Jump to content

løven

Members
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

 1. løven

  Interrail-tips

  Har dere mange dager? det virker en smule ambisiøst å dra Europa på kryss og tvers med mindre dere skal reise i flere måneder eller har som mål å krysse av flest land på kortest mulig tid. Anbefaler å ta fly mellom ulike områder dere på forhånd har plukket ut for å korte ned dødtiden i transit. Ville regnet å bruke 2 uker per område dere kom til. Eksempel på en sekvens i hellas kan være: F.eks. tenker dere hellas så er en fantastisk tur å fly til Rhodos der dere leier bil og kjører ned til lindos for noen dager med div opplevelser på veien. Deretter er det mulig å ta ferje til kalymnos for heftig klatring og deretter ferjen til Athen for å fly videre til neste utvalgte område. Reisen kan også starte i Tyrkia der flere båter går over til hellas. Booking av hotell er ikke nødvendig, som regel er det ledige studioer med skilt på døra der dere kan leie rom av en lokal gamling. Rom fås fort ned til 10-20 eur natta og gitt at dere banker på riktig sted så er de supre med ac og patio. Ser dere på kartet så er dette et veldig begrenset område, men det går fort en del timer i reising mellom øyene.
 2. Julegaveshopping i butikk er håpløst. Webben derimot skal være løsningen på alle verdensproblemer. Har dere tips til nettbutikker med ting til foreldre som allerede har fylt opp kjeller, loft og garasje? Forslag så langt er komplett.no, dealextreme.no, og sport-Conrad.com
 3. Beste jeg har kommet over er å holde seg midtskips for å redusere bevegelse, og ha et fast referansepunkt. Mao se på horisonten om mulig. Alternativt skal det "visstnok" fungere å henge en blyant i snor fra taket og følge den, men har heldigvis ikke vært stuck under dekk i dårlig sjø.
 4. Dra innom et verksted og få en avlesning av elektronikken for et hint om hva det er? Er jo haugevis av sensorer på nyere biler som kan si noe. Er du heldig er det bare en dritting. Sier forhandler at det ikke er noe så be om å få loggen. Bilen burde logge siste x antall hendelser uten at jeg er en mekaniker.
 5. Det er vel glødepære? Glødepærer smeller sjeldent når de går. Er pæra 12v? Det kan hende en kondis har røket på kretskortet. Du kan åpne og se etter brune flekker eller kondensatorer som lekker på kretskortet, eller bare kjøpe en ny... Høres ut som om det er game over for den....
 6. Det er litt Fuzzy beskrivelse av feilen. Hva skjer når du skrur på hvilke funksjoner på vifta? Letteste er som regel å kjøpe ny, men det meste kan fikses.
 7. For uoffisielle dokumenter er det ofte navn + adresse evt med nummer som du oppgir. For juridiske dokumenter brukes gatenummer bonummer og seksjonsnummer som ikke er koblet til leilighetsnummer i vanlige registre. Koblingen kan fås av karttilsynet på forespørsel.
 8. Aner noen hva komforttemperaturen til en jerven thermo hunter er? Prøvde meg i helgen med -1/0 grader med lett ullundertøy og skikkelig varmt liggeunderlag, men det ble for kaldt. Virker som om det ligger rundt 10-15 grader? (snakk om å sove i fjellet uten telt etc i tørt vær)
 9. Haha +1 Håper hver gang at det er noe digg i kjøleskapet, men blir skuffa hver gang. Sjokkis osv overlever ikke lenge her i huset for å si det sånn
 10. Synes det bare blir gjenbruk av det vanlige, går i hjemmelaget pastasaus av forskjellige typer, svinefilet med div saus, laks med div saus/kesam, taco, nachos, kyllingfillet med smøreost+pesto, pizza, wok med div saus, biff, burger, kyllingsalat osv osv. Bare standard greier. Trenger å bli introdusert til noe med spenstige smaker. Noe uvanlig. Har du noen tips? Har ikke prøvd så mye yoghurtgreier før, kanskje det går an å lage yoghurtfritert mat?
 11. Har noen peiling på uvanlige middagsoppskrifter? Er lei av å kjøre det samme igjen og igjen. Lurer litt på å prøve pulled pork, men ser helst etter noe som ikke tar en halv evighet/tar fyr fordi jeg glemmer av maten.
 12. Vet noen om et sted i Oslo man kan leie skredsøker, evt har lyst til å låne/leie ut frem til mandag?
 13. Oppkjøpsfond lover høy avkastning fordi det er høy risk. Banken krever det samme. Viser dere at dere reduserer risken gjennom egenkapital, personlig garanti, et solid konsept og tilbyr banken en god oppside så kan det for hende at dere får lånt penger. Så ta en prat med banken. Dog ha i bakhodet at personlig garanti betyr at dere personlig eier gjelden for resten av livet. Konkurs vil ikke fjerne gjelden. Noen spørsmål banken vil stille: - Hva er nedbetalingsplanen og hvordan er sensitiviteten til denne - Kan dere garantere at det går i pluss selv i lavkonjuktur. - Hvordan er firmaets økonomiske situasjon, og hvordan vil den se ut de neste fem årene med dere som eiere - Hva gjør dere ved krangel og evt krav om utkjøp i en presset likviditetssituasjon - Hvor mye erfaring har dere med butikkdrift. Har dere fått det til før? - Hva sier due dilligence analyser av markedsgrunnlag og økonomisk situasjon dere. Overtagelse er avtalefestet, og jeg har ikke hørt om noen som har tatt over en bedrift før betaling. Jeg har derimot sett flere som har fått en betaling som er en engangssum + en bonus etter hvordan bedriften gjør det i en periode etter overtagelse. Dette er da mer snakk om vekstbedrifter der det loves en usikker, men høy fremtidig profitt basert på fremtidig vekst. Ja det skal være mulig å få lån på varebeholdning, men da bare på en brøkdel av invetarverdien.
×
×
 • Create New...