Gå til innhold

Engla

Medlemmer
 • Innholdsteller

  150
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Engla

 1. Engla

  Gå fra 5x5 til 3x5?

  Ettersom jeg klarer å løfte med tyngre vekter frister det å gå ned til 3x5 istedenfor å kjøre på med 5x5 (spesielt i baseøvelser). Jeg lurer på om man mister mye av effekten ved å gå ned fra 5 til 3 sett? Eller har det ikke så mye å si? Føler de siste settene går litt utover teknikken da jeg kjører 5x5.
 2. Jeg har begynt med kondisjonstrening på mølle nå som det nærmer seg vinter. Prøver å kjøre intervaller nå og da, og har lest litt og kommet fram til at 4x4 intervaller visst nok skal være det mest effektive. Testet ut dette i dag. Har jeg forstått det riktig slik: Oppvarming ca 10 minutter - rolig intensitet Intervall: 4 ganger i 4 minutter med 85-95% av makspuls Pause: 4 ganger i 3 minutter med 70% av makspuls Nedtrapping: 5-10 minutter rolig gange Kjørte det sånn i dag, og slik så økta mi ut via pulsklokka mi: Spørsmål 1. Jeg prøvde å ligge på 176 i puls som er 90% av makspulsen min. Synes dette var vanskelig og fikk alltid over 185 i puls i intervalldragene. Tok ned farten men hadde fortsatt vanskelig for å gå ned i puls. Måtte nesten i gåmodus for at den skulle synke. Skal jeg da ta den ned slik at pulsen stemmer overens med 90%? Eller gjør det ingenting om man ligger over? Spørsmål 2. I starten av intervallene tok det litt tid før pulsen gikk opp til der den skulle være. Jeg brukte litt nesten ett minutt for å få opp pulsen. Bør man da starte å jogge i pausene for å få riktig puls i akkurat de 4 minuttene? Spørsmål 3. I pausene hadde jeg vanskelig for å gå ned i puls igjen, selv om jeg gikk sakte. Pulsen min var ikke der den skulle være før jeg skulle begynne å løpe igjen. Er dette vanlig? Bør jeg isåfall gå som en snegle for å få pulsen min ned? Spørsmål 4. Da jeg var ferdig følte jeg meg egentlig ikke så utmattet som forventet og kunne egentlig løpt et intervall til. Er det slik at man skal være ganske utslitt etter et 4x4 intervall? Jeg har iallefall forstått det slik, og ble litt forfjamset da jeg følte det sånn etter jeg var ferdig. Og nei, jeg er ikke godt trent.
 3. Engla

  4x4. Hvordan gjør man det egentlig?

  Takk for flott svar
 4. Det var det! Tusen takk for utfyllende svar
 5. Etter et par års opphold startet jeg med styrketrening igjen i august. Kort fortalt: 24 år gammel jente, ca 50 kg, 159 cm. Startet fra "scratch" med null vekter på stanga for å ha fokus på teknikk. Tar i dag 40 kg i knebøy, 55 kg i markløft og 30 kg i benkpress - øker for hver gang så ja, det går sakte og kunne klart mer, men har som sagt fokus på teknikk framfor å løfte det tyngste jeg klarer. Sånn kan mitt program se ut: Pull ups 5x5 Knebøy 5x5 Markløft 5x5 Benkpress 5x5 i supersett med bulgarsk utfall Militærpress 3x8-12 i supersett med hipthrust Sittende roing 3x8-12 i supersett med planken Prøver å kjøre dette programmet 3 ganger i uken. Øvelsene blir byttet ut (ikke baseøvelsene), men programmet er samme. Saken er at jeg synes det blir kjedelig i lengden med denne type trening, også tar det så innmari lang tid. Trener som oftest på kvelden pga jobb og skole, og får ikke tid til annet enn å gå hjem, dusje og legge meg da jeg først er ferdig. Samtidig vil jeg ikke kutte ut noen av øvelsene siden jeg øker for hver gang og da tar det enda lengre tid dersom jeg deler opp øvelsene (tenker spesielt på baseøvelsene) over ulike dager. Målet mitt er å øke styrken og kondisjonen min, og "stramme opp" som vi jenter så fint kaller det (helst litt flatere mage og veldig gjerne større rumpe) har da tenkt på om jeg kanskje bør variere programmet mtp repetisjoner og sett. Altså en dag ha den "vanlige" 5x5, og en annen dag kjøre flere repetisjoner med mindre vekter, altså en mer utholdende økt. Liker tanken på å trene kondis og styrke i ett. Men vet ikke hva som anbefales ut i fra mitt mål. Og hvordan jeg skal variere det, og hvor ofte osv... Rett og slett hvordan trene mest mulig effektivt for å få best mulig effekt på ikke fullt så lang tid... Er det lurt? Trenger noen tips her...
 6. Hei! Først vil jeg bare si at jeg er skikkelig dårlig på matlaging, så hvis dette er dumme spørsmål - så unnskyld meg. Idag kokte jeg kyllingfilet i vann med tre stk kjøttbuljong-terninger. Drysset over forskjellig krydder, og det ble SÅ godt! Men jeg brukte litt vel mye vann. Det er nok igjen rundt 3-5 dl vann i kjelen, og jeg synes det er så grusomt å tømme det ut når det smakte så godt. Er dette noe man kan ha stående og bruke dagen etterpå? Eller bør jeg rett og slett bare tømme det? Hvis det er mulig å bruke det opp igjen, hvor lenge kan det evt stå og hvordan bør det oppbevares? Og et siste spørsmål, er det egentlig sunt? Del gjerne deres koketips med buljong/kraft osv... Må virkelig lære meg denne matlagingen
 7. Skal nå kjøpe meg proteinpulver (for første gang) og jeg har rett og slett ikke peiling på hva som er best. Kommer til å bruke det mest i bakst (pannekaker, vafler osv). Hva anbefaler dere? Forresten, jeg har lyst til å teste disse pannekakene men som dere vet så har jeg ikke proteinpulver enda, er det noe proteinpulveret kan erstattes med?
 8. Engla

