Jump to content

SportyD

Members
 • Content Count

  80
 • Joined

 • Last visited

 1. Søkte litt på nett http://www.runnersworld.no/artikler/fa-opp-farten.htm http://www.hegnar.no/sprek/artikkel454291.ece Det jeg tenkte på er vel beskrevet som drag i de første linken - mener da at du skal løpe på ønsket løpsfart så lenge du klarer , etterhvert vil du jo klare lengre og lengre. Disse kan kanskje også være greie å ta inne for å lettere holde ønsket fart. Intensiteten må jo være ca. "løpspuls" - den vil vel være tilnærmet terskel - kanskje man kan klare å presse den litt høyere også. Tenker da at slike drag også vil kunne øke terskelpulsen din. Tenker for å øve deg på å løpe fort så kan du ta en del kortere intervall for da vil du jo kunne holde et høyere tempo siden de tar mindre tid- da får du mer tempo i beina som du senere kan overføre til litt lengre inervaller/distanser. ps. absolutt ingen ekspert på dette området altså .
 2. Her er det sikkert mye info å finne på nett så det er bare å søke. Vil jo tro du må passe på å variere treningen din - løper du intervall ? Du bør jo få opp farten og da ¨å du trene på det. Både korte og lange intervaller , progressive intervaller , terskeløkter hvor du prøver å holde en høyere distanse enn du gjøre på de lenge dist. Disse siste kan du jo prøve å gjøre så lange som mulig - dvs. begynn på en ønsket fart og se hvor lenge du 'varer'. Vet ikke om du trener og/ute eller inne - inne er det jo lettere å trene på å holde farten oppe . VIl jo anbefale å begynne med pulsklokke hvis du ikke allerede gjø der - da må du finne de ulike pulssonene du bør ligge på til de ulike treningstypene.
 3. Jeg selv synes knebøy egentlig er gøy men sliter også litt med å komme opp i tunge vekter (så hater den litt innimellom) - løfter ganske mye mer i markløft. MEN det som har skjedd med min knebøy er at jeg løfter ikke mye mer fra gang til gang men jeg får mer bevegelse og kommer lenger ned - kanskje det har skjedd med deg også ? Relativt sett så løfter man jo mer. Det jeg har merket stor forskjell på er med og uten 'vektløftersko' - mye lettere å stå stabilt med sko og da kommer jeg også lenger ned. Jeg er stiv og relativt svak/ustabil i hoftene - så jeg tror jeg vil bli bedre i knebøy ved å tøye mer og styrke hoftepartiet - stepup, etbeins strake markløft med kettlebells osv. er øvelser for å illustrere hvor jeg vil øke styrken vha øvelsene.
 4. SportyD

  Dagens usikre!

  Vet om flere som syklet forrige helg - det var en del snøfonner å forsere (51 stk i følge noen som hadde telt ) men ellers bra.
 5. SportyD

  Roing

  Finnes jo mange teknikkvideoer på nett som han kan se på. En grei måte å sjekke teknikken er jo å se på tiden man ror på - man blir jo som regel effektv med bra teknikk. Kan lønne seg å holde igen litt fram mot 'catchen' og så ta et kraftig fraspark tilbake igjen. Få et jevnt drag -ropinnen skal gå horisontalt ikke opp og ned og kjedet skal ikke 'slenge'. Viktig å vente med å bøye beina til pinnen er framfor på vei fram. Man skal holde ganske lett på pinnen og ganske langt ut. Han var litt kort i bevegelsene - gjerne en liten bøy bak og det er viktig å komme godt fram for å få en god catch. Ikke ro for tungt - bruk gjerne 5-6 og ikke 10.
 6. Du må jo finne ut av hva ditt daglige kaloribehov er - skal du ned i vekt trekk fra 500 kcal - så spiser du ca. det hver dag. Du bør jo da passe på at du spiser så mye hvis du har problem med å få i deg nok mat. http://nhi.no/forside/skjema-og-kalkulatorer/kalkulatorer/beregning-av-kaloribehov-37101.html Grete Roede metoden går jo ut på å spise normal sunn mat i kontrollerte mengder - så det er jo en metode som burde være bra for de fleste. Når du har funnet trivselsvekten din kan du fortsatt spise samme type mat men da i litt større mengder. Se på nettsidene deres for mer info http://www.greteroede.no/omgreteroedeas/57563736.o2.html
 7. Bygdøy, Frognerparken og Voldsløkka
 8. Mulig dette kvalifiserer for dumme spm. tråden men siden dette er en stekepannetråd så prøver jeg meg - hvordan fungerer en induksjonsstekepanne på en vanlig kokeplate ?
 9. SportyD

