Gå til innhold

Heihopro

Medlemmer
 • Innholdsteller

  101
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Omdømmeaktivitet

 1. Like
  Heihopro fikk poeng fra Aurelius i Beste historier fra fylla!   
  haha mye bra historier hær
  Har et lite bidrag selv

  Er på et stort nach i utkanten av [en by], kvelden begynner å gå mot slutten så jeg prøver og komme meg hjem, der møter jeg noen trivelige engelskmenn som sitter i en bil, jeg får være med inn til byen. Virker som bra folk med masse sprit så vi ender opp med å blant annet kjøre rundt i byen. Siste jeg husker er at jeg sto ut av soltaket igjennom en gågate.

  så er det meste ganske diffust helt til jeg våkner opp ISKALD i førersetet med et skrujern i hånda. I ettertid viste det seg at de hadde stjelt bilen fra han som hadde nach. Jeg sovna av så de parkerte bak et lager, løftet meg i førersetet og satt skrujern i hånda min.
  Det var jævli kleint å komme på bussen å tigge om å få sitte på gratis kun iført skjorte i februar
 2. Like
  Heihopro fikk poeng fra Stining i Du vet tiden går fort når....   
  Når barna du passet på som små drikker og kjører bil
 3. Like
  Heihopro fikk poeng fra Aurelius i Du vet tiden går fort når....   
  Når barna du passet på som små drikker og kjører bil
 4. Like
  Heihopro fikk poeng fra Stephanie F i Du vet tiden går fort når....   
  Når barna du passet på som små drikker og kjører bil
 5. Like
  Heihopro fikk poeng fra Aequitas i Du vet tiden går fort når....   
  Når barna du passet på som små drikker og kjører bil
 6. Like
  Heihopro fikk poeng fra TheSeniorWrangler i Hvor går grensen mellom sunn og sykelig sunn?   
  Når man ikke kan spise på plasser hvor servitøren ikke vet næringsinnholdet i maten
 7. Like
  Heihopro fikk poeng fra malenesofie i Beste historier fra fylla!   
  haha mye bra historier hær
  Har et lite bidrag selv

  Er på et stort nach i utkanten av [en by], kvelden begynner å gå mot slutten så jeg prøver og komme meg hjem, der møter jeg noen trivelige engelskmenn som sitter i en bil, jeg får være med inn til byen. Virker som bra folk med masse sprit så vi ender opp med å blant annet kjøre rundt i byen. Siste jeg husker er at jeg sto ut av soltaket igjennom en gågate.

  så er det meste ganske diffust helt til jeg våkner opp ISKALD i førersetet med et skrujern i hånda. I ettertid viste det seg at de hadde stjelt bilen fra han som hadde nach. Jeg sovna av så de parkerte bak et lager, løftet meg i førersetet og satt skrujern i hånda min.
  Det var jævli kleint å komme på bussen å tigge om å få sitte på gratis kun iført skjorte i februar
 8. Like
  Heihopro ga poeng til Synan i Hvor går grensen mellom sunn og sykelig sunn?   
  For meg går skillet mellom sunn og sykelig sunn der kroppens sunnhet går på bekostning av psykens sunnhet. Altså, idet fokuset på å spise/trene «riktig» gjør at du har det mindre bra enn du kunne hatt i en gitt situasjon. Med dine eksempler blir det for eksempel slik:

  - Logging av mat, kaloriinntak og kaloriuttak + veiing og måling
  Når maten handler mer om hva den inneholder enn om at den smaker godt, og når det blir problematisk å spise bestemors vafler eller venninnens gryterett fordi du ikke vet hva du skal logge eller hvor mye du må løpe for å forbrenne det du har spist. Når kvantitet blir viktigere enn kvalitet, og når det oppstår negative og skamrelaterte følelser ved synet av et noe høyere kcalinntak/mål/vekt enn planlagt. Når et lavere inntak/mål/vekt enn planlagt gir en krypende følelse av mestring, stolthet, glede og kontroll. Når kcal-telling og måling/veiing ikke lenger er et hjelpemiddel for å lære og forstå, men «skalaen» som bestemmer hvordan du har det den dagen og hvor glad du er i deg selv når du legger deg. Da har det sunne blitt sykelig (u)sunt.

