Jump to content

Løpejente

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

 1. Takk for tips! Kom akkurat over den øvelsen faktisk:)
 2. Tusen takk for svar! Dette skal jeg sjekke ut:)
 3. Jeg løper en del og merker (naturlig nok) at tung styrketrening gjør løpingen tyngre. Jeg er glad i eksplosive øvelser som squat jumps og spensthopp på benk (ned i knebøy på toppen), i tillegg til aktiveringsøvelser for rumpa. Øvelser som knebøy og beinpress kjenner jeg mest i beina og ikke på rumpa, så derfor lurer jeg på om man kan trene rumpa kun vha alternative øvelser eller om det er "uhørt"? På forhånd takk for svar:)
 4. Takk:) Bruker flere av disse, særlig glute bridge, hip thrust og bulgarsk utfall. Jeg liker imidlertid godt den type øvelser hvor man står på alle fire og flekser foten mens man løfter beinet bak. Da må jeg ta mange repetisjoner (og da brenner det!), noe som er no-no her på fitnessbloggen, men jeg vet ingen annen måte å øke belastningen på enn å bruke ankelvekter.
 5. Jeg er på utkikk etter litt alternative måter å trene rumpa og lurer på om noen har erfaring med ankelvekter? Benytter innimellom øvelser som feks "donkey kicks" ol. ved siden av knebøy, utfall og andre tradisjonelle øvelser. Vil det være hensiktsmessig å bruke ankelvekter til slike øvelser? Knebøy osv er vel og bra, men jeg trener på et lite senter med mange knebøyentusiaster og mye kø. Det er derfor fint å ha alternative rumpeøvelser. Jeg tar også gjerne imot tips til øvelser som isolerer rumpa mer:)
 6. Jeg spiser periodevis en del kesam/cottage cheese/gresk yogurt/skyr, men har spart litt inn på det i det siste rett og slett for å bruke litt mindre penger i matveien. Men kanskje er det en idé å gjeninnføre noen melkeprodukter. Ellers er jeg glad i egg, laks (som nevnt), karbonadedeig og svinekjøtt. Ja, jeg finner nok ut av det. Ja, jeg er ganske liten så trenger sikkert ikke så mye nei:)
 7. Ok, så mer av både fett og proteiner? Brukte proteinpulver tidligere, men er tom nå, det er kanskje lurt å gå til innkjøp av nytt? Tips til gode fettkilder? Har aldri vært glad i smør, rømme, fløte, fete sauser, fett kjøtt, ol, men nøtter, mandler, avocado (i små mengder), laks osv er jeg veldig glad i. Igjen, takk for tips! Skal prøve å ha et litt tydeligere skille på hva som er intervalløkter og hva som er (rolige) langkjøringer:)
 8. Sjekket loggen din nå. Herlighet for noen økter! Du er jamen sprek! Skal mye til før jeg når det nivået. Får fungere som inspirasjon;)
 9. Takk for tips:) Skal ta en titt. Når det gjelder intervaller er jeg mest glad i pyramide, dvs, 1, 2, 3, 4, 5, 4 , 3, 2, 1, med pauser på 1-2 min (avhengig av lengden på intervallene). Dette er kanskje ikke det mest effektive, men jeg synes det er ok med litt variasjon. Ok, hvis 10 km/t er for raskt på en rolig økt, hvor ca bør jeg ligge (rekorden er 46.40)? 9-9.5? Enig i at for mange "lapskausøkter" sannsynligvis ødelegger en del for progresjonen. Sannsynligvis legger jeg ned en del arbeid jeg ikke får så mye igjen for, fordi jeg ikke gjør det riktig. Derfor er det supert med tips! Når det gjelder mat så spiser jeg en del karbohydrater, men da i form av havregrøt, speltlomper, mandler, bananer, annen frukt og grønnsaker. For tiden spiser jeg lite meieriprodukter (mye pga studentbudsjett), så proteininntaket er kanskje ikke så høyt, men i perioder går det mye i kesam, cottage cheese ol. Som jente som tidvis har fulgt litt for mye med på diverse blogger og vært litt for opptatt av (lite) mat, er det godt mulig jeg ikke spiser nok til å nå målene mine, selv om jeg absolutt ikke sulter meg eller er veldig streng på matvarer eller matinntak. Jeg trener best på et tradisjonelt kosthold med en del karbohydrater (men ikke for mye, da det gir vondt i magen) og lavt/moderat fettinntak (lchf, som jeg har prøvd, gjør at jeg presterer mye dårligere på trening). Er ikke helt sikker på hva som er optimalt egentlig? Det virker som ulike kropper fungerer ulikt med hensyn til kosthold.
 10. Enig i at Runner's High er avhengighetsskapende! Herlig følelse:) Ja, det gjelder vel bare å innstille seg på det så det blir en vane. Kanskje jeg får finpusse litt på løpeteknikken da, så jeg kan løpe fortere;) Det er godt å høre! Etter å ha løpt en del i snart 4 år er det ikke så vanskelig å holde vekta i hvert fall (tvert imot?)
