Jump to content

hersku

Members
 • Content Count

  107
 • Joined

 • Last visited

 1. Det er ikke årsstudiet som kun heter idrett da? Jeg vet ikke, men kan være?
 2. Idrettsvitenskap er fellesbetegnelsen på idrettsstudiet. Under idrettsvitenskap har du ulike områder. Dette kan f. eks være fokus på kropp og helse, trenerutdannelse eller administrativt fokus innenfor idrett.
 3. For å begynne med Norsk Tipping. Nå er det vel slik at norsk idrett får omtrent 2 mrd årlig fra Norsk Tipping. Mye av disse midlene går til utvikling av idrettsanlegg og er penger som kommer unge idrettstalenter til gode. Så en liten applaus til Norsk Tipping for dette. Siden det nå er så at Norsk Tipping har et monopol her i landet så forstår jeg godt at de er såpass strenge som de er mot utøvere som inngår private avtaler med konkurrerende spillselskaper. Det er tross alt Norsk Tipping som sponser landslag, ligaer og lignende. Dette er også noe "alle" idrettsutøvere i Norge er klar over, og da er det bare å holde seg til de reglene som finnes. At denne ordningen er firkantet og gammeldags er noe jeg er enig i, og som det nevnes over, dette kan løses ved at utenlandske spillselskaper gir en andel av sitt overskudd tilsvarende Norsk Tipping. Med en slik løsning kan det fort skje at de store stjernene velger de store selskapene, og da står NT igjen med kun en sekk med penger, men uten profiler. Da kan NT og norsk idrett miste den posisjonen de har på grasrotnivå og dette tror jeg vil ramme norsk idrett negativt på sikt.. Over til avtalene. De avtalene som Northug og Akselv LS har med Red Bull er godkjente siden Red Bull ikke konkurrerer med noen av de sponsorene som skilandslaget og alpintlandslaget har. I Riise og Zucarello sitt tilfelle er det konkurrerende selskaper til NT det blir inngått avtaler med, og da er det forståelig at dette ikke godkjennes av de som styrer norsk idrett.
 4. Jeg synes at det värste i denne saken her er at de som löfter tungt, altså over 40 kg nå betaler for noe de ikke får noe utbytte av, og det er lite de får gjort med det. Eneste muligheten de har er å passivt godta det eller betale de resterende mnd som gjenstår av bindningstiden. Jeg hadde blitt mektig irritert om jeg hadde betalt for 6 eller 12 mnd på dette senteret også hadde de tatt bort det jeg egentlig betaler for.. Blir som å bestille seg en treningssykkel til 15.000 også får en tilsendt en trehjulssykkel i posten. Latterlig..
 5. 1. Egg 2. Kylling 3. Kjøttdeig 4. Cottage cheese 5. Yoghurt 6. Nøttemix 7. Bananer 8. Pasta 9. Grillkrydder 10. Melk
 6. Hei. Mitt navn er Herman Skullerud og jeg studerer idrettsvitenskap i Bø i Telemark/Malmö. Jeg skriver som overskriften tilsier nå en bacheloroppgave, og trenger litt hjelp. Oppgaven handler om idrett og integrasjon, og tar for seg hvordan idretten fungerer som integrasjonsarena, og om idretten bidrar til å forberede utøverne for livet etter at karrièren er slutt. Jeg trenger 1-2 personer som kan stille opp på et intervju, enten via telefon eller mail. Fristen for innlevering nærmer seg, og siden min siste intervjuperson akkurat avlyste så begynner panikken såvidt å spre seg. Personen(e) jeg vil intervjue må ha følgende bakgrunn: - Innvandrerbakgrunn og tidligere aktiv idrettsutøver. Om det er noen som har noen å anbefale eller vil hjelpe meg, så rop gjerne ut i denne tråden, eller henvend seg til meg per mail på: [email protected] Mvh. Herman
 7. Det er få idretter som engasjerer meg på samme måte som sykkel. Det er rett og slett stor underholdning, og det blir bare med trioen Paasche, Kaggestad og Dag Otto. Om man så skal komme med et forslag til de ulike trøyene for årets TdF så ser tipset slik ut: Sammenlagt: Alberto Contador Spurttrøya: Peter Sagan Klatretrøya: Pierre Rolland Ungdomstrøya: Thibaut Pinot Har sansen for en Contador i form, da er han morsom å se på, og han er den mest komplette sammenlagtrytteren. Jeg kan ikke se for meg at det er noen som kan klare å hindre Sagan å ta sin andre spurttrøye i år. Han hevder seg bra på rene spurtetapper og er nærmest suveren på kuperte etapper. Håper ellers at franskmennene tar de to siste trøyene. Ellers er det ikke utenkelig at noen av de antatt sammenlagtfavorittene som får en dårlig start som endrer fokus underveis og går for polkadotten isteden. Nevner også Nairo Quintana som kandidat til ungdomstrøya, om han kjører årets TdF. Også får man håpe på en norsk etappeseier med Eddy! Ellers så er favoritten Tom Boonen og Omega Pharma QuickStep. Synd at Bonnen fikk klassikkersesongen ødelagt av skader og sykdom.
 8. hersku

