Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/19/16 in all areas

 1. 8 points
  Det er enkelte brukere her som gjør det verdt å fremdeles henge her og som poster ting som jeg gleder meg over, som f.eks. @Smileyvero, @HenrikWL og @SamGold, så jeg gir meg ikke riktig enda
 2. 8 points
  Angelish

  Fullkroppsprogram hvor lenge?

  Jeg har fulgt Fitnessbloggens nybegynnerprogram, og har min siste økt imorra i den 8. uka. Jeg lurer nå på hvor lenge en nybegynner bør trene fullkroppsprogram før jeg evt prøver meg på et split program? Legger forøvrig ved litt skrytebilder av fremgangen jeg har hatt disse 8 ukene. Det er ca 6mnd mellom før og etter bildene, men utgangspunktet før jeg startet å trene er likt som før bildet. Så man kan si jeg er UTROLIG stolt av hva jeg har oppnådd, og jeg gleder meg til fortsettelsen.
 3. 7 points
  Hvis vi snakker om folk som poster gode ting, bør @NoBro med på listen. @Zigma og @Ove_68 har også relativt aktive loggbøker. Jeg glemmer helt sikkert noen her nå, men tenkte å kaste ut notifikasjoner til de jeg vet er aktive så de vet at de ikke bare roper i skogen.
 4. 6 points
  Tenkte bare å komme med en liten oppdatering, og en takk for hjelpen. Har økt kalorier med 200-300ish hver dag, og i tillegg lagt inn en fridag på lørdager der jeg antar jeg går rundt 800 kcal over det vanlige. Har økt 1-2 kg, men har fortsatt synlige mageruter og føler selv alt er gått rett til musklene. Har itillegg økt i markløft og knebøy, og har virkelig trykk på trening!
 5. 6 points
  Broseidon

  Favoritt bryst øvelse?

  Jeg synes du stiller kloke og gode spørsmål Kimtony. Jeg vil veldig gjerne rose deg for din evne til kritisk tenkning og den evnene du har til å sjekke både kilder og høre med fler. Det er lett å la seg lure av folk som skriver på forum, men det ser det ut som du unngår med glans. Nobro har mange gode poenger, og jeg stiller meg bak alt han har sagt i den tråden her. Jeg er dog noe uenig i dette med karbohydrater. I følge nyere forskning har det nemlig vist seg at man faktisk man kan spise karb helt frem til 19,45 og ikke 19.00. Her ga rett og slett nobro deg dårlig råd. Splitten din er så som så, men den kan gjøre nytta si. Når det gjelder hvordan proteinpulver du burde kjøpe har jeg veldig god erfaring med myoprotein fra myrevolution.no. Du må foresten være forsiktig med frukt. Litt frukt går bra, men mye frukt går ikke bra. Kroppen kan få sukkersjokk og du kan utvikle diabetes. Vær særlig forsiktig nå i førjulstida, da det er mye klementiner ute og går. Cocosa olje har jeg aldri hørt om, men prøv å få tilgang til mct-olje. Denne oljen inneholder fettsyrer som kroppen ikke klarer å ta opp.
 6. 5 points
  Selv om det er dødt på forumet er det jo mange gode tråder og artikler å lese gjennom for nye brukere. Jeg har vel vært gjennom alt et par, tre ganger siden min spede begynnelse, men håper stadig å se noe nytt og spennende her. Som @pilatus nevner er det fremdeles noen her som poster gode ting
 7. 5 points
  Å revitalisere forumet vil jo kreve at man greier få gamle/nye brukere til å delta, og jeg vet ikke helt hvordan man skal gjøre et nå vilt upopulært forum attraktivt? Jeg har funnet flere subredditer som tilbyr godt innhold, lite idioti og masse aktivitet, så, selv om dette er et fint sted, med 10-15 flotte brukere (😁), kan det hende at dette forumet ikke helt er verdt hostingutgiftene. Han selverklærte skinnyfat-duden som lager endeløse tråder, aka den eneste aktive brukeren, vil nok måtte spørre om råd han ikke tar imot andre steder, men jeg kan leve med det.😂
 8. 5 points
  NoBro

  Treningsvaner

  Mange vil si "Motivasjon" - Jeg vil si disiplin. Før eller siden vil motivasjonen svinge, og hvis man har klart å utviklet god selvdisiplin vil man gjennomføre opplegget sitt til tross for varierende motivasjon. Sier ikke at man ikke skal ta fridager/uker/deloade osv. - Men at man med god disiplin vil opprettholde treningsrutinene kontinuerlig. Det er derfor nyttårsmosjonistene feiler år etter år - De starter med topp motivasjon, og når denne daler har de ikke disiplin til å fortsette, og kommer tilbake neste vinter.
 9. 5 points
  pilatus

  Ned i fettprosent, mer muskler!

  Er det ikke derfor vi trener da...? Selv om vi prøver oss på halvhjerta forklaringer som "sterkere kropp, bedre helse, bla bla".
 10. 5 points
  NoBro

  Favoritt bryst øvelse?