  Dagens Glade

  Takk -gleder meg masse ! Er jo utrolig mange fine steder å sykle - man kommer jo ofte til steder hvor det er lite turister . Ingenting smaker som en skikkelig baguette med ost, skinke og ikke minst masse olje :-) Jeg liker Petra veldig godt - alltid masse folk men de er kjappe med servering - og man får oppskjærte appelsiner som smaker snadder.
 10. SportyD

  Dagens Glade

  Høres bra ut ! Har du vært på M før ? Hvor har du syklet ? Jeg drar dit neste lørdag for en ukes sykling og gleder meg stort - har vært der nede noen ganger før også.
 11. SportyD

  Dagens negative

  Join geniklubben http://www.tv2.no/2015/03/17/nyheter/forskning/6692788 Ufattelig irriterende med slike (u)lyder
 12. Det er jo noen bloggere som har vært med - de er flinke til å dele treningstips - feks. Fitnessora og Ultrababe (har ikke linker tilgjengelig nå)
 13. Inger i Dubai legger stadig vekk ut bilder av nye antrekk - nylig var hun i Usa og hadde men en koffert med nye klær hjem som hun la ut bilde av. Nora og Kristine Weber er sponset av X-life og legger ofte ut bilder av klær de har på seg med sponsorlinker . Maren Erdvik er jeg ikke sikker på hvem sponser men hun har også ofte bilder av klær - tror det er en miks av ting hun kjøper selv evnt. får sponset. De andre kjenner jeg ikke - men de nevnte er vel de mest leste bloggerne. Når man har bilder av nye klær så synes jeg ikke det oppfordrer til å ikke bry seg om hva man har på seg, andre må jo selvsagt mene noe annet . Synes jo det er bra at de oppfordrer til det og gjerne tror jeg at de mener at de mener det også - men jeg synes det blir litt selvmotsigende.
 14. Kommentar til diskusjonen som har vært ang. treningstøy på trening - om det betyr noe hva slags tøy man bruker. Så har de innhentet kommentar fra diverse 'bloggdamer' (som har bra blogger) - de presterer å skrive slik jeg tolker det - at man ikke skal bry seg så mye om hva man har på seg. Hvem er det jo som viser bilder hver dag av dagens outfit og linker til steder hvor man kan kjøpe nytt og fresht tøy - jo disse damene . Litt motsigende spør du meg ......... http://www.side2.no/trening/--jeg-blir-ordentlig-lei-meg-for-at-dette-i-det-hele-tatt-skal-vre-et-tema/8538534.html
 15. Har du hørt om og prøvd å regne på som er din BMR - tilsvarende ditt dagsbehov ang. kalorier ? Kalkulator ligger mange steder - bla. her : http://www.trening.no/kalkulatorer/bmr/ Jeg la inn 30 år - 165 høy og 55 kilo - ingen aktivitet og da er ditt kaloribehov 1587. At du da skal spise 500-1000 kalorier tilsier jo at du fucker opp forbrenningen helt. Resultat: Ditt daglige kaloribehov er beregnet til 1587 kcal. Ditt basale kaloribehov (BMR) er 1322.5 kcal. For å gå ned i vekt bør ditt kaloriinntak ligge på rundt 1322.5 kcal. For å kunne øke muskelmasse bør ditt kaloriintak ligge mellom 1587 kcal og 1904.4 kcal. Hvis du ikke har trent noe særlig så kan det jo være det som skal til også - dvs. stramme opp kroppen litt . Da er det jo styrketrening som skal til - men cardio er også bra.
×
×
 • Create New...