Jump to content

Idina

Members
  • Content Count

    171
  • Joined

  • Last visited

  1. Knebøy, pga buttwink som hindrer meg i å kjøre atg.... og jeg sliter med å bli kvitt den Går så sakte fremover, og det er lite motiverende.
  2. Elsker eggehviter i grøten! Gjerne med klumper, som det blir hvis jeg må lage det i mikro'n (da med lettkokte havregryn)
  3. Fordi jeg liker smerte....? Hehe, jeg vet ikke, men det er en tilfredsstillende øvelse, rett og slett. Ja, det er litt pain, men har alltid likt den. Og føler at det også tar på baksiden, og det må man jo bare synes er digg
  4. Triceps, bulgarsk utfall og beinpress + rotasjoner og hip openers (yoga)
  5. Hei! Henter opp denne tråden igjen, fremfor å starte en ny, og håper noen av dere med god peiling har innspill. Håper noen orker å lese, prøver å gi så mye info som mulig Liten rask oppdatering siden sist, og grunnlag for dette innlegget: Ble satt på en kostplan like etter trådstart. Den var satt opp med litt mer mat på treningsdager, ca 300 kcal mindre på treningsfrie. Roet ned treningen (spesielt kardio), og begynte fra scratch på fullkroppsprogrammet til fb, for å bygge opp en litt svekket og stresset kropp. Styrke tre ganger i uken, én saltime med høy intensitet. Progresjonen var selvfølgelig rask og bra, ettersom jeg begynte lavt på vektene igjen. La meg tidligere for å få mer søvn. Stresset ned. Følte jeg dyttet i meg MYE mat, men fulgte planen som en flink pike, veide, målte og tok formbilder. Planen ble justert etter hvert som jeg meldte tilbake, men ikke de store forandringene. De første ukene var jeg overrasket over at vekten ikke føk i været med så mye mer fett og karbs, men var selvfølgelig happy, og fikk tilbake trøkket på trening. Medio januar begynte polstringen å snike seg på. Men jeg holdt meg til oppsettet og stolte på at fremgangen kommer bare jeg jobber videre. ”Det er jo dette alle sier man skal gjøre, så hang in there”, ”woosj-effekten kommer”, ”det er bare muskler”, "coachen har peiling" osv osv… Etter endt oppfølging med kostplan har jeg prøvd å finne ut hva som er vedlikehold for meg. Det er tydeligvis ikke mye. Har justert med kun 100 kcal om gangen, så jeg har ikke overdrevet, føler jeg. Status nå er at jeg fortsatt sliter med det ekstra spekket jeg fikk med kostplanen (mesteparten rundt hofter/lår), så en strammere kropp er ikke oppnådd etter snart 6 mnd. Faktisk tvert imot. Jeg føler meg hakket mer polstret og utrent enn da jeg ba om hjelp i utgangspunktet. Kostplanen var på 1900-2300 kcal, før jul lå jeg på ca 1700, så jeg har virkelig prøvd ut det å spise mer, slik alle her inne rådet til. Jeg ligger pr i dag på 1500 på fridager, 1700 på treningsdager, ettersom jeg ikke orket å fortsette å øke i bredden. Det går fortsatt i skyr, cottage cheese, mager kesam, kylling, tunfisk, kokosmelk, avokado, egg, fisk, havregryn, speltlomper, søtpotet, MASSE grønnsaker, bær + litt frukt. Fett ca 1 kg pr kroppsvekt, Protein ca 2 kg pr kroppsvekt, Karbs resten. Jeg logger maten i shape up-appen, så jeg har full oversikt. Spiser for øvrig etter biorytme-prinsippet, da jeg får ”hul mage” av mye karbs på dagtid. BMR er rett i underkant av 1350, mener jeg å huske. Treningen: Har gått fra fullkropp til to-splitt, fordi jeg ble litt lei og trengte ny motivasjon. Og jeg ønsket mer fokus på underkroppen. Trener gjennom hele kroppen to ganger pr uke, samt 1 saltime fortsatt. Får til en yogaøkt ca annenhver uke +/-. Jeg vet at ingen er noe unntak fra regelen, eller at jeg er dette unike snøfnugget, men lurer likevel på hvorfor ”oppskriften” ikke fungerer for meg. Jeg burde ha de beste forutsetninger: Viljen, engasjementet og interessen er der! Har trent i flere år, både kondisjon og styrke, har en lidenskap for trening og kosthold, og synes ikke det er vanskelig med kostplaner eller komme meg på trening. Det er en del av hverdagen min å trene, fordi jeg elsker det. Er opptatt av ”riktig” ernæring, og har aldri cravings på søtsaker eller junk. Har nok av viljestyrke, og er ganske sikker på at jeg kunne meldt meg på en fitness-konkurranse, dersom jeg hadde ønsket det. Jeg liker nemlig å følge en plan og ha hårete mål. Utgangspunktet var ikek så gæli, men trengte litt finpussing. Og for å ha sagt det med en gang, ettersom det sikkert blir nevnt: Jeg logger alt. Jeg har ikke spisedager. Jeg skeier ikke ut med junk eller smugspiser. Jeg lurer ikke meg selv med en ekstra porsjon/snack som ”ikke teller”. Jeg jobber tungt på trening, passer på å øke og tar meg helt ut (tar et par rolige økter for å deloade når jeg har kjørt tungt lenge) . Jeg overdriver ikke treningen, men føler jeg har en bra balanse nå. Det aller viktigste er selvsagt god helse, treningsglede, ha overskudd og styrke. Men i likhet med alle andre ønsker jeg å stramme opp til sommeren, få et lite løft på denne rumpa og - bli litt smalere rundt hoftene igjen. Jeg er ikke opptatt av vekten lenger, men bruker speil, formbilder og målebånd. Dette handler ikke om at jeg vil slanke med fem kilo til sommeren, men se resultater av den tunge treningen jeg legger mye tid i, sammen med et moderat underskudd. Akkurat som så mange her inne. Og ja, jeg har lest artiklene på fitnessbloggen (flere ganger), og for å sitere en av dem: Så kort oppsummert – hva skal du gjøre hvis du ikke går ned i vekt på kaloriunderskudd? 1.Vær tålmodig! Hvis problemet er vannretensjon eller trege metabolismeveier, løser det seg med tiden. 2.Vannloading eller oppkarbing kan normalisere væskebalansen i kroppen og trigge en whoosh. 3.Hvis du har utelukket 1 og 2, må kaloriinntaket justeres ytterligere ned og/eller aktivitetsnivået økes. Jeg har gitt dette 6 mnd foreløpig, og synes ikke det er såååå lite. Følger jeg punkt tre her, er jeg jo tilbake der jeg var, med for lite mat og for mye trening, og det er jo heller ikke bra. Er det mulig at hormonene er så føkka at ingenting skjer? Selv om det i teorien ikke skal være mulig å ødelegge forbrenningen osv Påvirker alderen SÅ mye, at allerede ved 37 år, er det nesten så man må sulte seg for å få noe respons fra kroppen? Trenger noen utenfra til å peke på hva jeg muligens – fortsatt - gjør feil Det er jo SÅ enkelt i teorien! EDIT: svelger blygheten og "roper" på f.eks FrkHoel som jeg vet har god peiling...
  6. Høyde: 165 Vekt: rundt 59 Mål: Bli strammere, litt ned i fettprosent. Ikke være så opphengt i vekten... (Målet da jeg kom inn her på fb var å komme meg ned til mine gode, gamle 55 kg. Noe som ble kalt på grensen til undervektig, men etter å ha lest denne tråden føler jeg ikke at det målet var så hårreisende gæli likevel.... )
  7. Idina