  Det burde glede alle som har fulgt deg her inne å se at du har lært en del, og plukker med deg viktig og kritisk lærdom hva gjelder kosthold på din videre ferd, ihvertfall gleder det undertegnede - Alle som har oppnådd noe i det gamet her vet at kylling, brun ris og brokkoli er de tre STORE innen kosthold, og helt uunværtlig om du vil bygge masse eller komme ned på respektabel fettprosent, videre er også viktigheten av å mealpreppe dette og oppbevare det / frakte det i tupperwarebokser vel kjent, dette er teknikker og metoder som ikke kan skrytes av nok. Jeg ville kjørt whey etter trening og kasein før leggetid, men kylling og brokkoli funker også før leggetid om du ikke har kaseinprotein tilgjengelig. Husk å ikke innta karbohydrater etter 19:00 da all karbo inntatt etter dette tidspunktet lagres som fett. Før det kjører du brun ris til kyllingen og brokkolien som du skal spise i hvert måltid. Viktig med brun ris, all annen ris lagres som fett. Og hold deg unna hvit ris og grovt brød, dette er nono og usunt. Splitten ser ok ut da det ser ut som du stort sett kjøre 1 gang i uka pr muskelgruppe, for husk: Hvis du ikke har trent slik at den aktuelle muskelen behøver nøyaktig 7 døgn på timen på å restituere seg så har du trent som ei kjerring, du er på riktig vei broder.
 11. 4 points
  Mindgame

  Genetiske fettdepoter

  Ålreit. Mer muskler på "pipestilkene" da 😂 Snakkes om 6 mnd 😉
 12. 4 points
  Mindgame

  Genetiske fettdepoter

  Jeg kan jo alltids legge på meg mer masse men jeg tror ikke det er hovedproblemet. Har ganske greit med masse. Og det har jeg egentlig ikke lyst til å fremheve/markere mer- litt fett over er fint, blir det for markert blir det "mann".. men kan se ut som jeg må velge mellom "mannearmer og fin rumpe" eller "trente damearmer og dissefu" 😂 jeg mener, timeglass er jo feminint men dette her er jo ikke akkurat en "fit" bakende. Altså, det er jo bare å prøve? Jeg kan gå ned 5 eller 10 kilo til og så finner jeg jo fort ut hvor det forsvinner. Og så kan jeg ha det hyggelig og bygge litt ekstra på vei opp igjen om det ikke skulle passe meg.
 13. 4 points
  Ivanito

  App til styrketrening

  Litt sent ute kanskje, men jeg gikk lei av alle appene som hadde "3000 unique exercises and 450 routines!", så jeg laget min egen enkle app med et mål; superenkel med full innsyn i mine data uten å betale for et premium-medlemsskap. Resultatet ble så bra at jeg valgte å slippe det i AppStore, helt gratis såklart. Om det skulle være interesse for en android-versjon er dette noe jeg gjerne kan utvikle https://itunes.apple.com/us/app/gymking-workout-log/id1278744103?mt=8 Kom gjerne med forslag til forbedring
 14. 4 points
  Superspurv

  Redusere muskelmasse

  Legger er genetisk, så beklager om du får bare tullete svar, men spørsmålet ditt er latterlig. Ikke rart du får bedre svar på kvinneguiden, der er vel andelen 100% jenter/damer som er misfornøyd med genetikken sin.
 15. 4 points
  NoBro

  woobs? konfrontasjon?

  Litt off-topic, men hva var så fantastisk med dette treningsprogrammet at du betalte masse penger for det?
 16. 4 points
  Superspurv

  Like mange kalorier på hviledager?

  Jeg bare troller litt omkring her, fordi jeg ser samme spørsmål av de samme menneskene gang på gang. Ikke ta det personlig. Dagens lesing var at periodisk faste frigjør 2000 prosent veksthormon. Jeg kan vippse deg 5000 hvis du linker til kilden som du allerede sitter på(?). Kjappe cash. Rart jeg blir hatet fordi bros feeder hverandre med broscience og at jeg påpeker det. H8ers gonna h8. Ny maksløft i markløft forresten. 220kilo uten noe som helst. Men til poenget: Som NoBro sier så er ikke trening rakettforskning. Det er utrolig grunnleggende. Trening og overskudd av riktig mat gir muskelvekst, underskudd gir vektnedgang. Det værste jeg kan lese da er måltidtiming, preferanser av hva slags aminosyrer som er best under/etter trening og nattproteiner. Tenker man detaljer, tenker man feil.
 17. 4 points
  NoBro

