Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/03/16 in all areas

 1. 5 points
  Nå skal jeg fortelle dere en liten historie fra virkeligheten sånn at andre kan unngå å gjøre den samme tabben som meg. Jeg er en mann, 40 år. Har trent styrke og annet jevnt og trutt i en del år. Effekten er forsåvidt der, men det har alltid frustrert meg at jeg har hatt veldig treg fremgang på styrke og muskelmasse, samt at jeg har lagt veldig lett på meg fett. Jeg har alltid kjørt programmer som f.eks. RYP og 5x5, så det har ikke vært snakk om kukerundt-trening. Høres kjent ut? Frustrerende, ja? For et halvt års tid siden gikk jeg litt dypere i materien og filosoferte over treningsregimet mitt. Selv om jeg har trent jevnt og trutt, så har det vært litt til- og- fra. Det er neppe noen krise i seg selv, men her kommer vi til det sentrale poenget. I periodene der jeg har vært slack med treningen, så har jeg vært på et kalorioverskudd. Vi snakker ikke om å dytte i seg mengder med junk, men det har blitt litt mere sjokolade og fet mat enn jeg burde ha fått i meg. Så har jeg hatt perioder der jeg har gått inn for å kvitte meg med det ekstra spekklaget. Da har jeg trent hardt, spist sunt og gått på kalori-underskudd. Ser dere hvor dette bærer hen? Når jeg har fått i meg overskudd av kalorier, så har ikke treningen vært der. Når treningen har vært der, så har jeg stort sett ligget i underskudd. Perfekt oppskrift på ineffektiv trening Periodene med lite trening har heldigvis vært mye kortere enn periodene med trening, så helt håpløst har det ikke vært. Det har bare vært litt dårlig synkronisering av mat og trening. Kall det gjerne "bulk uten trening"... doh! Etter at jeg innså hvor viktig det er med næring for å bli sterkere, så har jeg begynt å se mye bedre resultater. Styrken øker raskere, og resultatet er mere synlig. Nå har jeg spist overskudd i stort sett hele høst og vinter, og så har jeg kjørt korte og effektive PSMF-økter for å kvitte meg med overskuddsfettet. Det ser ut til at dette funker bra! Så har disse årene med trening vært bortkastet? Neida, langt ifra. Jeg har tross alt økt i muskelmasse og styrke. Jeg vil påstå at jeg ser langt bedre ut enn de fleste 40-åringer. Det er bare det at jeg kunne ha vært mye sterkere og hatt mere markerte muskler enn jeg har. Men vi lærer så lenge vi lever, ikke sant...?
 2. 2 points
  Det kommer sikkert litt an på utgangspunktet. Testgruppen var idrettsutøvere som hadde ganske lav fettprosent i utgangspunktet. Det blir kanskje litt annerledes hvis man skal ned 10 kg. Vet ikke hva casen er i ditt tilfelle ;-) Jeg fant den forresten igjen her, men originalartikkelen er desverre borte: http://fitnessbloggen.no/mer-fettforbrenning-uten-muskeltap-ved-aggressiv-diett/ Amen!
 3. 1 point
  Det finnes jo en hel rekke PT`er og folk som driver med ymse coaching innen trening/kosthold som faktisk driver på slik, at de gir èn ferdigsnekra diett til alle sine kvinnelige kunder som er basert på en "Gjennomsnittlig kvinne" (Hva nå det er) sin kroppsvekt. Ei venninne av samboeren min som veide 90kg kom til meg i fjor og lurte på hvorfor hun krasjet helt og fullstendig på denne dietten, hun hadde jo betalt 2000 kroner for dette + treningsprogram og han var jo så trent og fit. 90kg og 1200 kcal i døgnet = Failure. Sånne folk burde vært avkrevd å levere tilbake hver bidige krone. Å sette opp diett for andre mennesker uten å ta hensyn til deres kroppsvekt er fullstendig ansvarsløst, det blir fullstendig som å kjøre bil uten speedometer. Til TS: Med hvileforbrenning på 1748 i døgnet - Hvor har du tenkt å legge deg kcal-messig i døgnet ? Jeg ser folk argumenterer for at personer med høy kroppvekt/fettprosent tåler et større underskudd, men jeg ser ikke helt poenget med et større underskudd dersom det er noe man ikke trives med.
 4. 1 point
  Først og fremst er det jo store individuelle forskjeller ute og går her, noen mennesker holder på muskelmassen omtrent samme f hva som skjer, andre mister den enklere. Jeg har mest tro på å gjennomføre ting på en måte som man faktisk trives med, sier ikke at det skal være en walk in the park å deffe, men av flere "Onder" vil man alltid velge den minste. Trives man ikke med et mindre kaloriunderskudd over lang tid er det heller ikke noe poeng i å gjøre det på den måten så fremt det finnes andre alternativer. Hvis et større og mer kortvarig underskudd er det man trives best med er det ingen grunn til å ikke gjøre det slik, spesielt om man av erfaring vet at det fungerer for en. Det verste som finnes i fitnessverdenen er mennesker som serverer oppleste og vedtatte fasiter, du SKAL på en måte gjøre det på den og den måten, og du SKAL spise kylling og broccoli 10 ganger om dagen. etc. Det finnes imidlertid ingen vei rundt det faktum at enhver person kjenner sin egen kropp aller best.
 5. 1 point
  To runder á 5 dager er jo ingenting. Jeg trenger nok litt mer Jeg leste en diskusjon på FB-veggen til Alan Aragon om kaloriunderskudd og tap av muskelmasse. Jeg finner den ikke igjen nå, men poenget var at jo større kaloriunderskudd dess større tap av muskelmasse. Hvis dette faktisk er tilfellet (i motsetning til det du nevner) så tenker jeg at det blir opp til hver enkelt hva man gjør. Det kommer jo også an på hvor mye fett som må tas bort. Akkurat nå virker det mer fristende med kort, hard diett enn å trekke det ut over tid, nettopp pga. dalende motivasjon under diett. Ellers er jo alltids fettsuging et alternativ
 6. 1 point
  Johnny

