Gå til innhold

uten en tråd

Medlemmer
 • Innholdsteller

  237
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om uten en tråd

 • Rang
  Medlem

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. uten en tråd

  Andre som bruker programmet Wendler 531?

  Vel jeg ble ikke veldig mye større, men det har mer med at jeg ikke er god til å spise nok. Jeg gikk vel fra 58kg til 63kg, og mine beste løft med 5/3/1 var: Benk: 72,5kg x 8 reps. (Startet vel med rundt 60kg x 10 reps). Bøy: 60kg x 8 reps og 70kg x 4 reps (Var dårligst i denne øvelsen). Markløft: 115kg x 1 (Dobbelt overhåndsgrep), 120kg x 1 (Blandet grep). Militærpress: 47,5kg x 4 reps, 40kg x 9 reps. Templaten jeg brukte mest var: Mandag: Knebøy: 5/3/1. Benkpress: 5/3/1. Hantelroing: 3 x 10. Rygghev: 3 x 10. Torsdag: Markløft: 5/3/1. Militærpress: 5/3/1. Chin ups/Pull ups: 30 reps. Mage: 3 x 10
 2. uten en tråd

  Andre som bruker programmet Wendler 531?

  Beklager for sent svar, men kan kanskje hjelpe, trente 5/3/1 over lengre tid for mange år siden og har lest alle bøken med unntak av den nyeste. Here goes: Om du skal trene tre ganger i uken, så er det null stress med 5/3/1 og det er flere måter du kan gjøre det på. Her er ett eksempel: 5/3/1 fullkropp tre ganger i uken: Økt A: Knebøy: 5/3/1. Benkpress: 5x5 x FSL* Hantelroing: 3 x 10. Rygghev: 3 x 10-15. Økt B: Militærpress: 5/3/1. Markløft: 5x5 x FSL* Chin ups/Pull ups: Totalt 30 reps. Benhev: 3 x 10-15. Økt C: Benkpress: 5/3/1. Knebøy: 5x5 x FSL* Hantelroing: 3 x 10. Rygghev: 3 x 10-15. Økt D: Markløft: 5/3/1. Militærpress: 5x5 x FSL* Chin ups/Pull ups: Totalt 30 reps. Benhev: 3 x 10-15. Oversikt over en syklus: Uke 1: ABC. Uke 2: DAB. Uke 3: CDA. Uke 4: BCD. Uke 5: Deload. * FSL = First set last: Uke 1: 5x5 x 65% av TM. Uke 2: 5x5 x 70% av TM. Uke 3: 5x5 x 75% av TM. Håper det var til hjelp.
 3. uten en tråd

  Hvordan variere treningen mest mulig effektivt?

  Hei Engla! Er i samme båt som deg i den forstand at jeg startet nylig å trene igjen etter flere år med kun sporadisk trening. Styrke, masse og teknikk i de respektive øvelsene er meget redusert etter et langt opphold fra seriøs trening, og ser på meg selv da som nybegynner igjen. På grunn av at jeg er nybegynner, så mener jeg at jeg (og andre nybegynnere) ikke trenger noe særlig avanserte programmer, og har dermed laget et enkelt opplegg hvor målet er å øke min 10rm i Benk, Bøy, Militærpress, Hantelroing og Chin ups. Strukturen på opplegget ser slik ut: Økt 1: Knebøy: 3 x 10* Benkpress: 3 x 10* Hantelroing: 3 x 10* Benhev: 3 x 5-10 Økt 2: Knebøy: 3 x 10* Militærpress: 3 x 10* Chin ups: 3 x 5-10 Rygghev: 3 x 10 * Sett 1 = 50% av toppsett, sett 2 = 75% av toppsett, sett 3 = 100% av toppsett. Om jeg klarer 10 reps på toppsettet en uke, så øker jeg med 2,5kg neste. Om jeg da neste uke ikke klarer 10 reps, så ligger jeg på den vekten til jeg klarer 10 reps, for så å øke med 2,5kg igjen. Enklere blir det ikke. Poenget mitt er at jeg tror ikke du heller trenger noe avansert og komplekst program, men heller et opplegg som lar deg trene hardt og effektivt. Noe lignende jeg gjør 2-3 dager i uken burde funke for deg også. Du nevner at du føler programmet ditt tar for lang tid, og mitt forslag ville vært å dele ditt nåværende program i to, det vil si en A og en B økt: Økt A: Knebøy, Benkpress, Roing, Mage/Kjerne. Økt B: Markløft, Militærpress, Pull ups/Chin ups, Mage/Kjerne. Uke 1-3-5-7-etc: ABA Uke 2-4-6-8-etc: BAB Håper det var til hjelp.
 4. uten en tråd

  Ryggtrening

  En ting du kan gjøre er å bytte ut stangroing med hantelroing. Er lettere å fokusere på lats eller øvrerygg i denne pga at du ikke trenger å stabilisere kroppen med korsrygg og mage. For lats bruk et nøytraltgrep og ro til hoften med albuene inn mot kroppen. For å treffe øvrerygg mer, bruk et overhåndsgrep og ro til brystet med albuene litt ut fra kroppen. Chin ups og Pull ups er også fine øvelser for lats og øvrerygg.
 5. uten en tråd

  Valgår!

  For en gangs skyld er jeg enig med deg( ikke med at man burde stemme DLF btw ).
 6. uten en tråd

  Hva kommer du til å stemme ved stortingsvalget?

