Gå til innhold

Roger Armand

Medlemmer
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Omdømmeaktivitet

 1. Like
  Roger Armand fikk poeng fra hoffman i Til dere med astma eller som kjenner noen med astma.   
  Så flott å lese innlegget ditt. Du beskriver starten omtrent som jeg opplevde det. Lykke til! 
 2. Like
  Roger Armand fikk poeng fra hoffman i Til dere med astma eller som kjenner noen med astma.   
  Hei. Jeg prøver å holde en blogg oppe om denne metoden: http://felixhage99.no/ Jeg blir kjempeglad for kommentarer og spørsmål der. Jeg har forsøkt å forklare hvordan jeg har lært metoden og hvordan jeg trener. 
 3. Like
  Roger Armand fikk poeng fra hoffman i Til dere med astma eller som kjenner noen med astma.   
  Absolutt en metode som burde fått større anerkjennelse og utprøving!

  Metoden krever stor grad av egeninnsats og aktiv trening om du skal bli helt frisk(hvis utgangspunktet ditt er en overvektig sofasitter med inhalatoren en armlengde unna). Det er kanskje ikke alle astmatikere som liker å høre det? Noen er fornøyd med gradvis økende medisinering etter hvert som problemene vokser? Som synes at deres egen helse er det offentliges problem? Jeg har i alle fall erfart å bli møtt med mye skepsis de gangene jeg har fortalt om denne metoden for selvhjelp, som attpåtil er gratis. Også av astmatikere. Når jeg sier det kreves minst 1,5 time med øvinger hver dag i kanskje fem uker, er det plutselig ikke så interessant. Kort sagt blir jeg overrasket over hvor mange som synes denne metoden høres ut som bare tull og ser på Buteyko-metoden som om det var Jehovas vitne som kom på døra.

  På samme måte er det kort vei til at du føler den er under "kontroll" med å lære noen grunnleggende øvelser. Hver mann sin bekvemmelighetssone.

  Mitt mål er å bli fullstendig frisk fra astma og allergiplager. Intet mindre! Jeg synes framgangen har vært så stor at jeg fint kan ha det som et realistisk mål. Jeg prøver å trene 4-5 ganger i uka med styrketrening og løping. Det tok meg fire måneder med løping 3-4 ganger i uka, til at jeg plutselig klarte 20 kilometer løpetur. Om førti dager, stiller jeg opp i halvmaraton(jeg som ikke kunne gå opp ei trapp uten å bruke ventolin). Joggesko hadde jeg ikke brukt på 30 år.

  Jeg vet at det er fullt mulig for mange astmatikere å trene seg opp ved hjelp av "offisielle råd". Oppskrifta fra ekspertene er å øke medisineringen og bruke lang tid med trening i tillegg til riktig kosthold. Det er likevel et liv der du må ha medisiner(som selvsagt må økes over tid). Jeg har hørt at riktig trening(med mer medisinering) gjør deg ca. 15% mindre plaga. Buteyko-metoden viser at den gjør folk fri fra astmasymptomene. Det er stor forskjell mellom å bli femten prosent friskere, til å bli fri plagene!

  I forbindelse med at jeg snart skal løpe halvmaraton, bestemte jeg meg for å slanke meg 8-9 kilo. Jeg tok derfor i mot gode slankeråd fra en kompis: en uke "posekur" og to uker på lavkarbo. Helt greit å gjennomføre, men det som overrasket meg var at allergiplagene fullstendig forsvant samtidig med karbohydratene i kostholdet. Er det noen av dere som har opplevd det samme? Jeg har ikke tenkt å bli en slik "lavkarbofantast", men skal prøve ut hvilke karbohydrater som gjør hva med formen min.
 4. Like
  Roger Armand ga poeng til karatejento i Til dere med astma eller som kjenner noen med astma.   
  Hei Wonderviking:-) kjekt at du også ser nytten og effekten av å kutte ut såkalt medisin...kaller det såkalt, da den gjør oss bare sykere... jeg har fått et nytt liv....trener hardt uten astmaanfall...bruker hverken astma eller allergimedisin...vet iallefall at livsgnisten er tilbake og at humøret er på topp!!!
 5. Like
  Roger Armand ga poeng til Wonderviking i Til dere med astma eller som kjenner noen med astma.   
  Jeg prøvde å følge PSMF (alle fitnessbloggenjenters trygge havn ) og responderte helt vilt bra på å ikke innta karbs. Men det er ikke en diett som kan vedvare

