Jump to content

corratec

Members
 • Content Count

  136
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  corratec got a reaction from Sexylubben83 in Dagens Glade   
  Gårsdagens glade er ny PR i mark - 160kg!! på vei mot målet med KropsvektX2 (180 kg)
 2. Like
  corratec got a reaction from Sephania in Dagens Glade   
  Gårsdagens glade er ny PR i mark - 160kg!! på vei mot målet med KropsvektX2 (180 kg)
 3. Like
  corratec got a reaction from Aurelius in Dagens Glade   
  Gårsdagens glade er ny PR i mark - 160kg!! på vei mot målet med KropsvektX2 (180 kg)
 4. Like
  corratec got a reaction from SlayerDad in Dagens Glade   
  Gårsdagens glade er ny PR i mark - 160kg!! på vei mot målet med KropsvektX2 (180 kg)
 5. Like
  corratec got a reaction from FrkDiaz in Dagens Glade   
  Gårsdagens glade er ny PR i mark - 160kg!! på vei mot målet med KropsvektX2 (180 kg)
 6. Like
  corratec got a reaction from Ojive in Hva spiste du til frokost i dag-tråden   
  omelett av 4 egg (hele) og 1dl melk... Fyllet med 1/6 agurk - 1/2 tomat og 1/4 boks cottage cheese

  Just love the smell off protein in the morning!! 7. Like
  corratec got a reaction from FitFish in Hva spiste du til frokost i dag-tråden   
  omelett av 4 egg (hele) og 1dl melk... Fyllet med 1/6 agurk - 1/2 tomat og 1/4 boks cottage cheese

  Just love the smell off protein in the morning!! 8. Like
  corratec reacted to Tronaldo in Diskusjon: Er kardio destruktivt for muskler under diett(og ellers)?   
  At du har bygd muskler vha. spinning viser først og fremst at du har vært langt unna ditt genetiske potensiale for muskelvekst. For en helt utrent person vil det meste av trening føre til økt muskelmasse, rett og slett fordi vedkommende er så langt unna sitt potensiale at enhver form for trening vil tilføre nok stimuli til å bygge muskler.

  Dette varer dog ikke særlig lenge. Hvis du fortsetter å spinne så vil ikke rompa bli større og større. Kroppen tilpasser seg nøyaktig det stresset den blir utsatt for, og så lenge ikke intensitet går opp så har kroppen allerede tilpasset seg spinningøktene og ingen videre tilpasning trengs. Dvs. at rompa di ikke trenger å vokse. Den er stor nok til å deale med spinninga uten å vokse.

  Når det gjelder inntak av protein etter trening så er det så å si irrelevant for de fleste. Det er mye viktigere at du får i deg næringen du bør ha i løpet av dagen enn rett etter trening.


 9. Like
  corratec reacted to QueenWinther in Dagens Glade   
  Coach var veldig hyggelig i dag! Fikk beskjed om å slutte å legge ut ting fra trening på instagram etter hvert fordi "det gir motstanderene dine en fordel - og du er på så høyt nivå at vi vil unngå det"
  hehehe det kan jeg leve med!
 10. Like
  corratec reacted to 02-snapper in Hva skal til for å oppnå sixpack på denne magen her?   
  Jeg våkna med denne formen sånn ganske plutselig. En liten endring i kostholdet = kroppen slapp en haug av vatn. Jeg veier et par få kilo mindre enn deg, så jeg tror ikke vekttap er det du trenger. Muskelmasse. Mat. Søvn = en kropp med lite stress.