  - Sosiale arrangementer med usunnheter
  Når tanken på det som serveres påvirker ditt ønske om å være eller ikke være et sted – eller med andre ord når en bolle potetgull er viktigere for deg enn dine venner. Når en sosial situasjon defineres først og fremst av hva som skal spises der, og mindre av hvem som kommer og hva som skal skje. Når du ikke kan tillate deg å spise noe (selv om du vil), og ikke kan spise noe uten å spise alt (selv om du ikke vil). Når den indre dialogen rundt hva du skal spise/ikke spise opptar plass i hodet ditt og gjør at du er mindre tilstede i situasjonen enn du ellers ville vært, og andres og eget matinntak blir viktigere enn det som faktisk skjer og blir snakket om. Når egen evne til å spise som «planlagt» avgjør hvor godt du trives og hvilket humør du er i. Når sosiale arrangementer med usunnheter kun er usunt, da har det sunne blitt sykelig (u)sunt.

  - Trening på ferie (og ellers)
  Når du MÅ trene selv om du egentlig ikke vil, og selv om kroppen kunne hatt godt av å hvile. Når du ikke kan trene mer eller mindre enn du opprinnelig planla, og den faktiske treningen påvirker humør, stemning og velværet til både deg selv og de rundt deg. Når du må trene for å veie opp for matlige utskeielser, og når slaraffenliv på stranda innebærer dårlig samvittighet.

  My two cents: Det kan være fryktelig (psykisk) sunt å være (fysisk) usunn innimellom
 9. Like
  Heihopro ga poeng til Linjemannen i Viljen til det gode liv.   
  Hva gjorde utslaget? Hva var det som fikk deg til å bestemme deg? Har du alltid vært sånn?
  Om en trener, lever sundt og prøver å fylle kjøleskapet med friske råvarer, så er det fort noen som lurer på hvorfor.... Underlig, for det burde egentlig være motsatt, ikke sant?


  Det er "pizza grandiosa og playstation generasjonen" og "fitness og kroppsfokus generasjonen" som stjeler mest oppmerksomhet i media. Akkurat det er kanskje ikke så rart, siden det er ved å gå til ytterlighetene at en som journalist finner de salgbare vinklingene. Men sannheten er vel at de aller fleste av oss befinner oss ett eller annet sted midt i mellom eller at vi beveger oss periodevis fra det ene til det andre. Vi er stort sett på jakt etter det som gjør oss godt - enten det er i øyeblikket, til helgen eller i et lenger perspektiv.

  Et liv skal leves og vi liker å forsyne oss på øverste hylle. Om vi kan. Helst hele tiden. Det er bare slik vi mennesker er skrudd sammen. Det knyttes selvfølgelig en del begrensninger til det å skulle leve til max på ulike arenaer og verdiene våre kan fort komme i en skvis. Om en verdsetter trofasthet i kjærlighet, så kan en ikke forsyne seg i hylla med one night stands. Det skjønner alle, men så er det ikke alltid vi handler rasjonelt. Heldigvis og dessverre. Alt ettersom.


  Når det kommer til trening, kosthold, tidsklemme, prioriteringer, familie, kjærester, vennskap, ambisjoner og ønsker - så blir det på samme vis en utfordring å skulle treffe de best mulige valgene ut i fra hva en ser på som det gode liv. Er det gode liv noe som skal leves i dag? Eller er det noe en skal leve når en endelig er ferdig med utdanninga og har fått seg den fete jobben? Eller når en har kommet under 10 i fettprosent? Trenger en kanskje en belønning akkurat nå? En melkesjokolade? En klem på kinnet av en man er glad i? Et par timer med "tankefri" og PS3 gaming?

  Balansegang er kanskje livets viktigste og mest krevende øvelse. (Nesten like vanskelig som perfekte knebøy.) Det å balansere er noe en må gjøre hver dag, hele tiden og da stadig vekk med nye momenter involvert. Det å få "alt til å passe" er bare ikke mulig og mangt av det aller viktigste du gjør i livet passer aldri inn. Når passer det for eksempel å få barn? Det passer aldri, men likevel - folk får fortsatt barn. De smiler til og med når de forteller om det. Muligvis er de lykkelige, noen av dem? Selv om de egentlig ikke hadde tid til det akkuat det nå...