  Lavkarbo vil bare være et middel mot målet som er å begrense eller nær totalt dempe symptomene på astma. Jeg håper at et "vanlig" kosthold kan være en videre del av livet.
 6. Like
  Roger Armand ga poeng til matta74 i Til dere med astma eller som kjenner noen med astma.   
  Supert at dere finner alternative måter å bli kvitt astma på.
  Personlig så mener jeg at medisinen som gis kun er til brannslukking og ikke gjør at du blir kvitt problemene. Det bremser plagene og gjør hverdagens utfordringer lettere men det er vel ikke så mange som opplever å bli kvitt astmaen slik at man tilslutt kan slutte helt med medisiner.
  Jeg for min del oppsøkte homopat, og ble helt kvitt plagene etter en måneds behandling
 7. Like
  Roger Armand ga poeng til Beth i Til dere med astma eller som kjenner noen med astma.   
  Hei!!:happy:

  I dag skrev jeg på min facebook at jeg ville bli frisk fra kronisk bihulebetennelse..Har vært dårlig nå i 4 uker etter en forkjølelse. Ja, da kommer en ut av den gode treningen og formen og humøret er ikke på topp lenger:depressed: . Jeg googlet og så fant jeg denne siden. Tusen takk for ditt innlegg!! Dette skal jeg prøve og har allerede gjort øvelsen en gang. Det var en positiv opplevelse. Hvor mange ganger kan jeg gjøre øvelsen pr dag?. Har bestilt meg boka!!
 8. Like
  Roger Armand ga poeng til I16 i Til dere med astma eller som kjenner noen med astma.   
  Glemmer aldri den følelsen da legen sa til meg, i en alder av 17 år, at når jeg hadde astma i den alderen, så måtte jeg regne med å leve med den resten av livet. Så satte hun meg på enda sterkere medisiner, og poengterte hvor viktig det var at jeg husket å ta den hver eneste morgen og kveld, samt før aktiviteter.

  Ikke noen gøy beskjed å få i det hele tatt. Og nå er jeg altså så å si astmafri.
 9. Like
  Roger Armand ga poeng til hoffman i Til dere med astma eller som kjenner noen med astma.   
  Tenkte jeg kunne holde denne tråden gående med poste noen artikler og kildehenvisninger som bekrefter Buteyko-metoden.

  En artikkel i fra New York Times: http://www.nytimes.com/2009/11/03/health/03brod.html?_r=1&

  Og en resultatet av en studie gjennomført med 384 personer som viste at testpersonene i snitt reduserte sin medisinbruk (av type turbo-inhalers) med 90% i snitt. Og bruken av cortisonsteroider ble redusert med et 50% i snitt. Gruppen som fikk placebo, eller ikke gjennomførte noen type behandling hadde en reduksjon på 0%

  http://www.buteyko.info/sr-ct-thorax.html
 10. Like
  Roger Armand ga poeng til hoffman i Til dere med astma eller som kjenner noen med astma.   
  Så bra! Spennende å se hvordan dette ha hjulpet såpass mange her inne på forumet. Ser også at metoden begynner å få rotfeste også i Skandinavia etter at det har blitt flere som få øynene opp for dette.

