Jump to content

Aggressive

Members
 • Content Count

  228
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Aggressive

 1. Jeg er helt enig i at friske individer ikke skal ta T3 for å slanke seg, det er kun latskap og idioti å tro T3 vil på magisk vis vil fjerne all fett på kroppen, mange glemmer at T3 forbrenner både fett og muskler.
 2. .Først må du gidde å lese artikkelen, og hvis du går helt nederst på siden så er det referanser på det som blir sagt, der vil du finne flere artikler som er forskningsbasert på det område.
 3. Å ta T3 vil ikke ødelegge egen produksjon, det er en myte som for lengst er blitt avklart. Med det sagt så betyr det ikke at det er greit at alle hopper på T3 for å deffe seg ned et i fett %, men jeg vet om flere, blant annet min mor som ble påvist lav stoff skifte men ikke fikk medisin mot det fordi blodverdiene hennes ikke var "lav nok". Leger skriver ikke ut slike medisiner før det er livs viktig, de driter i at du sliter med gå ned i vekt, det eneste de ser på er referanseverdier på blodprøvene. "T3 has a relatively safe medical profile, compared to other lipolytic agents like DNP. Perhaps most importantly we have presented substantial evidence that even the long-term use of supraphysiological levels of T3 does not damage the thyroid gland." "An early study that looked at thyroid function and recovery under the influence of exogenous thyroid hormone was undertaken by Greer (2). He looked at patients who were misdiagnosed as being hypothyroid and put on thyroid hormone replacement for as long as 30 years. When the medication was withdrawn, their thyroids quickly returned to normal." http://mindandmuscle.net/articles/thyroid-hormone-for-weight-loss-by-karl-hoffman/
 4. Hvor man trener har mye å si, jeg er så heldig og trener på et treningsenter hvor det er stort sett seriøse folk som er blant Norges og verdens beste i forskjellige idretter. (Styrkeløft, Kickboxing, Tricking, BBJ, osv). Hver gang jeg er i Oslo så føler jeg meg som "Gud", for jeg er på helt anna nivå mentalt enn mange av disse som trener der er, jeg vant til å se folk være bedre enn meg i alt, og jeg er langt fra "svak" med tanke på styrke, men i Oslo så er jeg plutselig enn av de sterke, noe jeg misliker veldig. Jeg nekter å dra på ferie til Oslo lenger (er egentlig fra Oslo, men bor litt utenfor nå), var der sist i juleferien og ble bare deprimert hver gang jeg dro inn på treningsenteret, mediocre mentaliteten og folk som kun var på trening for å vise seg frem i singlet gjorde meg sykt forbanna. Jeg tror miljøet hvor man trener påvirker en veldig, når du blir vant til å være rundt folk som er bedre enn deg, så har du en helt anna mentalitet og motivasjon, det gjør også at du prøver ting du aldri har prøvd før, for du tenker "wow, han kan det, hvorfor klarer ikke jeg det".
 5. Hvis du er naturlig, hold deg ren, og ikke bry deg om hva 100 andre idioter gjør med kroppen sin, til syvende og sist så er det ikke du som ender med konsekvensene. Og det med at folk som legger transformasjon vidoer (at de er dopet) påvirker unge er ikke god nok argument. Det samme argumentet kan du bruke om alt annet (filmer, instagram, fb osv), og hvis du er dum nok til å bli på virket av en video på internett ja da fortjener du å få konsekvensene som kommer. Folk må få lov å gjøre hva de vil så samt det ikke skader andre, eneste problemet jeg har med folk som bruker er hvis de skulle stilt eller vært med konkurranse hvor doping er forbudt, da tar man gleden fra de som faktisk stiller rent. Igjen så vet vi alle at "natural" i fitness verden er bullshit, det handler kun om hvem som har mest kunnskap om ulike type AAS for å jukse seg på diverse "doping kontroller".
 6. Inbody 720 testene skal du ta med en klype salt, ofte gir de unøyaktige svar, det er ihvertfall min erfaring med slike tester. Jeg hadde fri tilgang til Inbody 720 på treningssenteret, og fett % og muskelmassen min hoppet opp og ned dag til dag, noen ganger raste jeg ned 4kg i muskelmasse på en dag, dagen etter 2kg opp igjen. Men sånn til neste gang så skal du ta slike body scan på tom mage og helst tidlig på morgen etter du har vært på do for å få mest mulig nøyaktig måling. Væske inntak og mat vil påvirke analysen drastisk, det er det jeg har opplevd tidligere når jeg f.eks har drukket mye vann.
