Jump to content

Consept

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

About Consept

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Consept

  ingen

  Det er prisverdig å være opptatt av barns kosthold, men jeg tror man må tenke nøye gjennom hva man ønsker og hvordan man skal oppnå det. Du stikker hendene i et ormebol når du blander deg inn i morens oppdragelse på den måten du gjør. Skal jeg være helt ærlig så tror jeg ikke det er bra verken for barnets kosthold eller relasjonene mellom de involverte partene her når man får et barn på cup til å gråte over en liten pose chips. Dette er holdningsarbeid. Greier man å få barnet til å ønske å velge sunt så har man vunnet. Føler man at man gå til konfrotasjon mot moren, så er kanskje ikke veien å gå å ta snopet fra barnet. Sist men ikke minst. La nå foreldrene bli enige om retningslinjene.
 2. Jeg mener å ha lest at forskningen på 4 minuttersintervall har kommet fram til at man ville ha en OK effekt allerede ved å kjøre ett fireminuttersintervall. Men det var kanskje på helt utrente?
 3. 7:43,5 er persen. Blir imponert av de som kommer under 7 min. Auau, det må gjøre vondt.
 4. Vet hvordan det føles, men min erfaring er at de andre prioriterer å trene framfor å stå og observere hvor utrolig lite sprek jeg er
 5. Selv om den kan hente tilstrekkelig med energi fra fettreservene?
 6. Tung styrke, men ikke til failure sier du. Hvorfor ikke? Jeg har litt lett for å presse så langt det går når jeg holder på.
 7. Hva er målet ditt, lavere fettprosent eller mer muskler? Det er spørsmålet de fleste nybegynnere får når de spør om kostholdsråd. Jeg er kraftig overvektig, men har kvittet meg med mine første 10 kg ved hjelp av energiunderskudd og kardiotrening på romaskin. Nå har jeg begynt med styrketrening, og trives godt med det som trening. Men jeg sitter egentlig som et spørsmålstegn med tanke på kosthold. Er det energilageret jeg drasser med meg på kroppen ubrukelig i denne sammenhengen? Er det umulig å oppnå muskelvekst/bedre styrke, samtidig som man tærer på kroppens fettreserver. Er det mer mulig å få dette til når man har et solid fettlager å tære på enn hvis man har et lite? Målet mitt er som overskrifen indikerer både å bære på mindre fett, men å få en sterkere kropp. Hvordan går jeg fram? Når det gjelder trening så gjennomfører jeg for tiden 2 styrkeøkter pr uke på ca 75 min der jeg stort sett pusher meg så langt det går. Jeg deltar også på en times ballspilløkt i uka. Også supplerer jeg med litt intervalltrening på romaskina for å forbedre kondisjonen.
 8. Da har man lært noe nytt i dag også.
 9. Hva betyr dette, og hvordan gjør man eventuelt det?
 10. Hei. Hvordan beregner man best mulig kaloriforbruket ved utholdenhetstrening? Jeg ror på romaskin, og har denne treningen som en del av en plan om å gå ned i vekt. Jeg har en mobil-app som gir meg et anslag, men slikt skal man vel ta med en spade salt. Den forteller meg f.eks at jeg har forbrent mindre hvis jeg ror fortere på samme distanse. Dette kan jo ikke stemme? Jeg leser også at pulsklokker er unøyaktige til dette formålet. På hjemmesiden til consept 2 står det at i det tempoet jeg kan ro, så genererer jeg 179.2 Watt. Hvor mange Kcal vil dette bli på en halvtime?
