Jump to content

Lula

Members
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

About Lula

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 10/06/1993

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Lula

  Riskaker

  Spiser det kun i forbindelse med trening jeg.. Og da blander jeg det sammen med sjokoladeproteinpulver, litt vann, sukrin og salt, smaker nesten som sjokoladerisboller
 2. At du helt sikkert er et geni som kom på noe så smart som ingen har tenkt før
 3. Hva i alle dager har balansegangen i kostholdet mitt med at jeg ikke liker å være edru blant fulle mennesker? Enten jeg hadde vært 100% eller 0% interessert i kosthold og trening ville det fortsatt aldri vært et alternativ å dra edru på fest/byen. Du har jo faktisk ikke fått med deg essensen av poenget engang. Syter ikke over at jeg ikke kan feste og drikke, derimot gleder jeg meg over at jeg nå KAN det, fordi jeg ser at det ikke har noe for seg å nekte meg det.
 4. Jeg har ikke tatt noe personlig? Og hvis du i det hele tatt har lest igjennom tråden så burde du visst at jeg heller ikke har gått inn for å belære noen, men heller ønsket innspill på hvordan man kan endre fokuset fra 100% trening og kosthold, til mer balansert. Ikke noe verre enn det, og jeg har heller ikke påberopt meg å vite alt om kosthold. Ja jeg er klar over de mange prosessene i kroppen når det kommer til alkohol, og at det nødvendigvis ikke er det verste for fettforbrenning ol, men igjen; du mister poenget. Poenget i dette er ikke fakta om kosthold, hva som er "bra" og ikke, det er balansegang, og JEG har slitt med å balansere mitt kosthold. Jeg har ikke hatt rom for festing og alkohol fordi jeg har overanalysert. Og jeg har heller ikke påstått å finne noen løsning, hvis jeg hadde gjort det ville jeg aldri skrevet denne tråden først av alt.
 5. Har ikke sagt at alkohol er nødvendig for å være sosial, og det var ikke det som var poenget heller. Poenget var at jeg aldri ville drukket alkohol hvis jeg skulle vært like streng på kostholdet som før, men at jeg nå vil kunne tillate meg å ta meg en fest i ny og ne. Dessuten er det vel opp til hver enkelt hvorvidt de trives med å drikke alkohol på byen eller ser på det som et nødvendig sosialt smøremiddel. Personlig er det verste jeg vet å være edru sammen med fulle folk, så for meg er det er helt uaktuelt å ikke drikke når jeg først er ute. Det handler altså ikke om at jeg ikke kan ha det gøy/være sosial uten..
 6. Synes det er kommet inn veldig mye bra her. Takk for alle innspill! Jeg var litt usikker på å poste denne tråden først, fordi som noen var inne på høres det rimelig hjernedødt ut at man tester ut både alten og ingentingen men til sin store forskrekkelse ikke klarer å finne midt-i-mellomen. Problemet er bare at det er vanskelig å finne ut hva som er MIN midt-imellom, min balanse. Jeg gikk fra å i en alder av 15-16 ikke bry meg om hva jeg spiste (uten at jeg stappet i meg godter hver dag), og sluntre rundt på fotballtrening 3 ganger i uken, samtidig som jeg var strålende fornøyd. Før jeg visste orden av det var jeg begynt å telle næringsemner, veie mat, lese side opp og side ned om trening og bruke alle pengene på rare ingredienser og kosttilskudd. Og når man plutselig har holdt på slik i noen år er det ikke så lett å huske hvordan det var å være i balanse. Men jeg har iallefall funnet ut at uansett hvor perfekt formen blir så ønsker jeg ikke at alle mine opp og- nedturer her i livet skal dreie seg om kosthold og trening. Og når jeg har vært veldig strikt, blir jeg så lite interessert i andre mennesker at jeg skjemmes. ALT fokus, all energi og konsentrasjon går til det jeg jobber mot. Trives ikke med å være så selvsentrert og rett og slett egoistisk, for ja, selvom en er hovedpersonen i sitt eget liv så blir jeg temmelig dritt lei av å bare tenke på meg selv hele tiden. Så jeg tenker at jeg må gjøre kompromisser. Javel, så får jeg kanskje ikke "den perfekte fettprosent" til sommeren, men til gjengjeld kan jeg la sosiallivet blomstre; jeg kan feste, dra på helgeturer, veninnekvelder osv osv.. Ting jeg ellers ikke ville tillate meg, men hva i f betyr egentlig en "perfekt" fettprosent, blodårer, synlige mageruter osv om jeg uansett bare sitter mutters alene sammen med tunfisken min..? Såklart, dette er overhodet ikke noe som gjelder alle, og jeg er veldig imponert over div bloggere og andre her på forumet som klarer å få både i pose og sekk. Så nå har jeg slakket litt ned. Sliter litt med å føle en trang til å ha en form for trening hver dag, men prøver å nøye meg med 4 økter i uka. Prøver å være mer opptatt av andre ting rundt meg og, noe som har resultert i bedre karakterer, mer sosialt, osv.. Jeg spiser fortsatt sunt mesteparten av tiden, men prøver å spise middag med familien på lørdager, og litt godis. Jeg nyter det ikke med 100% god samvittighet enda, men snart forhåpentligvis.
 7. Tusen takk!! Det var mange gode råd og jeg skal virkelig prøve ut det samme som deg Jeg har også større problemer med å ta meg en fest enn å spise lørdagsgodt, fordi jeg "ødelegger" søndagen også (får ikke trent, craver all mulig drittmat osv), i tillegg til at jeg er redd for at jeg blir så full at jeg raider potetgullskålene på fest eller et gatekjøkken på byen... selv om det ikke har skjedd enda er det mitt verste mareritt. Det er jo veldig bra at du har kommet så langt i "balanseringen", og du vil nok helt sikkert klare å endre innstillingen til fylla etterhvert. Det skal jeg også prøve
