Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/20/14 in all areas

 1. 14 points
  Keegil

  Dagens Glade

  Min første voksenlønn i fulltidsjobb!
 2. 6 points
  Keegil

  Dagens Glade

  Innser at det var et svært lite gjennomtenkt valg av bilde...
 3. 6 points
  Ethereal

  Trening og sosial klasse (USA)

  Jeg er mildt underholdt av det der eitrende engasjementet mot en aktivitet som, såvidt meg bekjent, ingen er tvunget til å være med på- å trekke paralleller til janteloven blir ikke litt paradoksalt en gang når man typecaster en viss gruppe mennesker og noe de driver med, og MÅ.FINNE.MOTIVASJONEN.BAK. De jeg såvidt kjenner som deltok i Birken virker som heller ok mennesker, og jeg har ikke fått det for meg å reagere på at de velger å drive med sånt, like lite som jeg irriterer meg vilt over noens mastergrad fra NHH og valg av karrierevei. Hvis noen av de som drakk vaskemiddel hadde vært noen jeg kjente ville jeg selvsagt mobbet dem for det til evig tid, man er da bare et menneske. Men, utover det, er det mye jeg heller ville dømt noen for enn å delta på Birken (på samme måte ser jeg ikke på noen på treningssenteret som løfter tungt og tenker at jeg SÅ kunne løpt fra han der, jeg må være forferdelig navlebeskuende). Sånn tilbake til trådens opprinnelige tematikk, så vil jeg våge å tro at man ikke kan se noe i nærheten av så klare linjer mellom trening og sosial klasse i Norge som i USA, mye fordi vi har en enorm sosial mobilitet i utgangspunktet i Norge. Vi har gjerne naboer og venner med helt annen inntekt og "klasse", og kollegaer som tjener det samme, men har en helt annen bakgrunn enn oss. At bittesmå miljø innen den økonmiske eliten kan trekkes mot sånt som Birken er vel kjent, men da spiller en del andre faktore inn også- og det er, som nevnt, små miljø. I et land som Norge, der du kan bevege deg helt på tvers av sosiale klasseskiller gjennom livet, så tviler jeg rett og slett på at valg av treningsform skulle være punktet der man bare ble stuck. Like lite vitenskapelig og empirisk som å dra konklusjoner ut i fra at Stoltenberg & Gahr Støre liker å gå på ski sammen, så er det i min vennekrets og bekjentskapskrets ikke noe åpenbart mønster i treningspreferanser mellom "akademikere" (de kommer da også fra vidt forskjellige felt), og de som tok yrkesfag på vgs. At gutta som gikk tømrer ikke i dag trener Zumba bunner nok i litt andre ting.
 4. 6 points
  Keegil

  Trening og sosial klasse (USA)

  Det er jo morsomt at noen har såpass sterke motforestillinger mot aktiviteter som Birken-sykling og det å kjøpe seg dyrt utstyr til kondistrening selv om man egentlig ikke har særlig snøring på hva man driver med, og derfor reduserer det ned til frykt for å havne utafor og ikke være en del av gjengen. Det høres paradoksalt nok ut som både en parallell til den vanvittige jantelovsattribusjonen til all kritikk av fitness OG kanskje et reellt eksempel på noe som faktisk minner litt om janteloven.
 5. 4 points
  Ole Andreas

  Dagens Glade

  Kjenner meg så sykt igjen. Selv 8 måneder senere... PS: Jeg liker at du har wife t-skjorte <3
 6. 4 points
 7. 4 points
  Apothic

  Farlig å jukse på chins/pullups?

  vær forsiktig så folk ikke tror du driver med crossfit.
 8. 3 points
  Eminator

  Dagens Glade

  FUCK yeah funnet en Audi A6 2007, kjørt 2.0tdi 140hk, kjørt 61000 km
 9. 3 points
  QueenWinther

  Fete rutiner på gymmet

  http://instagram.com/p/tLGiR9yh6N/
 10. 3 points
  Tiwas

  Trening og sosial klasse (USA)