  Deffing

  Et kjapt søk på google på "Nutrient timing science" Hvis man klikker inn og skumleser litt på de forskjellige, ser man at ekspertene, "ekspertene", forskningen og "forskningen" kommer frem til veldig forskjellige ting, og det var vel igrunn det jeg sa: Alle kan finne artikler, statistikk, forskning og "forskning" som underbygger eget narrativ. " Samtidig er du takknemlig for at vitenskapen har frigjort deg fra 'broscience' og at du ikke lenger trenger spise døgnet rundt eller være redd for å legge på deg om du spiser etter kl 19. " Alle velger vi hva vi tror på og ikke tror på. I mine tidlige år i treningsverdenen fulgte jeg "Broscience" ukritisk, jeg fulgte mytene man hørte på gymmet, og jeg fulgte de slavisk: Mat hver 2-3 time, ikke karbohydrater på kvelden, viktigheten av "The anabolic window" med raske karbohydrater og proteiner sekunder etter siste sett...Deretter forskjellige dietter som var hypp, og som de mest anerkjente på treningsforum osv. sa at var best. Fikk jeg resultater ? Ja det gjorde jeg, i begynnelsen av tyveårene hadde jeg solide tall på "De tre store" og det meste annet i forhold til egen kroppsvekt og egentlig de aller aller fleste som frekventerte gymmene i min hjemby, det var blitt en opplest og vedtatt sannhet i nærmiljøet at jeg drev med selvmedisinering med hormonpreparater, dette var noe alle som trente visste, vel, alle utenom meg selv da, for jeg har aldri drevet med noe sånt. Noen setbacks har jeg hatt oppgjennom, jobbrelaterte med stressende og lange perioder utenlands i mitt tidligere yrke, en trafikkulykke og ellers noen småting, hvor naturligvis lean mass og styrke har gått en del tilbake. Men jeg har hele veien kommet tilbake til der jeg var på topp og gått videre. Jeg var mao. hellig overbevist i lang tid om at "Brosciencen" jeg fulgte var treningsverdenens bibel, koran og den hellige gral samtidig. Vel, til jeg begynte å undersøke ting selv, til jeg møtte folk langt over mitt eget nivå som fortalte meg hvordan de spiste og gjorde ting, helt motsatt av alt jeg hadde hørt og lært selv. Så for noen år tilbake hadde jeg mer eller mindre gått totalt vekk ifra det som kan kalles konvensjonell broscience. Jeg er godt over 30 år og har aldri vært sterkere enn det jeg har vært det siste halve året, hvor jeg nådde 690kg sammenlagt på mark/bøy/benk, jeg har aldri hatt høyere lean bodymass, og jeg har definitivt aldri sett bedre ut, basert på egne meninger og tilbakemeldinger fra andre med rutine. Derfor min venn, har jeg basert på egne erfaringer, konkludert med hva som fungerer best for meg. Men merk deg at jeg også sier at det å følge klassisk broscience fungerte for meg tidligere, jeg er også ydmyk ovenfor andres erfaringer om hva som fungerer best for dem, når du sier hva du mener fungerer best for deg så har jeg selvsagt ingen forutsetning for å bestride dette, og nettop den holdningen burde også være gjensidig. "Løft tungt og spis nok" er i all hovedsak essensen av det som er viktig for en ungdom som spør om råd om hvordan han skal bygge muskelmasse og styrke. Mennesker som er ny i gamet behøver det først og fremst enkelt, jeg ser daglig at folk råder nybegynnere til å "Følg biorytmedietten, aldri spis ditt og datt på kveldstid, miks aldri karbo og fett, spis x antall % av karbohydratene dine før og etter trening, husk anabolic window, bcaa er veldig nyttig og dette må du ta når du skal trene fastende som igjen er viktig for å forbrenne fett ++++++" Folk blir forvirra og starter ofte i feil ende. Det er mange som skal følge den og den fancy dietten, ta de og de fancy kosttilskuddene, trene det og det fancy programmet, og så kommer "Løft tungt og spis nok" helt i skyggen av disse prinsippene. Jeg tør med stor grad av selvsikkerhet påstå at det ikke er måltidstiming som har vært tungen på vektskåla for å oppnå den formen og styrken jeg er i og har pr. dags dato. Det er essensen av hva jeg sier. Og jeg vet at det er mange som driver med dette på et høyt nivå som er av samme mening og som har de samme personlige erfaringer. Jeg har imidlertid respekt for ditt synspunkt og dine erfaringer, det er forsåvidt alltid interessant å høre andres meninger og erfaringer. Når for eksempel kimtony som vi alle kjenner her inne spør om råd, da må han ha de 2-3 viktigste tingene, og han må ha de inn med teskje, gjentatte ganger. Når man begynner å fore slike totale nybegynnere med avanserte metoder for kosthold og trening så går det bare i surr for de, og når de fokuserer på dette fremfor nettop det å spise nok, trene skikkelig og hvile nok, da ender de ofte opp med en elendig progresjon.
 18. 4 points
  Maur

  Tråden for dumme spørsmål!

  Når du prøver å lære mer om makroer og finner ut at du har googlet makroner Kostholdsplan neste
 19. 4 points
  Nixon

  Hva har skjedd med treningsverdenen ?

  Bra tema som vert tatt opp her og som eg ofte har undra meg over sjølv. Det virkar som ungdommen for tida (set det litt på spissen her) ikkje ein gong vurderar å gå på trening om dei ikkje har machande og trendy treningsklede, fiksa seg på håret og teke på parfyme, og ikkje minst teke minst 2 scoops av den heftigaste PWOen. Slik at dei kan sluntre rundt på gymmen med mobilen i handa og trålaust headset, berre for innimellom å ta nokre "pumpsett" for bryst, skuldre eller biceps (#aesthetics). Særleg dette med PWO har undra meg ei tid no. Overalt høyrer eg snakk om kva som er den beste PWOen på markedet, men ser lite til dei som verkeleg pushar grensene sine på trening. Kva har hendt med kunsten å bruke kroppens eige adrenalin til å pushe seg gjennom treningane?? Lite sidespor der altså, men likevel litt relevant til tema.
 20. 3 points
  Hvordan du fordeler næringsstoffene ut over dagen har litt å si. Enkel liste i prioritert rekkefølge: 1. Rett mengde kalorier 2. Nok protein 3. Nok karbohydrat og fett, minimumskravene her er ganske små. 4. Næringsrik mat. Nok frukt, grønnsaker, fiber, omega 3 osv. 5. Minst 3 porsjoner protein spredd ut over dagen. Hver porsjon bør være minst 0.3g protein per kg kroppsvekt. Så minst 30g protein for en mann på 100 kg. 6. Nok karbohydrater til å prestere på trening. Her kan de være en fordel å spise de tettere på treningen om du føler deg bra.
 21. 3 points
  Superspurv

  Program for nybegynner

  Fullkropp 3 ganger per uke. Ligg 500 kalorier i overskudd hver dag. Det vil gi deg mest gains de 6 første månedene.
 22. 3 points
  HenrikWL

  Nybegynner program hver dag?