    Ang kostplaner

    Mulig hensikten var at jeg skulle spise såpass mye, men ettersom målet ikke var å gå opp i vekt, ble det litt bom.... Jeg var redd for å justere ned for å ikke nærme meg bmr, men jeg har jo massevis å gå på, hehe
  8. Idina

    Ang kostplaner

    Nettopp. Derfor stusser jeg over denne kostplanen. Jeg har trodd at jeg ligger lavt, spes på hviledager, men så ligger jeg jo faktisk ganske høyt Men er det vanlig at coacher regner slik som i hovedinnlegget mitt?
  9. Idina

    Ang kostplaner

    Dere som følger en oppsatt kostplan: er det vanlig å bare telle hovedmakrokilden i en matvare, f.eks 1/2 boks cottage cheese settes opp som 20 g protein, speltlompe som 10 g karb etc, uten å ta med resten for så å regne ut hvor mange kalorier det blir? Jeg har tidligere fått en kostplan der det var satt opp slik. Når totalen pr dag ble regnet ut, sto det f.eks 1900 kalorier. (Grønnsaker skulle ikke regnes med i det hele tatt.) Men logger jeg all maten i f.eks Shape Up-app'en havner jeg mye høyere på kaloriene. Teller man kalorier bør man da telle med alt, og ikke bare proteiner i proteinkilden, karbs i karbkilden osv. Legger dere ellers inn grønnsaker også, og tar med dem i regnskapet? (Jeg driver ikke lenger å veier alt, men gjorde det i en periode for å få litt oversikt. Lurer likevel på dette, ettersom jeg bare har gått oppover og oppover på denne kostplanen uten å skjønne hvorfor. Men hvis jeg har ligget på et større overskudd enn jeg trodde, så er jo det en ganske grei forklaring.... )
  10. Jeg bestiller flere fortløpende, få sekunders mellomrom. De har aldri slått sammen pakkene
  11. Idina

    Spania og kosthold

    Er i Spania i flere uker hvert år, spiser masse egg og kylling hver gang Er det stekt/kokt godt nok skal det ikke være noe problem. Har funnet cottage cheese der også Eller spiser jeg omtrent som hjemme. Fisk, tunfisk (i vann), kylling, egg, havregrøt, masse grønnsaker og frukt Vanskelig å finne grovt brød/grove baguetter, men det er alltids importerte knekkebrød (ryvita og husman) om du spiser det.
  12. Stakkars... Jenta trenger jo hjelp! Hetsing vil bare fyre oppunder slike. Trolling eller ekte, dette er jo bare trist og tragisk uansett
  13. Kan ikke uttale meg om hvor mye du trenger, men ang å trene om morgenen så spiser jeg karbohydrater i måltidet rett etter trening, og går så tilbake til opplegget de neste måltidene
×
×
  • Create New...