 7. Da lurer jeg på følgende: 1. Hvordan fant du ut at 1500kcla er det du trenger for å gå ned i vekt? 2. Hvor lenge sammenhengende har du trent styrke? Snakker ikke om rutine da, men totalt hvor lenge har du trent. 3. Hva er egentlig målet ditt? Å gå ned i fett %? 4. Ja, hvis du skal få nøye måling på både vekt og rundt midjen så må du gjøre det på tom mage, første ting på morgen etter do besøk. Det jeg pleier å gjøre er å veie og måle meg hverdag på samme tidspunkt, legge alle tallene på slutten av uka sammen og dele på 7 (7 dager i en uke) også finner jeg gjennomsnitts vekta mi og sammenligner det med neste uke for å se om vekta går i riktig retning. 5. Ting tar ting, 5 uker på diett er ingenting, gi kroppen din tid til å regulere seg, har hent at vekta mi har stått stille i 2-3uker også har jeg plutselig begynt å rase ned i vekt igjen uten å gjøre noen endringer. Jeg pleier alltid å gi kroppen 2-3uker før jeg gjør noen endringer dersom ned gangen stopper opp, hvis etter 3 uker ingenting skjer, først da gjør jeg noen endringer i form av enten kutte kcla eller forbrenne mer kcla ut over dagen.
 8. Litt rotete innlegg, du tar alt på engang, vet ikke hva jeg skal svare på men skal gjøre et forsøk: 1. Umulig å si om 1500kcla er for lite for deg eller ikke, du nevner verken alder, vekt, eller høyde 2. Du har ikke sagt noe om hvor lenge du har trent styrke, hvis det er slik at nettopp har begynt å trene styrke så er det ikke unormalt at man ser en så kalt "body recomposition" hvor man legger på seg muskler samtidig mister fett %. Noen vil merke at de både blir sterkere og større selv om de er i underskudd av kalorier, dette gjelder som sagt vanligvis nybegynnere, men er mulig at det skjer med viderekommere også dersom alt er på plass (trening og diett) 3. Når pleier du å måle midjen din? Du må huske på at hvis du ikke måler midjen konsistent så vil det slå ut med et par cm dag til dag. F.eks denne uka målte midjen min på 84cm, og veide 90kg, forrige uke veide jeg 88kg og midjen min var rundt 85.5cm. Hvorfor? Jo, jeg vil tippe mest sannsynlig for at jeg hadde spist mye fiber kvelden før og jeg hadde fortsatt ikke fordøyd maten i tillegg en del salt og små oppblåst. 4. Hvis du er ganske sikker på at du ikke har lagt på deg og du mener fett % er det samme, og du selv ser ingen endring i speilet så ser jeg ingen behov for å få panikk. Ingen bryr seg om du har 60cm midje eller 70 så lenge du ser bra ut i speilet, alt handler om illusjon når det kommer til fitness, hvor mye fett % og hva slags målinger enn har spiller ingen rolle så sant man ser bra ut, og det er det som betyr noe.
 9. Det kan godt være mulig, og det er ikke uvanlig heller at det skjer Det som er viktig å merke at man vil gå opp en del i vekt etter en refeed, og det er rett og slett pga. glykogen og vann (kroppen holder på vann pga sodium). Det er normalt at man går opp et par kg etter en refeed (kommer an på hvor carb depleted du har vært). Jeg kan gå opp alt fra 2-5kg, men er nede til "normal" vekta relativt fort. Jeg har også merket at f.eks denne uka har jeg veid mer enn jeg pleier, men jeg ser definitivt mer lean'ere enn før, så badevekta er ikke alltid til å stole på, men den er der for få en oversikt. Det beste er som jeg nevnt tidligere er å måle midjen, ta bilder og ofte ta en titt i speilet for det gir en helt anna realitet enn vekta så samt du er ærlig med deg selv.
