Gå til innhold

saftpose

Medlemmer
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Har tilgang til gymsal og blir noen styrkeøkter der framover. Gymsalen med tilhørende lager inneholder alt det vanlige og tradisjonelle. Kommer umiddelbart på øvelser som tauklatring, dips/push ups/pull ups i ringer, kroppshevinger i bom... Hva mer tro? Kan man bruke bukkene, tjukkasene, bommene, ribbeveggen?
 2. Jeg er ikke noen ekspert på tartandekke, materialkunnskap osv., men det er i alle fall strengt forbudt på alle friidrettsbanene jeg kjenner til (alle i Oslo). Da Northug gikk mot Hellner for noen år siden, var dette et unntak på grunn av den spesielle anledningen.
 3. Har bladd gjennom deler av tråden. På "mitt" treningssenter er det (heldigvis) nesten ikke noe se og bli sett-greier i det hele tatt, så har aldri opplevd noe der. Men en gang jeg løp rundt Voldsløkka i Oslo, var en jente der på løpetur opptatt av det samme som Harit beskriver over. Hun løp kanskje 10 meter foran meg i ett minutts tid, og snudde seg hele tiden rundt, som for å se undersøke om jeg tittet. Og hva hadde hun på seg? Jo, noe ála det på det vedlagte bildet. Temmelig absurd plagg på en løpetur i en park.
 4. Hvorfor kun negativt, mener du? Ja, selvsagt. Det burde jeg sett selv.
 5. Jo, for så vidt sant.
 6. http://www.nrk.no/vestfold/olaf-tuftes-beste-rad-om-styrketrening-1.12759933 Scroll litt ned og se på videoen. Det grepet Olaf Tufte har her i bøy, hva er fordelen med det? Jeg tror ikke jeg har sett noen gjøre det slik før. Har grepet noe navn?
 7. Axelsons generelt tilbyr utdanninger som strider mot evidensbasert kunnskap, altså flere alternative retninger. Det er å håpe at det ikke finnes spor av dette i deres PT-utdanning også.
 8. https://www.youtube.com/watch?v=IAsv_WhHPVU
 9. Roing er utholdenhetstrening. Enkelt sagt bør du ikke tenke på dette som trening for "styrke". Roteknisk sett er armene langt på vei "bindeleddet" mellom de større muskelgruppene i bein og rygg. Om du merker at du blir sliten i armene under roing, kan det nok være en idé å ta en titt på roteknikken din. Styrke: Satsende roere prioriterer gjerne øvelser som knebøy, markløft, liggende rotak/benktrekk, pullupsvarianter og mye stabiliseringsstyrke. Balansér gjerne med litt press for framsiden og skuldre.
 10. Trenger ikke nødvendigvis betale for en bok: https://helsedirektoratet.no/folkehelse/kosthold-og-ernering
 11. Jeg skal ikke rope for høyt her, men i en periode jeg hadde smerter i samme område som deg, kjørte jeg i alle fall i hovedsak med nøytralt grep, både i pullups, roøvelser, pressøvelser, og evt. curl. Det funka vesentlig bedre enn pronert eller supinert grep. Dette vil vel dog være individuelt. Har i alle fall skjønt at man skal være forsiktig, da slike skader kan ta tid å bli kvitt. Noen ganger funka det ikke med vekter i det hele tatt, da var det bare øvelser i slynger eller ringer jeg kunne gjennomføre smertefritt. Det gjaldt da å finne tyngre varianter her, slik at jeg fortsatt kunne trene
 12. Om du i dag løper distansen helt greit, så er det sannsynlig at du har et fint grunnlag. Så da gjelder å øke kapasiteten din. Fine økter for halvmaraton i så måte, er langintervall, progressiv langkjøring, hurtig langkjøring, progressive intervaller m.m. Kortintervall med mye syre trenger du ikke prioritere. To hardøkter i uka med litt volum + 1 en lengre, rolig tur er et bra utgangspunkt for de fleste.
 13. Hun kan komme i mål på alt fra 1.28 til 1.40. Uansett er det såpass fint for en 15-16-åring at det kan sikkert gi mersmak.
 14. 45/15 kan brukes til det meste. Kan brukes til trening rundt eller under terskel og kan brukes til høyintensiv trening. Kan nevne to eksempler: 1500-meterspesialist Ingvill Måkestad Bovim liker godt 45/15 i forbindelse med terskeløkter. Da kjører hun gjerne sammenhengende med mange drag. Langrennsløper Eirik Brandsdal har følgende favorittøkt:4x4x45/15, seriepause=3-4 min.På bortimot bånn gass, i5 hvis du kjenner Olympiatoppens soner. Det vil si 4 serier á 4x45/15, med 3-4 min. pause mellom hver serie. En serie består da av fire stk. 45/15-intervaller. Som du skjønner kan man kjøre
×
×
 • Opprett ny...