  G
  Dette året har jeg trent mage (direkte) i mye mindre grad enn noen sinne. MEN; jeg har trent knebøy/frontbøy, markløft/sumo/strak 2-5 x i uken med varierende intensitet (alt fra 1 rep - 20 rep) og varierende utførelse (med stopp, sakte, eksplosivt osv). Når jeg en sjelden gang trener mage er pikes på pilatesball favoritten :-)


  Nok muskelmasse + lav nok fettprosent er avgjørende. Samtidig skal en ikke være så "obsessed" på mageruter at en lar det gå utover helsen. Noen får ikke six pack uten at helsen settes på spill. Slik er det bare.
 11. Like
  corratec reacted to Astriiiixxx in Ungdom trener mer i dag, men er dårligere   
  Jeg synes egentlig det er ganske logisk. Kan ta tre-fire genrasjoner av min egen slekts forskjellige oppvekstvilkår som et eksempel:

  Bestefar 90 år:
  Måtte gå 1 mil hver vei til og fra skolen hver dag. Det var ingen vei, bare stier. Vinterstid gikk han på ski.
  For å få mat på bordet måtte de skaffe maten selv. Ungene i familien rodde ut på sjøen, hver dag, hele året for å få fersk fisk på bordet.
  De bodde i et lite hus på 60 kvm, 2 familier, 19 personer. De kunne ikke sitte inne hele dagen. Det var ikke plass, de måtte ut. De hadde fjøs med dyr, så fjøsstell flere ganger for dagen.
  Om de skulle i kirka måtte de ro det som i luftstrekning er ca 1 mil, det er ei god strekning å ro. Veldig god trening.
  Når ungene i huset fikk litt fri fra går og husstell, pleide de å gå 3 km opp på fjellet for å bade i et vann.
  De plukket også veldig mye bær og sopp, så det ble veldig mange mil tilbakelagt iløpet av høstmånedene.
  Skulle de ha leker måtte de lage dem selv.
  Fysisk jobb hele livet, enda sykler eller går han noen timer hver dag.

  Mor 50 år:
  Hun bodde så pass langt fra skolen at hun blei busset. De hadde gym hver morgen.
  I den fjorden hun vokste opp i var det ikke mange familier som hadde telefon. Derfor måtte hun gå til alle vennene sine for å se om de var hjemme. Det var ikke store hus heller, så de var stort sett ute. Om en av sønnene i fjorden var i militæret og fikk mulighet til å ringe hjem, måtte de ofte ringe til noen som hadde telefon, og da måtte noen i det huset som hadde telefor springe og hente den/de som telefonen var til. Det var få biler i bygda, så de fleste gikk eller syklet til butikken. De rodde ut på sjøen for å fiske. De gikk opp på fjellet for å ha akekonkurranser på vinterstid, akte hele veien ned til havet. De hugde ved selv. Fysisk jobb hele livet, plukker flere 10talls kg bær hver eneste høst, går på ski hele vinteren.

  Jeg 23 år:
  Vokste opp 100 meter fra skolen, så jeg gikk naturlig nok. Men vet om flere som blei kjørt av foreldrene 500m..
  Ringte skjeldent til de som bodde i nærheten, var det mindre enn 15 minutter å gå, så gikk jeg heller for å se om de var hjemme. Foreldre viste stort sett hvor barna var og hvem de var sammen med, selv om vi ikke hadde fått mobiler enda. Før jeg begynte på uskolen, viste jeg av ca 5 stk som hadde mer enn 4 kanaler (Nrk1, Nrk2, Tv2 og TvNorge).
  Jeg hadde gym to ganger i uka, men spilte både fotball, danset og red på fritida.
  Jeg fikk bruke internett 1 time for dagen. Skulle vi ringe måtte vi av internett.
  Vi var en god del ute, men alt for mye inne. Alle hadde egene soverom, så vi kunne være alene med venner uten at man hadde plagsome søsken som forstyrret hemmelige samtaler. Vi fikk etterhvert mobiler, og kunne ringe og sende melding til venner isteden for å gå til dem. Vi hadde ikke mange plikter i huset som familien var avhengige av oss til å gjøre. Har også i ettertid funnet ut at jeg var mye mer aktiv som barn enn mange av mine venner(slikt som skjer når man er vokst opp i en familie som kommer fra bonlandet). I dag kan jeg finne på å ta trikken til trening om jeg synes det er litt kaldt, det tar 10 minutter å gå. Jeg prater ikke mye med slekta, men har full kontroll på hva de fleste gjør, vi har jo fb!
  Har en aktiv jobb, men sitter for mye når jeg er hjemme. Trener flere timer i uka på et gym, dårlig med kondistrening.