 10. Nå er jeg ikke ekspert innen dette, men som jeg nevnte tidligere for at du i det hele tatt skal få hormonet Leptin til å respondere så må du overføde det med karbohydrater over så og så mange timer. Hvis jeg husker riktig så ble det gjort en studie på kvinner hvor de inntok karbohydrater, og man så at Leptin først begynte å øke etter 24-72 timer (hos lean'ere kvinner). Og la oss si din totale mengde karbohydrater er på 300-500g, så sier det seg selv at det fort kan bli mye mat på kort tid som kan bli ubehagelig. Jeg har selv eksperimentert med begge to, før hadde jeg refeed i kun 8-12timer, og jeg merket stor forskjell da jeg økte det til over 24 timer. Det jeg merket med en gang var jeg faktisk ble mye lean'ere dagen etter, og jeg merket at utover uka så mistet jeg mer fett sammenhengende enn før, samt jeg følte meg mindre sulten. Det tror jeg henger sammen med som jeg sa tidligere ang. Leptin nivået øker over tid når du føder kroppen med karbohydrater. Det er også derfor diet-break blir ofte nevnt når man snakker om Leptin, hvor over tid (2 uker) så får man økt Leptin nivået til normal igjen slik at man kan forsette å miste fett på diett. Det er også viktig å bemerke seg at du vil aldri på en refeed kunne klare å øke Leptin nivået til normal nivå, men du vil definitivt gi det et "boost" og det vil ofte hjelpe stort.
 11. Tror ikke du burde spørre folk her om råd, høres ut som "problemene" dine er litt "dypere" enn at du bare sprekker i blant, du sier selv at du har slitt med det lenge. Det må være en bakliggende årsak til det, må ha vært noe over tid som har gjort at du føler deg slik og at du sprekker. Når begynte problemene? Hvordan startet det? var det noe spesielt du gjorde eller kanskje stressende periode i livet ditt? Jeg er ikke psykolog men ofte skyldes slike sprekker mer psykiske (emosjonelt handling, fordi du vil ha noe godt eller føler at du bare må spise mer for det gjør deg glad) enn fysisk (at du sprekker fordi kroppen din ikke får nok mat) Hvis jeg skulle tippe så tror jeg: 1. Du er emosjonelt tilknyttet til mat. 2. Du har overtid bygd spiseforstyrrelse (kommer ofte etter lange perioder med diett). Har hatt perioder hvor jeg har vært på diett i lengre periode og har slitt med å gå tilbake til å være "normal*. Har også hatt perioder hvor jeg ikke har klart å kontrollere sukker inntaket mitt hvor det har vært helt ute av kontroll, og jeg har spist alt jeg har kommet over. 3. Du har ikke sterk vilje eller selv kontroll, høres brutalt ut men ofte er det slik, og det er normalt. Erfaringmessing så vil jeg si det er en blanding av alle 3 punktene fordi jeg var litt "der" før, jeg har alltid vært glad i mat og vil alltid være "fat boy" inside Heldigvis har jeg aldri latt det gå for langt, men det er fordi jeg selv har bevist gjort det valget og tatt et oppgjør med meg selv.
 12. I første omgang mål rundt midjen din, og prøv å vei deg på samme tidspunkt hverdag etter do besøk, og hvis du har mulighet ta gjerne bilder. Jeg pleier å veie meg hverdag på samme tidspunkt etter do besøk, og plusser alle dagene sammen og deler på 7, så ser jeg hva gjennomsnitts vekta mi var for den uka, også sammenligner jeg det med forrige uke for å se om vekta går i riktig retning. Så må du som selv sa gjøre noen justeringer underveis, det viktigste er at du er konsistent og har tålmodighet Lykke til
 13. 24t høres mer fornuftig ut ja, så ta det i utgangspunktet. Hvis det er slik at du nettopp har vært på en pause (lengre enn 2 uker) og du har fett % på rundt 14-15 så ville jeg ikke tatt refeed-days de første 2-3 ukene på dietten. Hvis du er motivert og kjenner at ting går greit underveis så ville jeg gått for 3-4 uker uten refeed. Dette gjelder kun de første ukene altså, jo lengre du er på diett jo tungere blir det, både for psykologiske delen og fysiske. Jeg startet selv på rundt 14% og de første 4 ukene på diett tok jeg ikke noe refeed-days for jeg følte at det ikke var behov for det, både fysisk og psykisk. Som jeg nevnte tidligere refeed days er et verktøy som skal hjelpe deg underveis når ting står fast, det er ikke vits å ta en refeed day bare for å ha en, det må være en grunn bak det.
 14. Hvis hensikten med å ha en refeed-day er å få opp leptin nivået ditt så vil ikke 6 timer gjøre stort, for å påvirke leptin nivået så må du ha en refeed-day på minst 24-72 timer. Om jeg husker riktig så dropper leptin nivået ganske fort, legger du deg i 30% kaloriunderskudd så dropper leptin nivået på 3 dager med hele 20%. Refeed days er en verktøy man bruker under en diett, når du skal ha refeed days er forskjellig person til person, kommer på mange faktorer blant annet fett % og hvor lenge du har vært på diett.
 15. Aggressive

