Jump to content

noldus

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

About noldus

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 04/05/1986

Contact Methods

 • Website URL
  http://simpeltuaktsommesimon.blogg.no
 1. er dette en god øvelse og er kilotallet på maskinene faktisk riktige? Blir helt sjokka når jeg fks presser 6 x 170kg på denne maskinen (det er bra tungt selvfølgelig) kontra heller ynkelige mark/benk/knebøy-max. Syns ikke jeg merker det så mye i låra som jeg "burde" på hviledagene. Samtidig så går jo fks knebøy veldig lett i den øvre delen og låra er jo generelt veldig sterke hos mennesker. Hvem her trener lårpress i maskin og opplever at det har gitt resultater?
 2. Har akkurat spist 10 kylling sliders. Rema har 3 for 2 tilbud på masse grillmat. Deilig t fest i munn med en baconskive og cheddar på! Deilg!
 3. Skaffet meg den boken jeg. Håper den er god. Takk for alle svar.
 4. Lurer rett og slett på dette: Vil å kjøre 3 reps i fem serier gi bedre økning av 1 RM enn 5x5? Forutsetning: At du løfter så tungt at du bare akkurat greier den siste serien, eventuelt tar et droppsett hvis du ikke greier det du hadde planlagt. Hva mener folk er best for nybegynnere ifht å kjøre økning eller senkning av vektene? Jeg vil trene konsekvent, og syns det er mer "morsomt" å kunne løfte så mye jeg klarer i første sett og det gir meg bedre oversikt og grunnlag for å tolke fremgangen min. Hva med 8x3?
 5. Vi kan ikke alle være like grasiøse, desverre!
 6. den har mest å si for fyren! har du normal størrelse så får du ingen klager. en annen ting er at penis har såkalt svampvev.. og dette variere også.
 7. Tar tåheven med veldig lave vekter (20 kg x 10 var det 'verste' settet i forigårs og holder meg i de lave posisjonene. Fortsatt utenkelig å på samme dag som knebøy?
 8. hadde måttet bruke 3 skiver på 110 kg uansett. Forstår hva du mener med oppspenn, det er "stramminga" før løftet. Skal gå å ta noe mark i dag og prøve mer på det de neste gangene og poste en ny video etterhvert
 9. Har stiv nakke ofte, og sitter en del på lesesal o.l i forbindelse med studiene. Etter at jeg har begynt å trene mer styrke så merker jeg langt mindre typisk "kontorstivhet" i skuldre og i rygg, men nakken kan fortsatt være ugrei. Kompenserer for det med å lese på steder der jeg kan ha det jeg leser høyt oppe så jeg ikke bøyer nakken noe særlig ned, men merker at nakken ikke liker det med en gang jeg må lese "vanlig" eller mye. Følger 5x5 programmet fra myrevolution som er postet av Borge Fagerli. Har lagt inn shrugs i programmet med tanke på nakken, men er det noe annet jeg har oversett? De andre øvelsene som inngår i dette programmet er: Mark Knebøy Nedtrekk/Chins/Pullups (jeg gjør pullups) Benk Skrå benkpress/militærpress (jeg gjør skrå fordi jeg får vondt i venstre skulder av å løfte høyt) Stående roing Roing
 10. Lurer også på dette. Fikk studiosko av fattern i bursdagsgave siden jeg hadde begynt å trene mer på studio. Jeg klarer 3-4 lårpress (maskin) på 150 kilo men sliter når jeg skal ta veldig dype knebøy med mye lavere vekt (alt over 80). Det er akkurat som balansen svikter, så er overbevist om at jeg er veldig mye svakere i all muskulaturen/mobiliteten fra kneet og ned. Hadde et ankelbrudd 30 desember som jeg tok ut "skinnen" fra for 2 uker siden ca, og lå derfor omtrent sengeliggende hele januar, og begynte å ta knebøy fra 5 februar uten at jeg gikk særlig dypt, fikk tilbakemelding på dette fra PT at jeg ikke gikk dypt nok og har nå "restarta" progresjonen i knebøy. Har begynt å ta tåhev med lave vekter. Det jeg gjør da er at jeg tar en vanlig knebøy, bare at jeg står på tærne under hele løftet og går så lavt jeg klarer (litt under parallell). Bruker ikke tunge vekter siden jeg sliter enda mer med balansen når jeg står på tærne. Kanskje jeg bare burde droppe "vanlig" knebøy og heller dele det opp i lårpress på maskin og tåbøy? Fordi akkurat nå føler jeg at jeg enten har for mye vekt når jeg går mot parallellen, og for lite i første del av bøyen. Virker som jeg ihvertfall burde droppe skoene. Synd egentlig, de er jo fine haha. Men bruker jo ingen andre typer utstyr som fks hansker, straps o.l.
