Jump to content

Dorothea

Members
 • Content Count

  209
 • Joined

 • Last visited

About Dorothea

 • Rank
  Member
 • Birthday 05/24/1994

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 22 år gammel og trent styrke i ca. 3-4 år (3-5 ganger i uka) og normaltvektig (ca. 58 kg fordelt på 165 cm). Noe intervall innimellom, og går ca daglig lengre turer (ca. 1 mil) i noe høyt tempo og oppoverbakker. Har lenge vært klar over at jeg har høy puls, men etter at jeg fikk meg pulsklokke ble jeg ekstra klar over det. Normalt ligger pulsen på rundt 90-110. Den var så vidt nede i 60 på natta en gang, men lå normalt rundt 80-90. Ved styrke går den lett opp i 150-180, og kommer opp i 190 uten å føle jeg er i nærheten av makspuls (har fortsatt mer å gi). Jeg har målt bodtrykk og målt hjerte o.l. tidligere, uten at de har funnet noe feil. Likevel bekymrer jeg meg, da jeg ikke anser meg for å være i dårlig form, og ikke tror det er positivt med så høy puls. Er flink til ås tresse, men jobber med saken. Har noen noe erfaringer eller tanker hva dette kan skyldes? Bidrar den høye pulsen til økt forbrenning? Etter hva jeg har forstått får en normalt lavere puls når en kommer i form, men gjelder dette i prinsippet mest ved utholdenhet? Jeg anser meg ikke som veldig muskuløs, og trener ikke for å løfte maks men for å vedlikeholde fettprosent og for helsens skyld. Per dags dato løfter jeg ca. 8 rep x 70 kg i knebøy, 8 rep x 40 kg i benpress og 8 rep x 70 kg i markløft, for å sette ting i perspektiv.
 2. To ganger (med en ukes mellomrom) forsøkte jeg meg på intervall på tredemølle. Jeg tok 45x10 versjonen x2, med ca 11-12km/t og 9km/t med 4% stigning. 5 min gange og 10 min gange på ca 10-13% stigning som oppvarming og nedkjøling. 5 min gange med ca. 5% stigning mellom de to settene. Totalt holdt jeg på i ca. 40 min. Underveis drakk jeg ca. 0.5-1 liter med vann. Begge gangene endte jeg opp med kraftig hodepine som varte i ca. 12 timer (til jeg sovnet). Normalt har jeg ytterst sjelden hodepine (1-2 ganger i året, og da ikke særlig kraftig). Jeg trener styrke 3 ganger i uka og er i grei form, og har for noen år siden jogget et par ganger i uka (men ikke de siste årene da jeg i stor grad finner det kjedelig). Jeg føler ikke at jeg pushet meg utrolig hardt, og drakk rikelig både under og etter trening, så klarer ikke å forstå grunnen til hodepinen. Noen som har noen tips/mulige forklaringer?
 3. Å ta noen pushup, etbensknebøy, bicepscurl o.l. innimellom kontorarbeid, har nok ikke på langt nær samme effekt som en aktiv styrkeøkt eller joggetur, men hvilken effekt har det? F.eks. om jeg tar max rep av pushup, etbensknebøy, pullup/chinup, bicepscurl og andre øvelser som er mulig å gjøre hjemme med minimalt utstyr, hvor jeg tar et sett av en eller to øvelser kanskje ca. hver halvtime, og i løpet av dagen da får inn ca. 4-6 sett med hver øvelse, har dette en effekt, eller blir effekten liten fordi pausen blir så stor? Planen er selvfølgelig å fortsette med styrke 3-4 ganger i uka, men er interessert i å vite om dette kan være et alternativ de dagene jeg ikke kan trene.