  Vektplatå?

  Denne diskusjonen blir aldri ferdig, du har din mening, og jeg har min, hva hun velger å gjøre videre er opp til henne. Som jeg sa tidligere ingenting er så enkelt som svart på hvit, jeg har blitt fortalt mye jeg IKKE SKAL gjøre og IKKE funker, men når jeg har faktisk prøvd for å eksperimentere har resultatet vært mildt sagt sjokkerende. Takk for meg.
 16. Aggressive

  Vektplatå?

  1. Hvor mye volum en person tåleorrer kommer an på hvor lenge personen har trent, har du trent over 1 år er du ikke lenger nybegynner og kan dermed øke frekvensen på øktene dine. Menno henselmans f.eks setter sine klienter ofte på høy volum og høy frekvens trening. Det ble også gjort en studie hvor norske styrkeløftere trent 3 dager vs 6 dager, de som delte øktene sine og trente oftere altså de som trente 6 dager i uken økte styrken med hele 20% i forhold til de som trente 3 dager. Og nei du skal ikke øke volumet på trening din på diett, men hvis du ikke lenger er nybegynner så er det helt klart en fordel å trente mer frekvent hver muskelgruppe. 2. Det med kardio er individuelt, trådstarteren ga uttrykk for at det ble vanskelig å få i seg kun 1300kcla, da er spørsmålet, er det lurt å kutte ut mer kalorier eller øke aktivitetnivået? Hva er enkleste og hva er ut holdbar for TS? Jeg ville helt klart gått for forbrenne mer via kardio og spist mer av egen erfaring. Vi vet at Leptin nivået hos jenter synker mye fortere enn hos menn, og da er spørsmålet hva skal man gjøre da? Da har TS 3 valg, kutte kalorier, ta mer kardio og øke frekvensen på refeed til hver 3-4 dag, eller rett og slett ta en diet-break i 2 uker og øke kaloriene til vedlikehold. Vi vet også at hos jenter så ser vi større grad metabolic adaptation enn det vi gjør hos menn, har en mistanke er det som har skjedd med TS. Til slutt vil jeg si mye av dette er individuelt, jeg har aldri gått ned så lett i fett % enn det jeg har gjort i år, og det er sykt hvor "lett" dietten har vært for meg. Ingenting er svart og hvit, alt dette kommer an på person til person, er mye som spiller inn, men for meg har helt klart mer volum gjort at jeg både har klart å gå ned i fett % uten å gå på en vegg, og ikke minst har jeg blitt sterkere og allerede tatt flere PR i blant annet benken og knebøyen. Anbefaler også å se denne for TS:
 17. Aggressive

  Vektplatå?

