Jump to content

Avatar

Members
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Avatar

 1. Hvorfor ekskluderte du de to andre punktene? At du er sertifisert styrkecoach (av Eirik Sandvik) vil jo kunne fortelle mottaker noe om kompetansen din. Både at den er spesifikk for styrketrening og at den går på øvelsesteknikk, noe mange mener at NIH/AFPT bruker for lite tid på.
 2. Jeg vil tro det kan brukes til mye... Få mer kunnskap om styrketrening. Når du er på gymmen og coacher kunder (som vil merke at du har mer kunnskap). Når du markedsfører deg kan du nevne at du er sertifisert styrkecoach.
 3. Selv om vektnedgang er målet vil det være farlig og skadelig å være på diett bare bestående av proteinpulver. Uansett hva målet ditt er, bør du inkludere en god porsjon fett og karbohydrater. Dette gir gunstige hormonverdier og en kropp som samarbeider. Sulter du kroppen din vil den motarbeide deg både mentalt og fysiologisk. Det er en veldig dum plan.
 4. Ja, det er helt fundamentalt å trekke pusten dypt ned i magen når du går ned. Det virker stabiliserende på ryggraden og kan forhindre fleksjon av L1-L5. Kjører du færre enn 3 repetisjoner kan du gjerne holde pusten gjennom alle repetisjonene.
 5. Ved lange bein gjelder bred fotstilling, høy stangplassering og blikket litt skrått oppover. André Midtby sin knebøy-video Dette er korrekt teknikk i knebøy - Fitnessbloggen passer til deg. Glem heller ikke en god setup med tær pekende 30 grader ut, klem knærne over tærne når du går ned, sett hofta tilbake og ha et forholdsvis smalt grep rundt stanga for å få kontakt øvre del av rygg og med lats som er viktig stabiliseringsmuskulatur.
 6. Hva som er problemet, avhenger litt av anatomi og teknikk. Har du lange bein og kjører lav stangplassering tipper albuene bakover og du blir veldig vertikal i ryggen. Om du har lav stangplassering og ikke har lange bein, så er feilen ofte at du har blikket for høyt opp. Se på skrått ned i gulvet.
 7. 1. Tær 30 grader ut 2. Prøv å stå litt bredere med beina 3. Press ut knærne når du går ned (evt bruk strikk som du legger dobbelt rundt øvre del av legg for å gjøre dette mer aktivt) 4. Start med å sette hofta ut bak 5. Påse at tyngdepunktet holdes på hælen
 8. Du har ikke tenkt over at det kanskje er teknikken det er noe i veien med? Tenker da også relatert til din individuelle anatomi. Det finnes en del enkle tester og øvelser som lar deg kjenne etter hva som er problemet - f.eks manglende fleksibilitet eller mobilitet. Squat to stand er en fin mobilitetøvelse for hoftene og lar deg samtidig tøye hamstring hamstring. I tillegg vil du kunne kjenne de i adduktorene om de er for stramme. Du bør også undersøke ankelmobiliteten. Dette kan du gjøre ved å stille ett bein framfor det andre og bøye det framover. For å teste bevegeligheten i hamstring kan du legge deg på bakken og få noen til å sjekke hvor langt opp beinet ditt kommer (90 grader) uten at rumpa di løftes fra bakken. Skulle gjerne visst til noen youtube-videoer, men der er det mye dårlige.
 9. Ved en enkel blodprøve kan du finne ut vitamin D status i blodet. Det kan jo uansett være mange årsaker til at du føler deg trøtt og sliten. Ville kanskje unnet meg noen timer i solsenga i kombinasjon med vitamin D tilskudd. Kanskje det hadde gjort at du hadde følt deg litt mer våken?
 10. Hva er det som gjør nettstudiet til Atlantis å anbefale? Selv har jeg inntrykk av at litt for mange i dag kan kalle seg ernæringsfysiolog uten at de viser prov på nødvendig basiskunnskap om ernæring.
 11. Trekk pusten dypt ned i magen og hold den der, så fremt du ikke skal kjøre flere enn 4-5 repetisjoner. Dette vil kunne utgjøre mye for stabiliteten i kjernemuskulaturen, spesielt om du samtidig strammer magemusklene og presser magen litt ut. Det beste er om du legger ut en video hvor du bruker litt tyngre vekter. Fin teknikk med lav belastning er noe annet enn fin teknikk med høy.
 12. Kan dette egentlig oppfattes på andre måter enn smålighet, sjalusi og misunnelse? Her virker det som at noen ikke klarer å leve med at andre får mer enn seg selv. HannePanne engasjement er både påfallende og lite troverdig. Jeg vil tro at flere har lagt merke til det.
 13. Flere er sikkert enig med deg i at styrkeløftere generelt er veldig anti-fitness og anti-gå ned i vekt. Men det forandrer likevel ikke så mye på problemet i denne sammenhengen; at tynne jenter tror at PSMF er det beste for dem. Det er vel heller ingen som betviler at det kan oppnås gode resultater med PSMF. Det er ikke der skoen trykker.
