Gå til innhold

Natalie

Medlemmer
 • Innholdsteller

  6 012
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  14

Innlegg skrevet av Natalie

 1. Kjøpte meg endelig rumpebukse (wr.up) og må si jeg nå forstår hvorfor alle elsker dem. Det er den første buksen jeg har hatt som jeg kan bevege meg i uten at magen kveles eller at rumpa ramler ut. Funket knall å bowle med dem, så jeg er frelst :D Håper bare de ikke revner i sømmene eller noe som jeg har lest at folk har hatt problemer med.

  Eg fekk sjukt kamel tå av det paret eg kjøpte :(

 2. Litt ugunstig vinkel, og safety-racket står i vegen. Ut i fra det eg ser: For mykje svai i ryggen, og blikket er nesten festa i taket, noko som setter eit enormt press på nakken. Djubden må jobbast ein del med.

  Ta gjerne av skoa. Dempa sko, gjer deg meir ustabil. Få blikket meir nøytralt. Beskriv gjerne korleis det føles når du tar knebøy, og film gjerne fra andre vinkla. (Få nokon til å filma)

 3. Hvor finnes det hacklift i Bergen? SIB-sentre (for ikke-student)/I-train?

  Evnt hva ville forkjellen på hacklift og vanlig benpress være...?

   

  @Håvard Vika @Avokado @Amba @Natalie

  eg lika at du får fram meg i detta spørsmålet, men svaret mitt er kanskje ikkje det beste. Eg har kun trent på SiB, og meina VT skal ha hacklift? (I såfall har ein raring brukt feil maskin til samma øvelse). Har sjølv prøvd ein gang, og synes at hacklift er meir utfordrande og tyngre enn beinpress, men i den forstand at eg kjenner det meir på framsida av låra. Synes det er enklare å aktivera baksida/rumpa i beinpress (spesielt liggande). Hmm ..men sånn sett bruka eg ingen av delene til vanlig :p 

 4. Sjølv om det rådast å følga eit ferdig oppsett, skal det seiast at splitten ser veldig grei og enkel ut. Eg kom sjølv veldig langt med mindre kunnskap enn eg har i dag på eigenkomponert program. Om planen din er å trena man, ons, fredag, så ville eg ha flytta markløften til fredag, og lagt til ryggøvelsa. Gjerne ulike forma for roing, facepulls og nedtrekk. Markløft og knebøy er tungt for kroppen å køyra samma dag, men eksempelvis kan du ha tung bøy mandag og lett mark, for så å gjer det omvendt på fredag :) 

 5. Hei! Det er mange som følger den rutina. Ein ganske klassisk 3-splitt. For det første kan det vera litt greit å dela informasjon om treningsbakgrunnen din og formålet med treninga :) Øvelsane i splitten, samt mengde og volum i øktene vil og vera avgjerande. 

  @Therese kan sikkert svara bedre på detta :)

 6. Ved strakmark er det ikkje bestemt at stanga skal treffa bakken. Alt er avhengig av mobilitet, og nokon kan tillata seg å stå på kloss med fortsatt god teknikk.

  Som sagt over, starta rumenske mark fra topposisjon, men nokon er og så mjuke her at stanga kan gå ned til bakken. Det viktigaste er at du stoppar før ryggen krumma seg. Ein anna forskjell, er at rumenske markløft er meir hoftedominant, og øvelsen blir kjørt meir eksplosiv enn strake mark. Samtidig synes eg personlig at øvelsen kjennes meir på rumpa enn ved strake markløft :)

 7. Det er ikkje sunt å eta noko av det samma KVAR einaste dag. Nettopp fordi det fort fører til mangel på vitamin og mineral. Men eg ville heller ha ete laks 2-3 ganga i veka, enn vårulla, da næringsinnholdet er svært forskjellig. Laks inneheld blant anna omega 3 og meir protein enn ein vårrull. Prøv å ikkje køyr deg fast i 1 middag, samtidig som du skal veta at du ikkje behøver å utelukka matvarer, fordi dei er "ureine" :)

 8. Gitt vekt og aktivitet, kan du få svært rask framgang dei første vekene. Men dei siste månadane kan det vera vanskeligare å gå ned 1 kg i veka. Målet er ikkje urealistisk, men det er viktig å sjå på framgangen du får, framfor eit gitt tal på vekta!

  I begynnelsen synes eg personlig at du ikkje burde tenka på kaloria, men heller på å ta kloke matvalg. Det behøver ikkje å bety at enkelte matvarer er "fyfy". Eg er dårlig på middag, men kan setta opp ei liten lista over gode matvarer:

  Protein:

  Kylling, svinekjøtt, karbonadedeig, torsk, biff, egg, skyr, cottage cheese (magre melkeprodukt)

  Feitt:

  Usalta nøtter, feit fisk (laks, makrell, ørret), avokado (smør skada ikkje, men alt med måte)

  Karbohydrat:

  Alle typar grønsaker, ris, potet/søtpotet, frukt, havregryn, grove kornprodukt, bønner (som og er ei god kilda til protein)

  Det er nesten umulig å ikkje finna mattips inne på forumet, eller blant andre bloggar. Kjem garantert fleire tips! Det viktigaste er å finna ein balanse du kan leva med over tid. Begynn i det små og lær korleis du kan setta sammen sunne valg, for at det skal vara :)

 9. Dersom eg har fortstått deg riktig, så ønska du IKKJE å gå ned i vekt? BCAA vil vera foredelaktig ja, MEN - du trenger meir kaloria i maten din. Å eta chips er ingen nødvendighet.

  Frokost: ha avokado ved sidan av omeletten. Del opp og ta på salt/pepper

  lunsj: bytt ut mager vanilje kesam med vanlig kesam. Den magre har meir protein, men da kan du eventuelt tilsetta nøtter (uten salt)

  Altså, mat trenger ikkje vera mager og med lavt kaloriinnhold for å vera sunn:)

 10. Fra bloggen til "Inger i Dubai" (meget dyktig PT!):

  I ett markløft vil man belaste posterior chain mest mulig, dette gjør man når tyngepunktet kommer bak mot hel. Løftesko, eller andre sko der hælen kommer høyere enn tåen vil gjøre det motsatte, altså legge vekten frem mot tå. Derfor gjøres markløft bedre med flate eller uten sko dersom målsetningen er mest mulig bakside.

  Ein kan ikkje basera svaret sitt på eit blogginnlegg, sjølv om Inger er dyktig.

  Det skal og nevnast at mange vektløftara bruka opphøgd hel i øvelsane som har eit ganske likt startpunkt som markløft.

  link: http://ingerindubai.com/2014/03/25/back-in-business/

 11. Dei fleste vil med fordel dra markløft med flate sko, eller uten sko. Har sett folk som løfta sumo med sko, uten å heilt skjønna det. Men så lenge du har sko uten demping, ser eg ingen grunn til at du skal la vera å bruka dei, dersom du føler at det hjelper på teknikken :)

×
×
 • Opprett ny...