Jump to content

kanonjon

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

About kanonjon

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei, Internett! Vi trenger hjelp til avgjøre en O' så viktig diskusjon, og håper det er noen som kan komme med litt input eller synspunkter. Temaet er kaloriunderskudd og forbrenning. La oss si at personen ligger på ca. 2800 kalorier i forbrenning og han trener 4-5 ganger i uka, både styrke og kardio. Eksempel 1 Ligge på 2300 kalorier hver dag Eksempel 2 Ligge på 1800 2-3 dager og 2300 de resterende dagene. Hvilket eksempel er «mest riktig» i forhold til vektnedgang i løpet av en uke? Personlig mener jeg at det å ligge på 2300 hver dag vil gi en like god vektnedgang, da mitt argument er at kun et par dager med 1800 kalorier ikke vil være lang nok tid for kroppen til å reagere på underskuddet. Argumentet til kompisen er litt mer matematisk: 2300 kalorier * 7 dager = 16 100 kalorier på en uke (1800 kalorier * 3 dager) + (2300 * 4) = 14 600 på en uke Noen her som kan hjelpe med noen synspunkter eller meninger rundt dette?
 2. Hei, Internett! Vi trenger hjelp til avgjøre en O' så viktig diskusjon, og håper det er noen som kan komme med litt input eller synspunkter. Temaet er kaloriunderskudd og forbrenning. La oss si at personen ligger på ca. 2800 kalorier i forbrenning og han trener 4-5 ganger i uka, både styrke og kardio. Eksempel 1 Ligge på 2300 kalorier hver dag Eksempel 2 Ligge på 1800 2-3 dager og 2300 de resterende dagene. Hvilket eksempel er «mest riktig» i forhold til vektnedgang i løpet av en uke? Personlig mener jeg at det å ligge på 2300 hver dag vil gi en like god vektnedgang, da mitt argument er at kun et par dager med 1800 kalorier ikke vil være lang nok tid for kroppen til å reagere på underskuddet. Argumentet til kompisen er litt mer matematisk: 2300 kalorier * 7 dager = 16 100 kalorier på en uke (1800 kalorier * 3 dager) + (2300 * 4) = 14 600 på en uke Noen her som kan hjelpe med noen synspunkter eller meninger rundt dette?
 3. Skuldersmerter gjorde at jeg måtte lete etter alternative øvelser for bryst. Kom over øvelsen pullover – en øvelse jeg aldri hadde hørt om, men som ikke gir smerter i skulder når jeg utfører den. Skulle aller helst ha fortsatt med de vanlige brysøvelsene, men når skulderhelsen er som den er, har jeg i det minste klarte å sette pris på denne øvelsen i programmet mitt. Det jeg liker spesielt med den, er muligheten for progresjon i form av tyngre vekter og at den strekker bra på brystmuskelene. Likevel, med tiden har jeg imidlertid registrert at dette er en øvelse som sjeldent eller aldri blir tatt med i treningsprogrammer, hverken for helkropps- eller egne brystprogrammer. (Fitnessbloggen har den blant annet ikke i øvelses-biblioteket sitt, og fant den heller ikke på et par andre treningsnettsider.) Det jeg lurer på er: Hvorfor er denne øvelsen så lite «kjent», og tilsynelatende lite brukt? Ansees den som lite effektiv, lett å dra på seg skader av eller teknisk krevende for å få til bra? Og du som kjenner til øvelsen: Hvorfor bruker du den/bruker du den ikke?
 4. Jeg klarte utrolig nok ikke å finne noe svar på det store verdensvevet, så jeg spør her: Jeg har gått til anskaffelse av økologisk vanlijepulver fra Funksjonell Mat, men klarer ikke finne noe informasjon om næringsinnholdet i den. Noen som vet?
 5. Tanken var at jeg skulle ta 1000 porsjoner á 5 mg om dagen, slik at det totalt i løpet av en dag ble 5 gram! Har hørt det skal gi bedre effekt enn å ta én porsjon på 5 gram! Men fra spøk til alvor; 5 gram skulle det egentlig stå, ja!
 6. Ok. Da lar vi "oppbyggingsfase" tilhøre fortiden, også starter jeg med 5 mg daglig fra og med i morgen! Tusen takk for svar!
 7. Jeg har nå i to uker hatt en oppbyggingsfase med kreatin, og i morgen skal jeg etter planen begynne med et normalt inntak. I løpet av disse 14 dagene klarte jeg å hoppe over én dag med kreatin; har dette noe å si for oppbyggingsfasen? Jeg har egentlig vanskeligheter med å tro at dette nullstiller hele prosessen, og at jeg må begynne på nytt, men samtidig er det greit å være på den sikre siden!
 8. Takk begge to for raskt svar! Skal sjekke ut nettsiden.
 9. Er det virkelig så enkelt å bare plusse sammen næringsinnholdet til de ingrediensene man tar med?
