Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/20/14 in all areas

 1. 14 points
  Keegil

  Dagens Glade

  Min første voksenlønn i fulltidsjobb!
 2. 12 points
  Aurelius

  Dagens Glade

  Sitter på Kulinarisk Akademi og smaker på maten til en kokkehomie som har siste gjennomkjøring før NM på... Onsdag. Dette blir jævlig bra:)
 3. 6 points
  Keegil

  Dagens Glade

  Innser at det var et svært lite gjennomtenkt valg av bilde...
 4. 6 points
  Ethereal

  Trening og sosial klasse (USA)

  Jeg er mildt underholdt av det der eitrende engasjementet mot en aktivitet som, såvidt meg bekjent, ingen er tvunget til å være med på- å trekke paralleller til janteloven blir ikke litt paradoksalt en gang når man typecaster en viss gruppe mennesker og noe de driver med, og MÅ.FINNE.MOTIVASJONEN.BAK. De jeg såvidt kjenner som deltok i Birken virker som heller ok mennesker, og jeg har ikke fått det for meg å reagere på at de velger å drive med sånt, like lite som jeg irriterer meg vilt over noens mastergrad fra NHH og valg av karrierevei. Hvis noen av de som drakk vaskemiddel hadde vært noen jeg kjente ville jeg selvsagt mobbet dem for det til evig tid, man er da bare et menneske. Men, utover det, er det mye jeg heller ville dømt noen for enn å delta på Birken (på samme måte ser jeg ikke på noen på treningssenteret som løfter tungt og tenker at jeg SÅ kunne løpt fra han der, jeg må være forferdelig navlebeskuende). Sånn tilbake til trådens opprinnelige tematikk, så vil jeg våge å tro at man ikke kan se noe i nærheten av så klare linjer mellom trening og sosial klasse i Norge som i USA, mye fordi vi har en enorm sosial mobilitet i utgangspunktet i Norge. Vi har gjerne naboer og venner med helt annen inntekt og "klasse", og kollegaer som tjener det samme, men har en helt annen bakgrunn enn oss. At bittesmå miljø innen den økonmiske eliten kan trekkes mot sånt som Birken er vel kjent, men da spiller en del andre faktore inn også- og det er, som nevnt, små miljø. I et land som Norge, der du kan bevege deg helt på tvers av sosiale klasseskiller gjennom livet, så tviler jeg rett og slett på at valg av treningsform skulle være punktet der man bare ble stuck. Like lite vitenskapelig og empirisk som å dra konklusjoner ut i fra at Stoltenberg & Gahr Støre liker å gå på ski sammen, så er det i min vennekrets og bekjentskapskrets ikke noe åpenbart mønster i treningspreferanser mellom "akademikere" (de kommer da også fra vidt forskjellige felt), og de som tok yrkesfag på vgs. At gutta som gikk tømrer ikke i dag trener Zumba bunner nok i litt andre ting.
 5. 6 points
  Negativ

  Hvorfor bør ei jente trene benkpress?

  Jeg hadde hvertfall aldri pult en jente som ikke tar sin egen vekt i benk. My 2C.
 6. 6 points
  Keegil

  Trening og sosial klasse (USA)

  Det er jo morsomt at noen har såpass sterke motforestillinger mot aktiviteter som Birken-sykling og det å kjøpe seg dyrt utstyr til kondistrening selv om man egentlig ikke har særlig snøring på hva man driver med, og derfor reduserer det ned til frykt for å havne utafor og ikke være en del av gjengen. Det høres paradoksalt nok ut som både en parallell til den vanvittige jantelovsattribusjonen til all kritikk av fitness OG kanskje et reellt eksempel på noe som faktisk minner litt om janteloven.
 7. 5 points
  Stillnotawesome

  Fete rutiner på gymmet

  Jeg ble i dag vitne til tidenes Bro-burn! En slik typisk über awesome en. Rundt 40 år. En slik som kun trener bryst og armer, og har bein på størrelse med fyrstikker. Han går stolt rundt mellom settene og får øye på en stakkar som står og tar knebøy. En helt normal ung kar,18år og 70kg kanskje, som nettopp er begynt å trene. En som skal få litt muskler og kanskje øke selvtilliten litt. Den über awesome går bort til stakkaren som akkurat er ferdig med sine 5 reps med 60-70kg i knebøy. Mr Über tar et kjapt overblikk før han sender kommentaren om at, direkte sitert, "Du har jaggu mye kraft i en så liten kropp" før han flirer litt av sin egen kommentar. Den da kanskje litt fornærmede stakkaren reiser seg så opp og responderer så rått, direkte sitert, "Og du har jaggu meg mye kraft i de tynne beina som klarer å holde oppe den overkroppen og det egoet", før han snur seg og fortsetter med sitt. Mr Über awesome blir helt hvit. Blekner helt vekk, og nærmest kryper vekk fra åstedet med halen mellom beina. To min seinere var han borte. Jeg måtte seriøst snu meg og gå veldig i meg selv for å klare å holde meg noe seriøs der jeg var vitne til noe så fantastisk.
 8. 4 points
  Stine smurfine

