Gå til innhold

Fredrik

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4 729
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

Omdømmeaktivitet

 1. Like
  Fredrik ga poeng til Dag i Aftenposten - "De sterkeste vi har"   
  De glemte delen hvor han filmer økten for å dele dagens trening på instagram sekundet han går ut av garderoben. For man kan aldri få vist verden nok ganger at man i dag tok åtte sett med tre reps på 70% i benkpress med 4-1-4 tempo med strikk mot høy kloss og hevede ben.
 2. Like
  Fredrik fikk poeng fra Aurelius i Dagens Glade   
  Hvor lenge har dere kjent hverandre?
 3. Like
  Fredrik fikk poeng fra Andreas87 i Dagens Glade   
  Eeeeer du spinnvill, TEW?
 4. Like
  Fredrik fikk poeng fra Ojive i Dagens Glade   
  Eeeeer du spinnvill, TEW?
 5. Like
  Fredrik fikk poeng fra Vaktmester i "Slanketilbud" fra staten.   
  Synes ikke det der så altfor ille ut. Helt ærlig synes jeg det virker smålig å klage over opplegget...
 6. Like
  Fredrik fikk poeng fra Lilla i Den store syndetråden!   
  Har dere ræva full av penger som kaster sånt (tydeligvis ofte) eller?
 7. Like
  Fredrik fikk poeng fra Dunia i Trikset bak å gå ned i vekt.   
  Stopper forbrenningen så dør du. Forbrenning er energiforbruk i kroppens celler, det være seg gjennom muskler som må arbeide, hjernens energiforbruk, vitale organer osv.
 8. Like
  Fredrik fikk poeng fra Amba i Creepy på trening   
  Treningsprogrammet mitt er veldig enkelt. Omtrent noe sånt:

  Det samme som den fineste jenta på senteret akkurat da.
 9. Like
  Fredrik fikk poeng fra FitFish i Den bittelille morratrynetråden   
  Dette er ikke det bittelille morrabrødtråden.
 10. Like
  Fredrik fikk poeng fra Keegil i Den bittelille morratrynetråden   
  Dette er ikke det bittelille morrabrødtråden.
 11. Like
  Fredrik fikk poeng fra Horatio Caine i Dine stand up-favoritter - del med oss   
  Tjena!

  Jeg vil ha mer stand up å glane på. Så, bring it on! Link gjerne til youtube-videoer.

  Starter med en god, gammel klassiker, for de av dere som ikke har sett noe av ham før:

 12. Like
  Fredrik fikk poeng fra gøns i Den bittelille morratrynetråden   
  Dette er ikke det bittelille morrabrødtråden.
 13. Like
  Fredrik fikk poeng fra Natalie i Den bittelille morratrynetråden   
  Dette er ikke det bittelille morrabrødtråden.
 14. Like
  Fredrik fikk poeng fra Ojive i Den bittelille morratrynetråden   
  Dette er ikke det bittelille morrabrødtråden.
 15. Like
  Fredrik fikk poeng fra Bicepsbro i Den bittelille morratrynetråden   
  Dette er ikke det bittelille morrabrødtråden.
 16. Like
  Fredrik fikk poeng fra Dag i Den bittelille morratrynetråden   
  Dette er ikke det bittelille morrabrødtråden.
 17. Like
  Fredrik fikk poeng fra labanvesen i Den bittelille morratrynetråden   
  Dette er ikke det bittelille morrabrødtråden.
 18. Like
  Fredrik fikk poeng fra QueenWinther i Den bittelille morratrynetråden   
  Dette er ikke det bittelille morrabrødtråden.
 19. Like
 20. Like
  Fredrik ga poeng til SlayerDad i Dagens Glade   
 21. Like
  Fredrik ga poeng til Amba i Fete rutiner på gymmet   
  Tha coach

  Det var en torsdag som alle andre, og jeg var på trening. Nyditchet som jeg var, prøvde jeg å overkompansere med ny fresh frisyre, og slengte overlegne blikk i alle retninger. Det var det strengt tatt ingen som merket, ettersom ingen så mye som ofret meg et blikk tilbake. For å bøte på dette fant jeg ut at jeg fikk kjøre litt markløft for en gangs skyld, og jeg tenkte at dersomk jeg slamrer vektene i plattingen så hardt jeg bare makter mellom hver repetisjon, så kanskje jeg fikk litt oppmerksomhet.