  Keegil og Ethereal : I utgangspunktet er jeg veldig enig med dere, men det *er* noen av dem man faktisk kan (slik jeg ser det) redusere til stereotyper. Dette er ofte dem som har det dyreste og med flashy utstyret (ink klær med masse reklame på - som de da selvsagt har betalt for siden de ikke er sponset). Personer her er ofte med på birken fordi det er "det som er kult". Merk at jeg ikke sier alle osv osv. Det som jeg synes er litt morsomt er da den sammenligningen du, Keegil, trakk med fitness og hvorfor det var galt. Faktisk synes jeg på en måte at dette ikke er så galt, for man ser akkurat de samme tendensene innen fitness også. Her har man også noen stereotyper, ofte unge jenter som vil stå i scenen med bikini og få en pokal. De gjør det fordi det er populært å være fit og tar et skippertak for å komme seg i form nok til å kunne stille - selv om mange faller av når de finner ut at de må anstrenge seg. Litt som stereotypen menn på birken med sykkel som koster et par månedslønner. Litt som 55-åringene som selger Harley-en sin med kun 2000km, men selvsagt med all bling man får tak i. Felles for gruppene er krampeinnsatsen for å være med på noe som er kult og i tiden, og totalt uten forståelse for hvor mye innsats som skal til for å få det til. I utgangspunktet er jeg selvsagt enig i at man ikke skal trekke slutninger om hele gruppen på grunn av noen som stikker seg frem, men det er jo utstyrtelig morsomt. Litt som det med at "alle som løfter tungt og bygger muskler er dumme". Der jeg trener er det minst to av de som løfter tyngst og oftest som er medlem i Mensa og en som er medlem i et såkalt 1% society (Mensa er for dem som er blant de 2% med høyest IQ, og 1% er jo da noen hakk vanskeligere). Selv synes jeg det er litt morsomt når folk stereotyper meg så lenge jeg får muligheten til å motbevise det. Så...harselere litt med stereotyper? JESS! Gøy! Å dra det så langt at man faktisk mobber folk eller tar fra dem motet? Absolutt ikke! Håper jeg fikk frem noe som er nogen lunde klart. Jeg er sliten etter trening, trøtt, og har vondt i magen fordi jeg bestemte meg for å spise 100g karbo fra bananer siden jeg er litt lei av havregrynsgrøt akkurat nå
 11. 3 points
  Hvis du har kontaktet lege ang dette, burde du få henvisning videre av han til en kyndig fagperson. Som miaheart sier, det er normalt for oss jenter å være mer utsatt for fett her og der. Du er 15år, og kroppen din er under utvikling. Den trenger tilstrekkelig med mat og søvn(y) Og som sagt: Lege/ernæringsfysiolog > internettforum .
 12. 3 points
 13. 3 points
  om du er så pass tynn at du har mistet menstrasjonen din, trenger du antakeligvis å legge på deg fett i første omgang. (:
 14. 3 points
  Sephania

  Dagens Glade

  1. Det er helg 2. Har verdens snilleste samboer 3. Delvis eksperimentert meg frem til en ok oppskrift på kanelboller, de smakte digg! 4. Hatt en fin treningsøkt med en god venn 5. Og høstsemesterets første ridetur ute i det flotte høstværet <3
 15. 3 points
 16. 3 points
  miaheart

  Dagens Glade

  Presset opp to 16 kilos manualer i skråbenk, ikke bare en, men fire ganger i dag:happy:
 17. 3 points
 18. 2 points
  Linjemannen

  Trening og sosial klasse (USA)

  Selv tenker jeg at vi alle bærer med oss sider som av andre vil kunne oppfattes som klare indikasjoner på at vi representerer en eller annen stereotypi. Vi er som oftest, ihvertfall etterhvert, satt sammen med en del paradoksale preferanser og personlighetstrekk. Men kun sjelden blir folk såpass godt kjent at en får vist frem helheten i seg selv.
 19. 2 points
 20. 2 points
 21. 1 point
  FrkDiaz

  Dagens negative

  Jeg ble i kveld minnet på hvorfor jeg ikke går ut på byen i helgene lenger. Begynner å føle meg en smule gammel
 22. 1 point
  olveh

  Klassisk vs Sumo mark

  120+. tilsvarende 84+ for kvinner
 23. 1 point
  Don Patrick (Online Coach)

  Mr. Olympia!

  jess, derfor er jeg egentlig ikke så fan av Mr.o. Liker mindre show som arnolds classics osv mye bedre.
 24. 1 point
 25. 1 point
  Ulrik

  Hvorfor bør ei jente trene benkpress?