  Kidsa til et søskenbarn (9 og 13 år):
  de har 1 time gym i uka. de har begge tv på rommet. begge har en ipad hver. De bruker snapchat til å "prate" med vennene sine. Det morsomste å gjøre ute er å hoppe på trampolina, eller, sitte på den. de sitter fremfor dataen store deler av skoledagen. De har vist ikke like mye utflukter som jeg hadde da jeg gikk på de samme skolene. Hadde med meg hun minste på tur ut i skogen, ikke langt fra der hun stort sett alltid har bodd. Hun hadde aldri vært "så langt inn i skogen" før...
  Satt barnevakt for dem en gang for en del år siden der vi skulle på butikken for å kjøpe litt smågodt. De fikk sjokk over at jeg som hadde lappen, ville gå de 3 km til butikken. Godteri var ikke like fristene da.De søker heller opp opplysninger på nett enn å slå opp i leksikonet som står i bokhylla rett ved siden av seg.
  Begge driver med en fritidsaktivitet hver, minste 1 dag i uka, elste 2 dager i uka.


  Det er barnetv hele døgnet, hver eneste dag. Da jeg gikk på barneskolen var det bare 30 min på nrk1, og 45 min i 4 tida på tv2(det var en gang et menneske, snipp og snapp). Mamma kunne bare se barnetv 6 dager i uka,mandag var det ikke, fordi nrk var redd for at det ville bli for mye tv for barn. De fryktet at barna ikke skulle forlate tvskjermen og bli dumme... bestefar viste ikke hva tv var da han var barn.

  Bestefar er i toppform til å være så gammel, og har bedre kondis enn slektas yngste. Mamma har bedre konsis enn meg. Jeg er kanskje sterkere enn mamma, men jeg slår ikke bestefar. Han har seige muskler etter et langt liv som fisker, og han bruker musklene sine nesten hver dag. Jeg springer lett ifra de to yngste, og har sett mye mer av området vi alle tre er vokst opp i enn hva jeg vil tro de noengang kommer til å gjøre. Mamma har sett området enda mere(vi har mye skog og natur i området).

  Og hvorfor er det blitt slik? Fordi vi er for late, vi vil ha det komfortabelt, og vi vil helst ikke slite oss ut. Det er helt naturlig, det ligger i vår natur. Men det kan bli katostrofalt med tiden, dessverre. En dag kan det hende vi ender opp som menneskene i filmen Wall-E. Den filmen har iallefall fått meg til å innse at jeg ikke kan akseptere å være komfertabel hele tiden, jeg må plage megselv og kroppen litt hver dag, slik at jeg slipper å bli slik, slik at mine barn skal slippe å bli slik.
 12. Like
  corratec reacted to BROrilla in Jeg hater knebøy--kan noen se på teknikken min??   
  hiv av 10-15kg og prøv på nytt:) tenk teknikk, ikke kg
 13. Like
  corratec reacted to Luvstruck in Drikker du pepsi max eller cola zero?   
  Du er tilgitt, siden du er så søt på bildet.

  Jeg kan også informere deg om at klimakrisen er ganske oppblåst, og temperaturen sammen med kontinentenes plassering alltid vil fluktere, en eller annen gang vil kontinentene kræsje sammen (igjen). Vi har vært gjennom flere istider, og noen få masse-ekstinksjon-perioder (bindetegn så du kan lese det lettere) hvor mange planter og dyrearter har blitt utryddet og aldri kommet tilbake igjen. Svingninger i temperatur er HELT naturlig i et geologisk tidsperspektiv. Å gi penger til noen som vil hjelpe arktis er ganske så meningsløst, siden man ikke på noen som helst måte kan redde den, i tillegg til at dette er en HELT naturlig prosess. Med mindre Coca-Cola har planer om å fylle arktis med isbiter tror jeg hele ideen er dødfødt.
 14. Like
  corratec reacted to Linjemannen in Viljen til det gode liv.   
  Hva gjorde utslaget? Hva var det som fikk deg til å bestemme deg? Har du alltid vært sånn?
  Om en trener, lever sundt og prøver å fylle kjøleskapet med friske råvarer, så er det fort noen som lurer på hvorfor.... Underlig, for det burde egentlig være motsatt, ikke sant?


