Jump to content

SophieTromso

Members
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

About SophieTromso

 • Rank
  Member
 • Birthday 12/01/1982
 1. http://www.milrab.no/GSG-9e2-ADIDAS/cat-p/c/p10500666 Jeg bruker disse på fjellet. Er dempet som en joggesko, tåler mye vann uten å bli våte og gir støtte i ur. Kjempegode å løpe med i terreng om man skulle ha slike ønsker. De gnaget ikke engang sa de var helt nye :-)
 2. Kan noen hjelpe meg å sortere litt i logikken? Jeg er 31 år. Har trent i økende grad siste tre år. Trener variert. Går / løper kortere turer på fjellet 5-10 km). Trener relativt tung styrke og CrossFitøkter innimellom. Liker variasjon. BMI i øvre normalområde og midjemål på 82 cm. Sunn og frisk, men med vesentlig høyere fettprosent enn CrossFittfantomene. Har ingen planer om å bli noen superatlet av noe slag, men vil ha en sterk og funksjonell kropp. Har nylig begynt med Kreatin. Har ikke noen merkbart økt væskemengde i kroppen. Jeg trener for tiden mer enn vanlig (fordi det er sommer og mye fri). Jeg trener i snitt 1,5 timer om dagen, hvor 20-40 min er intensiv styrketrening. Bestemte meg tidlig i sommer for å fokusere på markløft og knebøy. Trener med lettere vekter på overkropp fordi jeg har hatt problemer med en skulder i lang tid. Jeg er inne i en fin driv nå hvor jeg føler at jeg balanserer aktivitet, mat og søvn bra. Jeg har lagt meg høyere på kcal enn jeg gjør vanligvis. Passer på at jeg alle dager har mer enn 1,5 g protein pr kg kroppsvekt. Har tidligere lagt på ca 1800 kcal over lange perioder. Prøver nå å alltid være over 2000, og minst 2500 på dager med lange eller krevende fjellturer. Jeg følger også med hvilepulsen, da denne er en god indikator for meg om jeg har fått nok hvile. Alt føles som det er på stell. Jeg har ingen "vondter", sover godt og har overskudd og fremgang på trening, både på styrke og kondisjon. Men... Det hadde jo vært fint å ha noe mer håndfast å vise til. Jeg har i det siste øket litt (ca 2 cm begge steder) i omkrets rundt lår og rumpe. Midjemål har holdt seg på samme nivå som tidligere. Vekten er stabil. Utover det er det ingenting som kan måles som har endret seg. Det står alle steder at man skal droppe vekten og måle fremgang med målebånd. og fremgang beskrives som at nedgang i cm er målet. Fra det perspektivet går jo dette den veien høna sparker. Jeg tenker som så: Om jeg hadde lagt på meg fett ville jeg øket rundt midjen (det er der jeg raskest lagrer fett). Når midjemålet ikke endrer seg, men lår og hofter øker, så må vel dette bety at økningen skyldes muskelmasse? Jeg tenker også at så lenge jeg har overskudd og har fremgang på trening, så har jeg lagt meg på et nivå som både kropp og sjel har glede av. Er jeg på rett spor, eller er det noe jeg ikke har skjønt? (Tenk så lett livet hadde vært om man tenkte litt mindre).
 3. Jeg bruker en som heter Moves. App til tlf. Funker fint og man kan registrere andre aktiviteter som telefonen ikke oppdager av seg selv, som svømming og lignende. Eneste minus er at den tror jeg sykler når jeg er på vei ned fra fjell (ja, jeg må nesten være Fantomet :-D )
 4. Jeg er fortsatt i sjokk og vantro over at det er 3000 kcal i en stor pizza fra pizzabakeren.
 5. SophieTromso

