Jump to content

Freke

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

 1. Freke

  Turmat?

  Lag så mye som mulig på forhånd. Stek og kanskje tørk kjøtt på forhånd sånn at det bare er å plumpe i gryta. Toroposer med litt kjøtt er rimeligere og mere mat i enn FR/drytech/real. Liker du ostesmørbrød? Lag ferdig på forhånd da vel sånn at det bare er å smette skivene som du på forhånd har pakket i folie med allskens digg, inn i bålglørne. Tenk kjapt og enkelt. Nybakt brød sa du? miks melblanding på forhånd og visp vann inn når du skal steke så har du nybakt brød! Lett og digg!
 2. Kort fortalt så hjelper juicen deg når du vil opp i vekt som jo er ønskelig når du vil bygge muskler. Flytende kalorier er en bra ting da de ikke gir så stor metthetsfølelse. Så nei, juicen ødelegger ikke, heller motsatt.
 3. Det kan du prøve på. Om du går fra 2.6 gram protein pr kilo kroppsvekt til 2.3 kommer nok ikke gainsa dine til å svinne hen som lufta i en lekk ballong skal du se. Jeg trener sånn som du sier her. Kardio er for meg bare et verktøy for å kunne spise litt mer enkelte ganger.
 4. Det kommer an på, du må nesten måle hva nettopp du bruker på trening for å ta slikt for helt god fisk. 2000kcal trenger ikke å blir for lite. Prøv i en uke eller 2 og se. Det jeg mente med å droppe proteinshaken var at du kanskje fikk bedre metthetsfølelse av mat, og dermed lettere kunne kutte ut 200kcal hver dag. Ang programmet ditt så trener du jo bare styrke i bein 1 gang i uka. Om du ikke kjører intervaller 2 ganger i tillegg er dette en muskelgruppe som fint kan trenes mye oftere, da bein restituerer seg fort. Tenk på at de største musklene dine er i beina, og om du vil ha optimal økning av hvileforbrenning(som er en stor fordel med styrketrening) bør du ha like stort fokus på bein som overkropp. Jeg kjører overkropp-underkropp annenhver gang. Ang hvilket program du skal kjøre må du se selv. Du har mer utbytte av store øvelser som chins/nedtrekk enn konsentrasjonscurls når du skal være treningseffektiv. Og du må se selv hvor ofte du klarer å gi maks på trening. Det er bedre å gi 100% 3 ganger i uka enn 70% 5 ganger.
 5. Hvis du føler du stagnerer veldig kan du senke kcal littegranne. Hete tips er å kutte de tette tingene som smør og fett. Blir du mett av proteinshake? Mettere av en kyllingfilet eller en omelett tenker jeg.
 6. Du har bra fremgang! Husk at muskler og kardio ikke nødvendigvis er så glade i hverandre! Når du er på underskudd vil du beholde de eventueller musklene du har. Ta formbilder og kroppsmål jevnlig så skal du plutselig se at resultatene kommer. Men du sier du stresser mye med maten og sånt. Det er helt normalt, det blir litt sånn at man lever litt for neste sunne måltid. Mitt tips er at du finner deg et måltidsmønster som passer deg, og som du kan trives med. Du behøver ikke å klemme inn ekstra sunne ting i hvert eneste måltid om du ikke vil det. Om du spiser grønnsaker til to av dagens måltider kan dette være veldig tilstrekkelig.
 7. Om du er helt 100% strikt så er det rart at nåla ikke rikker seg. Men du ligger ganske nært vedlikehold om man putter tallene dine inn i en kalkulator. Skeier du litt ut i helgene er det fort gjort at vinninga går opp i spinninga. Jeg ligger på rundt 1800kcal i døgnet, er 181cm og 86 kg. Trener ikke fast kardio, men tung styrke 3-4 ganger i uka. Har holdt en stødig vektnedgang på rundt 1 kilo i uka siden midten av februar. Hva er målet ditt?