  Jeg igang med markløft, og her kunne denne beskrivelsen av patetisk treningsrutine hvert over.
  Slik gikk det ikke. Isteden ble jeg vitne til den verste coach in action som noensinne har vandret på denne siden av elven Styx. En kort introduksjon av coach er på sin plass:

  Hans navn hvis ikke er meg kjent men sannsyneligvis begynner med M, fra nå av referert til som Han-du-vet, er Fantofts store gymtroll. Om du noensinne har forvillet dine plattføtter inn på Fantoft treningssenter vet du garantert hvem han er, for han er der 4 ganger i uken, hver uke, hver måned, hvert år. Hvor lenge han har gått der, og hvor lenge han kommer til å fortsette å gå der, vites ikke. Han bare er. Der. På fantoft.
  Han-du-vet er i 50-årene, og kommer fra et spennende land. Han lider av en rekke vrangforestillinger, hvorav den mest påfallende er et slags schisofrent forhold mellom mentalitet og fysikk: Han er en hard core bodybuilder fanget i en på ingen måte hard core bodybuilderkropp. Dette fører til at han sjekker opp jenter som er så unge at jeg selv ville havnet i min egen pedobok om jeg så mye som så på dem, og ved to anledninger har det gått så langt som at han ble kastet ut av Fantoft. Hvordan Han-du-vet kom seg tilbake er det ingen som vet, men Han-du-vet har jo en tendens til å gjøre nettopp dette. Han snakker norsk flytende, men foretrekker å snakke på engelsk, noe som antagelig har mest å gjøre med den enorme Bro-faktoren som er Han-du-vets mest særegne trekk. Du kan sikkert selv tenke deg at det lyder bedre med «come on baby» enn «kom igjen beibi», noe han lirer av seg til alt som kan krype og gå, mens han danser rundt og synger høyt til sin egen musikk, som heldigvis det kun er han som kan høre. En gang jeg satt og glodde i veggen og tenkte mine apatiske tanker fikk jeg høre at «U mirin’ bro? I saw U mirin’», og at «I look better than U, even though Im twice your age bro! U mirin’?». Jeg syns det var å ta hardt i, men så var det noen kids som spurte om jeg var 40 år for under 6 mnd siden, så han skal heller få den under tvil. I blant er det vanskelig ikke å «mire» litt når en 50 år gammel fyr roper og skriker mens han vifter på rassen til den store gullmedaljen. Jeg kunne antagelig skrevet en hel bok om dette gymtrollet, men nå ser jeg at det allerede er gitt ut syv, så vi gir oss her og kommer til poenget.

  Han-du-vet kom bort til markplattingen (på Fantoft er det bare én), liret av seg en kommentar om at jeg ikke kommer til å bli Schwole om jeg har så lange pauser, og begynte å trene chins i apparatet foran. Det var da jeg så det: Han hadde tatt med seg en disippel. Stakkaren var en grovbygd kar fra den tredje verden, for anledningen ikledd dongribukse, som slet med å holde sin egen vekt i chinsstativet. Han var ikke god for en eneste chin-up, og det lyste lang vei at dette var en kar som var ny innen løfting og styrketrening. Hvordan han endte opp med Han-du-vet som coach og introducer til løftingens verden er et spørsmål som kunne vært tatt rett ut av Jobs bok.
  Etter et par sett med voldsomt assisterte chins, høy brølefaktor og bedre underholdning enn det meste som går på TV, skulle Han-du-vet lære sin nye dispippel markløft. Siden jeg, treig som et dårlig ligg, fremdeles ikke var ferdig med min egen marking, fant de seg en egen stang, og kjørte lenger fremme på plattingen. Det ble med ett tydelig at disippelen, fra nå av referert til som Petter (Pittelpytt), aldri hadde lastet en stang før, for han hadde store problemer med å få den blå 20kgs-skiven inn på stangen. Det var her denne rutinen begynte på et paradigmeskifte innen sjanger, og det som til nå hadde vært hysterisk komedie, skulle bevege seg gjennom drama, thriller, tragedie, og ende opp som skrekkfilm fra 30-tallet. Han-du-vet instruerte og Petter gjorde som han fikk beskjed om. Først lærte Petter hvordan han skulle holde stangen. Trikset var å bruke omvendt grep, med såkalt monkeyhook (tommelen på samme side som resten av fingrene) og reimer. På 60kg. Dette førte til at stangens bane i forhold til løfteren ble så skjeiv at Jan thomas blir straight til sammenligning, og allerede på «oppspennet» så Petter ut som en hund med akutt diare. Selve løftet ble utført uten å bruke en trevl av bena, og med en rygg som var så krummet, at jeg kastet meg ned for å unngå å bli skutt av en av ryggskivene til Petter. De kjørte tre til fire repetisjoner hver med 60kg, hvorav første reppen var desidert styggest, ettersom resten av repetisjonene ble kjørt med veldig kort rom, veldg langt over bakken i en slags voldtatt variant av romensk mark. Det ble lagt stor vekt (bokstavelig talt) på å kaste disse 60kgene i plattingen så hardt man maktet. Jeg begynte å bli ganske sikker på at det var første gang Petter kjørte mark. Han-du-vet was mirin’.