 14. Den kan vel vanskelig oppfattes som ekstremt sunn? Nå kjenner jeg ikke originalartikkelen, men slik formuleringene er per nå ville vel ordet ekstrem bli oppfattet som noe kortvarig og spesielt (?) Ikke i et par uker? Den andre artikkelen som dukker opp når jeg søker på PSMF på Google er denne: PSMF - Diett for hurtig- og sunn vektnedgang Jeg vet ikke din involvering i den nettsiden annet enn at du har publisert noen artikler der, men hadde ikke den artikkelen fortjent seg en revidering? Det er kanskje opp til artikkelforfatter å endre innholdet, men burde ikke Myrevolution gjort noen grep? Må ta forbehold om at noe at det jeg skriver kan være feil. Jeg er uansett enig i at PSMF virker til å være et område hvor man bør tråkke varsomt og være forsiktig med hvordan man formulerer seg og hvordan både formuleringene og artiklene som helhet blir oppfattet.
 15. 1. Det er vel den beste ekstremdietten? Problemet er vel kanskje det at den fronten som den beste (ekstrem)dietten, hvor trykket ligger på beste og dietten, mens mange ikke forstår betydningen av ordet ekstrem. 2. Hvis dietten følges, er den ikke skadelig for sunne og friske mennesker. For en person på 60 kilo vil energiinntaket være rundt 1100 og for en person på 70 kilo 1200, litt avhengig av aktivitetsnivå og fettprosent. Problemet er at syke mennesker (spiseforstyrrelser) vil kunne bli tiltrukket av en slik diett, nesten uansett overskrift og advarsler som måtte stå på trykk. Svaret baserer jeg på hva jeg fant i denne artikkelen: Alt du trenger å vite om PSMF-dietten - Fitnessbloggen
 16. En teknisk god knebøy krever at mange elementer er på plass. Det holder ikke å tøye en ting også tror man at alt er løst. Et par ting du bør tenke over: Fotstilling: La tærne peke cirka 30 grader ut og la knær gå over tær. Hvor bredt du skal stå avhenger både av mobilitet og lengde på femur. Jo lengre lårbein, jo bredere bør du stå for å unngå at du blir vertikal i ryggen. Dette vil øke belastningen på hoftene og baksiden av lårene. For personer med kortere femur og lengre overkropp vil det være mer naturlig å stå smalere. Dette vil involvere mer quadz og rygg. Stangplassering: Også her vil det handle om mobilitet i skuldrene og anatomi. Personer med lange bein og kort rygg bør ha høy stangplassering, mens de med korte bein og lang rygg med fordel kan ha stanga en god del lavere. Mobiliteten vil også være med og påvirke hvor du plasserer stanga. Ved å plassere stanga høyere og presse inn albuene (vertikalt) vil det være enklere for personer med lange lårbein å være mer oppreist i ryggen. Prøv å hold så smalt på stanga som mulig uten at det gjør vondt. Dette gir økt aktivering av ryggen. Om du i tillegg har stanga høyt opp, kjør albuene vertikalt inn for å koble inn mer lats. Plassering av hode og blikk: Her er det kanskje ikke noe konsensus, men jeg mener at personer med lange lårbein bør finne et punkt på skrått ned for å få aktivert hofta skikkelig. Med lav stangplassering og smalere fotstilling spiller det mindre rolle, men her vil det være naturlig å se rett fram. Ser du veldig mye opp vil det kunne gi smerter og ubehag i øverste del av ryggen (nakkeregionen). Det er viktig med styrke i kjernemuskulaturen, god mobilitet i hoftene, at du er tøyelig i hamstring og adduktormuskulaturen, brystryggen og anklene. Dette kommer ikke av seg selv og må jobbes med. En veldig god øvelse er knebøy. Knebøy med kroppsvekt med riktig fotstilling, stangplassering og rett fokus, så er du langt på vei. Du kan også trene med boks for å lære deg riktig dybde. Et annet godt tips er å starte med å skyve ut hoftene før du skaper fleksjon i kneleddet. En dynamisk squat to stand som lar deg jobbe med hoftemobilitet og tøye hamstringen er en veldig god øvelse. Du kan også jobbe mer konkret med problemområdene dine. Det viktigste vil uansett være at du får til en skikkelig god setup som er tilpasset deg, din anatomi og din nåværende mobilitet. Også jobber du derifra. Klarer du ikke å gå helt ned, så ikke gjør det bare for å gjøre det. Løs heller problemet.
 17. 1. Du har veldig flotte lår. De er markerte og er noe mange jenter kan misunne deg. 2. Hvis du ønsker å redusere omkretsen på dem kan du trene dem med få repetisjoner, få sett og sjeldent. F.eks hver 7-10 dag. Også kan du f.eks trene overkroppen et par ganger i uken. 3. Får du mer kjøtt på ryggen og armene så blir det enda bedre.
 18. Jeg synes dette ser fint ut, med et lite unntak. Du bør spise mest karbohydrater på dager hvor du trener kardio og fotball. Styrketrening krever ikke mye karbohydrater (30-50 gram per time maksimalt).