  Jeg tror at det i første rekke er viljen til det gode liv som bestemmer. Det å være motivert gjør at slit blir til seier. Å drive å løfte på tunge vekter eller springe opp bratte bakker - det ER et slit. "Men det er så deilig etterpå" sies det. Men HVORFOR er det deilig? Endorfiner? Jepp. Følelsen av mestring? Jepp. Og kanskje er følelsen av å være i gang, å være på vei mot noe, noe en selv bestemmer, ja, kanskje er det nettopp dette som kan defineres som viljen til det gode liv?


  Å forsyne seg fra øverste hylle høres bortskjemt og egoistisk ut. Ikke noe å skryte av. Likevel tror jeg det er hva det handler om. Men - det er ikke de andres hyller du plukker i fra! Det er dine egne. De hyllene som utgjør dine muligheter i ditt liv. En braissert lammecarre med god rødvin, levende lys og godt selskap - slikt kommer ikke av seg selv. Du må velge bort noe for å skape en slik opplevelse. En sil-svettende spinningtime etter jobb på torsdag - det kommer ikke av seg selv. Du må velge bort noe for å få det til. Slik balanserer vi og plukker fra alle de hyllene som utgjør våre liv.


  Så er det slik at vi noen ganger blir sittende å se på utvalget og ikke evner å bestemme oss. Vi paralyseres og klarer ikke gjøre annet enn å registrere at andre forsyner seg. Vi faller bakpå. Noen faller sågar helt av toget. For dem så kan det være en livskamp å klare å komme seg på igjen. Ikke alle klarer det.


  Livstruende høyt blodtrykk, diabetes 2, fedme, 25 år som vanerøyker - slik var ståa den dagen jeg skjønte at jeg hadde falt av toget. Jeg fikk en telefon fra fastlegen min samme dag jeg gikk på sommerferie i 2011. ""Måtte ringe deg. Prøvene dine ser veldig dårlig ut. Om ikke du endrer livstil så... vel.. du skjønner..." Jeg la på røret og det tok meg to dager med sjelegransking og så startet kampen for å komme tilbake på toget. Ferieplaner ble avlyst og jeg begynte med å adressere kostholdet. På fire måneder raste jeg 25 kg i vekt. Spiste "smart-karbo" og gikk på tur. Husker godt mine første turer opp Lyderhorn her i Bergen. Måtte stoppe halvveis og gå ned igjen. Svimmel og kvalm. Ute av stand til å tåle påkjenningen. Sommeren 2012 kunne jeg løpe opp! Hvor mange timer jeg har brukt vet jeg ikke, men jeg har ikke angret på bruken av noen av dem! I februar 2012 begynte jeg med vekttrening. Hadde aldri prøvd knebøy og mente selvfølgelig at det bare er en tullete øvelse som er farlig for ryggen. Tok mine første knebøy i slutten av mars - og det har jeg fortsatt med! Håper å nå 190 kg i RAW bøy innen utgangen av 2013.


  Jeg er muligens en av de eldste som skribler på fitnessbloggen med mine 47 år og min historie er kanskje ikke så interessant for de fleste av dere. På den annen side så tror jeg at det er et par ting ved den som kan være gyldig for oss alle. Gi aldri slipp på viljen til det gode liv. Om du skulle være så uheldig å dette av lasset - gi alt du har for å komme deg opp igjen! Vær ikke så redd for at du prioriterer vekk dem som er glad i deg ved å ta tak i deg selv - er de glad i deg så vil de ønske at du gjør nettopp det. Og - det viktigste tror jeg - du må hele tiden evne å balansere. Bli ikke fanatisk med mindre du skal vinne VM i år. Selv kan jeg vente noen år med VM, så fortsatt unner jeg meg lammecarre, rødvin og rolige kvelder med film på TVen.


  [ATTACH]86251[/ATTACH]

 10. Like
  Heihopro ga poeng til Aggressive i Sommerferie, trenger tips til kropsvekt øvelser =)   
  Gå inn her og velg en av programene du liker, og disse så kalte bodyweight øvelsene heter Calisthenics på Engelsk.