 8. når du finner ut at du har glemt matpakke, og skulker resten av skoledagen for å dra hjem og spise
 9. Ja, det er slitsomt.. Skulle gjort mye for å finne denne berømte balansen!
 10. Takker for svar og tips! 80/20 er en veldig fornuftig livsstil, problemet er bare at jeg klarer ikke å kose meg med god samvittighet når jeg først er "opphengt" i dette. Jeg får ikke noen psykisk boost av å skeie ut, heller motsatt. Derimot når jeg ble så lei at jeg ikke gadd bry meg lengre, så var det ingen sperrer for hva jeg kunne spise og nyte.. Rart. Nå er jeg tilbake til trening og sunn mat igjen, og det er helt greit. Trengte en liten pause, men ble rimelig drittlei av "normal" mat og ingen trening. Synes bare det er trist at jeg ikke klarer å distansere hodet mitt litt fra det når jeg først driver med det. Tenker på hvor mye, hva, når, hvordan ift mat/trening så og si 24/7, og det er litt slitsomt, for jeg klarer ikke konsentrere meg så mye om andre viktige ting.
 11. Jo, det skulle være ganske åpenlyst men tenker fort "alt eller ingenting" og ser ikke vitsen med å gjennomføre eller gjøre noe om jeg ikke går 100% inn i det. Det er ikke slik at jeg heller har så veldig lyst å være 100% streng på kosthold og trening, jeg ønsker jo å ha et avslappet forhold til det hele. Det bare blir sånn fordi jeg ikke klarer å legge det vekk eller unngå at det styrer alt jeg foretar meg.
 12. Takk for fint svar:) Er vel en ganske "alt eller ingenting"-person, så det er vel det jeg må legge av meg..
 13. LAAANGT innlegg! Om du ikke orker å lese alt, her har du kortversjonen: Hvordan holder du deg i form samtidig som du er oppriktig lykkelig og lever akkurat slik du ønsker, uten å føle deg fastbundet til fokuset på kosthold/trening? De siste 2 årene har jeg vært veldig streng på hva jeg putter i kroppen, hvordan jeg trener osv. Jeg har ofret veldig mye for å nå målene mine, og brukt store summer for på mat, pt-timer, kosttilskudd, treningsutstyr og hele pakka. Selv om jeg får resultater og oppnår ting jeg lenge har "drømt om", så er det en kortvarig glede. Jeg finner alltid noe nytt, og blir aldri helt fornøyd, og det er alltid noe jeg mangler for å komme helt "dit", selvom jeg prøver å glede meg over det jeg får til.. (Jeg har aldri vært overvektig, feit eller lubben, bare veldig pirkete.) Det kom til et punkt for en måned siden hvor jeg innså at "alle andre" på min alder som ikke bryr seg om hva de spiser eller hvordan de trener virker å ha et mye bedre liv enn meg, de er så mye mer sosiale, ute å fester, virker lykkeligere osv. Jeg blir irritert når jeg som 18-åring må pakke meg med 5 forskjellige piller før skolen, spise havregryn og karbonadedeig og trene hver dag for å ikke få dårlig samvittighet. I tillegg må jeg bruke mer tid på å planlegge dagene mine med trening og hvert eneste lille måltid enn å være med vennene mine. Og på samme tid kan andre bare stikke innom dollys sammen med vennene en onsdags ettermiddag, og fortsatt se smashing ut i tillegg til at de er happy. Litt rotete her, men.. Poenget er at jeg bare har mistet gnisten ved hele "trening og kosthold"-pakka. Føler mer det er blitt en byrde enn en glede, noe som styrer dagene mine og bestemmer over meg og mitt liv. Og hva er vitsen med all innsatsen, ofringene, pengeprioriteringen, om jeg ikke er oppriktig lykkelig? Så for et par uker siden ville jeg teste ut min "gamle" livsstil igjen for å se om det gjorde noen forskjell. Stappet proteinbøtta innerst i skapet og byttet ut alle de "rare" ingrediensene mine med normale. Jeg tok meg rett og slett helt FRI fra trening og kosthold! Når jeg ikke lenger trengte å planlegge noe fikk jeg for det første en FANTASTISK nattesøvn. Trengte ikke ligge å analysere eller planlegge noenting. I tillegg ble jeg mye mer spontan, gjorde ting etter skolen sammen med venner, dro på kino, og spiste kantinemat for første gang i løpet av mine snart 3 år på videregående skole og kjente at jeg plutselig kunne begynne å konsentrere meg om litt andre ting for en gangs skyld. Jeg ble plutselig den gamle meg, og kjente ikke engang et stikk av dårlig samvittighet når jeg droppet trening til fordel for kakespising. Nå har jeg levd sånn her i ca 2 uker, uten trening, og bare normal (usunn) mat. Har ikke vært noe junkloading eller fråtsing, men merker jo på formen at ting er endret. Føler meg flat i muskulaturen og skikkelig myk og vannete.. nesten litt lubben. Og jeg vil veldig gjerne finne en måte å være fit OG lykkelig på, men jeg vil absolutt IKKE kjøre meg fast i samme miserable mønster som jeg har vært i så alt for lenge. Så, hvordan finne balansen, og holde seg i form samtidig som man er glad og fornøyd? Jeg liker å trene, og jeg liker å spise sunt.. men jeg takler ikke lenger at all energi, fokus og konsentrasjon går til KUN dette..
 14. Jo, er visst noe nytt de har begynt med, for det står på sidene og jeg spurte på utdanningsmessa hvor de bekreftet det.
×
×
 • Create New...