  Turn-off

  Jeg klarer ikke menn som: Mangler initiativ. Ikke klarer å organisere livet sitt. Som har null kontroll på økonomien. Spør om å få låne penger. Har dårlig ånde og stygge tenner. Spiser masse dritt. Lyver om at de trener / liker friluftliv. Veier mindre enn meg. Gnåler. Bruker barberhøvelen min. Ikke klarer å sette grenser for eksen / mora si. Jepp, jeg er langtids-singel.
 6. Om du bor i en kommune som har Frisklivssentral så vil du kunne få oppfølgning fra dem. Der får du veiledning både på kosthold og aktivitet, over noen måneder. Fastlegen din kan henvise deg dit.
 7. Jeg trengte litt nye impulser etter at treningen hadde stagnert siden sommeren og startet rett over nyttår med crossfit. På grunn av en skulderskade har jeg vært nødt til å prioritere mage/rygg og beintrening. Jeg veier meg en gang i måneden og måler diverse steder med målebånd. Jeg har vært vektstabil i et år, og gikk ned knapt ti kg før det, over to år. Det siste året har jeg trent jevnlig, men mest kondisjon de siste månedene før jul. Det siste året har det vært null variasjon på omkretsen på lår. I dag hadde jeg gått opp 2,5 cm i omkrets (på ett bein). Jeg har hatt et utmerket kosthold i januar, med høyt proteininntak og i balanse/lett underskudd kalorimessig. Kan jeg virkelig ha fått så mye muskelmasse i løpet av en måned? Lårene er et av de stedene som jeg ikke har noe spesielt positivt eller negativt forhold til, og det gjør meg ikke noe at de er litt større, men de bør jo helst ikke fortsette å vokse i det tempoet. Og ja, jeg har selvsagt en stemme langt bak i hodet som hvisker: Ser du, nå blir du tjukk! (Resten av målene var som de pleier, BMI 23,4).
 8. Jeg har flere ganger kjørt til nærmeste gatekjøkken og kjøpt full burgermeny i reklamepausen. Har nå sluttet å se på det. Typiske TV-Norge dokumentarer om ekstrem fedme har samme effekt.
 9. Hvor mye proteinpulver bruker dere når dere lager mat? Jeg har kjøpt easy bake proteinpulver, og har det i pannekaker, vafler, pizzabunn og lignende. Jeg bruker sjeldenoppskrifter når jeg lager denne slags mat. Det blir stort sett en miks av det jeg finner i skapet. Jeg har ikke noe erfaring med å bake med proteinpulver, og vet ikke helt hvordan jeg bør dosere. Hvor mange gram er det forresten iskjeen som følger med?
 10. Jeg skal ha mindre bakepro i pizzadeigen, slik at det ikke smaker vanilje med kjøttdeig og ost når maten endelig er ferdig.
 11. Imponerende utholdenhet.
 12. Takk for tips! Jeg er heldig og har allerede fått tilbud om en fagbefal-stilling, så jeg må egentlig ikke bestå noe som helst. Jeg skal testes til høsten i forbindelse med en annen oppgave, så dette er kanskje mest et utfall av at jeg ikke vil være noe dårligere enn de andre. Det er ikke så bra for autoriteten om man henger etter som en potetsekk med pipstilk-armer Den hengende varianten skjønte jeg ikke. Vet du om en video som illustrerer øvelsen? Jeg skal vurdere å få med en assistent til å telle alle reps på trening, slik at jeg blir vant med å slippe å telle selv
 13. Update: Er nå i slutten av uke 5 i programmet (av 12). Push Ups og Hang Ups går veldig bra. Fin fremgang og jeg er veldig fornøyd med hvordan armene mine ser ut nå i starten av julebordsesongen Kondisjonen har også god progresjon. Sit Ups går fortsatt ikke særlig bra. Jeg sliter med krampe høyt oppe i låret /hoften, som gjør at jeg aldri kommer gjennom tre sett uten å måtte bryte. Er også usikker på teknikken. Føler ikke at det er de samme musklene som brukes hver gang. Noen som har løsningsforslag? Hvordan kan jeg bli god i denne latterlige, ubrukelige øvelsen?
 14. Jeg er relativt nyutdannet psykolog. Jobber som regional rådgiver i Helse Nord. 475000 i året. Det er litt over hva jeg ville fått som klinisk psykolog i Tromsø, men under hva jeg ville fått om jeg jobbet i distriktet. Spesielt Finnmark er bra lønnsmessig.
×
×
 • Create New...