 8. Som sagt spis masse. Konsentrer deg om å få i deg en god porsjon proteiner, med din kroppsvekt ville jeg lagt meg på minst 100g om dagen. Fett og karbohydrater faller rundt naturlig. Ser det anbefales gainer, hvis du liker det så kjør på, men dette er bare karbohydrater som du også kan få via frukt, eller snop - nam! Kutt ut alt som står light på, drikk juice og brus med god samvittighet. Det er ikke rakettforskning. Tren, spis, hvil og gjenta. For å vite om du spiser nok så kan du bruke en kalorikalkulator for å se hva du sånn ca forbrenner daglig. Legg deg noen hundre kalorier over dette.
 9. Kjenner meg igjen her. En dag for 7 uker siden gikk jeg på vekta og var så tung som jeg aldri før har vært. Hev meg rundt og googlet og lette etter artikler og forum, og kom til slutt over denne sida. So far so good for deg også. Mye bra info i artiklene her og på forumet, søk informasjon - det er makt. Begynte i starten hardt som du har skissert her med masse kardio og styrketrening. Fant fort ut at jeg ble fort veldig sliten og fikk vanvittig lite overskudd til skole og jobb av all kardioen, så den kuttet jeg så og si ut fort. Husk at du skal fungere i en hverdag også. Du kan egentlig se på kardio som investert tid til å spise mere mat. Dropper du det så spiser du bare mindre kaloritett. Mett blir du på diett, gjør du ikke det spiser du bare loff med nugatti. Jeg teller kalorier. Har god hjelp i en app på telefonen hvor jeg logger maten min. Det krever litt jobb i starten med veiing av mat, og omstendelig matlaging til du finner ut ca hvor mye forskjellig mat veier og inneholder. Spis mat du liker. Ikke tving deg til å spise f. eks. cottage cheese om du synes dette er pyton. Satt meg som mål at jeg skulle gå ned en kg i uka til frem til juni. Begynte på 98kg og er nå nede i 89 og er godt fornøyd så langt. Har ikke noe spesielt diett. Men inntar mellom 1600-2000kcal om dagen alt ettersom aktivitetsnivå. Du kommer fort inn i hvilken mat som er ja og hvilken som er nei. Spiser ca 40% protein for å minimere muskeltap og resten jevnt fordelt mellom fett og karbohydrater. Trener tung styrke tre ganger i uka. Mange jeg har snakket med har ikke anelse om hvor mye de spiser i kcal, de bare følger en bestemt ferdigoppsatt matplan fra ett eller annet magasin slavisk. Vil du gjøre dette resten av livet? Tror nøkkelen ligger i å bli bevisst på hva man faktisk putter i hullet når man ønsker å forbli slank. Jeg er 24 år, har tidligere arbeidet i forsvaret og studert friluftsliv på høyskole noe som har gitt meg mye gratis bevegelse og "spillerom" til å spise en god del usunne ting. Har aldri vært spesielt tynn, men er nå nede der jeg har vært stort sett siden 16års-alderen. Ikke kjempefeit, men absolutt med ekstra kilo. Så nå tenker jeg å fortsette til jeg er nedpå rundt 80 og se derifra. Jeg er mann så jeg har muligens litt enklere vilkår enn deg med mere muskler, men prinsippene er stort sett like. Det er bra du har bestemt deg, det aller viktigste sitter i hodet. Du må virkelig ville det selv og det virker det som du gjør. Nå er det bare jobben som må gjøres. Sett deg ikke for ambisiøse mål. Så lenge du får resultater gjør du noe riktig. Og det er lov å kose seg litt. Men bare litt. Og ikke 3 dager hver helg. Og slike spisedager som man kan lese om er ikke "guilt-free-pass" til fråtsing i pizza, sjokkis og snop. Jeg for min del dropper det, men det har hendt at jeg på f. eks dagen derpå hvor jeg har dårlig appetitt, har spist en omelett til lunsj og så en hel frossenpizza på kvelden med verdens beste samvittighet når det passa inn i budsjettet.
×
×
 • Create New...