  Altså, først og fremst ikke tenk på hva som skal skje ETTER dietten, først nå målet ditt så kan du begynne å tenke på hva du skal, som jeg sa til deg lenger opp, ta EN ting om gangen, ikke bland alt i samme sleng det blir bare tull. Reverse dietting eller recorvery diet er kun nødvendig dersom du har f.eks har vært på diett i over 6 mnd eller mer og du har såpass lite fett % at du ligger på det man kaller røde sonen hvor det er helse farlig rett og slett. Jeg tviler på at du skal ned såpass mye at du du har blodårer på magen og striation på glutsa dine. Sånn enkelt forklart: Man har kommet frem til i nyere tid at det beste er å hoppe tilbake til vedlikehold kalorier og kutte ut all kardioen som måtte til for å bli ripped, dette gjelder de som har stilt og vært på scenen og som har ligget på ekstrem lite fett %. Grunnen til at man gjør det er fordi man vil ut av fare sonen og gå tilbake til normal fett % nivå hvor hormonene trives bedre slik at man ikke skader seg resten av livet (hormon messig), for å være på det nivået er ikke sunt! Man har også funnet ut at metabolismen trenger kun 2-3 uker før den er tilbake til normalt etter en diett. Du kan ikke forvente som nevnt tidligere å være i samme form etter dietten og gå tilbake til de kaloriene du startet dietten på, det skjer bare ikke! Det er nettopp derfor det er så vanskelig å holde "sommer kroppen" året rundt fordi det krever dedikasjon og disiplin. Jeg vet om noen folk som har vært heldig og fått dette til, men disse er noe vi kaller genetisk outliners, verken du eller jeg er i den kategorien så det er bare å glemme det. Layne Norton har på noen av sine klienter klart å øke mat inntaket samtidig fått dem i scene form, men som jeg sa disse folkene er sjelden å se.
 18. Aggressive

  Vektplatå?

  Skal gjøre det enkelt og kortfattet: Jeg hadde heller tatt mer kardio enn å kutte ut enda flere kcla, grunnen til det er nettopp dette: Dette er kun basert på teorier og flere og flere Prep coacher blant annet John Otis Hollywood anbefaler akkurat dette fordi: 1. Ved å ikke kutte ut flere kcla, så vil du i teorien føde kroppen like mye kalorier som da du startet på dietten, la oss si du trenger 1500kcla for å vedlikeholde vekta di så spiser du det gjennom hele dietten og heller lager underskudd i form av andre aktiviteter som kardio. Du gir altså kroppen de samme kaloriene som gjør at forbrenningen og ikke minst fordøyelse gående etter du har kommet av dietten (bro science). Altså kort fortalt du gir kroppen samme kaloriene bare at du forbrenner mer ved å ta kardio. 2. Når du er ferdig på dietten så er det så enkelt som at du bare kutter ut all kardioen du tok i utgangspunktet for å lage underskudd, så la oss si du endte på å ta 3 timer i uka, så kutter du bare ut de 3 timene. Og igjen siden du spiste de samme kaloriene før dietten så trenger du heller ikke å fikle med dem etterpå. 3. Jo mer kalorier du føder kroppen jo bedre med tanke på vitaminer og mineraler, hvis du kutter kalorier for mye ender med at du ikke får i deg nok av de viktige vitaminene og mineralene. Dessuten så er det så mye lettere å være på diett dersom du faktisk fysisk spiser og føler deg mett men samtidig er i underskudd. Dette er det mange mener er "bro science", men det er en grunn til at han og mange andre prep coacher anbefaler det. Jeg gikk på samme smellet i fjord, da jeg kuttet ut kalorier til 1500kcla og tok lite kardio, det endte med at jeg måtte si meg stopp for jeg ikke klarte å miste mer fett, i så fall måtte jeg kuttet ut til 1200-1300kcla. I år tok jeg en ny strategi ved å spise mest mulig og ta mer kardio for å lage underskudd, så nå ligger jeg på 2700kcla, har 2 refeedays i uka og har gått fra 14% til snart under 10% fett uten å gå på en plateau. Og til slutt, reverse dietting er ikke nødvendig dersom du ikke er scene ripped, og nå heter det ikke lenger reverse dietting men heller the reocovery diet. Men det er en helt anna topic.
 19. Aggressive