  Routines Archives - Baristi Workout

  http://www.livestrong.com/calisthenics-workout/
  http://fortismag.com/calisthenics.html

 11. Like
  Heihopro fikk poeng fra Tonje_86 i Du vet tiden går fort når....   
  Når barna du passet på som små drikker og kjører bil
 12. Like
  Heihopro ga poeng til Karine i Du vet tiden går fort når....   
  Huff ja... jobber med ungdom jeg, så disse dryppene kommer nesten daglig gitt :-) Det verste er nesten at ingen husker 11.september - det er bare noe de har hørt om... litt sånn som det var for meg når farfar fortalte fra "krigen", hehe
 13. Like
  Heihopro ga poeng til Msk87 i House music   
  House din faen by Maria-Sibel Krogh on Spotify

  Her e ei spillelista me en del forskjellig
 14. Like
  Heihopro fikk poeng fra puma i Beste historier fra fylla!   
  haha mye bra historier hær
  Har et lite bidrag selv

  Er på et stort nach i utkanten av [en by], kvelden begynner å gå mot slutten så jeg prøver og komme meg hjem, der møter jeg noen trivelige engelskmenn som sitter i en bil, jeg får være med inn til byen. Virker som bra folk med masse sprit så vi ender opp med å blant annet kjøre rundt i byen. Siste jeg husker er at jeg sto ut av soltaket igjennom en gågate.

  så er det meste ganske diffust helt til jeg våkner opp ISKALD i førersetet med et skrujern i hånda. I ettertid viste det seg at de hadde stjelt bilen fra han som hadde nach. Jeg sovna av så de parkerte bak et lager, løftet meg i førersetet og satt skrujern i hånda min.
  Det var jævli kleint å komme på bussen å tigge om å få sitte på gratis kun iført skjorte i februar
 15. Like
  Heihopro ga poeng til Alexander V i Pimp my halvfabrikata :)   
 16. Like
  Heihopro fikk poeng fra Soli i Hvor lenge bør jeg gå på PSMF?   
  Hva er grunnen til at du går på psmf ? Hva er dine mål ? For de fleste er det en hard diett, men etter min mening en bra kickstart på en ny og bedre livstil For å svare på spørsmålet ditt. 2-4 uker er ingen problem om du er et friskt menneske, skal du kjøre pmsf over tid anbefaler jeg at du gjør det i samråd med profesjonelle (fastlegen din f.eks).Det er en veldig effektiv diett, har du aldri trent og bare vil kjøre dietten uten å trene er det fare for at kroppen din virker slapp, overflødig hud bland annet. men bruk det som en kickstart og Lykke til !

  NB! broscience
 17. Like
  Heihopro ga poeng til Indiska i hvordan få en dypere forståelse for ernæring ?   
  Frisk og Funksjonell

  Masse, masse nyttig.
 18. Like
  Heihopro ga poeng til phatlegs i Hvor lenge bør jeg gå på PSMF?   
  En "mirakelkur" er tøff, og er man utrent og legger om livsstilen sin vil man kunne møte utfordringer som utmattelse og sykdom da immunforsvaret gjerne ikke er på topp etter lange perioder med "usunn" livsstil.

  Når det er sagt såååå, blir du ikke slank og sprek på 2-4 uker når du "alltid har vært overvektig", som du selv sier det.

  Endring tar tid, men du kommer til å klare det denne gangen.

  Mens du er i gang på PSFM bør du sette opp måltidsplaner, samt legge om hele livsstilen din slik at du ikke faller for karbofristelsen og spiser det tredobbelte av det du burde gjøre med en gang du er ferdig. Da vil du gå opp alt i vekt, og mere til.

  Logg spisingen din, altså - skriv ned alt det du spiser og drikker. Alt. Alt. ....til og med den ekstra poteten eller ventebollen da man bare skulle....

  Logg treningen din. Hvorfor? For når du sliter med motivasjonen kan du alltid se tilbake på progresjonen din, og da ser du plutselig i klartekst hva du er i ferd med å miste.