  Jeg har forhåndsstemt på partiet Rødt.
 7. uten en tråd

  Valgår!

  Hvilken liberalistisk stat? en hypotetisk en eller en av de som har eksistert? Fordi mange stater som definerers som liberale har brutt den regelen du skrev over svært mange ganger.
 8. uten en tråd

  Valgår!

  Du beviste ett par sider tilbake og ikke være helt stø i din forståelse av sosialisme, men her viser du at din forståelse av Liberalisme heller ikke er særlig stø. Det ser ut som om du blander Liberalisme med Anarkisme, som er veldig forskjellige ideologier selvom de begge vektlegger friheten. Liberalisme er ikke mot en stat og når du sier "tvang og trusler om vold.." så er det staten du sikter til om jeg ikke tar feil. Noen av de viktigste bidragene rent historisk fra den Liberale tradisjon er Rettstaten og en demokratisk statsstyring, det vil si at Liberalismen er fan av en stat som per definisjon er en institusjon med volds monopol innen ett gitt territorielt området. Det betyr at Liberalismen åpner opp for statlig vold for å beskytte seg fra indre og ytre fiender samt i å opprettholde lovene som er skapt indirekte av folket via det demokratiske systemet. Og å sette likhets tegn mellom statlig volds og tvangs bruk og kommunisme er som og sette likhets tegn mellom planøkonomi og markedsøkonomi. Igjen Kommunisme referer til en samfunns orden UTEN en stat.
 9. uten en tråd

  Valgår!

  Om de får innført mye av sin politikk så vil det mest trolig føre til ett samfunn med større skiller, det er jo ikke akkurat nytt. Det folk glemmer er at AP ofte er på lag med dem i å lage politikk som øker forskjellene. For eksempel AFP saken for noen år siden eller den nye pensjonsreformen hvor AP går inn for å reformere pensjonssystemet i en slik grad at det skader de med minst og med de med de fysisk tyngste yrkene.
 10. uten en tråd

  Valgår!

  Btw. Kommunisme er originalt ett begrep som beskriver en samfunns tilstand uten klasser og en stat. De fleste som kaller seg kommunister legger i det at deres normative samfunns ideal er ett slikt samfunn. Jeg kaller meg ikke kommunist pga at i dag så forstår mange det som ensbetydene med totalitær-sosialisme, noe jeg ikke støtter eller ønsker ett sekund. Om folk flest hadde forstått kommunisme som det førstnenvte ville jeg kalt meg kommunist.
 11. uten en tråd

  Valgår!

  Er enig at det er mer ved liberalism enn FRP politikk. Nå er jo meste av det POSITIVE i den liberale tradisjonen tatt opp av de fleste partier. Dvs at det er stor enighet om rettstaten, menneskerettigheter og Demokrati som jo har sin opprinnelse i den liberael tradisjonen. Det de fleste ikke liker er den Markeds-liberale tradisjonen innenfor Liberalismen. Er en grunn til at Høyre og Frp ikke fronter seg som beinharde Markeds-liberalister, men heller som partier som vil prøve mer markeds vennlige løsninger i det offentlige sektoren. DLF gjør det ikke akkurat bra LOL. Angående det siste så er det ett godt poeng, men veldig vanskelig å skape ett slik samfunn( Anarki ) av flere grunner. De fleste radikale sosialister har en frihetlig sosialist i magen og det er mye fra den varianten av sosialisme som man kan lære av. Fagforeninger er btw ett eksempel på ett felleskap skapt utenfor staten av arbeidere.
 12. uten en tråd

  Valgår!

  Typisk for reaksjonære folk og tegne sine meningsmotstandere som 15 åringer. Er ikke det hva man kaller hersketeknikk? Om det er tonen du bringer til diskusjonen, så har jeg ingen interresse av å diskutere med deg. Det tror jeg dog ikke du er så lei deg for, fordi det er jo en kjent sak at det er vanlig for reaksjonære å oppsøke nettfora hvor deres meninger blir bekreftet snarere enn utfordret. Du får kose deg med å kaste bort din stemme i storkapitalens favør, enjoy.
 13. uten en tråd

  Valgår!

  Det Høyre ikke sier
 14. uten en tråd

  Valgår!

  Jeg må dra på¨jobb så jeg får svare deg mer inngående senere, men kan kort si noen ting. 1. Jeg har ikke råd til tannlege, så det er noe som BURDE bli offentlig så folk kan fikse tennene uten å betale skjorta. 2. Om du subsidierer private aktører for å gjøre den jobben det offentlige gjør i dag, så fjerner du dem også fra den frie konkurransen i markedet. Forskjellen er ganske enkel: Offentlig drift: Kostnader: Bygg, Utstyr, Lønnsutgifter. Privat drift: Konstnader: Bygg, Utstyr, Lønnsutgifter og Utbytte. Det er snakk om skole og helse her så det er ingen ting som produseres dvs det skapes ikke merverdi, men istedet så handler det om å gi omsorg, pleie, lære bort etc. Noe som er og blir en utgift for samfunnet. Ergo så vil private aktører bety større utgifter pga en ekstra utgifts post eller så betyr det dårligere arbeidsforhold og/eller tilbud om det skal koste det samme eller mindre som offentlig drift. Hvorfor så mange er så jævlig lystne på å bruke skattepenger og oljepenger på andres utbytte er beyond me. Det er dette det koker ned til og man kan alltids spørre seg; Who benefits?
×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her