  Vektplatå?

  Som Marcus var inne på så tror jeg enten du tracker kalorier feil, eller at du ikke er i underskudd. Men det er mye som spiller inn her, litt vanskelig å si nøyaktig hva. I følge IIFYM kalkulatoren må du spise 1558kcla for å gå ned 0,5 kg i uka på den vekta og fett % du har oppgitt, I tillegg så trener du heller ikke mye, du har kun 3 økter i uka så du kan ikke forvente mye i forhold til å gå ned i fett %. Men den IFFYM kalkulatoren slår ofte feil, så jeg hadde ikke stolt på den 110% men jeg hadde i utgangspunktet startet med de kaloriene for å se hva som skjer, dersom vekta står stille betyr det at du må rett og slett kutte ut mer kcla eller øke aktivetetsnivå ditt i form av f.eks kardio. Du nevner at dietten funket, også sier du at du holdte formen etter du tok en pause fra den, hvor mye kalorier spiste du for å holde formen din? Jeg hadde i så fall tatt de kaloriene som du spise for å vedlikeholde vekta di, og lagt meg 500kcla i underskudd og sett hva som hadde skjedd, og nå snakker vi om minst 2-3 uker på de kaloriene før du gjør noe endring. Som nevnt over så kan ofte vannretensjon (hormoner) eller hva du har spist føre til at vekta di hopper opp og ned et par kg dag til dag, dette er normalt dersom du følger IFFYM, sodium inntaket og hvor mye vann du drikker og hvor mye du svetter på trening påvirker vekta veldig mye. En anna ting mange glemmer er når du veier deg, om du gjør det på samme tidspunkt hverdag etter do besøk, og ikke minst når du spiste din SISTE MÅLTID! Grunnen til jeg sier det er fordi hvis du spiste la oss si siste måltid kl 00 på natta og våkner 06 for å veie deg, også gjør du det samme neste dag bare at du står opp kl 09 i stede så vil det slå ut på vekta. Til slutt så er tålmodighet og konsistens viktig, ta en ting om gangen, og ikke gå i panikk-modus fordi vekta står stille og du ikke har gått ned på en uke og gjør drastiske endringer, ting tar tid!
 20. Aggressive

  Vektplatå?

  Trenger mer info: Høyde Alder Vekt Fett % (ca hva du tror du ligger på) Hvor lenge har du trent styrke? Hvor lenge varer øktene dine? Hvor mye kardio tar du? Er du ganske aktiv på dagen eller har du jobb/skole der det blir mye sitting? Og hvordan kom du fram til at 1500kcla er det du trenger for gå ned i vekt? Hvor lenge har du vært på diett før du tok pausen din og startet på nytt? Er en del ting du nevner, blir mye å ta i alt på en gang, men du må huske også at når du går ned i vekt så minsker også daglig kcla inntaket ditt, så 1500kcla går fra å være underskudd til vedlikehold kcla, dette er fordi mer vekt du mister mindre energi trenger kroppen din. (enkelt sagt)
 21. Spam! Gitt deg ved flere anledninger utfyllende svar på trådene dine, samt mange andre, og du forsetter å lage nye.
 22. Aggressive