  Lykke til.
 19. Like
  Heihopro fikk poeng fra Kaiman i treningsprogram med strekk i lysken ?   
  Ja kjører nok på med vanlig pyramide.
  Er kanskje ikke hensiktsmessig å splitte så mye, men i og med jeg fikk en skade som gjør slik at jeg ikke kan trene markløft og knebøy så vil jeg prøve noe nytt inntil jeg kan trene normalt
  Også vil jeg prøve å kjøre hver enkel muskelgruppe "to the max" slik at å pusse tenna etter en skulderøkt ikke er mulig.
 20. Like
  Heihopro ga poeng til sistemann i Bra kondis på 2 uker! Hjelp!   
  Du kan alltids bli flysoldat. No worries.
 21. Like
  Heihopro ga poeng til PlastBox i Overopptatthet av mat (tatt ut av Gode-fraser-tråden)   
  Selvsagt er det ikke greit å mobbe noen, det ligger jo litt i definisjonen av ordet mobbe at det ikke er noe positivt. Jeg mener dog at endel overvektige til tider forsøker å stille seg i samme gruppe som homofile og andre minoriteter hva diskriminering og tiltak angår. Se på USA, der flysetene må byttes så flyselskapene kan unngå å bli saksøkt for diskriminering fordi en eller annen vraltetass på 200kg ikke får plass i et vanlig flysete. Smak litt på den..

  Jeg er veldig for et samfunn der Kardemommeloven er den som veier tyngst. Personlig frihet så lenge valgene en tar ikke går utover andre. Kan du dog påstå at det ikke går utover noen hver gang noen dør eller blir pleietrengende pga. hjerteproblemer eller slag som etter all sannsynelighet hadde vært ungått dersom personen ikke hadde 50kg mer fett på kroppen enn det som er sunt..? For å sette ting på spissen.. å diskriminere et valg om å ødelegge seg selv er ikke det samme som å diskriminere mot legning eller hudfarge, og røykere "mobbes" hvor enn de snur seg så hvorfor ikke overvektige?

  Forøvrig er det jo alment akseptert å mobbe røykere. De skal jo til og med bortvises fra åpne, utendørs busskur nå mener mange, selv i Oslo sentrum der svevestøv og eksos antagelig ligger langt tettere i lufta enn røyken til karen som står 3 meter bortafor deg og tar en blås. Finn en diskusjon er anti-røyk-fanatikere skriker om hvor forferdelig røyking (og røykere) er og bytt ut "røyking" med "overspising" . Post dette på nettet og du vil antagelig få så mye pes og kjeft som du aldri har fått i ditt liv, selv om det strengt tatt er det samme. Et valg om å forringe egen helse.
 22. Like
  Heihopro fikk poeng fra sindyeah i Gode fraser mot kommentarer angående kost/trening   
  Slutt å plage brødskiva !
 23. Like
  Heihopro fikk poeng fra Terskeltrening i Gode fraser mot kommentarer angående kost/trening   
  Slutt å plage brødskiva !
 24. Like
  Heihopro fikk poeng fra Lloyd i Sinte folk på gymmen ?   
  Opplever sjeldent testobomber på gymmen, men hær om dagen hadde jeg en liten situasjon i garderoben.

  En mann på rundt 30år er på vei ut av garderoben. Jeg står og skifter så han ber meg ikke gå med utesko i garderoben, "sorry, helt glemt at jeg hadde de på" holder på og kle av sko nr 2. fyren står der å ser på meg *knipse med fingrene til meg, peker mot døra*
  Høyemannen: UT MED SKOA NÅ!
  Jeg: ja må få de av først
  Høyemannen: *vurderer meg* UT MED SKOA NÅ! *knipser og peker mot døra igjen
  Jeg: Står du virkelig å knipser og skriker ut ordre til meg?!
  Høyemannen: Ja, er fan ikke interessert i å gå i skiten din!
  Jeg: ja skjønner det, men du står ikke å knipser til folk på den måten,har du ikke folkeskikk.Det godtar jeg ikke *reise seg opp*
  litt fram og tilbake....
  Høyemannen: Din jævla snørrvalp! *går ut av garderoben*

  Første gang jeg opplever noe slikt på et treningsenter, kunne nok ha lagt meg flat og krøpet ut uten å skitne gulvet ytterligere. Men folk som bare skal breie seg irriterer meg.

  Andre som har fått føle sinne fra noen på gymmen?
 25. Like
  Heihopro fikk poeng fra Nicolai Hildre i Ønsker tilbakemelding på utførelse av markløft[video]   
  Skal prøve. Takk for tipsene
×
×
 • Opprett ny...