  Etter den mildt sagt halsbrekkende debuten, fikk Petter tilbakemelding på teknikken. Ting som «Use them legs some more bro, what’s wrong with you?» ble nevnt, men hovedfokuset var på å holde armene strake, som iogforseg er riktig, men LAWD for en prioritering! På klumpete vis fikk de lastet stangen til 100 kg, og da jeg skjønte at Petter, til tross for eminent ny innføring i teknikk, skulle på enda større vekter landet jeg på at jeg virkelig burde gjøre noe. Dette strider heftig mot min natur. Jeg liker ikke å blande meg. Jeg liker ikke at folk blander seg. Jeg blander meg kun om jeg kan avverge selvmord, og jeg var ikke sikker på om vi var kommet dit enda. Men da jeg så hvordan Petter slet med å dytte vektene inntil kulelageret på stangen, som en indianer som nettopp ble utdelt en iphone, var det ingen vei utenom. Vi hilste, og pratet litt, og det kom fram at jeg hadde rett; han hadde trent i et år, men han hadde aldri tatt markløft før i hele sitt liv. Jeg gav han noen tekniske råd, som hovedsaklig gikk på spenn i ryggen, som å presse brystet ut og opp osv, og noen generelle råd om at teknikk var essensielt i begynnelsen, og at selv om det kunne kjennes tyngre ut først, ville det bli lettere på sikt. Så veldig mye mer fikk jeg ikke sagt, for da kom Han-du-vet stormende (han hadde fylt vann) og skulle høre hvilke råd jeg hadde gitt eleven hans: «U wanna steal my apprentice dog? What adwice did u give man?», og til Petter «don’t u listen to no bullshit, I teach u proper form babe! Whats the matter with U?!».

  Jeg visste ikke om jeg skulle le eller grate, men siden jeg må spare lattermusklene til alternativmessen i helgen, fikk det bli det siste, og gjennom et slør av tårer så jeg Petter marke 100kg. Uten å bli nevneverdig overrasket ble det fort tydelig at det eneste teknikktipset Petter hadde fått med seg var å holde armene strake, men om det skyldtes bevissthet eller bare at det var litt mer vekter på stangen, vites ikke. Vekten gikk opp, og det er ikke så mye mer å si om den saken. Det var omtrent like pent som morgentrynet til Linjemannen, og etter to repetisjoner ville Petter gi seg, men Han-du-vet forlangte fire repetisjoner til. Herre skaper. Petter var fortsatt i live. Ville galskapen ingen ende ta? Var Han-du-vet leid inn for å ta livet av Petter? Overdriver jeg? Min bett er nr 1. For nå ble stangen lastet til 140 kg. Coach tok tre repetisjoner, og nå begynte teknikken hans å ligne på den han lærte vekk (not in a good way). Så stilte Petter seg opp. Skivene var ikke skikkelig inntil stangen på ene siden, det omvendte monkeyhook-grepet med reimer var engasjert, men denne gangen, til min store lettelse og overraskelse, kom Han-du-vet meg i forkjøpet, og avbrøt løftet til Petter. De var ferdige. Takk Odin. Jeg fikk samvittighet til å gå videre med min egen trening, og lusket bort til hantlene. Værre enn den marken blir det jo ikke uansett.

  Og her kunne denne historien endt. Den burde det. Jeg har jo skrevet altfor mye allerede, og om noen har giddet å lese så langt så regner jeg med det er en åtte tolv torpedoer på vei for å lære meg å fatte meg i korthet. Forståelig. Men den gang ei!


  Tre sett med hantelrows senere, gikk jeg for å beundre mitt groteske ytre i speilet. Det var da jeg så det. Som i et glimt fra helvete. Det var Petter. Det var Han-du-vet. Og 140kg på stangen. Som om hele verden gikk i sakte film så jeg Petter marke. Det omvendte monkeygripet, dongribuksen, quasimodoryggen, den spirale stangbanen, og Petters lidende ansikt. Vekten rikket seg fra bakken, den ene siden et halvt år før den andre. Bena var locked out etter 3 cm, absolutt all vekt var plassert på ryggskive 5 og 6, og en intens strongmanjokking (som ville gjort alle strongmenn flau) ble iverksatt etter omtrent 4 dm rom. Etter en evighet i skjærsilden klarte Petter en slags lockout, dvs: han mistet balansen og begynte å vandre fremover med stangen i en nesten erekt porisjon, før han tok til vettet og slapp taket. Han-du-vet forlangte enda en repetisjon, men det orket ikke Petter. Det orket ingen andre på Fantoft heller. Jeg følte meg medskyldig i voldtekt. Det vil si, det ville jeg ha følt, dersom jeg hadde vært utstyrt med normale følelser. Han-du-vet oppsummerte økten med å bemerke at Petter kom til å få «pump» i korsryggen.
 22. Like
  Fredrik ga poeng til Ove_68 i Tilberedning av potet   
  Det viktigste er råvarene og hvordan de er blitt behandlet før du kjøper dem.

