Gå til innhold

Zigma

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3 129
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  97

Alt skrevet av Zigma

 1. Zigma

  Skinnyfat

  Det er begrenset hva du kan få til frem mot sommeren. Du kan slanke deg 10 kg mens du trener styrketrening for å bevare muskelmasse. Om vekttapet da er for det meste fett vil du veie 75 kg og ha ca 15% kroppsfett. Det vil gi deg en skinnyfit kropp. Alternativt driter du i SK18 og tar heller 1 år med bygging, før du på samme tid neste år skreller av 10 kg. Da vil du sannsynligvis ha en langt mer atletisk kropp. Hva slags program du velger er ikke det viktigste. Det viktigste er at du trener kontinuerlig uten å sette deg kortsiktig urealistiske mål. Finn et program du synes er gøy, spis variert og mengde etter målsetting.
 2. Zigma

  Plan for 3 mnd diett

  Takk, er litt klokere nå @NoBro. Da jeg har kutta før (kombinert med styrkeløft), har jeg samtidig mista styrke og masse. Kanskje jeg har spist for lite proteiner.. eller gått ned for raskt i vekt.. hvem vet. Hadde vært greit å holde seg litt bedre denne gangen. Over tid går det i alle fall i riktig retning.
 3. Zigma

  Plan for 3 mnd diett

  Hei! Jeg har en plan om å skrelle av litt overflødig i perioden 1 mars til 1. juni. For øyeblikket er vekta på 101 kg og jeg vil trolig ligge på omtrent det +-2 kg om et par måneder også. Tanken er å ta av maksimalt 10 kg, men trolig ende opp på 92-95 kg. Ønsket er å beholde maksimalt med muskelmasse/styrke og forbedre kondisjon. Min alder er 38 år. Det jeg gjerne vil ha innspill på er om følgende makroer kan være aktuelle for meg i denne perioden: 2500 kcal 280 g proteiner 254 g karbohydrater 40-45 g fett Dette er tall jeg har funnet på tommy nutrition https://www.tomminutrition.com/web/side/5, men er det et godt anslag? Synes dietten har alt for mange måltider og kosttilskudd, men ser for meg 4 måltider; frokost, lunsj, middag og kvelds. Kan eventuelt markoene fordeles likt på alle måltidene, typ 70 g fett og karbs, samt 10 g fett? Tagger noen for svar.. @NoBro @Superspurv @HenrikWL
 4. Zigma

  Plan for 3 mnd diett

  Takk for bidraget Henrik Tanken min var å ha en fast struktur på 3 av måltidene. Type spis x antall g proteiner/karbohydrater/fett og gjerne ha en fast rutine på frokost, lunsj og kvelds, mens middagen med familien blir mer på øyemål, da jeg ikke ønsker å veie og måle opp mat i den settingen. Så det jeg sitter igjen med nå er å starte opp dietten på 3000 kcal og jobbe meg nedover mot 2500 kcal alt ettersom hvor fort jeg dropper i vekt. Det kan jo være greit å ha noe å gå på også og ikke gå for fort ned i begynnelsen. Å ta av 0,5 - 1 kg pr uke kan være et mål. Det jeg ennå ikke har avklart er hvor mye jeg bør fordele kcal og makroer over disse 4 måltidene og om jeg kan klare meg uten kosttilskudd. Jeg spiser allerede gjerne 3-4 egg om dagen.. og ser det som en fin proteinkilde, så kan nok gjerne fortsette å gjøre det. Det du skirver om logging kjenner jeg meg igjen i. Det tar mye tid å søke opp matvarer og logge. Litt derfor jeg ser for meg et noen kjedelig opplegg med standardisert frokost, lunsj og kvelds. For oversikt og kontroll. Da er det i tilfelle kun middagen som må gjøres manuelt og "veies på øyemål". Siden jeg kun ser for meg å holde på med dette i en kortere periode (3mnd), så må jeg kunne tåle ha det litt kjedelig hehe.
 5. Zigma

  Plan for 3 mnd diett

  Takk for innspill . Tror jeg forbrenner omtrent 3500 kcal nå for tiden, men har ikke regnet på det på en stund. Sikkert fornuftig å begynne på 2800-3000 og heller justere ned og vekta ikke går fort nok ned. Hvordan ville du fordelt makroene?
 6. Zigma

  Plan for 3 mnd diett

  Ja kanskje verktøy som myfitnesspal kunne vært lurt å tatt i bruk. Bruker du lang tid på å logge hver dag? Hvor langt ned skal du i vekt? Det virker som du har et mer fornuftig inntak av proteiner. 280 g proteiner nok vanskelig å få til uten tilskudd, og jeg har kutta ut tilskudd. Takk for svar
 7. Zigma