  Nei, nei, nei.
 26. 1 point
  Lisa

  Questbar - Favoritt?

  Riktig Jeg er ikke så nøye på å få sporing og hvor lang tid det tar. Jeg bor i Trondheim, og det tar ca 9 dager. Det er jo bare å bestille litt før man egentlig pleier, så sparer man 4 dollar
 27. 1 point
  Negativ

  Venstresiden av kroppen er rævva

  Jeg leste topicen og tenkte "yes, endelig noen som har gjennomskuet løgnen til venstre for DLF!"
 28. 1 point
  Inger-Lise

  Questbar - Favoritt?

  Smakt den. Alt for mye sjokolade og mektig i smak og konsistens for min del. Føler den vokser i munnen og er vanskelig å svelge. Klarer ikke "ren"/bare sjokolade.
 29. 1 point
  Lisa

  Questbar - Favoritt?

  Jeg slettet det fordi jeg regnet feil, men noen atkins barer har mine karbs andre mer. Jeg er ikke redd for karbohydrater, og jeg spiser sikkert mer karbohydrater enn de fleste her inne. Og vær så snill, ikke kall meg "vennen". Tåpelig hersketeknikk. Jeg blir kvalm. Uansett, Atkins er mindre i størrelse og har mindre proteiner. Så hvis høyt proteininntak er målet så må man jo spise en og en halv atkins-bar for å få samme mengde proteiner, men da får man jo mer av det andre. Edit: Tenkte jeg skulle teste en Atkins bar siden du snakker så varmt om dem, men jeg fant ut det samme som sist jeg skulle bestille det. Alle barene uten nøtter, tørket bær o.l. inneholder fra 3-15 g proteiner og er dyrere per kg enn questbar, så da er det ikke verdt det.
 30. 1 point
  Lisa

  Questbar - Favoritt?

  3 grunner til å velge Questbar fremfor Atkins: Mer proteiner, Mindre kalorier og karbohydrater. Bare aksepter at folk har forskjellige preferanser.
 31. 1 point
  Don Patrick (Online Coach)

  Questbar - Favoritt?

  Legg dem i ovnen eller mikroen så kan du spise dem med gebiss og brukket kjeve og nyte dem uansett.
 32. 1 point
  Ethereal

  Trening og sosial klasse (USA)

  Da kan man vel bruke den logikken på alt som skaper et visst fellesskap blant folk som jobber sammen, fra lønningspils til bedriftsfotballag - men det at folk man tilbringer mye tid med, siden man jobber med dem, og gjerne er venner, inspirerer hverandre til å gjøre ting, blir til "være med i den kule gjengen"? Voksne mennesker, selv de med utdanning innen økonomi, har ofte avansert litt sosialt siden ungdomsskolen, vi lar oss påvirke av andre, men på en litt annen måte. Å henge seg sånn oppi sånne ting som "birken-kjøret" forringer bare debatten som i utgangspunktet kunne vært bra.
 33. 1 point
  Lisa

  Questbar - Favoritt?

  Har du bare spist grøt og suppe hele livet siden du syns det er så forferdelig tungt å tygge en Questbar?
 34. 1 point
  Tiwas

  Trening og sosial klasse (USA)

  Ja, fotball er en stygging når det gjelder skade, men...det blir litt som når jeg forteller folk at det faktisk er større fare for skade i dykking enn i base-hopping. Folk tror ikke på det, men jo mer "ekstrem" en idrett er jo mer kontroll gjør man i forkant Anyway...jeg synes fotball kan være gøy å spille, men om noen ga meg valget mellom å få spanket mine edlere deler med en piasava-kost eller se en tippeligakamp hadde jeg faktisk vært nødt til å tenke meg om.
 35. 1 point
  QueenWinther

  Dagens Glade

  Fuckings 2 x 18kg og 2 x 20kg longcycle!!!!!' på slutten av tung økt. Fyfaen så stolt jeg er! [ATTACH]150815[/ATTACH]
 36. 1 point
 37. 1 point
 38. 1 point
 39. 1 point
  Drlegendary

  Tråden for dumme spørsmål!