  Sommerkroppen 2016

  Solid sommerkropp innveid i dag @150 kg, så føler meg absolutt klar for bikinisesongen. Skal dog ikke sprade altfor mye rundt på stranda, vet jo hvordan det er med all misunnelsen.. Så ja, somaren kan berre kjeme for min del.
 7. 1 point
 8. 1 point
  playfair90

  Telle kalorier og fordele makroer

  En enkel metode er rett og slett å lese bakpå pakninger av mat du liker og så veie deg fram slik at du får det antallet du ønsker av protein, karbohydrater og fett. Tommelfingelregler kommer du deg veldig langt med som for eksempel: 20g protein pr 100g kjøtt(kylling,fisk,storfe osv), 80g karbohydrater for hver 100g ris, 60g karbohydrater for hver 100g havregryn, 20g kabrohydrater for hver 100g potet osv osv.
 9. 1 point
  Aurelius

  proteinshake

  Overdreven surhet i fordøyelsen,sikter du da til pH i magesekken? Trodde den var ganske så sur allerede jeg? Hvorfor skulle protein+fett fordøyes annerledes enn protein+protein eller protein+karbohydrater? Har du noen kilder til de påstandene der jeg kan lese meg opp på?
 10. 1 point
  Tronaldo

  proteinshake

  Overdrivelser med litt spydighet attåt er sjeldent gode argumenter. En bedre analogi enn den uthevede teksten ovenfor ville vært å velge å betale for en dyrere billett på San Siro stadion der du ser like bra eller dårligere som en plass for en billigere billett. Man står selvfølgelig fritt til å velge, men hvorfor oppfordre til å betale mer enn nødvendig når resultatet er det samme eller verre? Proteinkvalitet blir først og fremst en relevant faktor når proteininntaket er utilstrekkelig (ref. Lyle McDonald: http://www.bodyrecomposition.com/nutrition/what-are-good-sources-of-protein-protein-quality.html/). Dét i seg selv er et argument mot den påståtte overlegenheten til isolat framfor konsentrat. Skal du argumentere for isolat framfor konsentrat så bør du ha regna ut hva den praktiske prisforskjellen er med noen eksempler framfor å påstå at det ikke blir noen prisforskjell. Den lille forskjellen i sammensetning har sannsynligvis minimal påvirkning på ytelse, men til en dyrere pris for isolat. Som @okveine er inne på så kan konsentrat være et bedre valg enn isolat pga. høyere innhold av b-lactalbumin - en konsentrert form for leucine. Noen får magetrøbbel av konsentrat, og dét er den eneste grunnen til å velge isolat IMHO. Hvis billigere er bedre er det ingen grunn til å gå for et dyrere alternativ, bare fordi "man vil ha det beste". Det er bortkasta penger. I tillegg blir det feil å overføre din personlige nitidighet med kosthold der inntak av næringsstoffer kontrolleres på gram-nivå til en annen person som sannsynligvis er nybegynner og godt kan ha et mer avslappet forhold til inntak av mat. Trådstarter: Kjøp et billig proteinpulver basert på myse-/melkekonsentrat som du liker smaken på. Tåler ikke magen din pulveret så prøv et annet eller bytt til isolat. Ikke bry deg om reklameteksten med masse fancy begrep. "Designprotein" og "time release formula" og "anabolic as foak" høres flott ut, men det er reklame mer enn noe annet.
