl etter hver økt iallefall.

 9. Stort ventilasjons apparat som murrer å går hele dagen? Hvis du jobber i et åpent landskap i et forholdsvis nytt lokale så kan du stort sett utelukke mugg og sopp (Med mindre vedlikeholdet på hvac er ikke eksistrende) Hvis du har et innsug eller et utkast fra ventilasjonen i nærheten så kan det gi nok luftstrømning til å få deg forkjøla. Jeg tåler som nevnt veldig lite sånn før nesa plugger seg.

  Jeg sitter aldri stille, jobber i dagligvarebutikk med mye rydding og plassering av nye varer, er sjelden lenge på samme plass. Lokalet er nesten nytt. Nå er jeg sausa forkjøla og sengeliggende, for ørtende gang i høst/vinter...

 10. Har sjekket allergi (støv, midd, matavarer, pollen, dyr) hos legen, ingenting, utenom for sitrusfrukter. Takk for tips, forresten. Men føler det er litt vanskelig å sjekke feks jobben siden det er en stor bedrift i store lokaler med mange ansatte, og såvidt jeg vet bare meg som "hangler" :p

 11. Har nyoppusset enebolig med vedfyring og ingen andre i huset er syke. Jeg er jo heller ikke direkte syk, men hangler veldig. Jeg var nylig hos legen pga noe annet, og nevnte da dette, men han sa at det ikke var noe å bekymre seg for, mangler ingenting. Litt lavt blodtrykk, men det har jeg "alltid" hatt. Tar tran og vitaminbjørner (hehe). Selvsagt er det ikke noe å "bekymre seg for", men er skrekkelig slitsomt å være småtett, snufsete etc hele vinteren. Er ikke allergisk mot noe annet enn sitrusfrukter, noe jeg selvsagt styrer unna (synd, for de er jo kanskje proppfulle av bra vitaminer).

 12. Been there. Det går over med tiden ;) Gi han litt godteri eller annet snacks etc, det hjelper.

  Han har selv tydd til snop, og gått opp noe i vekt pga det, så jeg har ikke tenkt å stappe i han mer :p Men ellers takk for tips, håper det roer seg etterhvert :)

×
×
 • Opprett ny...