 11. Haha, liker! På denne bloggen er det faktisk nesten som å banne i kirken ja:) De fleste forstår ikke hvorfor man ønsker å gjøre en treningsform man trives med (i dette tilfellet løping), fremfor å tilbringe timevis foran speilet hver uke med ulike vekter. Jeg gjør det en-to ganger i uka likevel, men prioriterer det ikke i nærheten av like høyt som kondisjon. Det har rett og slett med preferanser å gjøre og ikke et ønske om "drømmekroppen" (selv om det hadde vært en fin bonus). Oi ja, hvis du løp så hardt skjønner jeg virkelig at du ble sliten! "Tør" aldri selv å våge meg på noe raskere enn 16 km/t på mølla, og det er maks et minutt av gangen;) Har jeg en god dag løper jeg en del på 13-14 km/t, men sjelden/aldri hele turen. Ligger som regel behagelig et sted mellom 10-12 km/t;) Å stå opp kl 05.00 hver dag er virkelig imponerende! En sjeeelden gang står jeg opp kl 06.00 og trener, men som regel blir det ettermiddagstrening. Som student har jeg mulighet til å være litt "lat" på det området;)
 12. Oi, 43 min er bra! Jeg ble nok også overtrent av å løpe så langt per uke, i tillegg til at det da er vanskelig (for meg) å inkludere noe styrketrening. Har hatt mer fokus på det de siste par årene, selv om jeg nok ikke prioriterer styrketrening så høyt som mange på Fitnessbloggen mener man burde;) Jeg er som deg og koser meg med løping uten noe spesielt mål. Fire korte økter høres lurt ut. Da får du kanskje presset inn litt styrke før/etter disse øktene? Takk for konkrete tips:)
 13. Hehe, kanskje det er litt merkelig, men jeg er blitt veldig glad i og "avhengig" av å løpe en del. Jeg har egentlig ikke noe behov for den formen for ytre motivasjon som et løp el vil være, men trives rett og slett med å la tankene fare mens beina går (løper) Jeg er ikke spesielt glad i å konkurrere, ettersom jeg blir ganske nervøs og stresset i sånne situasjoner. Det er imidlertid alltid deilig de gangene man gjennomfører, så kanskje jeg skulle utfordret meg selv litt mer på det området. Det vil nok også hjelpe til å strukturere treningen bedre:)
 14. Tusen takk for svar:) Jeg bruker ikke pulsklokke foreløpig (er treg med å få gjort det og tenker at det er dyrt), men skjønner at jeg bør skaffe meg det. Jeg har vel ikke så veldig konkrete mål med treningen, hovedsakelig å kunne løpe lengre og fortere. Da jeg begynte å løpe mye fikk jeg veldig raskt fremgang til omtrent det nivået jeg er på nå. Har ikke blitt så mye bedre siden, bortsett fra at jeg løper mer med stigning nå (uten å senke farten) enn tidligere. I bakhodet har jeg et mål om å løpe 10 km på 45 min (har 46.40 fra før), men jeg trener ikke spesifikt for å nå dette målet og føler meg sjelden motivert for å prøve å slå meg selv. Kanskje er problemet for mye løping i "lapskaussone", som du kaller det:) Ut fra det dere skriver her er det altså lurt å legge inn noen "trege" økter, hvor jeg bevisst løper på en fart som er lavere enn det som føles naturlig, slik at jeg har mer å gi når økten er over? Igjen tusen takk for svar. Jeg tar gjerne imot flere tips på denne tråden:)
 15. Jeg er en 21 år gammel jente som har løpt en del de siste 3-4 årene. Løp en periode 50 km hver uke (mye på ren viljestyrke), men har nå ingen distansemål for hvor langt jeg skal løpe ila uka. Det jeg lurer på er hvor fort dere løper de fleste turene deres. Dersom jeg løper flere dager på rad merker jeg ofte (naturlig nok) at jeg fremdeles er veldig sliten er løpeøkten dagen før og må løpe veldig sakte eller sette viljen til dagen etter. Samtidig synes jeg fort at det blir kjedelig å løpe sakte også. Det jeg lurer på er: 1) Legger dere bevisst inn økter der dere løper veldig sakte (restitusjonsøkter)? 2) Er det bedre å gjennomføre en veldig rolig økt kontra å ha hviledag, slik at man har masse krefter til neste økt igjen? Til vanlig når dagsformen er god løper jeg ca 11-12 km per time på mølle, med 1-2 % stigning, og har vel på mitt beste løpt om lag 12,5 km på en time (men har sjelden ork til å teste meg). Jeg har en slags tvangstanke om at jeg ikke kan løpe 10 km på mer enn én time, ettersom jeg er i stand til å løpe mye bedre. Er dette gal tankegang? Bør jeg løpe 9 km på en time som en restitusjonsøkt flere ganger i uka dersom jeg er sliten, eller er det bedre å bare hvile? Håper dette ikke ble veldig forvirrende:)
×
×
 • Create New...