 4. Per dags dato trener jeg 2/3 styrkeøkter i uka (eventuelt 2 styrke og 1 cardio), 1 yoga økt og 2 økter med taekwondo. Dette blir ca. 9 timer og 6 dager i uka, og jeg kjenner at ikke bare tar det tid, men trening er noe jeg ikke gleder meg til men heller finner som stressmoment. Av denne grunnen har jeg vurdert å trappe ned, men er usikker på hvor mye. Vekt per dags dato er 60 kg, hvor 47 kg er muskelmasse og fettprosenten er på 18,8 (kjønn er kvinne og høyde er 165 cm). Dette er noe jeg egentlig ønsker å vedlikeholde, og jeg har ikke noe behov for å få få mer muskler eller lavere fettprosent. Trening er noe jeg gjør for å vedlikeholde helse, holde meg slank og gjerne ha litt muskeldefinisjon. Yoga-øktene jeg har nå er bare midlertidig, og jeg vurderer å slutte på taekwondo til våren om jeg ikke føler den gir meg nok "trening". Spørsmålet er da: vil 2-3 styrkeøkter i uka med f.eks. 8 rep x 4 sett, samt kanskje ei cardioøkt, være godt nok for målet mitt om helse og vekt, om en tar med i beregningen at jeg spiser sunt og går rundt 10 000 skritt om dagen (altså ikke er helt sittestillende)? Vet det ikke er noe fasit, men er det noen som har noen pekepinner eller tanker?
 5. Med jevn muskulatur mener jeg ganske enkelt å i større grad også bruke mindre muskler ved at de må tre inn som støttemuskulatur, i tillegg til at jeg per dags dato ser at jeg får større effekt på fremside lår enn bakside, samt mer effekt på armer enn mage - tross et program som skal ta nokså jevnt. Jo, kan trolig endre programmet helt for å få større effekt på andre muskelgrupper, men tror at kroppsvektøvelser vil være snillere med ledd og hjelpe meg mer med balanse og kjernemuskulatur per dags dato enn ren styrke. Målet mitt er heller ikke mye muskelmasse, men kroppskontroll. Kjenner til mange kroppsvektøvelser. Problemet er å kombinere dem til et program som kan gjøres 2-4 ganger i uka, hvor jeg både for progresjon, variasjon og vet eksakt hva jeg skal gjøre (er det uklart mister jeg motivasjonen). Har tidligere fulgt videoer til blant annet BenderFitness eller InsanityDVD-ene fra Beachbody, men er ikke helt fornøyd med dem.
 6. Noen som har tips til gode program (filmer, nedskrevne program, DVDer etc) med fokus på kroppsvektøvelser? Dette fordi jeg ønsker å gjøre noe annet enn styrke i en periode, og har inntrykk av at kroppsvektøvelser i stor grad kan gi jevn muskulatur, mer lettere kjernemuskulatur og bedre balanse. Vet at mye av dette kan oppnås med andre treningsformer og, men for å oppnå variasjon og kunne gjøre det hjemme, ønsker jeg å forsøke det - om jeg finner et program eller lignende.
 7. Jeg har de siste årene trent styrke 2-4 ganger i uka, og liker det egentlig, men kjenner samtidig at jeg er mer fasinert av kroppsbeherskelse og kontroll, enn faktisk muskelvekst. I tillegg til at jeg nå driver med taekwondo, ønsker jeg å i større grad fokuserer på kroppskontroll og kjernemuskulatur enn faktisk store muskler (eller styrke). Jeg har de siste månedene trent taekwondo 2 dager i uka, styrke 2 dager i uka og "intervall/egenvekt" trening 2 dager i uka. Denne egenvekt/intervalltreningen har enten vært Insanity-treningsDVD-ene eller benderfitness.com. Jeg har også forsøkt meg så vidt på yoga, men følger at jeg rett og slett ikke blir sliten i musklene av det (selv om jeg har godt av tøyingen der). Derfor lurer jeg på om det er noen som helst tips til nettsider, DVD-er eller annet som kan hjelpe meg å finne treningsrutiner/øvelser/program slik at jeg får større fokus på kroppskontroll, kjernemuskulatur og balanse, og som vil være gunstig for videre taekwondo?
 8. Har prøvd å finne bilder for å kunne oppgi sene/muskelnavn eller "peke", men finner ingen "gode". Men kjenner at det starter ca i selve leddet, bak kneet (ikke frempå eller i kneskåla), og strekker seg en ti-femten cm oppover samtidig som det svinger innover mot innsiden av låret. Den er ikke stikkende eller bankende, ei heller sviende. Er ikke helt sikker på hvordan jeg skal beskrive den, men den er presis (på senens/muskelen, flyter ikke utover) og øker positivt med hvor mye jeg bøyer beinet, f.eks. når jeg legger bena i kors fremfor meg eller tar lårcurl. Ved lårcurl kjenner jeg det spesielt i starten av bevegelsen (når bena er nesten utstrakt) og i begynnelsen av bevegelsen. Har tenkt til å gå over til utfall og se om det hjelper, men er meget sikker på at det skyldes lårcurlen da det er der jeg kjenner det mest.