  Salt & sånn

  Det dummeste jeg noen gang har gjort var å kutte ned salt inneholde fra kostholdet mitt, men igjen nå er jeg ikke "averag" løfter, trener så og si 3 (noen ganger 4 ) timer hver eneste dag og svetter en del. Jeg sleit en periode veldig med krampe, og det var ikke fordi jeg ikke drakk nok vann eller fikk i meg magnesium/kalium, det var rett og slett fordi jeg ikke fikk i meg nok salt. Var en periode også jeg prøvde å ta taurin for jeg hørte det ville hjelpe men uten hel. Med engang jeg begynte å spise matvarene jeg kutta som inneholdt mye salt, så gikk både krampen min bort, og ikke nok med det, fikk jeg tilbake pumpen som jeg lengte etter på diett. Og nei det var ikke pga karbohydrater, det er snakk om matvarer som tunfisk, protein brød, og andre produkter som inneholdt en del salt. Nå har jeg heller aldri slitt med blodtrykk, men blodtrykk kan være genetisk til en viss grad, grunnen til jeg forteller dette er fordi jeg som alle andre ble advart mot å spise for mye salt, hvis jeg tipper så spiser jeg oppi mot sikkert 15-20g salt om ikke mer hverdag. Helsedirektoratet råder 5g salt hverdag, så jeg er godt over den anbefalte dosen, men igjen dette gjelder vanlige folk som ikke trener.
 23. No offence, men jeg skjønner ærlig talt ikke hvorfor så mange ser etter "mirakel" kosttilskudd som skal liksom gi samme effekt som å bruke dop eller gi en så stor fordel at man merker noe forskjell på å ta det. INGEN kosttilskudd i verden vil gi deg den effekten du leter etter eller som blir markedsført skal gjøre, det er en grunn til at ting som faktisk virker er ULOVLIG. Men for all del, hvis du har penger å sløse, så vær så god. Husk også at mange av selskapene som markedsfører disse produktene, betaler og funder "forskningen" som skal liksom bevise at de funker, og igjen, mange går på det uten å faktisk sette seg i dokumentene.
 24. Først og fremst må du finne ut hvor mye kalorier du trenger for å vedlikeholde vekta di, for å deretter legge deg i alt fra 300-500kcla i overskudd. Eksempel for å gjøre det enkelt: Du trenger 2000 kcla for å vedlikeholde vekta di For å gå opp i vekt kan du legge deg 300-500kcla i overskudd, dette tallet varier fra person til person, og kommer helt an på om du er villig til å ofre å få litt fett på kroppen i gjengjeld få muskler, noe jeg regner med at det ikke blir et problem for deg for du er noe vi i fitness verden kaller "hard gainer" eller "under eat'ers". Så la oss si du velger å legge deg 500kcla i overskudd, da skal du i teorien kunne gå opp i vekt hvis du spiser 2500kcla hverdag. Og når vekta stopper opp, ja da må du øke kalori inntaket igjen, samme prosessen om igjen. Da blir det 3000kcla isteden for 2500kcla. Det med kosthold plan ser jeg helt ærlig ikke noe vits med, du burde gjøre det så enkelt som mulig, og ikke følge et nazi opplegg hvor du spiser det og det til den og den tiden og så mange måltider på en dag. Så lenge du får i deg nok proteiner, så kan du stort sett hive i deg det du har lyst å spise eller føler er enklest for deg. Det vanligste makrofordelingen er vell, 40-40-20. Hvor det er 40% protein, 40% karbohydrater og 20% fett. Men husk du må fortsatt telle hvor mye kalorier du får i deg hverdag så du vet at du ligger i overskudd. Nå tok jeg det sånn enkelt, men ofte er det enkleste det beste, ikke gjør maten til et nazi regime hvor du er begrenset til å spise det og det til hver måltid, lær deg heller å telle kalorier, og prøv å treff makronæringsstoffene og mikronæringsstoffene hverdag.
×
×
 • Create New...