  Hva med å rusle en tur eller gjøre noe helt annet som er mer aktivt enn å sitte i sofaen? Det er gjerne ikke for moro skyld at disse programmene har hviledager; det er jo fordi hvile er like viktig som trening. Det finnes ikke "andre muskler" enn de du trener i et fullkroppsprogram – det er hele poenget, da et fullkroppsprogram trener hele kroppen.
 23. 3 points
  Ser ikke noe problemer med å kjøre dette annenhver dag. Kanskje han fyren du snakker om som mener at dette er "lite trening" har mange andre klienter som boler seg og trener hver muskelgruppe 2 timer per dag.
 24. 3 points
  Superspurv

  Ned i vekt med samme vekt

  Next level snikskryt
 25. 3 points
  Irwell the biscuit

  woobs? konfrontasjon?

  Tenk deg å betale for et treningsprogram.
 26. 3 points
  NoBro

  veknedgang

  Følgende PM fra "kjell olav" "Om du sender meg en Melding med TLf nr så skal jeg ringe deg å forklare litt rundt dette , det er faktisk flere tusen menesker som har brukt produktene å har varig nedgang og Alle produktene er NTC som betyr Nutrient Transport Concept og dette fuker sykt bra så Håper du heller tar deg tid til å høre litt om dette Mvh Kjell O " Hva er hensikten med dette? Å få meg til å kjøpe produktet ditt? På linken du postet til bestilling krysser man av for "Ja, jeg er inneforstått med at Kjell Olav Sørgård er den personen som har anbefalt FitLine/ BeautyLine/ PM for meg. " Det du driver med er reinspikka svindel. Selvsagt vil et ekstremt kaloriunderskudd føre til vektnedgang og betydelig forskjell på vekta over en periode. Det du driver med, er akkurat det samme som at jeg skulle miksa noe grønnsaker med litt funlight og proteinpulver og melk i en shake til 3-400 kalorier og sagt "Drikk dette to ganger om dagen og du vil gå ned masse i vekt på en måned!" Vektnedgangen er garantert. Kvaliteten på den not so much. Supplert med masse bullshit om at kroppen renses og vissvass om at det hjelper på søvn og konsentrasjon Fabolous. Er som at jeg skulle henta vann fra elva oppi fjellet her og solgt det til folk for 200 kr pr flaske fordi det har "rensende egenskaper" Svindler er hva du er. Det triste er at du/dere helt sikkert greier å lure penger utav noen, alltids et lett offer der ute som sårt ønsker seg vektnedgang og kjøper bullshithistorien din. De kan like gjerne spise en paprika og en brokkoli og en proteinshake 3 gang om dagen og ligge i det samme idiotiske kaloriunderskuddet og miste masse vann og muskler til 1/100 av prisen du tar for det samme. Forresten hvis noen sliter med søvnproblemer så er et ekstremt kaloriunderskudd som denne søpla noe som høyst sannsynlig vil forverre problemene. Kaloriunderskudd = Stress for kroppen. Med mindre du har putta noen benzo`s oppi da?
 27. 3 points
  Håper du ikke får kalde føtter da.
 28. 3 points
  NoBro

  Diett på 1200 kcal men ikke sulten

  Er du sikker på at synet i speilet gjør deg synonymt tiflreds med tallet på vekta ? For normalvektige/under normalvektige personer så er det veldig sjeldent slik at det å gå ned i vekt faktisk gjør dem mer fornøyde med seg selv. Just sayin`.. Du bestemmer selvsagt selv hva du gjør, men det å sultefore seg selv på 1200 kalorier for å gå ned noen kg fører neppe til noe bra.
 29. 3 points
  HenrikWL

  2 Split - Tidsklemma

  http://www.calculator.net/bmr-calculator.html?ctype=metric&cage=28&csex=f&cheightfeet=5&cheightinch=10&cpound=160&cheightmeter=174&ckg=92&x=59&y=15 Hvis du ligger fullstendig i koma, vil kroppen din bruke ~1700 kalorier på å holde deg i live. Du vil aldri, aldri gå under dette – i hvert fall ikke over noen lengre tidsperiode – så 1600 er for lite. Uten at jeg skal hevde at jeg har stålpeil, vil jeg anta at du, hvis du jobber en kontorjobb (og i hvert fall hvis du er hjemme i permisjon), har et grunnforbruk på ca. 2000kcal. Med to treningsøkter på 90 minutter i uka kan vi sikkert slenge på noen hundre kcal, så si 2200-2300kcal pr. dag. Da har du "kort vei" ned til BMR, noe som betyr at du har lite å gå på. 500kcal av, så ligger du på 1800 og da kan du ikke egentlig gå så veldig mye lenger ned. Trening (som i, tidsavgrensede økter med fokusert trening) er ikke egentlig den mest effektive måten å få opp selve kaloriforbruket på. Trening er for all del viktig, og helt essensielt for å få til helt konkrete ting med kroppen, men for akkurat kaloriforbruk er det ikke det mest effektive på langt nær. For å få opp kaloriforbruket ditt, og dermed gi deg selv mer å gå på i forhold til BMR (slik at du har muligheten til å redusere inntaket ytterligere når du når platåer) bør du øke forbruket ditt utover i hverdagen. Dropp bilen til nærbutikken. Ta trapper, ikke rulletrapp og heis. Stå mye, sitt lite. Gå mer. Ellers stiller jeg meg bak det de andre sier. Fullkropp, fullkropp, fullkropp. Og, med mindre du ønsker å drive med utholdenhetssport vil jeg anbefale fokus på tung styrketrening fremfor kondisjonstrening som "generell treningsrutine".
 30. 3 points
  Superspurv

  Hvor mange sett, og hvorfor?