  Lol, Crossfit

  Å betale for crossfit er som å betale for førstegangstjeneste..
 9. Det er så mye fete rutiner der jeg trener, at jeg kunne skrevet en hel bok om det, men har samlet sammen noe av det beste. 1) En skoleklasse som hadde gymtime på treningssenteret. Greit nok, men når de da begynte å kjøre sirkeltrening rundt den lille plassen vi har frivekter da lurte jeg på hva som er galt med verden. Vi har et lite område med frivekter som er ca 5m x 5m, og der valgte de å trene en Zumba lignende aktivitet med 1 og 2 kilos hantler.. Det verste var at deres gymlærer som tydeligvis hadde "masse" av erfaring med styrketrening ble smålig oppgitt fordi jeg skulle trene skulderpress der.. jaja De hadde forresten hele lokalet å ta av, som var tomt, men de skulle kjøre sirkeltrening på det ene stedet der det faktisk var noen som skulle trene.. 2) En iPad-bro som så på TV på sin iPad mens han tok sit-ups i en eller annen maskin.. SÆRT! 3) En bro som lærte opp sin venninne til også å curle i knebøy racket Oppmuntret og heiet på henne i rene Rocky 4 stilen.. Lykke til!
 10. Etter utallige latterkramper av denne tråden så får jeg komme med en historie selv. Har en bro der jeg trente før som led av "JegGjørAlleØvelseneFeilMenJegRetterPåDinTeknikkAllikevelSyndromet". Av alle de gangene jeg har sett han trene har han aldri gjort en øvelse korrekt. Dette gjelder i alt fra bicepscurls til jogging på mølla.. Han trener alltid med for tunge vekter, har en ROM på max 30 %, og han har ikke minst de villeste øya når han trener! Og når jeg/alle andre trener står han 1 meter unna og observerer. Når du er ferdig skal han selvfølgelig lære deg sin egen teknikk. Skal også legge til at han synger høyt mens han trener... Hærlig bro! Han har omtrent disse øynene når han trener:
 11. Lunsjboks bestående av: - 2-3 brødskiver - Reker - 3-4 egg - Tomater - Skagenrøre eller noe lignende - laks Proteinrikt, godt og mettende. Fungerer for meg.
 12. Takker. Regner selvfølgelig at det er med proteinpulver som med alt annet. Man får hva man betaler for Takker også for forslag til andre alternativ
 13. Hei. Lurer på om det er noen av dere som har testet noen av produktene til x-life? Tenker spesielt på proteinpulveret deres. FAST-1 Pure Whey Protein 9kg - X-life Har selv prøvd litt proteinpulveret fra ultimate nutrition, men ikke produkter fra x-life.. Noen som har en erfaring og en ærlig mening om disse produktene? Vurderer å prøve de selv. HSH
×
×
 • Create New...