  Det er "pizza grandiosa og playstation generasjonen" og "fitness og kroppsfokus generasjonen" som stjeler mest oppmerksomhet i media. Akkurat det er kanskje ikke så rart, siden det er ved å gå til ytterlighetene at en som journalist finner de salgbare vinklingene. Men sannheten er vel at de aller fleste av oss befinner oss ett eller annet sted midt i mellom eller at vi beveger oss periodevis fra det ene til det andre. Vi er stort sett på jakt etter det som gjør oss godt - enten det er i øyeblikket, til helgen eller i et lenger perspektiv.

  Et liv skal leves og vi liker å forsyne oss på øverste hylle. Om vi kan. Helst hele tiden. Det er bare slik vi mennesker er skrudd sammen. Det knyttes selvfølgelig en del begrensninger til det å skulle leve til max på ulike arenaer og verdiene våre kan fort komme i en skvis. Om en verdsetter trofasthet i kjærlighet, så kan en ikke forsyne seg i hylla med one night stands. Det skjønner alle, men så er det ikke alltid vi handler rasjonelt. Heldigvis og dessverre. Alt ettersom.


  Når det kommer til trening, kosthold, tidsklemme, prioriteringer, familie, kjærester, vennskap, ambisjoner og ønsker - så blir det på samme vis en utfordring å skulle treffe de best mulige valgene ut i fra hva en ser på som det gode liv. Er det gode liv noe som skal leves i dag? Eller er det noe en skal leve når en endelig er ferdig med utdanninga og har fått seg den fete jobben? Eller når en har kommet under 10 i fettprosent? Trenger en kanskje en belønning akkurat nå? En melkesjokolade? En klem på kinnet av en man er glad i? Et par timer med "tankefri" og PS3 gaming?

  Balansegang er kanskje livets viktigste og mest krevende øvelse. (Nesten like vanskelig som perfekte knebøy.) Det å balansere er noe en må gjøre hver dag, hele tiden og da stadig vekk med nye momenter involvert. Det å få "alt til å passe" er bare ikke mulig og mangt av det aller viktigste du gjør i livet passer aldri inn. Når passer det for eksempel å få barn? Det passer aldri, men likevel - folk får fortsatt barn. De smiler til og med når de forteller om det. Muligvis er de lykkelige, noen av dem? Selv om de egentlig ikke hadde tid til det akkuat det nå...


  Jeg tror at det i første rekke er viljen til det gode liv som bestemmer. Det å være motivert gjør at slit blir til seier. Å drive å løfte på tunge vekter eller springe opp bratte bakker - det ER et slit. "Men det er så deilig etterpå" sies det. Men HVORFOR er det deilig? Endorfiner? Jepp. Følelsen av mestring? Jepp. Og kanskje er følelsen av å være i gang, å være på vei mot noe, noe en selv bestemmer, ja, kanskje er det nettopp dette som kan defineres som viljen til det gode liv?


  Å forsyne seg fra øverste hylle høres bortskjemt og egoistisk ut. Ikke noe å skryte av. Likevel tror jeg det er hva det handler om. Men - det er ikke de andres hyller du plukker i fra! Det er dine egne. De hyllene som utgjør dine muligheter i ditt liv. En braissert lammecarre med god rødvin, levende lys og godt selskap - slikt kommer ikke av seg selv. Du må velge bort noe for å skape en slik opplevelse. En sil-svettende spinningtime etter jobb på torsdag - det kommer ikke av seg selv. Du må velge bort noe for å få det til. Slik balanserer vi og plukker fra alle de hyllene som utgjør våre liv.


  Så er det slik at vi noen ganger blir sittende å se på utvalget og ikke evner å bestemme oss. Vi paralyseres og klarer ikke gjøre annet enn å registrere at andre forsyner seg. Vi faller bakpå. Noen faller sågar helt av toget. For dem så kan det være en livskamp å klare å komme seg på igjen. Ikke alle klarer det.


