Gå til innhold

camzilla

Medlemmer
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av camzilla

 1. Det du sier her stemmer ikke. Økologisk landbruk gir IKKE større avlinger enn konvensjonelt landbruk. Å si at det er overproduksjon av mat i verden er faktisk helt hinsides. I enkelte deler av verden er det stor matmangel, og med kommende klimautfordringer og fortsatt økt befolkningsvekst så vil disse problemene bli enorme i fremtiden. Økologisk mat er i så måte ekstremt uetisk.

  Hvilke langtidsvirkninger tenker du på med sprøytemidler og genmodifisering?

  Jeg har eksamen i kristendom, men det betyr ikke at Gud eksisterer..

  Du får lese artikkelen, så kanskje du får svar på noen av spørsmåla
  ;)

  her er den med alle referansene, så slipper du ett klikk..

  Økologiske myter

  om økologisk landbruk i Afrika, meget interessant:

  http://www.unep.ch/etb/events/green%20economy%20press%20coverages/organic-farming-The%20Independent.pdf

 2. Hehe, det gjelder å ta noen skritt tilbake og se på det store bildet...Konvensjonell drift er ikke nødvendig for global matforsyning, det er propaganda fra ende til annen. Det er overproduksjon av mat i verden idag, men skjev fordeling og fattigdom gir sult. Dessuten viser studier fra Afrika at økologisk landbruk gir større avlinger enn konvensjonelt. I tillegg er ikke konvensjonell drift bærekraftig, det er dessverre ikke så enkelt som å se på kroner inn og ut her og nu. Det større regnskapet omfatter jordkjemi, vannretensjon, akutt- og langtidsvirkninger av sprøytemidler, genmodifisering og monokultur, etc etc.

  Dette er lett tilgengelig info på nett for den som er interessert i å utfordre fordommer og avdekke myter, så her gidder jeg ikke linke til annet enn en kort oversiktsartikkel. Dette er mildt sagt off topic til trådstarter ;)

  forskning.no > Fakta, ikke myter, om økologisk landbruk

 3. Nei, vi kan sikkert slå hverandre i det proverbiale hodet med pubmed-artikler, men det gidder jeg ikke. Jeg tillater meg dog å være litt polemisk; ettersom økologisk melkeproduksjon innebærer en høyere andel av grovfôr, som gjenspeiles i en gunstigere fettsyresammensetning i melka, kan man si at melka er bedre fordi den er økologisk. Jeg lurer også litt på hva du mener skal være minus med økologisk melk, men det hører sikkert hjemme i en annen tråd.

 4. Mysen kom vel inn i tråden som forslag til noe å innta etter trening.. det kan godt være laktosen jeg har reagert på, selv om testen fra NeuroZym mente det var kasein. Men ettersom de holder til på Snåsa er det jo grunn til å være skeptisk!

  Jeg sa heller ikke at det var mindre laktose i økologisk melk, bare at det er bedre :p

 5. Meny, Ica og Kiwi pleier å ha Alpro Soya sjokomelk. Den er god på smak, men personlig blir jeg slimete i halsen av ugjæra soyaprodukter, vet ikke om noen opplever det samme? :sick:

  Jeg har cøliaki og har fått positivt svar på melkeproteinintoleranse tidligere, men tåler rene myseproteinpulver godt. Det bør heller ikke være laktose i dem. Det allerbeste er såklart et produkt laget av økologisk melk: Jarrow Formulas, Organic Whey Protein Powder, French Vanilla Flavor, 1 lb (454 g) - iHerb.com

  Lag deg en smoothie med frosne bær eller ha i litt kakaopulver, så har du en knall etter-trenings-drink (y)

  P.S.: Holder jeg meg helt glutenfri tåler jeg faktisk også kasein, kan det være en lignende sammenheng for laktose og gluten, mon tro..?

×
×
 • Opprett ny...