Gå til innhold

Freckles

Medlemmer
 • Innholdsteller

  184
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Omdømmeaktivitet

 1. Like
  Freckles fikk poeng fra Aurelius i Hvorfor skal det være å vanskelig å komme seg ned noen kilo??   
  Signerer også på denne
 2. Like
  Freckles fikk poeng fra Therese i Hvorfor skal det være å vanskelig å komme seg ned noen kilo??   
  Signerer også på denne
 3. Like
  Freckles fikk poeng fra Tine i Hvorfor skal det være å vanskelig å komme seg ned noen kilo??   
  Signerer også på denne
 4. Like
  Freckles ga poeng til StiligeCecilie i Hvorfor skal det være å vanskelig å komme seg ned noen kilo??   
  Kan skrive under på å anbefale Therese
 5. Like
  Freckles fikk poeng fra Bondejenta i Kjapp frukost på matleie dagar? Herbalife?   
  I perioder har jeg laget proteinrik smoothie kvelden før, evt overnight oats.
  Tør ikke sette på plata på hektiske morgener.....da må jeg snu 50 meter fra huset og løpe tilbake for å sjekke at jeg skrudde den av igjen:eek: Orker heller ikke passe på omeletten mens jeg skal ha unger av gårde:p

  I bunn og runn, det som funker best for meg når jeg jobber, er å lage ferdig noe kvelden før. Helst spiser jeg når jeg kommer på jobb (cottage cheese, bær og nøtter. Eller havregrøt varmet i mikroen. Eller omelett/egg kokt kvelden før.)
 6. Like
  Freckles ga poeng til FrkHoel i Hvordan velge PT?   
  Min mening er at du bør samarbeide med en har en filosofi som du selv mener virker fornuftig. Du bør og kunne ha en god dialog med personen. Kjemi og tillit, enkelt og greit.
 7. Like
 8. Like
  Freckles ga poeng til Dovendyret i Reklame   
  Bare jeg som synes denne reklamen var litt irriterende og forstyrrende?

 9. Like
  Freckles ga poeng til Pinglo i Når ble Fitnessbloggen Ground Zero for oversharing på internett?   
  Jeg er fullt klar over at dette gjør meg til gammel kjerring/moralpoliti. Jeg klarer bare ikke å la være

  Etter å ha kuttet ned på forumlivet stikker jeg i blant innom for å sjekke at treningsinternett fortsatt lever. I de siste ukene har jeg vært innom FB et par ganger. En del tyder på at aktiviteten her inne har gått noe ned, og det er en hard kjerne som har tatt takeover. Disse har diskusjoner seg imellom på et detaljnivå som minner om en lang samtale rundt et middagsbord mellom nære venner, ganske langt ut på kvelden. Enkelte av dem minte kanskje aller mest om de som ved et tidspunkt løper unna og låser seg inne på do for å grine der deretter noen kommer for å sjekke hva som egentlig er i veien. Uansett.

  På en måte minner det meg om et annet forum jeg har vært medlem på, med en ganske viktig forskjell, nemlig en viss grad av anonymitet. Dette varierte selvsagt, men det var få personer som kom med ting de garantert verken har fortalt foreldrene eller kjæresten sin, og deretter deler den med fullt gjenkjennelig avatar og masse bilder av seg selv. Og her begynner soga om da jeg bestemte meg for å browse litt på FB en torsdags kveld.

  Mye var det samme som før. Kilo ble løftet, kylling ble spist, en del hadde sluttet å bruke croc pot-en sin og legaliseringstråden levde enda. Så over til ting som var litt annerledes. På topp fem listen har det til stadighet dukket opp tråder om personlige problemer, mental helse, eller ulike grunner til hvorfor man er singel. Så leste jeg plutselig en som skrev i en tråd at vedkommende var forelsket i en i inngiftet familie.

  Deretter eskalerte det. For hva i helvete var dette her. Det hele endte med semi-masochistisk eksersis der jeg endte opp å lese gjennom tråd etter tråd der de mest outrerte personlige opplysninger brettes ut for åpent internett, som er åpent for alle som vil, forumbruker eller ei (eller har et par poster og en anonym profil) til å lese.

  Kolleger, studiekamerater og kjærester og ekser utleveres over en lav sko. Vi har ærlig kontaktannonsetråd der folk nærmest konkurrerer om å oppfattes som mest mulig dysfunksjonelle, diverse singeltråder der relativt lett gjenkjennelige folk henges ut, og der dårlige egenskaper som kanskje aldri ville kommet til syne i et forhold som hadde vart i årevis flagges åpenlyst. Det vises til barnevernssaker, alvorlige psykiske lidelser, opplistning av nevroser som var så lange at jeg kjenner jeg blir dypt bekymret på vegne av mennesker jeg ikke har møtt i tillegg til utbrodering av saker jeg gjerne tenker heller burde tas med en nær venn, en i familien eller en psykolog. Eventuelt alle tre. Og det var etter å ha lest i fem minutter. Og gjerne med ekstremt lett gjenkjennelige brukernavn eller avatarer.