  .

  .
 9. Engla

  "Off season"

  Jeg kunne så gjerne tenkt meg å sett bilder av kroppen deres off season til dere som konkurrerer. Ser jo haugevis med on season bilder, men hvordan ser dere ut når dere ikke går på diett og spiser vanlig? Kanskje litt merkelig spørsmål men jeg synes det er utrolig inspirerende å se hva man kan gjøre med kroppen bare bed trening og sunn mat, og ikke diett og ekstremt lav fettprosent.
 10. Engla

  .

  .
 11. Engla

  Jenter; hvor ofte trener dere glutes?

  Unnskyld meg om jeg stiller dumt spørsmål nå (fordi jeg har ikke peiling) men, er det bra da? Har lest at man må ha 24 timers restitusjon når har trent hele kroppen
 12. Engla

  "Off season"

  Tenkte mest på jenter ja, men er ikke noe i veien med gutter heller
 13. Engla

  "Off season"

  Dytter denne litt opp
 14. Er det noe jeg virkelig sliter med, så er det å stå opp tidlig på morgenen. Jeg er sinnsykt trøtt - uansett om jeg har lagt meg seint eller tidlig... Jeg kunne så ønske jeg hadde klart å stå opp tidlig hver dag og i tillegg være opplagt om morgenen, for å få mer ut av dagen og få mer energi. Er det noen som har samme problem, som har gått fra å være B til A-menneske? Tar gjerne imot råd og tips!
 15. Engla

  Det BESTE proteinpulveret

  Hah, det var den gitt klarte selvfølgelig å slabbe ut en del for å finne den da. Hvorfor ikke bare ha den ved siden av
 16. Engla

  Det BESTE proteinpulveret

  Har forresten kjøpt meg BCAA som jeg skal ta før og etter trening, og det stod at det fulgte med en måleskje når jeg bestilte, men det var ikke med. Skal ta 5 gram, hva tilsvarer dette? En teskje?
 17. Engla

  Det BESTE proteinpulveret

  Høres bra ut det kan også brukes i bakst? Burde man helst velge vanilje da, eller kvitter det? Og hva er egentlig myse og kasein?
 18. Holder på og skal legge om livsstilen min, og det er vanskeligere enn man skulle tro... Jeg skal blant annet begynne å trene styrke 3-4 ganger i uka, og kondisjon (jogge/gå tur) i dagene mellom. I tillegg skal jeg legge om kostholdet, det er det vanskeligste. Jeg er student og har derfor ikke råd til å betale for treningsprogrammer og kostholdsplaner. Har begynt med programmet fra nybegynnerguiden her fra Fitnessbloggen, og det er det jeg har. Kan nevne at jeg ikke skal slanke meg eller gå på noen form for diett, er 50 kg og 159 høy, og har som mål å komme i god form og bygge muskler. Tar imot alle råd og tips angående livsstilsendring. Erfaringer, anbefalinger etc.
 19. Engla

  HVOR mye av HVA?

  Okei, jeg veier 50 kg og er 160 cm lang. Dvs at jeg er tynn og liten og trenger å spise MERE. Har begynt på et treningsprogram hvor jeg trener styrke tre-fire ganger i uka. Jeg spiser alt for lite og har derfor bestemt meg for å få mere kontroll over kostholdet mitt. Derfor trenger jeg hjelp til hvor mye gram jeg burde ha i meg av karbohydrater, proteiner og fett PER dag. Skjønner ikke dette med kalorer (kall meg gjerne dum), så det er kanskje lettere å forholde seg til gram? Eller hva mener dere? Setter STOR pris på all hjelp!
 20. Engla

  HVOR mye av HVA?

  Bare så det er sagt så skal jeg ikke gå ned i vekt sliter med å få i meg nok kcal om dagen, derfor skal jeg gjøre dette
 21. Engla

  HVOR mye av HVA?

  Også en ting til (ikke overraskende)... Synes det er veldig vanskelig å loggføre maten! Feks idag spiste jeg spaghetti og karbonadekjøttdeig, men når jeg skal loggføre det så stemmer det jo ikke overens (med gram, porsjoner osv) med hva jeg har spist.. Det samme med salat med agurk, tomat og annet tilbehør, hvordan skal man loggføre dette? Hvordan gjør dere dette? Jeg skjønner ikke og det irriterer meg så j*vlig
×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her