Jump to content

Frk.Andersen

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

About Frk.Andersen

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 10/12/1988
 1. Ååååååja, men da er jo sagaen en helt annen. Da er jeg helt på track igjen :-)
 2. Jeg mente ikke at det var et must for å gå ned i vekt - tvert i mot. Men jeg stusser når jeg forstår det slik at det ikke har noen effekt på vektnedgangen. For det er jo det samme som å si at fysisk aktivitet ikke er med på vektnedgang, og hvorfor anbefaler man da hverdagsaktivitet, og økt fysisk aktivitet til overvektige mennesker. Men jeg er også veldig klar på at det er mange veier til rom. Går jo også å gå ned i vekt uten å trene i det hele tatt. Jeg bare forstod det som at han sa at kondisjonstrening var helt bortkastet når det kom til vektnedgang. Men som raptorial sier så spiser man jo ofte mer også når man er i fysisk aktivitet.. men om man tenker at Person A spiser 1500 kcal om dagen, og Person B spiser 1500 kcal om dagen + 50 minutter fysisk aktivitet daglig - og derav kommer enda mer i kaloriunderskudd - så vil jo nettoproduktet til Person B bli enda større kaloriunderskudd og derav enda mer vektnedgang, slik jeg ser det.
 3. Men er ikke det da veldig selvmotsigende ? Å etterpå vise til studier som viser at kondisjonstrening har NULL effekt på vektnedgang?
 4. Du, nå har jeg ikke tilgang lengre! Vil du si kort hva han sier? Er det der han sier at det er de 90 minuttene bevegelse som er viktig - men ikke når på døgnet det skjer?
 5. I går kveld satt jeg og tittet på et av L5 sine kurs. http://www.l5.no/?page=11&title=11&product_id=4&p_title=maksimal_fettforbrenning_espen_arntzen Under kapittel 31 i denne sekvensen som heter "Kondisjonstrening" viser Espen Arntzen til forskning som slik jeg forstod det - viser at om man går på diett, eller går på diett OG trener opp til 50 minutter 5 x daglig, så har kondisjonstreningen ingen verdens ting å si for vektnedgangen. Se vedlagte 2 screenshot av powerpoint-sliden nedenfor. Jeg bare kan ikke forstå dette. På NIH lærte vi at kondisjonstrening var helt alfa omega for vekreduksjon, det samme har jeg hørt noen av mine kollegaer utdannet fra UiA si at de lærte - da jeg spurte etter å ha stusset på dette her. Har jeg misforstått budskapet hans? Espen Arntzen er jo en velrenomert mann - og jeg ser jo at han viser til forskning - jeg bare tenker at hvis du ser bort fra å kalle det utholdenhetstrening, men heller kaller det fysisk aktivitet - så er det jo veldig rart at fysisk aktivitet som sin helhet ikke påvirker vektreduksjon OVERHODET? Jeg har ikke lest artiklene selv, så vet jo ikke startvekten på disse - men læll. Kan noen klarne opp hodet mitt her?
 6. Hei! Jeg sitter med en oppgave på skolen.. Skal skrive belastning for et styrkeprogram. Jeg kan ikke skrive det som % av 1RM da jeg ikke har testet 1RM (og skolen tillater da ikke å benytte denne måten å skrive det på). Hvordan kan jeg skrive det i en periodeplan så det blir lett og oversiktlig og ikke tvil om hva jeg mener? "Kunden" skal bl.a ta 3 x 10, der jeg tenker at hun maks greier 10 repetisjoner på det siste settet. Jeg har imidlertid samme antall kg (belastning) på alle 3 seriene. Forslag?
 7. Jeg formulerte meg kanskje litt dårlig. Jeg lurte på om du hadde vært borti NHI Fitness før, tatt noen tidligere kurs som instruktør osv. Om du hadde noen erfaring fra før
 8. Har du gått noe liknende før eller er det helt nytt WhiteCoffeeMocca?
 9. Det er en del mer pågang på det nye kurset som er samlet slik WhiteCoffeeMocca sier. De sa på facebook-sidene at det var fullt allerede i midten av mai. Det har nok noe med at dette er et nytt studieopplegg, og er "enklere" enn å ta det i tre separate steg.
×
×
 • Create New...