Gå til innhold

Ouroboros

Medlemmer
 • Innholdsteller

  296
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Ouroboros

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag 19. juli 1988
 1. Akkurat nå sitter jeg med Total Recall - My Unbeleviably True Life Story av Arnold Schwarzenegger. Fantastisk historie om hans liv. Her får man motivasjon så det holder.
 2. Det er relativt vanlig med smerter i hoftebøyerne ved knebøy - og noe av det skyldes enten stivhet eller at du ikke er sterk nok til å stabilisere ved en dyp (dyp nok) knebøy. For å bli litt mer bevegelig i hoftebøyerne kan du stretche de før og etter hver ben-økt, men gjerne oftere. Mange opplever også at en skikkelig hoftebøyer-tøy før en økt med knebøy kan redusere smerter og bidra til et bedre bevegelsemønster. Og så kan det være en ide at trene opp hoftebøyerne: Men som du sier selv, så kan en del av problematikken også ligge i teknikk. Det er selvfø
 3. Så lenge man er høflig og ydmyk så pleier det å gå greit. Det er forskjell på å komme med råd, tips og anbefalninger - kanskje tilby at filme noen reps for å vise hvor galt det ser ut - enn å stå frem som en besserwisser og rakke ned på teknikken til folk. Så lenge du er kompetent nok til å gi råd har du forhåpentligvis også nok av saklige argumenter og kunnskaper for å kunne ta en evt. diskusjon og. Det verste jeg vet er folk som påpeker at en gjør feil, men som ikke har peiling på hvorfor det skulle være feil.
 4. Ble fortalt av Espen Arntzen (daglig leder AFPT) at lakrisrot kunne fungere ved lavt blodtrykk. Men noen studier/kilder på det har jeg ikke søkt eller lest om.
 5. En del interessant lesning om diverse studier om barn/ungdommer og trening finner du her, dog på svensk Men som mange skrevet tidligere i tråden, så er risikoen for skade betraktelig mindre enn ved andre idretter.
 6. Har bekjente og venner som gått der, og som er fornøyde med hva de har lært. Men etter at jeg har vist de pensum fra AFPT så var de ikke like fornøyde. De hadde f.eks ikke en eneste time med foam-rolling eller pre-hab (mye mulig de har det nå, det vet jeg ingenting om). Men du får deg samme jobb uavhengig hvor du har tatt din utdannelse som PT.
 7. Bare vent du! Snart kommer de tilbake med flotte, lange og slanke muskler mens du ser ut som Arnold!
 8. Håper du fikk satt opp en plan for utbedring av problemene?
 9. Hvis du mener omkrets på diverse ekstremiteter har noe å si om kunnskap innenfor trening, helse og prestasjon, så tror jeg du kanskje burde vurdere dine egne evner til informasjonsinnhenting. Og prøv å si at Martin ikke er i god form, da har du åpenbart ikke følgt med på hva han driver med. I mine øyne er det ikke en gang verdt å diskutere dette. Elander er bare ute etter litt mer tid på scenen, det er jo helt åpenbart.
 10. Word. Du burde komme deg til en terapeut for å få diagnostisert problemet. Så ska det vel sies at hvis man har lang historikk med korsryggproblemer, er kanskje ikke knebøy den første øvelse jeg ville anbefalt å satse på. Du kan trene beina effektivt uten å få samme belastning på korsryggen med andre øvelser. Men som sagt, dette er i så fall trinn 2. Trinn 1 er å få noen til å utelukke alvorlige skader og dysfunksjoner, samt evt. legge opp plan for utbedring eller rehabilitering.
 11. Chin-up bar, boksesekk, hoppetau og TRX. Men har ikke fått satt opp noe av de enda. Store planer, men lite effektivitet Å så har jeg jo selvfølgelig alltid med meg min Goodie-bag på trening med Adidas Powerlift trainers, en tigertail, fat-gripz, mini-bands, drareimer og knevarmere!
 12. Herlig at du ønsker å komme igang med en mer aktiv hverdag! Det er lett at motivasjonen leder til overtrening eller til at du 'tar slutt' fortere enn du hadde tenkt, slik som du beskriver. Derfor er det viktig å begynne i det lille, og heller bygge opp med enda mer trening og kosthold etter hvert. Spesielt hvis målsetningen er å gjøre det til en livsstil! Som regel fører trening og en mer aktiv livsstil til redusert fettprosent (strammere kropp, vekk med litt magefett) uten å gjøre alt for drastiske tiltak med kosthold, så lenge man spiser relativt sunn mat. Så mitt tips til deg blir å ikke
 13. Glemte å nevne at du gjerne kan foam-rolle låret også, det kan hjelpe ibland. Utover sit-upsen i en skrå benk med føttene fastspent, som jeg skrev om, så kan du gjøre en liggende variant. Her kan du helst bruke mini-bands (jeg har disse: Product: Exercise Bands (Mini-Bands)), helt vanlige strikk som finnes på de fleste treningssenter, en kabelmaskin eller bare din egen håndkraft. Eksempel på 'Pull-Ins' i kabel, men jeg anbefaler et bein om gangen hvis du kun skal fokusere på hoftebøyerne. Her kan du, som sagt, også bruke mini-bands gjennom at sette den over føttene og trekke et
 14. Ved smerter som ikke går over eller som blir verre skal du alltid kontakte en terapeut (naprapat, fysio, etc.) for å få diagnostisert og eventuelt rehabilitert problemet. Forhåpentligvis handler det kanskje om dysfunksjoner, muskulære ubalanser, feil teknikk eller lignende. Dette går å gjøre mye med på egen hånd
×
×
 • Opprett ny...