  Hvorfor er det slik at jentegjeng på chippendales er greit, mens at en gjeng menn på strippeklubb er skitne?
 40. 1 point
  Noe annet som funker: opprette en månedlig autogiro på 500kr til kontonummer 2650.03.2221
 41. 1 point
  poyekhali

  Klassisk vs Sumo mark

  Som kisen over sa, prøv det ut en periode. Jeg drar kun sumo fordi det er mer komfortabelt og lettere for min anatomi. Mener det ikke er noe poeng i at man skal trene alle varianter av markløft, finn den stilen som passer deg best og hold deg til det.
 42. 1 point
 43. 1 point
 44. 1 point
 45. 1 point
 46. 1 point
  Linjemannen

  Trening og sosial klasse (USA)

  Husker på årsmiddagen i legeforeningen her i Bergen for et par år siden - der var en av de professorale opphavsmennene til 4x4 intervall-metodikken invitert for å hold et foredrag. Han hadde forberedt seg godt og kom med oppsiktsvekkende nye forskningsresultater om betydningen av styrketrening for mennesker i alle aldre, men med hovedvekt på middelaldrende og eldre personer. Han visste han var kommet til en lydhør forsamling - og sannelig - mannen kunne preike. Jeg vippet meg frem på stolen og lente meg i retning podiet og fikk hamret inn i skallen at styrketrening, jo, det er uovertruffent det beste en kan anbefale for denne gruppen mennesker. Det som så skjedde, var en regelrett bisarr og uvirkelig opplevelse...! På årsmiddagen hadde i første rekke de meldt seg på som hadde kjennskap til Prof. Jan Helgerud og hans "banebrytende" resultater med 4x4 intervaller i kondisjonstrening. Så forsamlingen var jo dermed stort sett satt sammen av "Birken-løpende-leger". De var overhodet ikke interessert i styrketrening og rettet utelukkende spørsmål til mannen om hvordan du burde legge opp terskel-trening, om puls-sone-kontroll og laktatverdier... Snakk om å feilberegne sitt publikum. Kunnskap er makt - men til hva skal en bruke makta? Jeg tror - det er bare noe jeg tror - at styrketrening kommer til å komme som en "kule" for de velutdannede. Eller kanskje først og fremst for den gruppen! Med nærmere kjennskap til hvilke helsefremmende effekter styrketrening faktisk kan gi, så vil det være underlig om det ikke vil få betydning for hvordan og hva folk velger å investere treningstiden sin i. Men, den kommersielle siden av dette, er ikke til å kimse av. Det er store kommersielle interesser inne i kondisjonsidrettene - type jogging, sykling, ski. Svære happenings både nasjonalt og internasjonalt. New York Marathon, Birken, Marcialonga - alt dette besørger økonomisk omsetning på flere plan. Styrkeidrettene derimot - de har til gode å finne en godt kommersielt fundert og appellerende vei for bredden å strebe langs. Men det kan komme. Konkuranser som crossfit games er en start. Dene nye sporten ser ut til å kunne lykkes med å bli en slag styrkeidrettens svar på skisportens Snowboardere... Litt på utsiden av alt, men med kommersiell appell og med tak på ungdommen. Vektløfting har på tross av sin olympiske status aldri lykkes med å nå annet enn de spesielt interesserte. Selv har jeg selvsagt et håp om at styrkeløft kan bli en vinner! En stor tilstrømning av unge jenter, som styrkeløft har opplevd de siste par åra, er aldri feil i så måte. Og - at det konservative norske styrkeløftforbundet tillot Oslo SK å arrangere Nasjonalt Utstyrsfritt Styrkeløftstevne i 2014 var svært positivt. Det er å håpe at Oslo SK kjenner sin besøkelsestid, bretter opp erma og går løs på en ny dugnad i 2015. Det stevnet kan fort - om det blir et årlig evenement - bli det største breddearrangementet for styrkeidrett i Norge. The future is bright - be prepared and be strong!
 47. 1 point
  Tesla

  Beste motivasjons quote?

  Jeg liker denne jeg:
 48. 1 point
  mr.slips

  muscle up Handstand

  Er det mulig, ja da er det bare å lære seg det! 10154421717115587
 49. 1 point
  Trekk pusten godt inn, tell til 10. Snu ryggen til og fortsett med ditt
 50. 1 point
  Mathiasfjellheim

  Norway Open 2014?

  19-21 September for å være nøytaktig! Da blir det debut:D
×
×
 • Create New...