 10. Som ny på disse forumene, har jeg fremdeles ikke gjort det til en vane å sjekke forumet jevnlig. Derfor sen respons. Fant to rotator cuff-øvelser. Gjør disse med lette vekter som oppvarming hver gang jeg trener. Merker en liten bedring, men plages fremdeles med smerter. Tydelig at dette tar tid! Både det å bruke stang på benkpress, og diverse push-ups øvelser, har jeg faktisk nok ikke tenkt på. Skal definitivt ta en nærmere titt på både det ene og det andre! Er ikke så tilhenger av å måtte bruke medikamenter (selv for en kort periode), så om jeg kan unngå det, står jeg aller helst over. Tviler ikke på at det faktisk kan hjelpe, men prøver heller andre metoder før jeg evt. tar i bruk slikt. Ergerlig at jeg ikke var mer forsiktig når jeg startet med styrke, men har skjønt at det er en vanlig nybegynnerfeil å gjøre. Takker for tips, alle sammen! Forhåpentligvis burde dette være nok til å få meg på rett kjøl igjen.
 11. Takk for svar! De andre dagene mine ser slik ut: Rygg & triceps Chins/pullups (usikker på hva det egentlig heter) Sittende kabelroing Nedtrekk foran Stående kabelroing i kabelmaskin (trener øvre del av rygg) (fant ikke noe bra navn, så bruker denne) Motsatt flyes (igjen, ingen godt navn, men den beste som beskriver det jeg gjør) Biceps-curl Bein & mage Knebøy Benpress Gående utfall m/ hantler Leg extension Planken Woodchopper Pallof press Jeg merker ingenting til skulderen min under disse øvelsene, og har derfor ikke endret noe på de. Men hvis det kan være med på å forebygge ekstra, så vil jeg selvsagt vurdere det. Facepulls tar vel mer på rygg, med tanke på at jeg skal legge det til i programmet mitt? Har du noen konkrete øvelser med ro-dra øvelser?
 12. Etter å ha trent en stund, har jeg i det siste merket smerter i venstre skulder, mer nøyaktig i rotator cuff. Dette skyldes nok nybegynnerfeil fra min side, som har vært for dårlig til å varme opp og for ivrig til å løfte tunge vekter. Snakket med lege som mener jeg trenger å gjøre andre øvelser som ikke belaster skulderen så mye, men sliter litt med å vite hvilke alternativer som er gode for de jeg tar nå (legen hadde dessverre ingen tips å komme med). Programmet jeg må endre på er bryst & skulder-programmet mitt. Slik ser det ut: Benkpress m/ hantler Flyes m/hantler (er overbevist om at det er denne øvelsen som er skyld i smertene) Skulderpress m/ hantler Sidehev m/ hantler Dips Prøvd flyes i maskin i går, men merket at det ikke var noe bedre, så blir nok nødt til å styre unna denne flyes-øvelsen for en stund. Jeg har selv kikket litt rundt, men som sagt så synes jeg det er vanskelig å vite hvilke som er bra for meg, nå som jeg må prioritere at skulderen ikke blir så mye belastet, samtidig som det er en god erstatning for de øvelsene jeg allerede tar. Takk til alle som svarer!
 13. Takk til begge to for svar! Men spørsmålet mitt var heller mer i forhold til hverandre; om du trenger den samme mengden inntaket av proteiner og karbohydrater etter en styrkeøkt kontra kondisjonsøkt. I mitt tilfelle bruker jeg omtrent 1 times tid på en styrkeøkt. Etter treningen fyller jeg på med 0,2 g/kg proteiner og 1 g/kg karbohydrater rett etter trening. Når jeg trener kondisjon, løper jeg intervaller, nærmere bestemt geriljakardio. Denne økten tar jo kun 12 minutter. Derfor lurer jeg på om kroppen min har like mye behov for samme type mengde prot&karbo rett etter denne typen trening, som med styrkeøkt? Sammenlikner man de opp mot hverandre, så blir det 1 time styrkeøkt vs 15 minutter kondisjonsøkt (riktignok med meget høy intensitet). Leser selv at det kanskje kan være litt komplisert forklart, men håper det gir litt mening, hvert fall!
 14. Skal jeg ha det samme inntaket av proteiner og karbohydrater etter en styrketrening som etter kondisøkt? Jeg har lest at man i løpet av de første 30 minuttene etter trening bør få i seg 0,2 g proteiner pr kg og 1 g karbohydrater pr kg kroppsvekt. Dette er noe jeg har fulgt, ved å ta en protein/karbo shake umiddelbart etter trening. I mitt tilfelle har jeg 3 styrkeøkter og 2-3 kondisøkter i uka, alle på hver sin dag. Kondisøktene mine før var lengre distanseløp, men nå om dagen har jeg gått over til geriljakardio for å øke forbrenningen og kondisjonen. Takker for alle svar!
×
×
 • Create New...