  Asymmetrisk kropp

  Hva du gjør galt? Du trener bein kun en gang i uka. Tren enten oftere, eller tren flere kroppsdeler på samme økt. Beina bør ha 2-3 økter pr uke om du ønsker fremgang.
 8. Er selvfølgelig helt enig med deg i at det er kalorioverskuddetet som gjør at en legger på seg, men er ikke du enig i at det er lettere å havne i overskudd om en spiser energitette råvarer som består av mye fett og sukker? Altså at en blir mettere av å spise et proteinrikt måltid på 1500 kcal, enn tilsvarende kcal i for eks is (som er 50/50 fett og sukker)? Hvor sultne vi er betyr jo også en del for om vi spiser mer eller mindre enn vi trenger, men mindre man har stålvilje og kan gå sulten hele tiden, men hva er poenget med det.
 9. Kanskje han tenker på konsumering av sukker i sammenheng med fett gir økt sult signal, som igjen kan føre til overspising. https://www.nifes.no/fett-og-sukker-i-kombinasjon-gir-okt-fedme/ . Skjønt jeg tror ikke det er noe problem å spise seg feit selv om en kutter ut all sukker, men det er klart det er letter å spise seg feit om en koser seg med 2 liter vaniljeis hver kveld.
 10. Ja du roter ;). Fra artikkelen jeg linket til ovenfor (og info finner du mange andre steder også): Edit: Ser han har glemt å skrive en "k" foran.. Det er jo selvfølgelig x tusen kalorier det er snakk om.
 11. Zigma

  Redusere muskelmasse

  Jeg trener knebøy 3 ganger i uka, har et par markløftvarianter, samt beinpress som assistanse, men har chickenlegs som aldri vil vokse Så genetikk har mye med det å gjøre. Å ville fjerne muskelmasse skurrer for meg uansett om man er gutt eller jente.
 12. Nå er vel 1 g sukker (karbohydrater) = 4 kcal, mens 1 g fett = 8-9 kcal, så fett er dobbelt så energirikt som sukker.
 13. For meg personlig er det ikke noe problem at folk er feite og ikke gjør noe med det. De om det. Det eneste problemet jeg har er når de samme folkene legger skylden for sin overvekt på andre/annet enn seg selv. Ansvarsfraskrivelse som at det er butikkenes skyld fordi de har for billig/lett tilgjengelig smågodt, eller at det er skolens skyld som ikke lærer de hva som er sunt og usunt å spise, Informasjonen for hvordan unngå overvekt finnes lett tilgjengelig. Blant annet enn i denne artikkelen. Ingen kan forvente at andre skal ta ansvaret for seg. En må gjøre jobben selv. Akkurat som det er normalt å stå opp om morgenen og gå på jobb, dersom en har forventning om å få lønn.
 14. Har jeg hatt en lang tung økt, så kan jeg kjenne det i muskulaturen i mange timer etterpå, og da hender det at jeg sliter med å sovne om treningen avsluttes sent på kvelden. Som regel går det derimot greit dersom jeg har en time avslapping etter trening før leggetid. Etter en liten research: Melatonin er bygd opp av tryptofan som er en essensiell aminosyre. Altså må det proteiner til for å produsere melatonin. Derimot kan inntak av karbohydrater (og trening) lette hjernens opptak av tryptofan, og dermed indirekte øke produksjonen av melatonin.
 15. Det de andre sier, men personlig så liker jeg å spise kveldsmat (etter trening), så jeg unngår å våkne på natta og må stå opp å spise fordi jeg er sulten..
 16. Zigma

  Hvordan burde oppsettet mitt se ut??

  Det er riktig det Superspurv sier, men dersom treningsgrunnlaget ditt er helt fraværende er det faktisk mulig å bygge muskler på underskudd en kortere periode. Så et alternativ da er trene nevnte styrkeprogram og spise i underskudd til du stagnerer, for så å spise mer og bygge opp muskelmasse, for så å kutte igjen. Men som nevnt fungerer det kun dersom du er helt nybegynner.
 17. Zigma

  Hvor lang diett?

  Hei! Hva funker best for deg når det gjelder lengde på diett? Tillegg spørsmål som kan besvare i kommentarfeltet: 1. Hva slags type diett kjører du? (periodisk faste, paelo, biorytme, kun kcalunderskudd) 2. Kjører du stort kcal underskudd fra dag 1, eller øker du det gradvis underveis i dietten? 3. Endrer du på antall måltider i løpet av dagen? 4. Hvilke grep gjør du for å vedlikeholde mest mulig muskelmasse og styrke?
 18. Hei! Er det noen som har erfaring med ull treningstøy? Er det holdbart, eller blir det fort ødelagt av for eks ved knebøy? Blir det for varmt? Tar gjerne imot tips og link Jeg kunne tenkt meg å gått vekk fra syntetisk treningstøy fordi det lukter hest etter en stund, selv med vask på 60 grader og eddikvask. Bomull blir vått og kaldt.
 19. Zigma

  Treningstøy

  Kjøpte 3 nye vanlige syntetiske polyester trenings t-skjorter for en uke siden, og de stinker faen meg etter første økt . Trente med vanlig bomull t-skjorte i går og det lukter absolutt ingenting. Konklusjon? Hiver alle syntetiske treningsklær i søpla, og trener heretter kun i bomull :D. Har etter litt research også funnet ut at vask av syntetiske treningsklær også er en kilde til mikroplast i havet. Så altså er det både bra for miljøet og treningsmiljøet og gå over til bombull
 20. Zigma

  Treningstøy

  Haha godt poeng! Skal spare på et sett som jeg skal kun bruke i januar hvert år for å skremme vekk nyttårsforsetterne!
 21. Zigma

  Treningstøy

  Er bare å innse at jeg er for gammal og gnien til å bruke penger på dyre treningsklær...
 22. Zigma

  Treningstøy

  Du har nok rett i at ull innendørs kan bli i varmeste laget ). Jeg får prøve en siste gang å vaske det sure tøyet, så går det i søppla.. Får vel bare vende meg til å kjøpe nytt treningstøy en gang i året eller oftere
×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her