Jump to content

tipptopptresko

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

 1. En ting jeg lurer på, kan det være en idé å splitte et fullkroppsprogram opp i upper/lower og fortsatt få trent hver muskel tre ganger i uken (seks treningsøkter i uken)? Jeg synes ikke så mye om å ha så lange økter på treningssenteret, og tror jeg kunne trent fem/seks ganger i uken. Spørsmålet er jo selvsagt om kroppen får mindre overskudd til restitueringen som følger av øktmengden. Er det noen som har forsøkt dette?
 2. OK, supert! Hva gjør du selv om du føler du møter på stagnasjon i en øvelse? Dropper noen kilo og starter stigningen igjen? Jeg har også vurdert en DUP-profil på treningen, å variere mellom lette, middels og tunge dager i ulike øvelser på programmet.
 3. Tusen takk for innspillet! Jeg har trent av og på i noen år tidligere, da jeg har gått videre fra RYP til noe à la Starting Strength. Det er fra Starting Strength at jeg har lagt til enkelte isolerte øvelser, for å forsøke å dekke hele kroppen på områder jeg har følt at Starting Strength ikke har vært dekkende. Det er med andre ord bygget på erfaringene mine fra den tiden. Hva tenker du om øvelsene som er i programmet? Kunne jeg variert dem mer for at kroppen ikke skal bli "for godt vant" med visse øvelser. Grunnen til at jeg har såpass lite knebøy i programmet er at jeg sist fikk altfor store lår da jeg nærmet meg 120 kg i øvelsen. Synes ikke det var behagelig at lårene var så nær hverandre (ble klamt). Angående crossfit så er jeg enig i tankegangen. Er bare fristet av kombinasjonen utholdenhet og styrke, selv om jeg lenge har vært strengt imot det med tanke på hvordan det legger litt opp til skader.
 4. Hei, Jeg satte opp et treningsprogram et par år tilbake (har ikke trent siden). Lurte på om dere kunne gi noen innspill på om det dekker hele kroppen, som er min intensjon. Føler jeg bør ha mer kjerneøvelser, kanskje ved å droppe bicyclekicks. Ønsker ikke at øktene er så mye lenger enn én time. I tillegg til dette programmet trener jeg noe løp og squash. Samtidig som jeg ønsker å være mest mulig atletisk så ønsker jeg å trene mot Forsvarets opptakskrav som er basert på kroppshevinger, medisinballstøt (10 kg), 3000 m/BIP-test og stillestående lengdehopp. I tillegg har jeg altfor dårlig holdning, og kan tenke meg å høre noen innspill om dere synes programmet tar for seg å rette opp posterior pelvic tilt og samt trekke hodet opp på toppen av kroppen, i stedet for å virke som en rambukk midt i kassa. Om dere har et fullkropps tøyeprogram å foreslå er det veldig velkomment! Jeg er 28 år, 188 cm og 85-90 kg og sitter for mye på rævva i fritiden. I tillegg kan jeg tenke meg å prøve ut crossfit ved en senere anledning. Noen som har forslag til bra crossfitklubb i hovedstaden? DAG A SETT X REPS DAG B SETT X REPS DAG C SETT X REPS Kroppshevning/ nedtrekk 5x5 Stående roing/ t-bar-roing 5x5 Kroppshevning/ nedtrekk 5x5 Hammercurls 3x10 Hammercurls 3x10 Hammercurls 3x10 Militærpress/ hantelpress 5x5 Militærpress/ hantelpress 5x5 Militærpress/ hantelpress 5x5 Sidehev 3x10 Sidehev 3x10 Sidehev 3x10 Dips 5x5 Benkpress/ skråbenk 5x5 Dips 5x5 Planke 3x Planke 3x Planke 3x Utfallvariasjon 5x5 Knebøy 5x5 Utfallvariasjon 5x5 Bicyclekicks 3x Bicyclekicks 3x Bicyclekicks 3x Markløft 5x5 Markløft 5x5 Markløft 5x5
 5. Så noe à la dette? Ser interessant ut, skal lese meg opp på det. Tack så mycket!
 6. Tusen takk for hjelpen Så tenke på å bytte ut 5x5 med noe som gir flere reps totalt? Har sett få eksempler på det tidligere, bortsett fra 3x10-12 og slikt, det du tenker? Er 60-75 % av 1 RPM? Takk for tipset om progresjon, skal se om jeg finner på noe tilsvarende RYP som jeg har trent før.
 7. Har kun hatt et par økter, så har ikke funnet ut standardene for meg selv enda. Men jeg løfter slik at jeg akkurat ikke klarer målsettingen på sett x reps. Greier jeg det så øker jeg, slik at jeg akkurat ikke greier målsettingen igjen. Kan oppdatere på vektene når jeg har hatt litt fler økter.
 8. Takk for svaret Vektene jeg løfter med, tenker du på hvor tungt? Tenker du at det kan hende jeg har for mange øvelser per muskelgruppe? For jeg har erfart det jeg føler er litt treig progresjon med tanke på vekten jeg løfter. Jeg spiser ikke mye ris og potet utenfor middag, noe jeg burde vurdere?