  Hvorfor vil noen være etter ren hypertrofi? Hvorfor bære på en tom sekk? Bare tanken på å gå opp 5-10kg i muskelfiber uten om å proporsjonalt gå opp i styrke er helt sykt. "xD"
 31. 3 points
  Marcus Halberstram

  Muskelvekst hos løpere

  Ha ha ha. To muligheter, ingen andre: 1. Du spiser for mye 2. Buksene dine skrumper Den dagen man får store muskuløse lår av å løpe 2 økter i uka i 2 måneder, så ring meg. i want in.
 32. 3 points
  Sagstein

  Er dette mulig på 13 uker?

  Skal jeg være helt ærlig så tror jeg du kan klare det hvis du virkelig går inn for det. Kravene virker ikke veldig strenge og fullt oppnåelige for en litt over normal sterk og frisk person. Du har 13 uker på deg... I løpet av den tiden kan du sikkert gå ned 10 kg, og bare det vil gjøre det mye enklere for deg å gjøre pullups og jogge 3000 m på 15 min. I tillegg vil du sannsynligvis bli sterkere og mer utholden med riktig styrketrening, løpeøkter og ikke minst riktig kosthold. Men jeg tror det vil kreve full dedikasjon fra dag én og 13 uker fremover. Ikke begynn rolig og se det an, men kjør på fra dag én. I tillegg så må du jo tenke på at "kampen" ikke er over når du har bestått testen. Som yrkessoldat er du avhengig av å være i god form hele tiden, helst bedre form enn du var ved opptaket, og det går ikke av seg selv bare fordi du er i militæret. Jeg har sett flere folk som har lagt på seg der inne. Lykke til da! Og oppdater oss gjerne på hvilket program du velger å kjøre og ikke minst hvordan det går om 13 uker. Vil jo være interessant å følge.
 33. 3 points
  NoBro

  Patetisk knebøy - Please advice.

  Det dummeste jeg hører er "Ass to grass or go home bro!!" og "Han går ikke dypt nok!!" Som om det finnes noen universal fasit for dybde i knebøy. Hvor dypt man bør gå kommer først og fremst an på formålet med øvelsen, og man kan i tillegg ha en hel del andre årsaker til at man ikke går så dypt som det er fysisk mulig å komme. Samme gjelder jo markløft. Spør ti "Ekperter" som har bedrevet øvelsen en mannsalder hvordan et perfekt markløft ser ut og få ti forskjellige svar. Det dummeste jeg ser er folk på norwegian athletic forum som spør om feedbacks på teknikken sin. Gud og hvermann som gjør det vil alltid få passet påskrevet av nettekspertene.
 34. 3 points
  Zmurph

  Trenger litt hjelp til å starte

  1200 kcal er ekstremt lite da ja. Og vanskelig å følge. Ville begynt på 2200, ligget der i 2 uker, og så justert om du ikke gikk ned. For de fleste kan du ta kroppsvekt x 30-33 for å finne ca. hvor mye man forbrenner. Noen ligger en del over eller under, men det er ok utgangspunkt. 95 x 31 = 2950 kcal Så må vi ha ett underskudd, ca. 20-25 % funker bra 2950 x 0.75 = 2200 kcal
 35. 3 points
  NoBro

  Hva har skjedd med treningsverdenen ?

