Jump to content

#777

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

 1. Finner ikke nettstedet jeg lastet ned excel-templaten fra, men forstår nå at AMRAP er uaktuelt i deloaduken. Takk for svar
 2. Hei. Jeg har et spørsmål angående deloaduken i wendler 5/3/1. Bak det siste settet står de xxkg+. Betyr dette +tegnet fortsatt at man skal ta så mange repetisjoner som mulig? Jeg synes det høres ganske slitsomt ut å ta så mange reps som mulig med lave vekter, dette eskal jo tross alt være en slags hvileuke. Men det er kanskje jeg som er feig her:P ?
 3. Hei, ser at det er mange PWO på markedet som inneholder kreatin. Hva er den beste løsningen? a)Kreatin+PWO med kreatin b)Kreatin + PWO uten kreatin c)Kun PWO med kreatin
 4. Da var fotballsesongen i gang og jeg går nå inn i en lengre periode der styrketreningen vil være begrenset av dette. Styrkeprofil (ikke pers rekorder, men det jeg er god for i øyeblikket) Høyde: 180cm Vekt: 78kg Benk: 110kg 1rm Bøy: 120kg 1rm Mark: 150kg 5rm Press: 70kg 1rm Frontbøy: 90kg 3rm Hadde god erfaring med Texas Method i vinter men etter at oppkjøringen til fotballsesongen tok seg opp har styrkeøktene vært mer sporadiske og båret mer preg av tilfeldigheter. Jeg skal få til 2 (i noen uker 3) økter i uken der den ene av disse ofte vil være dagen før match, jeg ønsker derfor ikke å kjøre hard beintrening på denne økten. Det er også mulig at jeg tvinges til å kjøre styrke 2 dager på rad. Målet er å opprettholde mest mulig styrke og muskelmasse. Ser derfor for meg en 2.splitt med over/underkropp, men er åpen for innspill. (er jo tenkelig at det går an å kjøre lett bein/frontbøy) på økten før match feks. Tenker noe i retning av dette dag 1 (overkropp, kjøres før match) Benk/press (alternerer annenhver uke) 5*5 Chins 3*max Dips 3*max dag 2 (underkropp) Bøy 5*5 Mark 2*5 Ser dette greit ut? Hva burde jeg gjøre hvis jeg skulle få tid til en 3.økt?
 5. Avsluttet programmet for 2 uker siden. Tenkte jeg skulle slenge inn en update på resultater. Min versjon av programmet ble seende slik ut: Dag 1 Knebøy 5*5 Benkpress/Militærpress 5*5 Chins 3*mange Dag 2 Frontbøy 3*5 (lette vekter) Press - (motsatt av dag 1) 3*3 Back extensions 5*10 Dag 3 Knebøy 1*5 (med økning fra mandagen) Benkpress 1*5 Markløft 2*5 (2serier fordi jeg kjører alternert grep og er av den oppfatning at man burde kjøre partallsett av symetriske årsaker) Jeg er student med tilnærmet 50%stilling ved siden av studiene samtidig som jeg har andre hobbyer som fotball og sjakk. Dette førte til at jeg i noen uker kun fikk kjørt dag1 og dag3 og at jeg i andre uker ikke fikk avholdt hviledag mellom øktene - slik det anbefales. Jeg ble også singel ganske tidlig i prosessen - noe som bla førte til en økning i byturer. Allikevel opplevde jeg relativt god fremgang i de om lag 3,5månedene jeg fikk trent programmet. Knebøy: Før: 100kg 3-4reps Nå: 115kg*5 og 125kg 1RM Benkpress: Før: 100kg 3-4reps Nå: 107,5kg*5 115kg 1RM Markløft: 150kg 5reps Nå: 160kg*5 Militærpress: 65kg 3reps Nå: 67,5kg*5 75kg 1RM Kroppsvekt: før 78kg, nå: 79kg. Altså tilnærmet uendret. Opplevde med andre ord god fremgang til tross for å ikke ha fulgt opplegget til punkt og prikke. Er godt fornøyd og kan anbefale programmet på det sterkeste.
 6. Jeg har aldri hatt en PT men jeg vil tro at PTens kompetanse er det aller viktigste. Så lenge PTen er kunnskapsrik innen det jeg ønsker å oppnå ville jeg lagt mindre vekt på hvordan vedkommende fikk meg frem til målet. Skriking, fysisk vold, tavleundervisning, "overstyring" - samma faen
 7. Stramme tekstiler til beina har lenge vært forebeholdt kvinner og det er derfor ikke urimelig at dette av mange oppfattes som feminint. Menn - og kanskje spesielt de som trener styrke på treningssenter oppfattes gjerne som maskuline. Når maskuline menn bruker feminine tights oppstår det derfor en slags konflikt som forstyrrer de stereotypebe vi liker å orientere oss ut fra. Dette fører til at man oppfatter menn i tights på treningssenter som rart. Derfor kan det igjen tenkes at grunnen til at tights er mer akseptert som løpeplagg på menn er at løping som treningsform ikke bærer et like sterkt machopreg som styrketrening i gym. Løping er mer unisex. Slik sett står ikke bruk av tights i konflikt med løping som treningsform i seg selv i like stor grad som ved styrketrening. Min personlige mening er at tights er digg å bruke men at man ikke kommer unna det estetiske. Selv bruker jeg tights av og til til løping men aldri til styrketrening. Når det er sagt synes jeg at folk kan trene i hva de vil. Ut fra en del tidligere kommentarer på denne tråden er det lett å trekke paralleller til "singletdebatten". Noen mener plagget er upassende av ulike årsaker og derfor ikke har sin naturlige plass på et gym. Andre mener at folk må få trene i det de vil. Dette er også min personlige mening. La folk trene i det de vil, konsentrer deg heller om din egen trening!