 9. Takk for tilbakemeldinger Angående de programmene så har jeg sett på alle de tidligere, ja. Synes de enten er for splittet (trener ikke hver muskelgruppe 3 ganger i uken, x-size, x-press, PHAT) og SS virker for mangelfullt, ønsker mer øvelser på overkroppen (eksempelvis ingen kjernetrening i dette programmet, bortsett fra det mark og bøy tar), og ønsker ikke knebøy tre ganger i uken. Prinsippet i programmet mitt er at de tunge øvelsene tas 5x5, mens de mer isolerte øvelsene tas 3x10. Synes ikke det virker så rotete, egentlig. Bytter på noen øvelser vekselsvis, men ellers er det nokså rett fram.
 10. For 3 år siden holdt jeg meg på 3-4000 kcal dagen, men da mye i form av fett fant jeg ut. Gikk fra 80 til 88 i løpet av et halvår, men tror mye da også var fett (og mye usunn fett, som kanskje ikke vistes på utsiden, men heller på innsiden, av kroppen). Om jeg heller i meg en halvliter melk med 3 skjeer proteinpulver dagen får jeg jo ca. 400 kcal ekstra, men da får jeg en overdose med protein igjen, så synes ikke det er noen kjempeidé. Har du eventuelt noen tips til bra mellommåltid med mye kalorier/karbohydrater? Ja, jeg har sett på mange andre programmer, men har syntes at de enten virker for kompliserte, at de har for mye splitt (vil trene fullkroppsøkter), eller at de har for få øvelser. Har tidligere hatt problem med å legge på meg på overkroppen, derfor dette programmet er har såpass mange øvelser rettet dit.
 11. Ja, er nok litt lite. Tror det må ligge på ca. 2500 kcal ekskludert middager. Jeg har trent styrke av og på i ca. 4-5 år nå. Takk for så raskt svar!
 12. Hei, Jeg lurer på om det er mulig å få noen innspill på treningsprogrammet jeg har satt opp for meg selv. Jeg er 26 år, veier 83 kg, og er 188 høy. Tidligere har jeg trent styrke. Mitt ønske er matchvekt på 90 kg. Har ved tidligere anledning veid 88 kg, men da la all vekten seg som muskler i lårene, og jeg har derfor valgt å ha kun én knebøy i uka, og to utfallsvariasjoner. Jeg har også erfart at jeg kan være sliten i topplokket før økten er over, tenker at jeg skal bli flinkere på kortere pauser, og at jeg kanskje kan ha med noe å spise/drikke underveis i treningen, tips? Programmet er som følger: DAG A SETT X REPS DAG B SETT X REPS DAG C SETT X REPS Kroppshevning/ nedtrekk 5x5 Stående roing/ t-bar-roing 5x5 Kroppshevning/ nedtrekk 5x5 Hammercurls 3x10 Hammercurls 3x10 Hammercurls 3x10 Militærpress/ hantelpress 5x5 Militærpress/ hantelpress 5x5 Militærpress/ hantelpress 5x5 Sidehev 3x10 Sidehev 3x10 Sidehev 3x10 Dips 5x5 Benkpress/ skråbenk 5x5 Dips 5x5 Planke 3x Planke 3x Planke 3x Utfallvariasjon 5x5 Knebøy 5x5 Utfallvariasjon 5x5 Bicyclekicks 3x Bicyclekicks 3x Bicyclekicks 3x Markløft 5x5 Markløft 5x5 Markløft 5x5 I tillegg skal jeg løpe halvbirken til sommeren (har aldri trent kondisjon), så jeg prøver å få til 3 løpstreninger i uka (dagene utenom styrketrening), eller 2 løpstreninger og 1 alternativtrening (klatring, svømming, el.). Jeg har også opplevd noe jeg tror var slitasjeskade i venstreskulderen på tampen av fjoråret, da jeg også brukte dette programmet, så jeg er åpen for å kutte ned på antall øvelser som belaster den. Et spørsmål til slutt: Jeg har sett mange programmer, 5x5 etc., som kun har 1x5 i markløft, er dette mer hensiktsmessig, i såfall, hvorfor? Når det kommer til kostholdet så sliter jeg fortsatt litt med å nå ønsket mengde kalorier, hvertfall i form av karbohydrater. Noen tips til mellommåltid som kan gi god tilførsel av det? Har et par bøtter med proteinpulver som kan anvendes. Frokost: yoghurt med müsli + 1 glass juice + 2 gulrøtter Mellommåltid 1: 1 cottage cheese + 100 g rosiner Lunsj: 3 brødskiver + 1 boks peppermakrell + 1 banan + 1 tomat Mellommåltid 2: 100 g peanøtter + 100 g rosiner Middag: varierer Kveldsmat: havregryn med rosiner + 1 gulrot 90 kg er et langsiktig perspektiv, så jeg er ute etter et kosthold jeg kan ha i "all framtid", ikke et bulkeopplegg, for så å deffe. Ser at det er veldig ensformig med mye rosiner og gulrøtter. Bytter gjerne noe av dem med noe annet, dersom dere har forslag. Håper på innspill fra dere, så jeg mer målrettet kan nå målet mitt
 13. OK, så jeg går for 4 hovedøvelser og 2 støtteøvelser hver gang, der hovedøvelsene i hovedsak er benk, bøy, mark og t-bar/militærpress der jeg tar 5x5, og støtteøvelsene er hammercurls, +en til (tips noen?) på 3x8-12. Høres det ut som en god deal?
 14. OK, skal forsøke det en periode. Ja, men vil man ikke samtidig kun øke i veldig kortsiktig styrke? Altså, om man trener med 3x12 vil man vel kanskje bli sterkere på det enn ved å trene 3x5? Eller har det ikke noe å si? Vurderer å lage logg på Fitnessbloggen, så jeg kanskje kan få innspill dersom det er noe jeg lurer på underveis.
×
×
 • Create New...