 11. Helt enig i det du skriver om at dette skal være til å leve med, og at det slett ikke skal være noe mål å putte i seg minst mulig. Personlig fokuserer jeg på å unngå overspising (spesielt av middag, som tidligere har vært et problem.) og passe på at jeg gjør sunnere valg enn hva jeg tidligere har gjort når kostholdet planlegges. Nå aner jeg ikke hva basalforbrenningen min er, men jeg tviler på at jeg ligger under den. Jeg får i meg minst 2000 kcal pr dag. Denne mobilappen jeg nevnte anbefaler meg å leigge på 2600 for å oppnå målsetningen. Men det er altså ikke slik at hvis jeg en kveld føler meg tilfreds med et underskudd på la oss si 850 kcal burde spise mer for å havne på f.eks 500? Nå går jeg ikke så veldig vitenskapelig til verks til daglig. Men det hender jeg loggfører maten, bare for å få en pekepinn på hvor landet ligger. Så lenge jeg ser at jeg presterer stadig bedre på romaskinen, og vekta har riktig kurs, så er jeg i grunn fornøyd. Men jeg var litt nysgjerrig på om man kan støte på problemer fordi man spiser for lite. Men så lenge man ikke sulter, så skal det vel ikke være noen fare for det?
 12. Jeg leser en del her inne og sluker til meg det jeg kan. Jeg har, som jeg har skrevet litt om i min andre tråd her inne, pådratt meg et temmelig solid fettlag som jeg for tiden jobber med å bli kvitt. Jeg har bestemt meg for at dette er noe som skal skje jevnt og trutt, heller enn raskt og smertefullt. Målsetningen min er 2 kg pr mnd, noe jeg hittil har klart greit. Det jeg lurer på handler om kaloriunderskudd og størrelsen på det. Jeg ser at mange som jobber med å få ned vekten som presenterer trenings- og kostopplegg her inne får tips om å øke kaloriinntaket noe. I forhold til styrketrening skjønner jeg at det er viktig å få i seg nok næring for å få resultater. Men når målsetningen er å kvitte seg med fett, hvorfor er det da gunstigere med et lite kaloriunderskudd enn et stort et? (Hvis det er det? Jeg er åpen for å ha misforstått totalt) Siste spørsmål er, gjelder dette alle? Uavhengig av om man er 62 kg og ønsker å komme ned til 59, eller om man er 145 og ønsker å komme et stykke under 100?
 13. Er det noen som kan si noe fornuftig om kaloriforbruket når man ror? Jeg har appen my fitnesspal på mobilen. Den forteller meg at jeg forbrenner 489 kcal pr halvtime rodd med moderat innsats. Jeg undrer meg litt over denne måten å beregne dette på. Jeg tenker at distansen er mer relevant enn tiden man ror? Tar jeg feil? Nå er det ikke slik at jeg finregner på dette til daglig, så sånn sett er det ikke så nøye, men jeg var litt interessert i sammenhengen mellom roingen og vektnedgangen. Mobilappen min kan gi meg et estimat basert på tiden jeg har rodd. 14:17 timer som visstnok tilsvarer nesten 14000 kcal. Dette skal vel tilsi 2 kg fett ca? Vet noen om en beregning i forhold til distanse rodd? Hadde vært gøy å sett.
 14. Takk for flott tilbakemelding. Du er nok inne på et viktig område når det gjelder kosthold. Det er nesten synd å si det, men jeg kan ikke skylde på manglende kunnskap om kosthold. Vi tilbereder i stor grad tradisjonell mat her i huset. Det blir for lite sjømat i forhold til kjøtt, og vi kunne nok helt klart redusert forbruket av pølser og kjøttdeig. Vi bruker lite ferdigmat og junkfood. Problemet mitt i forhold til mat er nok overspising av middagsmat. Jeg tror ikke jeg vil være i stand til en beinhard lavkarbovariant f.eks. Og jeg ønsker egentlig ikke utsette barna for det. Vi spiser det samme, sammen. Det jeg ser for meg at jeg kan jobbe med er mengden jeg spiser. Antall ganger man tillater seg å forsyne seg og slikt. Jeg kan også redusere inntaket av ris/potet/pasta, men det vil ikke være aktuelt å kutte det ut. Jeg skrev litt om målsetninger i åpningsinnlegget. Det handler om vektnedgang og sunnere helse. Jeg ønsker gjerne å ta av 2 kg i måneden. Nå vet jeg at det gjerne går fortere i starten, så derfor er jeg litt bekymret for at opplegget for øyeblikket ikke vil holde. Når jeg har mistet 5-6 kg på 10 uker, hvor mye er det sannsynlig å anta at er fett? Hvor mye er vann? Er det mulig at man har byttet ut noe fettmasse med muskler, eller er det ren utopi å tro når man ikke har løftet jern? Ellers bekymrer det meg litt at jeg blir gnagende sulten av treninga, så jeg spiser kanskje mer enn før jeg satte i gang.
×
×
 • Create New...