  Er jeg iferd med å bli en bitter gammel mann som mimrer om en svunnen fortid på treningssentrene hvor alt var mye bedre ? Jeg følte meg i topp form på trening i dag, og gikk for ny pers i benkpress, 195 kg gikk opp, og unggutten som spotta meg behøvde ikke røre stanga. Vi kom i prat, han virket litt satt ut og overrasket over at undertegnede løftet såpass tungt men hadde gått helt under radaren til både han og de andre unge lovende på gymmet som nærmest dominerer gymmet med sin opptreden (Undertegnede trener stort sett i lite fancy klær, og var for anledningen kledd i stor sort hettegenser og en råtten adidas-bukse full av malingsflekker) En rak motsetning til disse yngre gutta ikledd siste skrik av Gymsharks kolleksjon, som de ikke nøler med å ta av seg for å øve på poseringer foran speilet på de mest folksomme tidspunktene på gymmet - Det er nesten noe eksibisjonistisk ved det hele. De prater høyt, tar stor plass, pælmer vekter ekstra hardt i gulvet for å forsikre seg om at de har oppmerksomheten til de mest fancy og strøkne fitnessjentene. Unge gutter med visse gains i ung alder..Det kan sikkert gå til hodet på enkelte, forståelig. I fare for å virke som en bitter gammel mann: Men det var ikke sånn før. På slutten av nittitallet når jeg selv begynte å trene for første gang var det også en gjeng med stereotypier som "Dominerte" gymmet, men på en helt annen måte: Dominansen var basert på prestasjoner, på 300+ markløft og 200+ benkpress og så videre. De gamle traverne hadde utover det de presterte på gymmet en nøktern og upolert stil, hiphopbukse og arbeidsgenser eksempelvis, og en inkluderende holdning til nybegynnere som vi smågutter var. De tok seg gladelig tid til å hjelpe oss med treningen. Det er helt andre verdier som gjelder nå, det virker som gymmene stort sett er dominert av halv-narssissistiske små-tatchere som mer enn noe annet er opptatt av å vise seg selv frem mest mulig: Hippest og dyrest mulig treningsklær, freshest og mest mulig nystrigla på gymmet, flest likes på facebook og flest følgere på en instagramkonto som er fulle av poseringsbilder i riktig lys og en smule photoshop, #Motivation, #NeverGiveUp, #FitFam, #BroMance, #Machine, etc etc. Hvorfor har det blitt slik ? Nå ville det vært politisk korrekt å si "Økt kroppsfokus i samfunnet !" - Men det er jo ikke det som er svaret. Det var faktisk langt flere med direkte imponerende fysikk og styrke før kontra nå - Nå virker det som det handler mere om showoff, om å snakke høyest, og om å vise frem sine siste gains i siste skrik av treningsmoter. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg løfter mere enn samtlige av de "Cooleste" gutta på mitt gym, og det er vittig at det virker som ingen av disse hadde regnet med det siden jeg ikke viser frem dette iform av seneste gymshark-singlet, gjerne et par str. for liten. Vel, jeg skal fortsette å trene i enda mere dekkende og ufancy klær i fremtiden. Svaret må være en mer og mer kommersiell og råtten fitnessbransje, som tjener på salg av fancy klær, ubrukelige kosttilskudd, fancy PT`er og coacher, og ikke minst eksponering i media og sosiale medier av alskens begreper og hastagger (#Motivation, #nevergiveup, #nopainnogain, #neverskiplegday, #bro`sforever, #FitLife, #FitFood og slik kan man fortsette i det uendelige) Jeg har merket meg at mange også tagger seg selv og sine med referanser til den gamle skolen av kroppsbyggere. "#AestethicEra, #70`sBodybuilding, #ArnoldAndFrankZane" - Det ironiske her er jo at datidens helter kontra nåtidenes unge lovende har helt forskjellige verdier og opptreden, de kan ikke sammenlignes litt en gang. Før i tiden ble du litt uglesett som en outsider om du trente styrke, var synlig trent og over snittet sterk i forhold til Ola Dunk. Nå er fitnessbransjen mere eller mindre overtatt av de samme menneskene som den gang ugleså og dømte, alt for flere dollar. Alle er PT`er og fitnessbloggere i 2017, det hele er blitt allemannseie. En konsekvens av dette er at personlighetene er fullstendig utdødd fra Norske treningssentere. Det hele er blitt en kynisk og mildt sagt dritt kjedelig bransje. Det går lengre og lengre mellom hver gode historie, og man blir mer og mer distansiert fra prototypene som dominerer dagens fitnessverden. Glimtet i øyet er i det hele tatt utdødd, og jeg forventer ingen forståelse for dette innlegget fra noen født senere enn siste halvdel av åttitallet, for en skal ikke lenger tilbake i tid før ting faktisk var betraktelig annerledes. Jeg fortsetter med det jeg driver med, for midt oppi det hele så er det jævlig tilfredsstillende å løfte betraktelig mere enn de tøffeste gutta på gymmet i alt, og samtidig være en rak motsetning til de og alt de står for både i opptreden, stil, og klesstil. Hilsen en bitter gammel mann som lever på gains fra en svunnen tid.
 36. 3 points
  Ove_68

  Fortvilt gubbe på 44 søker råd.

  Spist hoggorm til frokost eller? For meg ser det ut for at trådstarter har skrevet et fornuftig innlegg med fornuftige spørsmål for å få innspill til hvordan han kan legge om livsstilen. Må ikke kappe hodet av ham før han får begynt..
 37. 3 points
  02-snapper

  Fortvilt gubbe på 44 søker råd.

  Enig med de to over meg her =) Med ditt utgangspunkt nå så vil de fleste endringer være gode, og det er ikke vits å ta i bruke alle verktøy på en gang. Altså kan du begynne i det små ved å få orden på kostholdet, samt øke hverdagsmosjonen - f.eks ved å gå turer. (Å gå tur er kanskje kjedelig, tenker du, men det er faktisk noe man lærer seg å bli glad i. Og det kan gjøres svært mye mer lystbetont ved å gå med venner, ha en egen tur-spilleliste som du kun får høre på når du går, finne kjekke pod-casts, eller lydbok). Disse to tingene (mosjon+kosthold) vil være mer enn godt nok i starten. På sikt kan du begynne å trene mer strukturert (ettersom jeg antar at du er interessert i å beholde muskelmassen så godt det lar seg gjøre?) og kanskje bli enda mer nøye på kosthold. KOSTHOLD - her må du finne ut hva slags måltidsrytme som fungerer for DEG. Jeg råder deg til å gjøre det enklest mulig. Forløpig ville jeg gjort det så enkelt som å fokusere på "ren" (=minst mulig bearbeidet) mat, sunt fett, gode proteinkilder, og mindre karbo enn du er vant til. Grunnen til at jeg anbefaler dette er mange. Blandt annet vil du i større grad få dekket behovet for vitaminer, mineraler sporstoffer o.l når du spiser slike matvarer. I tillegg vil det mette bedre enn tilsvarende kalorimengde fra bearbeidet mat (tenk 2 egg vs 2 tynne loff-skiver ... hva metter mest?). antall måltid: Bestem deg for om du vil ha 2-4 større måltid hver dag, eller flere små; liker du å spise deg god og mett til hvert måltid og heller la det gå litt tid mellom hver gang, eller foretrekker du små måltid ofte? Hva er mest praktisk for deg? Per måltid: 1 proteinkilde 1 fettkilde (+evt karbo avhengig av setting og lyst - men la karbo være tilbehør og ikke hovedingrediens) + MINIMUM EN grønnsak til alle måltid (metter, gir lite kcal og mye nyttig næring) GODE PROTEINKILDER * (fisk---som jeg ser at du ikke vil spise; ikke en gang som pålegg? ingen typer?) * rent kjøtt (dvs ikke farse-produkter som pølser, karbonader, servelat osv) --- Kylling, svin, biff, karbonadedeig (heller enn kjøttdeig) * egg * meieriprodukter som skyr, kesam, cottage cheese, ost FETTKILDER * oljer, smør, * avocado * nøtter og frø +++ KARBOHYDRAT * frukt, bær, grønt * belgfrukter; bønner, kikerter, linser * quinoa * havregryn, bygg-gryn Utforsk blogg-verdenen og finn idéer der: f.eks kan du lage sunne "fries" av sellerirot og/eller søtpotet, iskremer med mye protein, sunne pizzaer, burgere osv... diettmat trenger virkelig ikke å være kjedelig. Det gjelder å se mulighetene og ikke begrensningene. Sjekk f.eks ut: - lindastuhaug.no - kriweb.no - https://www.tages.no - https://sunnerealternativ.no lykke til!
 38. 3 points
  Latterlig, kanskje. Men er det egentlig et problem? Jeg klarer ikke helt å hisse meg opp eller engasjere meg i noe som ikke er et problem. Jeg er happy med å trene alene i slitt t-skjorte og utvasket shorts. Ung-bro'ene er happy med å trene i flokk med siste skrik av moteklær. Det er vinn-vinn, alle er happy. Jeg irriterer meg mere over alle de som ikke gidder/klarer å rydde opp etter seg, og det ser ut til å være uavhengig av klesstil. Hilsen 40-åring
 39. 3 points
  NoBro