 11. 5×5 – treningsprogram for styrke og muskelmasse – med auto-regulering | MyRevolution
 12. Har merka tidligere at det er vanskelig å kjøre benkpress og pullupsøvelsene "helt ut" på samme dag. Er dette noe jeg bør droppe? Tar jeg pullups først klarer jeg ikke særlig nærme 1 RM på benken, og tar jeg benk først så er det litt bedre men ikke lik å være uthvilt og ta øvelsen først. Lurer også på skulderpress vs begge øvelsene. Tok en jævlig slitsomt økt med over-hodet olympisk skulderpress på tirsdag, i dag er det torsdag og jeg kjenner det ennå. Har ikke lyst å forstyrre skuldern hvis den prøver å bygge seg opp hvis pullups forstyrrer den - og ut i fra det jeg kan se her: (Lånt fra fitnessbloggens post "Chins eller pullups?) Så aktiverer jo pullups hele skiten den og. Virker mest fornuftig å ta chins istedenfor pullups (jeg tar pullups med nøytralt grep) eller å drite i pullups/chins og bare ta benk hvis man syns man er sliten i skuldrene, da benk ikke kødder like mye med bakre øvre rygg og skuldre. Hva syns dere?
 13. Nei det er jeg er usikker på. Er ikke her for å skryte eller være *frivillig* haha ignorant i forhold til progresjon. Jeg er nybegynner og løfter langt mindre enn det de andre jeg ser på sentret gjør og sammenligner meg selv med mine egne mål. Med 5x5 programmet jeg trener så prøver jeg å legge på 2.5 kg i toppsettet hver gang jeg trener. Det går stort sett fint, men er målene mine veldig ambasiøse? Til 20 juni fra i dag (ca 90 dager) så hadde jeg tenkt å klare toppsett på: Fra 100 kg til 130 i knebøy Fra 45 til 65 i skulderpress Fra 75 til 95 til i benkpress Fra 4x5 pullups med nøytralt grep til 8x5
 14. Leste med interesse det leangains.com Martin Berkham sa i en sidekommentar om hvordan mennesker har forskjellig kroppsfasong og derfor er flinkere i forskjellige øvelser. Han nevnte en inndeling i at høye og lange lemmer gjør det bra i "dragende" bevegelser, mens typisk benkefolk gjerne er stuttere bygd og derfor er flinkere på å "dytte ut". De siste 40 dagene har jeg trent average 3~ ganger i uka.. Toppsettet mitt på knebøy her om dagen var på 40 kilo tyngre enn det jeg løftet omking 5 februar. Er klar over at lårene er kroppens største muskler osv og at bryst vanligvis går treigere, men trodde ikke at jeg fks knapt skulle gå opp "kun" 10 kilo i benk over 40 dager. Ellers har jeg "doblet" pullups, fra pysete 2x5 KV til 4x5 KV på samme periode. Er progresjonen her bra? Viktig å melde at jeg først nylig har begynt å trene med relativt det som anses for å være gode rutiner i "dagens" styrkeøvning, etter det jeg har lest. Type nok prottis, nok hvile, baseøvelser og slutte å tulle med isolasjonsøvelser, minus 1 dag her og der når jeg vil ha litt variasjon og jobbe med de tynne underarmene mine og få med meg litt legg. Har fått inntrykket av at det kan være smart å fokusere på baseøvelser som kroppen en har "egner" seg for for best progresjon. Er det noe vits å tenke på dette i det hele tatt og er jeg bare utålmodig? Syns det er demotiverende at jeg har så god oppgang på knebøy men ikke på de andre øvelsene.
×
×
 • Create New...