  Livstruende høyt blodtrykk, diabetes 2, fedme, 25 år som vanerøyker - slik var ståa den dagen jeg skjønte at jeg hadde falt av toget. Jeg fikk en telefon fra fastlegen min samme dag jeg gikk på sommerferie i 2011. ""Måtte ringe deg. Prøvene dine ser veldig dårlig ut. Om ikke du endrer livstil så... vel.. du skjønner..." Jeg la på røret og det tok meg to dager med sjelegransking og så startet kampen for å komme tilbake på toget. Ferieplaner ble avlyst og jeg begynte med å adressere kostholdet. På fire måneder raste jeg 25 kg i vekt. Spiste "smart-karbo" og gikk på tur. Husker godt mine første turer opp Lyderhorn her i Bergen. Måtte stoppe halvveis og gå ned igjen. Svimmel og kvalm. Ute av stand til å tåle påkjenningen. Sommeren 2012 kunne jeg løpe opp! Hvor mange timer jeg har brukt vet jeg ikke, men jeg har ikke angret på bruken av noen av dem! I februar 2012 begynte jeg med vekttrening. Hadde aldri prøvd knebøy og mente selvfølgelig at det bare er en tullete øvelse som er farlig for ryggen. Tok mine første knebøy i slutten av mars - og det har jeg fortsatt med! Håper å nå 190 kg i RAW bøy innen utgangen av 2013.


  Jeg er muligens en av de eldste som skribler på fitnessbloggen med mine 47 år og min historie er kanskje ikke så interessant for de fleste av dere. På den annen side så tror jeg at det er et par ting ved den som kan være gyldig for oss alle. Gi aldri slipp på viljen til det gode liv. Om du skulle være så uheldig å dette av lasset - gi alt du har for å komme deg opp igjen! Vær ikke så redd for at du prioriterer vekk dem som er glad i deg ved å ta tak i deg selv - er de glad i deg så vil de ønske at du gjør nettopp det. Og - det viktigste tror jeg - du må hele tiden evne å balansere. Bli ikke fanatisk med mindre du skal vinne VM i år. Selv kan jeg vente noen år med VM, så fortsatt unner jeg meg lammecarre, rødvin og rolige kvelder med film på TVen.


  [ATTACH]86251[/ATTACH]

 15. Like
  corratec reacted to Keegil in Kjetils Bøse Burgerlaboratorium™   
  Kjetils Bøse Meksikanere™
  26.03.12  I dag var det bare å dra frem bønner, koriander, guacamole, jalapeños og tortillachips for å teste ut en spicy meksikansk burger. Traff bra på smaken her, det ble riktig snadder!

  Til burgerne:
  800g kjøttdeig
  4 vårløk
  1 fedd hvitløk
  1/2 boks kidneybønner
  1 eggeplomme
  1 kavring
  1/3 glass jalapeños
  Cumin
  Koriander
  Paprikapulver
  Cayennepepper

  Til guacamole:
  1 avokado
  1 fedd hvitløk
  1/2 rød chili
  1/2 lime (saften)
  1 ss kesam
  Cumin
  Koriander

  Tilbehør:
  4 meksikanske pitabrød
  Cheddar
  Tortillachips
  Bananpepper eller jalapeños
  Salat
  Tomat
  Løk
  Kesam
  Salsa (gjerne hjemmelaget)

  Kjør vårløk, hvitløk, kidneybønner, eggeplomme, kavring og jalapeños i food processor til det blir en grovmalt guffe. Ha kjøttdeigen i en bolle, krydre med cumin, koriander, paprikapulver, cayennepepper, salt og pepper, hell oppi guffa og bland sammen med hendene. Form til fire burgere og legg på et bakepapir. Salt og pepre på begge sider og drypp litt olivenolje på. De som har lest oppskriften på Kjetils Bøse Amerikanere™ er kjent med denne drillen!  Varm opp panna og stek på sterk varme i en fem minutters tid. Snu burgerne, ha på noen skiver cheddar, ta på lokket på panna og stek i fem minutter til. I mellomtiden varmer du opp pitabrødene i ovnen og kutter opp salat, tomat, løk og bananpepper.