  Har i det siste året hjulpet en bekjent med sitt astmaproblem. Hun har nå vært på sin andre konsultasjon hos astmaspesialist på St.Olavs i Trondheim, etter at hun begynte med buteyko-metoden, og kan vise til store forbedringer på sine pusteprøver (fikk se prøvereultatene). Legene spurte henne hva hun hadde gjort for å få til dette, da astma (i følge dem) er en kronisk lidelse...
 11. Like
  Roger Armand ga poeng til I16 i Til dere med astma eller som kjenner noen med astma.   
  Bumper denne tråden opp igjen, må bare dele mine erfaringer med dette. Ga buteyko-metoden et seriøst forsøk fra desember 2013, og etter en måned merket jeg forbedringer. Ble gradvis mindre tett i nesa. Har lenge slitt med å være kronisk tett i nesa, og har tidligere slitt med astma, noe jeg delvis har spist og trent av meg. Etter noen få måneder nå med mer eller mindre seriøs buteyko-trening, har jeg ikke vært tett i nesa på 6-7 uker. Nå begynner etterhvert begge neseborene å være åpne samtidig også. Har gått fra å måtte puste med munnen når jeg går fort, til at nå kan jeg jogge i 12km/t uten å åpne munnen.

  Merker så utrolig godt at jeg rett og slett bruker mindre luft. Slapper bedre av, det hender ofte at jeg "glemmer" å puste i 10-15 sek, rett og slett fordi jeg ikke trenger å sitte der og sluke luft hele tiden. Gikk fra en KP på 6-7 sek i desember til å være på ca 18 sek nå. Kunne nok vært mye høyere om jeg hadde trent mer strukturert på det, men jeg er fornøyd med framgangen. Merker også at jeg kommer meg mye fortere tilbake til normal pust og puls etter styrketrening enn før.

  ALT har blitt bedre, og det har ikke kostet meg en krone utenom fillepengene det kostet å kjøpe "Close Your Mouth"-boka.
 12. Like
  Roger Armand fikk poeng fra hoffman i Til dere med astma eller som kjenner noen med astma.   
  Hei. Buteykometoden har forandra livet mitt.

  I følge teorien skal allergiplager også forsvinne når din KP ligger stabilt på over 40 sekunder. Jeg starta med denne metoden i september i fjor(hadde KP på 6-7 sek., gikk på store doser medisin, våkna av astma hver natt, og måtte gå på penicillinkurer to ganger i året). Etter mye trening og innsats, slutta jeg med medisiner i januar og framgangen fortsatte fram til juli. Min KP lå stabilt på ca. 30 sek. de dagene jeg trente. Den dagen jeg klarte å jogge over tre kilometer(med munnen lukket) uten noen form for medisiner var helt utrolig.

  For meg betyr buteyko-metoden et helt nytt liv! Metoden er lett å lære, men krever innsats. Noen blir kvitt plagene etter 5 uker, mens andre trenger lengre tid.

  Jeg har kraftig burot-allergi(+++) og var derfor spent på hvordan kroppen ville reagere når sesongen var i gang. Jeg erfarer nå at jeg ikke er kvitt den allergien, og har blitt nødt til å begynne på med medisiner til burot-blomstringa er over. Og for en nedtur! Jeg kjenner virkelig på hvordan bivirkningene fra medisinene virker på formen og psyken. Nå er min KP på 15-20...

  Likevel: Den dagen burota går inn i vinterdvale, er det bare å starte på med hard trening...KP på over 40 sekunder er mulig:)

  Av littereratur jeg har lest, synes jeg Patrick McKeown sin bok Close your mouth er den beste. Den kan lastes ned, eller bestilles. Den finnes også i dansk oversettelse, og kan bestilles her: http://buteykoclinic.dk/


  Den samme mannen kommer snart med ei ny bok, som er beregnet for alle som vil trene opp kondisjonen.

  Håper å lese mange gode historier om framgang her framover.
 13. Like
  Roger Armand ga poeng til karatejento i Til dere med astma eller som kjenner noen med astma.   
  Jeg hadde faktisk 4 sekunder første gang jeg målte!!! Var så syk med kronisk betennelse i lungene.....astmaanfall hver dag på trening selvom den treningen ikke var hard....
  Nå har jeg vært uten astmamedisin siden april, har vært frisk og har nå 4 kondisjonsøkter pr uke samt styrke trening(markløft) og benk og knebøy........uten problemer!!!! Når jeg begynner kondisjonsøkten er jeg litt "forkjølet"...det føles slik...men når jeg blir varm forsvinner det....livet er herlig med Buteyko:)
×
×
 • Opprett ny...