Jump to content

solsikke_

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

 1. solsikke_

  .

  Det høres litt ut som at en veldig streng kaloritelling tærer litt på deg, vixit. Jeg tror nesten du bare må hoppe i det, og prøve å gå perioder der du ikke teller nøyaktige kalorier igjen. I starten bør du grovregne, for å sørge for at du får i deg nok. Kjenner veeldig godt til den følelsen av å være redd for å gå opp i vekt, og da heller holde litt ekstra igjen på kaloriene, fordi man er redd for å spise for mye. Når du grovregner, så må du være flink til å slenge på ekstra mat hvis du kommer frem til at du mangler mat! En strategi kan kanskje være å ha flere av og på perioder der du enten teller nøyaktig, eller grovregner, slik at du får en jevn overgang. Så, når (hvis) du stabiliserer deg, og ser at du greier å holde vekten mens du grovregner, så bør du etter hvert klare å holde det kostholdet uten å måtte telle i det hele tatt. Du må selvfølgelig fortsette å passe på, men da er det forhåpentligvis så innprentet at du ikke stapper i det tusenvis av kalorier (eller omvendt, alt for lite) hver dag, og vekten vil være stabil. Håper du finner uttav ting!
 2. Jo, absolutt. Prøver å holde full oversikt over makronutrientene jeg får i meg, for å se om det er en sammenheng. Men jeg tror nok at det i ny og ne alltid vil komme litt behov for noe søtt/salt osv. Får man tak i tørkede epleskiver på iHerb? Ooh, spennende! Hadde jo fått supre reviews også! Ble veldig giret på å teste det ut nå :)
 3. Et tips er å bruke shape-up sin mat- og ernæringsdagbok. Der registrerer du først inn vekt, høyde og aktivitetsnivå, og da genererer den et forslag til hvor mye kalorier du bør spise på en dag, og hvor mye av det som skal være karbohydrater, proteiner og fett. Etterpå justerer du litt på proteinene til de er så høyt du ønsker, f.eks 1,6 g per kg kroppsvekt, altså 80 g for deg. Og når du justerer opp på proteiner, så må du passe på å justere ned like mye på karbohydrater Hvis du ser at det går helt fint å få i seg 80 g protein, så kan du gjerne øke det litt mer Vil ikke si det er noen fasit på akkurat hvor mye proteiner du bør ha, har hørt veldig mye forskjellig, med tror 80 g er en god start Og så er det bare å begynne å trene skikkelige styrketreninger. En baderomsvekt trenger du egentlig ikke, du måler heller styrken din ut fra prestering og speilbildet, men en kjøkkenvekt kunne derimot være nyttig for deg som ikke er vant til å registrere inn mat. Er ikke alltid like enkelt å vite hvor mye ting veier Du finner billige på Clas Ohlson. Og så bare registrerer du alt du spiser inn på shape-up, og den regner automatisk ut hvor mye proteiner osv. dette tilsvarer Håper dette hjalp! Lykke til! Link til shape-up: http://www.shapeupclub.com/
 4. Jeg har så sykt cravings for tiden, og lurte på om noen har noe erfaring med noe lav-kalori godteri/snacks på iHerb? Tenker spesielt på tilfeller der jeg ikke orker å lage noe, men bare vil ha noe kjapt, og da i er i fare for å spise noe jeg ikke burde! Så tenkte jeg det hadde vært digg å ha noe med ikke så alt for mye kalorier, slik at det ikke gjør allverdens om man tar noen biter
 5. Så hvis man har dårlig kontakt, så betyr det rett og slett at det er noen andre muskler som tar belastningen, enten pga. dårlig teknikk eller f.eks pga ulike stillinger ?
 6. Hei hei Etter å ha lest masse her inne og på diverse blogger, så har jeg endelig kommet i gang med å trene skikkelig styrke (dvs. målrettet trening med gode øvelser som trener store muskelgrupper) og ikke bare "tulle-styrketrening". Jeg er ikke helt ny på å trene øvelser som knebøy, markløft o.l. , har gjort det mange ganger i løpet av de siste 3 årene, problemet er at jeg har ikke gjort det jevnlig. Nå derimot har jeg virkelig kommet i gang med et treningsprogram jeg virkelig liker, og har gjort det 2-3 ganger i uka i 4 uker nå. Jeg har to ulike helkroppsprogram som jeg bytter mellom, og de består blant annet av knebøy, markløft, hip-thrust, armhevinger, skrå benkpress og bulgarsk utfall. Jeg har brukt litt tid på å se på videoer som viser teknikk, så tror jeg har noenlunde kontroll på det, men det jeg lurer på er hva folk mener når de skriver at de får god/dårlig kontakt med musklene? Jeg føler dette er veldig viktig, og at det handler om å aktivere musklene slik at man får maksimalt utbytte av treningen, men hvordan kjenner man om man får god kontakt?? Skjønner at dette sikkert er individuelt, men jeg skulle likevel gjerne hatt noen tips på hvordan jeg kan kjenne det.. :)
 7. Hei! Skal til å sende inn en bestilling på iHerb, men var litt usikker på tollegrensa, og tenkte jeg skulle spørre dere om råd. Akkurat nå ligger prisen på 203,47 kr totalt (34,35 dollar). Dette er inkludert frakt, noe jeg har hørt at man ikke skal ta med. Totalen uten frakt blir da 30,35 dollar, altså ca. 180 kr, og da under tollegrensa. Stemmer denne tankegangen? Er svært lite giret på å måtte betale toll fordi jeg var 3 kr over grensa, så tenkte jeg skulle høre med dere ekspertene først
 8. Anta at man spiser akkurat 11200 kalorier i uken (gj.snitt på 1600 per dag). Jeg lurer på om man vil få samme vektnedgang i uken hvis man spiser ulik mengde kalorier per dag, i motsetning til om man uansett spiser 1600 kcal hver dag? Og da tenker jeg ikke på at man spiser mer de dagene man trener, men f.eks at man spiser 1300 kcal fra mandag til onsdag, 1600 på torsdag og 1900 fra fredag til søndag. Dette er fordi det blir ofte mer usunn mat i helgene. Noen som vet noe om dette, eller har lest noen artikler eller lignende?
×
×
 • Create New...