  Ned i fettprosent, mer muskler!

  Offtopic: Tror jeg feiltolka overskrifta i tråden en liten stund her..
 40. 3 points
  Husk at hvis du skal få mest ut av benk, så må du gjøre det på mandag, så kroppen skjønner at benkpress er viktig fordi du gjør den først i uka. Da får du mest protein i brystet og armer som gjør at du bygger mer muskler, bare ikke klem fingrene for hardt rundt stanga. Du vil ikke ha proteinene dit. En kompis av meg som heter Rick Piano sa at hvis man tar en 8 timers arm-økt så vokser armene 2 cm bare på en trening.
 41. 3 points
  NoBro

  Opp i vekt ? Omgangssyke

  Ja en slik dag vil nok gi 1-2 kg ekstra fett i tillegg til at minst 1 kg muskelmasse går tapt. Når man spiser alt for lite i tillegg til å spy svekkes proteinsyntesen med 1349,4 prosent for et individ mellom 50 og 100 kg, hvis du i tillegg sov under 12 timer i strekk og hvis minst 5 av disse ikke var før midnatt kan du gange fettveksten og muskeltapet med 2. Dette hørte jeg på gymmet fra en som hadde hørt fra en annen som hadde hørt det fra en som tar 100 i benken som hadde hørt det på norwegian athletic forum OG bodybuilding.com Seriøst: Om du trykte i trynet alt du klarte ila et par dager så hadde du ikke klart å gå opp i vekt av betydning. 10 000 kcal i overskudd på en dag betyr ikke 1 kg opp i vekt - Kroppen er ikke så energieffektiv. Ikke tenk på dette.
 42. 3 points
  Her går det greit. Bortsett fra at jeg er dårlig på aktiviteten min her på forumet da! Har vært så mye i det siste, med mye jobb, trening, planlegging av flytting osv! Men skal skjerpe meg nå!;) Noen dager med noen utskeielser forrige uke, men de var planlagte og fikk lagt inn mye ekstra aktivitet, så troe ikke set gjorde så mye. Velten viste i dag 70,8 som er 800 gram mindre enn sist. Håper å fortsatt kunne klare målet om 68 før 23. Desember, men spørs. iallefall 69;) har trent endel styrke den siste tiden og merker og ser at jeg blir sterkere, og det påvirker jo vekten også:) og i dag tok jeg på meg en bukse jeg ikke har brukt på noen uker og den var betydelig løsere i livet og lårene 👍 Elsker den følelsen! 😃👏 så bra følelse første dag i desember iallefall, men blir spennende å se hvordan det går med alle fristelser på jobb fremover, julebord, selskaper osv. Mye som skjer i desember! Men skal fortsette å trene 3-4 ganger i uken frem til jul, det er målet. Skal reise til en venninne i Stockholm i Helgen, så der kommer vel de første utfordringene, men skal prøve å begrense meg! Skal tenke på dere og mitt prosjekt og la det motivere meg😉😃 i dag skal jeg trene styrke og kanskje en kort joggeøkt til oppvarming! Blir deilig etter en treningsfri dag i går! Hvordan går det med dere andre? Heia oss, og god første desember 😊🎅
 43. 3 points
  Speilblankt

