Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 19. juli 2017 i alle områder

  1. 1 poeng
    NoBro

    Trenger hjelp til å sette opp en måltidsplan

    Det rudboy sier er korrekt og kort og godt oppsummert. Hvor mange måltid du spiser i døgnet er irelevant, total mengde kalorier på disse er det overordnede. Deretter kommer makros. I og med at du er 17 år og 70 kg regner jeg med at målet ditt er å bygge muskelmasse og styrke, ihvertfall burde det være det, ergo er det viktigste du gjør å ligge i kalorioverskudd. Kalkulatorer som IFYYM skal kunne gi deg en grei pekepinn på antall kalorier og makrofordeling selv om de ikke farer med noe eksakt vitenskap. Hvis du for eksempel finner ut at du skal spise 3200 kalorier i døgnet og la oss si 200 gram protein, 400 gram karbo og 90 gram fett, så spiller det ikke noe rolle om dette kommer i form av 2, 5 eller 10 måltid i døgnet. Det som spiller en rolle er at du finner en rutine på å få i deg den maten du trenger å få i deg for å nå dine mål og prestere på trening og i hverdagen. Mao. et antall måltid og tidspunkt på disse som passer deg og din hverdag. Idet du begynner å spise etter et mønster andre mener du skal spise etter og matvarer de mener du skal spise så vil du ganske snart gå lei, og utvikle en matdepresjon og før eller senere møte veggen og gi opp. Jeg kan også legge til at jeg ikke er et sekund i tvil om at trivsel og nytelse er undervurderte faktorer på dette emnet. Det finnes mange som tror at for å oppnå en god fysikk så kan man ikke nyte maten, og at man må spise hver tredje time etc. og masse annen velkjent bullshit. Personlig tror jeg at dersom man gjør ting så skånsomt som mulig, får i seg i størst mulig grad mat man kan nyte på diett såvel som på overskudd, og et antall måltider og mengder man trives med, så kan man nå lengre over tid mtp. at det er langt sunnere å trives kontra å ikke trives.
  2. 1 poeng
    Hvis vi snakker om folk som poster gode ting, bør @NoBro med på listen. @Zigma og @Ove_68 har også relativt aktive loggbøker. Jeg glemmer helt sikkert noen her nå, men tenkte å kaste ut notifikasjoner til de jeg vet er aktive så de vet at de ikke bare roper i skogen.
×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her