 19. Ønsker du å RENSE opp i kostholdet, bør du se over hva du spiser i dag og velge sunnere alternativer. Det er å renske opp i kostholdet. Å fjerne masse mat, er ikke å rense opp. Spiser du sunnere og litt mindre mat samtidig som du trener vil du se stor fremgang. Eksempel: Sukkerbrus -> Lettbrus Snacks -> Kesam, dipp og grønnsaker Lyst brød -> Grovt brød eller knekkebrød Ris og pasta -> Litt mindre ris og pasta og mer grønnsaker Lettmelk -> Skummet melk Margarin -> Smør Soya og solsikkeolje -> Olivenolje Peanøtter -> Mandler Øl og vin -> Litt mindre øl og vin Hvordan denne opprensingen vil se ut avhenger jo av om du har troen på et kosthold med lite, medium eller mye karbohydrater, men en del av eksemplene gjelder uansett.
 20. Jeg synes dette høres greit ut. Ikke kjempebra, men bra nok. Vil du ikke ha frokost, må du heller ikke spise det. Men da bør du spise et skikkelig måltid når du først spiser. Synes kanskje ikke en sjokolade faller inn under dette. Prøv å få i deg litt mer frukt og grønnsaker, og gjerne en frukt sammen med proteinshaken etter trening.
 21. Vi trenger folk som motiverer andre til å komme seg på trening fra dag til dag, og det kan være at Cornelis er en sånn type, hvem vet, men det legitimerer vel ikke alt det idiotiske han sier? Det blir litt som at hvis du er rik, skal du få kunne gi dårlige plasseringsråd, og bare fordi du er rik, så er dette greit. Hvem er folk og hva er definisjonen av å komme i form? At en i Hollywood eller Hammerfest kom i form på 90-tallet betyr vel ikke at det nødvendigvis er godt nok for alle sammen. Hvis vi ser oss rundt på Elixia og Sats. Det mangler ikke på treningsvilje hos mange. De trener, og trener og trener. Men langt på vei de færreste har noen "drømmekropp". Så det er åpenbart ikke motivasjonen eller ønsket det skorter på. Jeg er enig i at det grunnleggende og kanskje det viktigste er "Just do it", men det betyr ikke at man skal akseptere å få masse idiotiske treningsråd som øker risikoen for skader, bare fordi fyren har en flott kropp? Skal man akseptere å få elendige plasseringsråd fra en riking som gjør det svært sannsynlig at du taper alle pengene dine, bare fordi han selv er rik? I det ene øyeblikket prates det om at Cornelis gir noen drømmekroppen. Her prater "Jan BL" om resultater. Her er det kanskje en vesentlig forskjell? Ja, trener du, legger på tyngre vekter og spiser greit, så vil mange få bedre resultater. Men så vokser ikke styrken seg inn i himmelen heller. Har du gode gener eller enda er nybegynner er det enkelt å ta seg ut, legge på vekter, ta seg ut og fortsette en lang stund. Men ikke alle har disse forutsetningene. Du trenger ikke ha høyskoleutdannelse for å få folk i bedre form. Det holder at de spiser sunt, trener tungt og unngår de store utskeielsene. Men det legitimerer jo ikke en del av de idiotiske tingene Cornelis kommer med. Verden må få lov til å utvikle seg. Hvis gjennomsnittsnordmannen skal få bedre resultater må man forske, teste og prøve ut ting. Det er en grunn til at ikke hvem som helst kan delta på Olympia. Å trene 25 sett med biceps curl gir ikke alle overarmer på 50 centimeter. Broscience, motivasjon, og back to the basic er vel og bra det, men det betyr ikke at det finnes noe som bedre for oss.
 22. Noen foretrekker å starte med en isolasjonsøvelse før baseøvelsen for å få bedre kontakt. Her kan du eksempelvis velge å kjøre et par sett med flyes eller pushups før du går over til benkpress.Test ut bredere grep og unngå å låse ut albuene i topposisjon. Hvis du ser på løfteveien så er det slik at brystet jobber mest i bunnposisjon, men etter hvert som du presser stanga opp kobles mer og mer skuldre og triceps inn. Det kan derfor være en fordel å kjøre et litt bredere grep og jobbe innenfor et litt snevrere område og se om det gjør ting bedre.
 23. Det er bare tull at man må dele opp kroppen i mange deler og bare kan kjøre et par muskelgrupper i slengen. Det er kanskje tilfelle for de med 3-4 år med god trening bak seg, men for nybegynnere og de med et par års erfaring kan fint trene både helkropp og 2-splitt med veldig god effekt. For de fleste vil frekvens være viktigere enn volum.
 24. Utøverne i BF og AF er generelt en del større enn i bikini. Bikini vil kanskje være en fin arena om du ikke har stilt før og har lyst å begynne litt forsiktig, men det spørs jo litt på fysikken din og hva som er styrkhetene/svakhetene dine.
×
×
 • Create New...