  Jeg lurer av og til på om folk i det hele tatt reflekterer over graden av detaljer som brettes ut for alle til å lese her inne, eller om man går inn i en slags vrangforestilling om at dette uansett bare er noe som er delt med en liten, intern vennegjeng der folk alltid er snille med hverandre. Det hele minner litt om en som på et annet forum klaget over at alle de halvnakne bildene hun hadde lagt ut under fullt navn som nick ble indeksert på Google. De var jo hemmelige, liksom

  Funfact: en forumbruker på et annet sted havnet i en klinsj med sin arbeidsgiver etter at en annen forumbruker tok en klipp og lim av en uttalelse han hadde gjort (tilsynelatende off the record) og sendt den til arbeidsgiver som en "takk for sist" etter en opphetet diskusjon. Ting kan bli brukt mot deg, og ikke alle folk er greie. Ved å utbrodere livet sitt på et grusomt detaljnivå på internett i et åpent forum gir man ammunisjon til dem som eventuelt vil deg vondt, og i tillegg kan det føre til at folk kan få et helt rart bilde av deg, siden man gjerne snakker lite om vanlige (og normale) egenskaper en har.

  Det er 37 000 medlemmer her inne. Å skrive noe her inne er det samme som å dele den personlige nevrosen sin med halvannet Ullevål Stadion. Om man bare teller dem som faktisk er registrert her inne.

  Omg.

  /rant
 10. Like
 11. Like
  Freckles ga poeng til FrkHoel i AFPT lanserer "elitetrener"-studiet - begynner det å bli trangt i andedammen?   
  Jeg føler at markedet begynner å bli rimelig mettet. Men en overflod av dyktige PT'er er det derimot ikke...
 12. Like
  Freckles ga poeng til Keegil i Hvor uthvilt og opplagt er du?   
  Dude, jeg skjønner at det er kjipt å ikke føle seg på topp. I really do.

  Men slik jeg har forstått det så har du skiftarbeid som innebærer både dagvakter, kveldsvakter og nattevakter litt om hverandre, og du har i tillegg en ekstremt høy treningsmengde med ganske mye tung trening. Bare det første er krevende nok i seg selv, og om du plusser på 3 timer på gymmen hver dag så er du veldig langt unna oppskriften på opplagthet og uthvilthet i hverdagen. Det går selvfølgelig an å micromanage med kosttilskudd, apps og drugs, og det vil utvilsomt hjelpe noen (kanskje mange), men det vil ikke gjøre noe med de to faktorene som med stor sannsynlighet betyr desidert mest for energinivået ditt.

  Jeg har også hatt månedslange perioder der jeg har følt meg lite opplagt, og som de fleste andre ting så går det rett og slett over i 90 % av tilfellene uten noen intervensjon med mindre man har belastende, vedvarende stressfaktorer. Jeg er også overbevist om at noe av det som suger aller mest energi er å være ekstremt bevisst på sitt eget energinivå og være veldig var for å ikke føle seg opplagt og uthvilt. Det er litt som å skulle sovne om kveldene; jo mer du stresser med å prøve å sove, jo mer våken blir du. Det er først når du forsøker å holde deg våken eller rett og slett bare er lei og begynner å gi faen at du faktisk sovner.

  Det er selvfølgelig veldig vanskelig å forsøke å legge fra seg ting som man føler går ut over funksjonsnivået, det skjønner jeg godt. Men jeg tror i hvert fall ikke at du dør av det, og jeg kan garantere at du vil føle deg bedre hvis du jobber litt med å akseptere at sånn er det når du jobber skift og har en ekstremt høy treningsmengde, og sikkert stresser litt med mat også, samtidig som du forholder deg løsningsorientert overfor ting som kan hjelpe deg. Treningsmentaliteten handler jo mye om at man skal føle seg mest mulig på topp hele tiden, og da er det fort gjort å glemme at det faktisk er helt normalt å være sliten, og at det er helt normalt og greit å glemme ting, misforstå ting og ikke få med seg alt som skjer mellom linjene. Alle er slitne og alle føler seg som zombier rett som det er, men de fleste gidder ikke snakke om det så mye som fitnessbloggere gjør.

  TL;DR-versjon:
  - Tren litt mindre og/eller tren litt lettere. Kanskje til og med ta en løpeøkt i stedet for en styrkeøkt noen ganger.
  - Spis litt mer - ikke fordi du må, ikke fordi det inneholder proteiner, ikke fordi det inneholder karbohydrater - men fordi du (forhåpentligvis) er sulten.
  - Du vil alltid kunne være sliten når du jobber skift, og det er helt greit. Jeg blir sliten og uopplagt av å tidvis jobbe 12 timer om dagen, men ingen av oss dør av det. Aksepter det så godt du bare kan, stress minst mulig med det, og gjør de grepene du har lyst til å gjøre for at du skal føle deg bedre.
  - It's fine, bro. You're okay!