  Jeg venter alltid med å lage guacamolen til slutt, ellers spiser jeg den bare opp før burgerne er ferdige. Mos avokadoen (men ta av skallet først, din luring) og finhakk hvitløk og chili. Bland sammen og ha i cumin, koriander, salt, pepper, kesam og limesaft. Miks!

  Da er det bare å sette sammen burgerne. Smør guacamolen på pitabrødene og ha på salat, tomat, løk og kesam i den rekkefølgen. Så kommer selve burgerne med cheddar. På toppen har du på salsa, bananpepper og tortillachips.  Velbekomme!
 16. Like
  corratec got a reaction from Rååsa in Kan noen hjelpe meg... dette går utover psyken.. :( desperat   
  Fant mye av meg selv i det du skriver, å vet hvordan det er å ikke føle seg bekvem med sin egen kropp, men du har så absolutt ingen grunn til og føle deg stor, for det er du ikke! men du skal ha mye lykke til videre med å komme i den formen du selv ønsker. håper du får masse gode råd her på FP
 17. Like
  corratec reacted to Harit in Kan noen hjelpe meg... dette går utover psyken.. :( desperat   
  Utifra formbildene dine mener jeg at du har et utgangspunkt som veldig mange bare kan drømme om Jeg syns det er helt utrolig, da det første innlegget ditt ikke stemmer i det hele tatt med formbildene dine. Kort oppsummert ser du MYE BEDRE ut enn det du tror Det er forresten dritkult at du er veganer Masse lykke til, dette klarer du!
 18. Like
  corratec reacted to Rakker in Kan noen hjelpe meg... dette går utover psyken.. :( desperat   
  Enig med resten her, tror problemet ditt sitter med på det mentale enn kroppslige planet. Ta deg en tur på nærmeste kjøpesenter og se på andre damer der. Kan garantere at flesteparten du ser har mer "valker" enn deg.
 19. Like
  corratec got a reaction from Synan in Kan noen hjelpe meg... dette går utover psyken.. :( desperat   
  Fant mye av meg selv i det du skriver, å vet hvordan det er å ikke føle seg bekvem med sin egen kropp, men du har så absolutt ingen grunn til og føle deg stor, for det er du ikke! men du skal ha mye lykke til videre med å komme i den formen du selv ønsker. håper du får masse gode råd her på FP
 20. Like
  corratec reacted to Dag in Proteinpulver er inngangen til doping   
  At en fyr som det her får lov å uttale seg i media i det hele tatt er rimelig irriterende. Han har ingen grunnlag for å komme med disse uttalelsene. Han sier selv i intervjuet sitt at han ikke er ekspert på området men han tror det ene og det andre. Han sier også flere ganger at det ikke er noen fare forbundet med å ta proteinpulver. Såvidt jeg vet er vel Yngvar Andersen bare en personlig trener med et kjent tryne, og har ingen relevant utdannelse innenfor ernæring?
 21. Like
  corratec reacted to Aleksander93 in Proteinpulver er inngangen til doping   
  Kcal underskudd gjør magen flatere...
 22. Like
  corratec reacted to .... in Dagens Glade   
  Nytt styrkeløftbelte med gravering :cool:

 23. Like
  corratec got a reaction from kamilligram in Hvorfor har alle svarte tights?   
  Folk tenker for mye om hva en bør ha på seg på trening enn hva enn træner... Jeg trener for å se bra ut, ikke for å se bra ut på trening
 24. Like
  corratec got a reaction from lillefrøken in Hvorfor har alle svarte tights?   
  Folk tenker for mye om hva en bør ha på seg på trening enn hva enn træner... Jeg trener for å se bra ut, ikke for å se bra ut på trening
 25. Like
  corratec got a reaction from TheSeniorWrangler in Hvorfor har alle svarte tights?   
  Folk tenker for mye om hva en bør ha på seg på trening enn hva enn træner... Jeg trener for å se bra ut, ikke for å se bra ut på trening
×
×
 • Create New...