Jump to content

PerfectSense

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

About PerfectSense

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 11/29/1983
 1. Strålende bok alle kan lære en del av! Selv om man ikke velger å følge den til punkt og prikke er jeg sikker på at de fleste kan få seg en og annen a-ha opplevelse i forhold til det med visualisering og "indre samtale". Anbefales på det sterkeste.
 2. Må jo være de som driver med stavsprang. Hvem andre har mulighet for å komme seg over en 5 meter høy hindring? ;-)
 3. Jeg fikk selv en akutt prolaps i januar 2013. Jeg har tidligere historikk med kink i korsryggen etter dårlig teknikk på markløft, så jeg beina i vei til kiropraktoren. Etter noen jævlig vonde behandlinger konkluderte hun med at hun ikke hadde muligheten til å hjelpe mer med bevegeligheten i leddene. Problemet var at når jeg stod oppreist var jeg skjeivere enn Jan Thomas. Fortsatte behandling hos fysioterapeut som brukte nåler, og spenningen i muskulaturen slapp rimelig kjapt. Var tilbake til normalen etter drøye tre uker. Under hele perioden trente jeg med PT, og på egenhånd. Rolige turer på tredemølle osv gjorde underverk. For min del stivnet jeg voldsomt når jeg ikke var i aktivitet, så det dummeste jeg kunne gjøre var å bare ligge rett ut på sofaen. Når det kommer til smertebehandling av vond rygg har jeg funnet ut at Voltaren kombinert med Paracet er gode greier. I og med at det er betennelsedempende roer det ned irritasjonen i området som gjør vondt (er slik jeg har fått det forklart hvert fall). I ettertid har jeg fortsatt å trene styrke, men droppet vanlig knebøy etter prolapsen. Brukte heller frontbøy. Startet med veldig lette markløft og fokus på 100% teknikk. Etterhvert økte jeg sakte men sikkert. Det viktigste er å alltid kjenne på hva kroppen forteller deg. Lykke til! Vondt i ryggen er ett helvete!
 4. Skal ikke påberope meg noen ekspertrolle her, men jeg har blitt "opplært" i at skulderen skal være noen cm foran stanga i markløft i startpunktet. Det hindrer at man går for dypt, og man blir "sterkere". Er jeg helt på viddene når jeg sier det?
 5. Kjøpte meg Adipower for ett par uker siden. Milde Moses for en forskjell! Stabiliteten slike sko tilbyr er en ting alt for mange går glipp av. Synd å si det, men nå er det toget gått, så det blir aldri ei økt uten vektløftersko igjen. Det skal sies at jeg ikke betalte mer enn 1200 spenn for de, så det var absolutt verdt pengene. Anbefales på det sterkeste!
 6. Ser jeg er nødt til å "grow some balls", for den der "svarte taggete jævelskapen", som det så fint ble sagt, er noe ikke en gang Mengele kunne utsatt sine ofre for.Jeg er sikker på at den ikke hadde blitt verre selv med 50 meter piggtråd rullet rundt. Grøss og gru!
 7. Er det noen som har erfaring med å finne t-skjorter som er lange? Jeg har en "litt" ugunstig kroppsfassong hvor jeg har fordelt 120kg på 181cm. Det er i og for seg ikke noe problem å finne t-skjorter, men jeg personlig synes det ser helt jævligt ut når t-skjorten sklir opp og viser magen på feite folk, og liker altså ikke tanken på at det skjer meg (man har da respekt for andre ) De fleste t-skjortene jeg har vært borti blir ekstremt mye større i omkrets når man går opp i størrelse og ikke i lengde. Noen som kjenner til modeller som blir lange i større størrelser (xl-2xl)?
 8. Den negative delen av løftet vil også gi effekt, så hvorfor droppe den delen?
 9. Man vet man har små barn når man finner ut at det er mulig å slenge ut ett "hvorfor?" etter en hver ting som blir sagt. Man blir fort frustrert når de er i den alderen der
 10. Det finnes ett gammelt indianer-ordtak som sier at: "Er man syk - går man til legen. Har man vondt - går man til kiropraktoren". Ok, så er det kanskje ikke ett indianer-ordtak, men jevnt over er legen den siste du skal høre på når du har vondt i ryggen Det eneste en lege kan gjøre er å få tatt bilder, dope ned og operere - noe som er utelukket med vanlige smerter. Min personlige erfaring er at kiropraktor og fysioterapeut funker bra. Jeg hadde en prolaps i vinter, og da var jeg hyppig hos kiropraktoren (noe som er jævlig ubehagelig når man har prolaps). Etterhvert som kiropraktoren mente at jeg hadde full funksjonalitet i skjelettet/leddene, og derav ingen grunn til videre behandling skrev hun ut en henvisning til MR. Der fikk jeg bekreftet prolaps. I og med at jeg fremdeles gikk med knekk i overkroppen ble jeg videresendt til fysio. Han gikk i gang med nåler i muskulaturen og etter noen behandlinger slapp det taket. Mitt tips er at du får deg en MR. Røntgen viser bare skjelettet, mens MR viser "resten". Totalt sett ett mye mer helhetlig bilde i mine øyne. I min verden er det ikke greit å gå rundt å ikke vite hva som er galt, når noe tydeligvis er galt. Krev en MR for å finne ut mest mulig. I tillegg er jeg enig med andre, få kontroll på teknikken. Når du allerede har en svak/skadet rygg vil dårlig teknikk være ekstra ødeleggende.
 11. Jeg vet ikke hva du mener med "ødelagt rygg", men jeg har (dessverre) også en historie med en rygg som lager kvalm til tider. Det verste var i januar når jeg plutselig fikk en skikkelig prolaps. Før den tid (og litt etter også) har jeg fått meg noen smeller jevnt og trutt som har resultert i at jeg kjenner kiropraktoren min ganske godt etterhvert. For min egen del kommer dette utelukkende av dårlig teknikk og for liten styrke. De to tingene i kombinasjon er i prinsippet en oppskrift på vond rygg. I sammarbeid med PT har jeg fått lært meg skikkelig teknikk på både markløft og knebøy, noe som har gjort underverker for meg. Når det gjelder knebøy, så jobbet vi godt med teknikken før jeg fikk prolapsen, og av den grunn har jeg nå kuttet den ut. Kjører frontbøy heller, og nyter det, i den grad det er mulig Teoretisk sett er den mye snillere på korsryggen, men det sitter mye i hodet også, og jeg føler frontbøy er mye bedre for min rygg. Det resulterer i at jeg faktisk tørr å ta i når jeg trener. I det siste har jeg kasta meg på Starting Strength (med personlige tilpasninger), og det programmet funker fjell foreløpig. Som eksempel kan jeg nevne at jeg hadde 5 rep på 130 i markløft tidligere i uka uten at det kjentes vondt ut i ryggen. Tidligere, og da snakker vi før prolapsen, har jeg aldri tatt mer enn to-tre rep på 120 kg, og da var teknikken sånn bob-bob. Min klare anbefaling, så sant du ikke lider av kroniske ryggplager som fysisk nekter deg å utføre baseøvelser, er at du får hjelp av noen som kan det og lærer deg skikkelig teknikk på baseøvelsene. Det er ingenting som er bedre for en vond/ustabil rygg enn å øke muskelmassen som holder den på plass.
×
×
 • Create New...