 8. Så en versjon som er litt mer beefa og har mer fokus på knebøy kan se slik ut? Dag 1 Knebøy 5*5 Benkpress 5*5 Dips 3*mange Chins 3*mange Dag 2 Knebøy 2*5 (80% av vekten på dag1) Militærpress 3*3 Back extensions 5*10 Hantelroing 3*10(Legger inn 3 sett med Power Clean i stedet for hantelroing så snart jeg har lært meg det, har kontaktet PT) Dag 3 Knebøy 3*5 (med økning fra mandagen) Benkpress 1* max Markløft 1*5RM
 9. Haha, det er Tolle jo! vi var i samme tropp og lag i militæret:), har snakket litt med han om TM og er faktisk han som fikk meg inn på tanken om å hive meg på TM. Han er riktignok fotballspiller men på et litt lavere nivå enn meg og her derfor færre kardioøkter så jeg kan nok ikke håpe på like bra fremgang på like kort tid som han;) Men knebøy 3*5 på fredagen i stedet for 1*5rm?
 10. Tusen takk for konstruktive kommentarer:) Kroppsprofil180cm 78kg ca 12% kroppsfett (målte i januar, da var den 12,5%. Nå som fotballsesongen er på tampen vil jeg anta at den er noe lavere) - Anser meg ikke som høy og tynn. Kommer vel an på øyet som ser men føler at ikke at overkroppen er overdimensjonert i forhold til bena volummessig. Har vel gått i en populær felle med tanke på knebøy. Alltid vært morsomst å trene overkropp, har også slitt komme dypt nok ned (noe jeg får til nå) noe som har ført til at jeg tidligere har gitt opp øvelsen i perioder og dagene jeg kan kjøre tunge bøy har også vært begrenset med tanke på fotballøktene. Men nok unnskyldninger: Er det slik at jeg er for svak i knebøy til å kjøre TM:S? Enig i at jeg trenger en eksplosiv øvelse og power clean feks er ideelt. Problemet er å lære seg øvelsen korrekt. Tidligere har jeg trent eksplosivitet med øvelser som: hopp i trapp, pushups med klapp og eksplosive markløft. Eirich foreslår 5*5 i benk på onsdagen, er ikke det litt i overkant på en "Low Volume/Low Intensity"dag? Dips og roing på mandag høres bra ut. Det samme gjør benk på mandag og militærpress på onsdag. Mulig jeg sniker inn frontbøy over 3 sett på onsdagen istedet for knebøy. Vil i utgangspunktet ha 2kardiøkter. 1 med høy intensitet, type intervalltrening og 1 rolig langkjøring. Virker som det er rom for en høyintensitetsøkt på tirsdagen og en langkjøring i helgen (?).
 11. Hei, jeg er en gutt på 24 år som snart er ferdig med fotballsesongen. Dette betyr mer tid til styrketrening. Jeg tenker å hive meg på en variant av et Texas Method program, i den anledning har jeg noen spørsmål. Kort om min treningsbakgrunn: Fotball har vært hovedaktiviteten men jeg har trent jevnlig styrke siden jeg var 19. De to siste årene har det vært ekstra mye fotball og jeg er derfor svakere i dag enn det jeg var for to år siden. I dag er jeg god for følgende løft: Knebøy: 100kg 3-4reps Benkpress: 100kg 3-4reps Markløft: 150kg 5reps Militærpress: 65kg 3reps Chins: 17reps (tatt i dag før frokost, har tatt 20 i sommer) Dips: 8reps med 25kg Jeg er klar over at jeg er altfor svak i bena i forhold til overkroppen. Dette er noe jeg ønsker å rette på. Slik jeg har forstått det er det mange variasjoner av Texas Method og jeg har skumlest en del varianter av disse på nettet. Basert på dette ser jeg for meg noe i retning av dette: Dag 1Knebøy 5*5 (er det lov å gå fra 5 til 3 reps?) Benkpress/Militærpress 5*5 Hantelroing 3*10 Dag 2Knebøy 2*5 (80% av vekten på dag1) Benkpress/Militærpress 2*5 (80% av vekten på dag1) Back extensions 5*10 (med vekter når 10 med kroppsvekt blir for lett?) Chins 3*max (med eller uten vekter?) Dag 3Knebøy 1*5 max Benkpress/Militærpress 1*5 max Markløft 1*5 max 1) Er dette «innafor»? 2) Jeg er glad i dips, er det plass til denne øvelsen her? I så fall på hvilken dag? 3) Må jeg velge mellom benk og militærpress eller kan jeg kjøre disse annenhver uke? 4) Kardio er gøy (og nødvendig for meg som fotbalspiller), hvor mye er tillatt her? 5) Bør jeg legge inn markløft et sted i tillegg til dag 3? i så fall hvor og hvordan?
×
×
 • Create New...