Gå til innhold

Sugarpill

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Sugarpill

 • Rang
  Nykommer
 • Bursdag 30. juli 1983

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Sugarpill

  Spiseforstyrrelser på forumet - informasjon

  Spiseforstyrrelser eksisterte lenge, lenge før massemedier kom, anoreksi var et fenomen allerede rundt 12-13 århundre, da med religiøs kontekst, type "ofre og forsake mat for Gud", men verken anoreksi, bulimi eller tvangsspising har vært veldig utbredte fenomener før vår tid - men å legge skylda for dette over på radmagre supermodeller på magasinforsider blir for enkelt. Jeg utviklet selv svært alvorlig anoreksi i tidlige tenår, men jeg endte ikke opp på barneavdeling på somatisk sykehus i tre måneder på grunn av heroin chic-reklamekampanjene for Calvin Klein som var pop på den tiden. Jeg er ikke så enkel. Årsakene til spiseforstyrrelser er veldig sammensatte, det er gjerne noe grunnleggende som er feil, og så, i det moderne samfunn, med ekstrem fokus på kropp og mat, og ekstrem overflod av mat, er det enkelt å overføre det som er galt ved å fokusere sykelig mye på kropp, vekt og kalorier - og så, hvis det utvikler seg, blir kropp, vekt og kalorier et problem i seg selv. Ang. å eliminere "de såkalte diagnosene" ved å gi alle en "god plattform" og "gode og sunne verdier" fra barnsbein av, blir det litt vanskelig å gjennomføre i praksis... Og, jeg kom fra et veldig godt møblert hjem, fullt av kjærlighet og gode og sunne verdier, men det hindret meg ikke å nesten sulte meg ihjel. Noen av oss er bare wiret litt annereledes enn folk flest.
 2. Sugarpill

  Forslag til kule treningsklær - anyone?

  Jeg fornyet nylig treningsgarderoben min med flere sett av disse (bare et par sko da). Litt tragikomisk at modellene de har brukt for å selge treningsklær ikke akkurat ser ut som om de trener særlig mye. Smartguy/Smartgirls sportsavdeling, der jeg fant toppene, er forresten et fint nettsted for treningsklær.
 3. Jeg er selv ikke fan av Diett.no, Fitnesspal er ok, men jeg har holdt meg til Fitday i årevis (jeg bruker software-versjonen med enda flere funksjoner enn nett-versjonen). Jeg kan logge alt fra inntatte kalorier, forbrente kalorier og vekt til humør (!) dag for dag, kan generere masse fine grafer og diagrammer og kakediagrammer for alt mulig, jeg kan sette opp detaljert plan for mitt "weight goal" der jeg til og med kan beregne hvor mye vitamin C jeg skal ha i meg, kalkulere antatt dagsforbruk for respektivt ukedager og helger ved å føre inn sånn ca. hvor mange minutter jeg tilbringer sovende, stillesittende, sovende etc i løpet av døgnet. Minuset er at man må legge inn norske matvarer selv, men jeg kan leve med å avse et minutt til å legge inn en ny matvare i blant.
×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her