 11. 1 point
  Tenkte det ville være verdt med en oppdatering på hvordan det har gått den siste tiden. Jeg har fortsatt å logge det jeg spiser, og resultatene er ikke til å misforstå, jeg har gått ned. Gikk på vekta på mandag og i går, og vekten ligger nå på ca 81 kg. Med andre ord, jeg er ikke lenger overvektig (juhu). Måtte kjøpe nye bukser, strl. 31 rundt livet. Siden det er sommer og jeg ikke har ferie i år har jeg kjørt intensiteten heftig opp. Her er mitt nåværende treningsprogram for uken: Sykler frem og tilbake til jobb, i overkant av 12 km hver vei (har syklet hver dag i nesten hele juli), ca 30-31 min Styrke dag 1 (mandag): Oppvarming 20 min løping, i overkant av 4.5 km Benkpress stang, 3x10 Skrå benkpress manual, 3x10 Triceps extension, en arm, 3x10 Bakre delta, 3x10 Triceps pushdown, 3x10 Biceps curl, 3x10 Stående skulderpress stang, 3 serier, så mange reps jeg klarer Situps, 30-30-20 Kardio dag 1 (tirsdag) 10 km jogging ute, 52-55 min Kardio dag 2 (onsdag): 5 km jogging ute (25-27 min) eller 8 km jogging ute (43-45 min) Styrke dag 2 (torsdag): Oppvarming 10 min løping, i overkant av 2 km Benkpress stang, 5x5 Skulderpress sittende, manualer, 3x10 Knebøy 3x10 Bent over rows med stang, 3x10 Markløft 3x10 Sidehev manualer, 3x10 Fronthev 3x10 Nedtrekk 3x10 Situps 30-30-20 Kardio dag 3 (fredag): Samme som kardio dag 2, men kanskje med en ekstra sykkeltur Kardio dag 4 (lørdag): Samme som kardio dag 1, på tom mage før frokost, drikker kun vann før jeg starter Kardio dag 5 (søndag, hvis ikke bytur lørdag): Samme som kardio dag 4 I tillegg går jeg gjerne turer på kvelden, mot slutten av uka, da på rundt 8 km hver gang. Det kan bli 2-3 gåturer i løpet av en uke. Kaloriinntaket ligger på rundt 2500-3000 kalorier i ukedager, men siden jeg har såpass høyt aktivitetsnivå går jeg likevel i underskudd. Spiser mye frukt om dagen, og stort sett unner jeg meg en is til dessert etter middag, som stort sett har vært hjemmelaget. Kjøpte meg også nye klær for noen uker siden, og nå må jeg kjøpe strl. medium på skjorter, shortser osv. Ganske fornøyd, med andre ord. Men jeg er på ingen måte i mål, har som mål å komme ned på ca 70 kg. Hva styrketrening angår, jeg har ikke mistet styrke som følge av vedvarende underskudd over snart 3 mnd. På noen øvelser, som f.eks. markløft, skrå benkpress og biceps curl har jeg økt belastningen. Og på ordinær benkpress med stang har jeg stort sett fått igjen styrken jeg hadde før jeg begynte med dette (3x10). På 5x5 har jeg faktisk økt på benkpress, og vurderer å øke litt igjen på en serie. Hovedfokuset på styrketreningen er å ikke miste styrke, men jeg øker der jeg ser at jeg kan. Gruer meg egentlig litt til sommeren er over, det har vært fantastisk vær ganske lenge. Det har gitt meg muligheten å trene med en intensitet jeg ikke hadde klart å være i nærheten av før. Jeg SKAL under 80 kg før sommeren er over.
×
×
 • Create New...