  Hviletid mellom sett

  Erfaring vil gi deg svaret - og hva som fungerer best for deg vil kunne forandre seg over tid. Det du gjør nå er helt fint. Ville fortsatt i dette sporet. Du kan bevisstgjøre deg litt ekstra ved å tenke på pausene som et "verktøy" fremfor noe som kun er "et must": Du starter på 0 (null) på første sett. Den perfekte pausen vil ta deg opp til +1, noe som gjør at vektene plutselig føles lettere. Er pausen for lang eller kort vil du havne på -1 hvilket gjør at vektene føles tyngre. Kjenner du deg litt frem på dette vil du over tid få en god følelse med hva som er optiamalt for deg. Vær også litt obs på at dårlig oppvarming vil kunne føre til at det kun er de store fiskebollene som jobber. Dette vil også kunne føre til at vektene føles tunge til å begynne med i settene. Etterhvert vil også de små musklene "rundt" aktiveres/slås på som gir deg en følelse av å bli sterkere utover i treningsøkten. Det du vil er å ha et godt dynamisk oppvarmingsopplegg som aktiviserer både de store og de små fiskebollene slik at du er 100% klar allerede i første sett. Dette ikke minst for skadeforebygging.
 44. 2 points
  "Supermat" er ikke noe mer næringsrikt enn andre grønnsaker, men det er forferdelig dyrt. Ville heller fokusert på å spise masse forskjellige grønnsaker, spesielt forskjellige farger. Fargen på grønnsakene sier mye om hvilke næringsstoffer de inneholder, så det er lurt å spise "fargerikt". Generelt er yoghurt, biola, ost og fermentert mat som surkål gode kilder til probiotika. Ville ikke tatt tilskudd, siden du ikke vet om du trenger det. Kan potensielt være uheldig å tilføre masse bakterier du kanskje ikke trenger. Magnesiumtilskudd er ikke så dumt, men om du har bestemt deg for å spise masse grønnsaker klarer du deg nok veldig fint uten.
 45. 2 points
  pilatus

  Kalorier bare tull

  Å faen. Livet mitt har vært bygd på en løgn.
 46. 2 points
  Broseidon

  Deffing

  @Marcus Halberstram Hør på han her, han er magisk! Det finnes mange veier til målet, men det virker litt som om du er av den gamle skolen. Dvs, du tror du må spise "riktig" mat for å gå ned i vekt. Du har en veldig god fysikk, så jeg tror du kommer til å se bra ut når du får gått ned ca 10 kg. 500 kalorier er et veldig lite underskudd. Personlig ligger jeg 1500 under vedlikehold. Vil være så freidig at jeg linker til to videoer på kanalen min, som kanskje kan være til hjelp
 47. 2 points
  Superspurv

  hypertrofi

  Du får like mye muskelhypertrofi av 5 reps som 10 reps. I tillegg får du MER styrkegains av 5 enn 10 reps.
 48. 2 points
  Superspurv

  Favoritt bryst øvelse?

  J E G D Ø R E G D Ø R HAHAHAHAHA. Jeg har et brotip selv også. Prøv å ha så jevne måltider gjennom hele dagen som overhodet mulig. Dette er med tanke på glykogenlagrene. Disse blir veldig fort tømt ved hard styrketrening. Jeg kjenner noen som gjerne tar med riskaker og bananer med på trening, for at de gjerne kan spise et par stykk av dette rett etter treningen, slik at de slipper å risikere at kroppen går i en katabol fase (muskelnedbrytning). Jeg vet at riskaker og bananer egentlig er fyfy på en streng diett, men unntaket er når du har tunge styrkeøkter som varer mer enn 60 minutter.
 49. 2 points
  NoBro

  Favoritt bryst øvelse?

  Noen liker å preppe dagen før mens andre prepper for 7 dager, så fryser/kjøler de ned maten og tar opp kvelden før osv, her er det viktig å finne sin rutine. Det som er viktig er at du prepper. Rutiner er alfa omega for å komme noen vei. Selv når jeg har friperiodene mine så prepper jeg maten om jeg så ikke skal noe annet sted enn på treningssenteret som ligger 300 meter unna der jeg bor. Jeg føler faktisk mer effekt av å spise maten fra tupperwarebokser. Du lar også kroppen kjenne på kroppsbyggingens grunnverdier. Du "Lurer" på en måte kroppen og "Sjokkerer" den til å tenke "Jeg er kroppsbygger og jeg har en kroppsbyggerlivsstil, da tar jeg opp mer proteiner til muskelbygging" Kroppen tenker ikke sånn når du lager maten før du skal spise den og inntar den på konvensjonelt vis fra et glassfat rundt et kjøkkenbord sammen med feks samboer og barn som IKKE er løftere og som IKKE tenker som en løfter, da sier underbevisstheten at du også ikke er en løfter, og mye proteiner går til spille. Jeg vil anbefale deg å spise kylling, brun ris og brokkoli i alle måltider (Men wheytech etter trening og kasein før leggetid helst) og siden det blir mange måltider trenger du jo ikke så sykt mye kylling til hvert måltid...Det må alltid være mest brokkoli på fatet, mer brokkoli enn det er kylling og brun ris til sammen..Stek kyllingen i cocosa for dette fettet har egne egenskaper som gjør at du kun tar opp fettets nyttige næringsstoffer, aldri finn på å stek i smør eller vanlig stekeolje osv, det er fyfy. Du kan jo såklart spise noe annet til frokost for å ha LITT forandring da, da er det havregryn og whey som gjelder.. Jeg liker å definere måltidet jeg inntar etter wheyshaken etter trening (1 time etter) som middag, måltid nr 2 som lunsj osv, da får kroppen vite at den faktisk får de livsviktige måltidene frokost, lunsj, preworkoutmåltid og postworkoutmåltid. Du har hørt riktig broder, jo mere mageøvelser jo mere punktforbrenner du fett. Intervaller forbrenner også fett, noen idioter her inne påstår at de forbrenner kalorier..Altså...Og så har du gerilja kardio og 4x4, disse to intervalltypene forbrenner faktisk mer magefett enn annet fett.
 50. 2 points
  Det gikk... 102.9kg så ned 0.7kg... 2kg på 3 uker.. ikke akkurat de resultatene jeg hadde ønska meg med 0.7, 0.6 og 0.7kg ned pr. uke, MEN igjen, så skylder jeg på stress, breakup og eksamensperiode. Har rett og slett ikke sovet/slappet av nok.. og da har det vært vanskelig å holde seg innafor det kostholdsbudsjettet man hadde satt opp.
×
×
 • Create New...