Gå til innhold

camzilla

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  1. Kanskje ga jeg folk her for mye kred, virker som om polemikk er "the name of the game" og interessen for en fruktbar meningsutveksling heller laber. ZZzz
  2. Hvis du hadde tatt deg bryet med å lese den, istedetfor å være så opptatt av å forsøke å "debunke" den, ville du sett at det står nederst: På oikos.no finner du en mer omfattende versjon med referanser til publikasjonene vi har bygd denne artikkelen på. Jeg linket da også direkte til oikos-artikkelen i et av mine svar..
  3. You can lead a horse to water, but you cannot make him drink...indeed!
  4. forskning.no > Fakta, ikke myter, om økologisk landbruk
  5. Jeg har eksamen i kristendom, men det betyr ikke at Gud eksisterer.. Du får lese artikkelen, så kanskje du får svar på noen av spørsmåla her er den med alle referansene, så slipper du ett klikk.. Økologiske myter om økologisk landbruk i Afrika, meget interessant: http://www.unep.ch/etb/events/green%20economy%20press%20coverages/organic-farming-The%20Independent.pdf
  6. Hehe, det gjelder å ta noen skritt tilbake og se på det store bildet...Konvensjonell drift er ikke nødvendig for global matforsyning, det er propaganda fra ende til annen. Det er overproduksjon av mat i verden idag, men skjev fordeling og fattigdom gir sult. Dessuten viser studier fra Afrika at økologisk landbruk gir større avlinger enn konvensjonelt. I tillegg er ikke konvensjonell drift bærekraftig, det er dessverre ikke så enkelt som å se på kroner inn og ut her og nu. Det større regnskapet omfatter jordkjemi, vannretensjon, akutt- og langtidsvirkninger av sprøytemidler, genmodifisering og
  7. Ja, nå er det ikke nødvendigvis en god ting for oss mennesker å drikke kumelk i det hele tatt.. men at produksjonskapasitet er lavere enn konvensjonell drift anser jeg ikke som noe godt argument, ettersom konvensjonell drift er rovdrift på både ku og økosystem.
  8. Nei, vi kan sikkert slå hverandre i det proverbiale hodet med pubmed-artikler, men det gidder jeg ikke. Jeg tillater meg dog å være litt polemisk; ettersom økologisk melkeproduksjon innebærer en høyere andel av grovfôr, som gjenspeiles i en gunstigere fettsyresammensetning i melka, kan man si at melka er bedre fordi den er økologisk. Jeg lurer også litt på hva du mener skal være minus med økologisk melk, men det hører sikkert hjemme i en annen tråd.
  9. Økologisk melk - hva er egentlig forskjellen? Jo, det er det.
  10. Mysen kom vel inn i tråden som forslag til noe å innta etter trening.. det kan godt være laktosen jeg har reagert på, selv om testen fra NeuroZym mente det var kasein. Men ettersom de holder til på Snåsa er det jo grunn til å være skeptisk! Jeg sa heller ikke at det var mindre laktose i økologisk melk, bare at det er bedre
  11. Meny, Ica og Kiwi pleier å ha Alpro Soya sjokomelk. Den er god på smak, men personlig blir jeg slimete i halsen av ugjæra soyaprodukter, vet ikke om noen opplever det samme? Jeg har cøliaki og har fått positivt svar på melkeproteinintoleranse tidligere, men tåler rene myseproteinpulver godt. Det bør heller ikke være laktose i dem. Det allerbeste er såklart et produkt laget av økologisk melk: Jarrow Formulas, Organic Whey Protein Powder, French Vanilla Flavor, 1 lb (454 g) - iHerb.com Lag deg en smoothie med frosne bær eller ha i litt kakaopulver, så har du en knall etter-trenings-drin
×
×
  • Opprett ny...