 9. Har merket at jeg får vondt på bakside kne (ca. 10-20 cm oppover mot innsiden) etter å hatt tatt lårcurl og knestrekk. Hva skyldes smerten? Er det fordi det re en relativt ny øvelse for meg (3. uka), fordi jeg gjør den feil eller fordi jeg spenner meg? Hva skal jeg gjøre for å unngå smerten? Kjenner det spesielt godt et par dager etterpå og om jeg forsøker å legge bena i kors fremfor meg.
 10. Har merket at jeg får vondt på bakside kne (ca. 10-20 cm oppover mot innsiden) etter å hatt tatt lårcurl og knestrekk. Hva skyldes smerten? Er det fordi det re en relativt ny øvelse for meg (3. uka), fordi jeg gjør den feil eller fordi jeg spenner meg? Hva skal jeg gjøre for å unngå smerten? Kjenner det spesielt godt et par dager etterpå og om jeg forsøker å legge bena i kors fremfor meg.
 11. Ingen som har noen tanker om hvilke øvelser jeg her evt. kan bytte ut, fjerne eller annet?
 12. Når du sier det slik høres det ikke så bra ut O.o Jeg jobber meg oppover mot å -ikke- ligge i kaloriunderskudd, blant annet fordi jeg opprinnelig liker styrke og vet at jeg der må ligge i et visst overskudd for å faktisk bygge muskler. Men det er en tid- og mentalt krevende prosess. Fullt mulig at jeg tar noen timer etter hvert som det passer, men har litt lyst til å prøve på alt sammen da jeg vil ha styrke for å få muskler, men fekting både for det sosiale, fordi det er nokså artig og for kondisen sin skyld - samt noe helt annet. Og crossfit-aktig trening gir jo også variasjon samt en blanding av styrke og kondis - slik jeg ser på det. Korriger meg om jeg tar feil!
 13. Et annet spørsmål: om jeg legger ann til styrke 2 dager i uken og crossfit-aktig trening 1, samt fekting 3 dager - hva slags styrkeprogram skal jeg ha de to dagene? Selv tenkte jeg å ha en dag med tung (4-8 rep x 4 sett) og en dag med lett (10-15 rep x 3 sett). Hvordan høres det ut? Men hvilke øvelser? Vet jeg må ha baseøvelser, og slik programmet var på forrige økt ble det Markløft Benkpress Roing Bulgars utfall Skulderpress Chinpus Hipthrust Mage Jeg valgte markløft og bulgarsk utfall da jeg føler jeg har stagnert på knebøy med stang og vet jeg har potensial til mer, men føler det blant annet går ut over ryggen og kneet mitt. Føler riktignok ikke at jeg gjør markløft rett og dermed legger for mye vekt på korsryggen, så er usikker på om jeg skal ta en annen benøvelse. Kjenner også at ben får seg noe trim på fektingen - men det varierer litt så vil jo absolutt ha noe ben i programmet. Tenker også at dette er litt mange øvelser - antar jeg burde ligge rundt 6? Noen tips til både øvelser jeg kan bytte, evt. fjerne?
 14. Problemet med å spise mer er at jeg heller ikke vil legge på meg (vet, en svært dårlig kombinasjon). Tenkte derfor å trene litt variert og "intensivt/med høy puls" en tid for å få ned fettprosent noe og ordne litt opp i matveien, og så heller gå tilbake til styrke 3 ganger i uken. Har trent styrke 3 ganger i uken, så er ikke det at jeg bare har kjørt det en gang i uken heller som er grunnen. Hvorfor vil du anbefale styrke fremfor f.eks. crossfit? Ser jo at styrke gir en mer muskler som jo er positivt, men har også merket at jeg har fått svært dårlig kondis av å bare fokusere på styrke.
×
×
 • Create New...