  Poteter tåler ikke lys. De gule variantene tar fortere skade enn variantene med mørkere skall. Når poteter blir eksponert for lys, så blir de "solbrente". De blir grønne på det skadete området, og under f.eks koking så blir de aldri skikkelig møre der de er skadet. Dette er ikke bare rent kosmetisk. En "solbrent" potet er også mildt giftig.

  Huskeregel nummer en: Kjøp aldri poteter i løs vekt, uansett hvor billige de er . Butikkene legger dem i en kasse og retter kraftige spotlighter mot dem. Jo lenger de ligger der, jo mer skadet blir de. Hvis du absolutt må kjøpe poteter i løs vekt av en eller annen grunn, så grav deg ned til bunn av kassen og finn de potetene som har blitt minst utsatt for lys.

  I den grad jeg kjøper poteter i butikken i det hele tatt, så kjøper jeg poteter som er pakket i tette poser (uten "vindu")

  De tradisjonelle norske variantene er etter min mening de mest smakfulle og beste potetene til vanlig koking/damping. (Kerrs Pink, Pimpernell etc...)

  Mandelpoteter er oppskrytt!! De er vanskelige å jobbe med, og smaker lite.

  Til forskjellige varianter av steking og grilling foretrekker jeg gule (lyse) poteter. Franske Amandinepoteter egner seg veldig bra til steking. Jeg kjøper dem hvis de er små nok. Er de som vanlige "middagspoteter" i størrelsen kjøper jeg dem ikke. Små poteter (opp til ca 25mm diameter) pleier jeg å langtidssteke på svak varme. Bruker da litt smør, baconfett, andefett eller lignende på steikepanna. Frisk Estragon er for meg et must til stekte poteter.

  Til mos bruker jeg smaksrike poteter med mørkt skall. Jeg pleier å variere alt fra den fineste potetpurè til ganske så grovhakket potetmos. Jeg pleier ofte å putte en Pastinakk eller to i mosen. Gulrot funker like bra, men det kødder til fargen for meg I en ekstra grov potetmos beholder jeg ofte skallet på en fjerdedel av potetene. Noen ganger bruker jeg sellerirot i mosen, men pleier ikke å kombinere det med pastinakk eller gulrot. Blir for lite potetsmak av det. En ting jeg alltid bruker i mosen er hvit trøffelolje. 1 - 5 dråper, alt etter hvor godt du liker trøffelsmaken.
  Jeg har også en liten stamme med belgiske poteter som er mørk lilla i kjøttet. De lager jeg blå potetmos av. En stor slager blant ungene

  Hvis du er ute etter en skikkelig smaksbombe og kaloribombe en dag, så kan jeg anbefale småpoteter eller potetbiter kokt i andefett

  Men oppsummert: Har du gode råvarer, så blir det godt uansett hva du gjør med potetene.

  NB! Hvis du kjøper poteter og oppdager at det er en slags flekker med "utslett" eller "skorper" på noen av dem, så gjør det absolutt ingen ting. Det er kun i skallet og er ikke farlig på noen måte. Skrell dem så er det borte.
 23. Like
  Fredrik ga poeng til Sexylubben83 i Dagens Glade   
  wohoo 8 ukers venting er over, mine gamle pedo briller kan nå byttes ut med håndlaget titan innfatning <3
  [ATTACH]160116[/ATTACH]
  [ATTACH]160117[/ATTACH]


 24. Like
  Fredrik fikk poeng fra Tronaldo i Dine stand up-favoritter - del med oss   
  Tjena!

  Jeg vil ha mer stand up å glane på. Så, bring it on! Link gjerne til youtube-videoer.

  Starter med en god, gammel klassiker, for de av dere som ikke har sett noe av ham før:

 25. Like
  Fredrik fikk poeng fra Dag i Dine stand up-favoritter - del med oss   
  Tjena!

  Jeg vil ha mer stand up å glane på. Så, bring it on! Link gjerne til youtube-videoer.

  Starter med en god, gammel klassiker, for de av dere som ikke har sett noe av ham før:

×
×
 • Opprett ny...