  Vil for ordens skyld påpeke at jeg på ingen måte betviler at ME er reellt, noe det veldig åpenbart er. Men det er greit å være helt ærlig med seg selv før man i det hele tatt vurderer om man har noe slikt. Believe me, it's not something you want.
 13. Like
  Freckles ga poeng til Mastin i Hva spiste du til middag idag-tråden   
  Riktig nok ikke spist alt dette til middag idag. Men her er noen av middagene jeg har laget i det siste og delt på @mastinmat på instagram!
  Sunt og næringsrikt på studentbudsjett, der mange av rettene preges av kreativitet og utnyttelse av råvarer til det ytterste!
 14. Like
  Freckles ga poeng til 02-snapper i Kor mye bør jeg spise dagen etter en spisedag?   
  Signerer miaheart
  Og så lurer jeg på hvorfor du hadde "spisedag" - for det virker ikke som om det var planlagt siden du nå stresser over det. Dersom du hadde "spisedag" (bruker hermetegn fordi jeg ikke helt liker begrepet) fordi du hadde lyst på noe digg, eller var mer sulten enn du pleier - så bør du kanskje ta se på det som et tegn fra kroppen om at du ikke spiser nok til hverdags. Det er for så vidt veldig lite poeng i å ha spisedag dersom du i etterkant angrer og tenker mye på det.

  Når det er sagt: Det skal litt til for å legge på seg (fett). Overskudd over tid = vektøkning. EN dag med litt ekstra har ingenting å si så lenge du ellers spiser sunt og fornuftig.
 15. Like
  Freckles ga poeng til SlayerDad i Hvor uthvilt og opplagt er du?   
  Jeg er småbarnsfar....
 16. Like
 17. Like
  Freckles fikk poeng fra SamGold i Bulgarske utfall - Mest smertefulle øvelse noensinne?   
  Fæl. It's good pain
 18. Like
  Freckles ga poeng til Therese i Må jeg "slanke" meg resten av livet?   
  Det du ikke helt ser en sammenheng her er at du jobber i mot biologien, og det tar du som at "hjernen ønsker å legge på seg -> ødelegge for deg".

  Kroppen har som eneste mål i livet å overleve og reprodusere seg - ikke at du vil ned i vekt, bygge muskler eller stramme opp. Menneske har ikke forandret seg på 2000år, den har tilpasset seg. Kroppen er tilpasningsdyktig!
  Bruk dette til din fordel, gi kroppen en grunn til å forandre seg.

  Hvis en til stadighet jobber i mot naturlige signaler som sult, tørste og søvn vil biologien ta over og kompensere - > sende ut signaler som den vet du kommer til å lytte til for å få i deg enten energien, næringsstoffene eller gjøre tiltakene som trengs.
  Søtsug, cravings etter junkfood, ubalansert/varierende energinivå gjennom dagen er ikke noe kroppen gjør fordi den vil at du skal mislykkes, det er dens måte å forsvare seg etter dine vaner!

  Løsning:
  Endre (mat)vanene dine (!)
  Jobb MED kroppen og ikke MOT
  Gjør det vanskelige enkelt -> sulten? spis!
  Gi kroppen en grunn til å gi deg de resultatene du ønsker
 19. Like
  Freckles fikk poeng fra vesen i Gjør jeg ting rett?   
  Karbs er nå ikke det store onde, akkurat
  Bør vel være forsiktig med å være så bastant på hva som er "riktig" og "galt" kosthold for en annen.
  I love my carbs!
 20. Like
  Freckles ga poeng til ThereseHag i Samboer-diskusjoner   
  Stilken
  Fordi jeg ikke er "typisk jente" å har et behov for å bitche over ting som ikke betyr en dritt?

  Håper ikke jeg fornærmer alle av mitt eget kjønn nå
 21. Like
  Freckles ga poeng til ThereseHag i Samboer-diskusjoner   
  Når jeg leser denne tråden, innser jeg hvor velfungerende samboerskap jeg har:cool:
 22. Like
  Freckles fikk poeng fra CamillaO i Bilder som får deg til å roflmao :) (GTFIH for luulz) (PICS)   
  (sorry hvis allerede postet, men har ikke sett den...)
 23. Like
  Freckles ga poeng til Lea i Treningsklær i London?   
  På Nike Factory er det ikke mye å spare, men mye fint da. Verdt å sjekke ut SportDirect og LillyWhite for bedre tilbud og godt utvalg
 24. Like
  Freckles fikk poeng fra Tuba i Bilder som får deg til å roflmao :) (GTFIH for luulz) (PICS)   
  (sorry hvis allerede postet, men har ikke sett den...)
 25. Like
  Freckles fikk poeng fra Tiwas i Bilder som får deg til å roflmao :) (GTFIH for luulz) (PICS)   
  (sorry hvis allerede postet, men har ikke sett den...)
×
×
 • Opprett ny...