  Dagens Glade

  Gikk forbi et skilt à la dette i dag: [ATTACH]150875[/ATTACH] Fikk klem
 9. 4 points
  Ole Andreas

  Dagens Glade

  Kjenner meg så sykt igjen. Selv 8 måneder senere... PS: Jeg liker at du har wife t-skjorte <3
 10. 4 points
 11. 4 points
 12. 4 points
 13. 4 points
  Apothic

  Farlig å jukse på chins/pullups?

  vær forsiktig så folk ikke tror du driver med crossfit.
 14. 3 points
  Ole Andreas

  Fete rutiner på gymmet

  Liker kommentaren "Wish we had these machines".
 15. 3 points
  Eminator

  Dagens Glade

  FUCK yeah funnet en Audi A6 2007, kjørt 2.0tdi 140hk, kjørt 61000 km
 16. 3 points
  QueenWinther

  Fete rutiner på gymmet

  http://instagram.com/p/tLGiR9yh6N/
 17. 3 points
  Tiwas

  Trening og sosial klasse (USA)

  Keegil og Ethereal : I utgangspunktet er jeg veldig enig med dere, men det *er* noen av dem man faktisk kan (slik jeg ser det) redusere til stereotyper. Dette er ofte dem som har det dyreste og med flashy utstyret (ink klær med masse reklame på - som de da selvsagt har betalt for siden de ikke er sponset). Personer her er ofte med på birken fordi det er "det som er kult". Merk at jeg ikke sier alle osv osv. Det som jeg synes er litt morsomt er da den sammenligningen du, Keegil, trakk med fitness og hvorfor det var galt. Faktisk synes jeg på en måte at dette ikke er så galt, for man ser akkurat de samme tendensene innen fitness også. Her har man også noen stereotyper, ofte unge jenter som vil stå i scenen med bikini og få en pokal. De gjør det fordi det er populært å være fit og tar et skippertak for å komme seg i form nok til å kunne stille - selv om mange faller av når de finner ut at de må anstrenge seg. Litt som stereotypen menn på birken med sykkel som koster et par månedslønner. Litt som 55-åringene som selger Harley-en sin med kun 2000km, men selvsagt med all bling man får tak i. Felles for gruppene er krampeinnsatsen for å være med på noe som er kult og i tiden, og totalt uten forståelse for hvor mye innsats som skal til for å få det til. I utgangspunktet er jeg selvsagt enig i at man ikke skal trekke slutninger om hele gruppen på grunn av noen som stikker seg frem, men det er jo utstyrtelig morsomt. Litt som det med at "alle som løfter tungt og bygger muskler er dumme". Der jeg trener er det minst to av de som løfter tyngst og oftest som er medlem i Mensa og en som er medlem i et såkalt 1% society (Mensa er for dem som er blant de 2% med høyest IQ, og 1% er jo da noen hakk vanskeligere). Selv synes jeg det er litt morsomt når folk stereotyper meg så lenge jeg får muligheten til å motbevise det. Så...harselere litt med stereotyper? JESS! Gøy! Å dra det så langt at man faktisk mobber folk eller tar fra dem motet? Absolutt ikke! Håper jeg fikk frem noe som er nogen lunde klart. Jeg er sliten etter trening, trøtt, og har vondt i magen fordi jeg bestemte meg for å spise 100g karbo fra bananer siden jeg er litt lei av havregrynsgrøt akkurat nå
 18. 3 points
  Hvis du har kontaktet lege ang dette, burde du få henvisning videre av han til en kyndig fagperson. Som miaheart sier, det er normalt for oss jenter å være mer utsatt for fett her og der. Du er 15år, og kroppen din er under utvikling. Den trenger tilstrekkelig med mat og søvn(y) Og som sagt: Lege/ernæringsfysiolog > internettforum .
 19. 3 points
 20. 3 points
  om du er så pass tynn at du har mistet menstrasjonen din, trenger du antakeligvis å legge på deg fett i første omgang. (:
 21. 3 points
  Aurelius

  Benkpressen min er patetisk

  Hva med en meget lett teknikk - økt i benkpress på onsdag? Hvis du vil bli sterk i benk så må det jo benkes, og mange har god effekt av å trene spesifikt på de områdene de er svakest, selv bruker jeg litt tid på benk med beina oppe og med 3sek hold på bryst, bare for å bli flinkere til å stabilisere og bli sterkere i bunn. Ellers litt lite knebøy (utifra styrkeløftperspektiv), mange kan og tjene på ro/dragvarianter for ryggen, ala pendlayroing eller høyrep mark fra kloss. Edit; ser jeg skriver nøyaktig det samme som du siterer Børge på i originalinnlegget ditt, artig:)
 22. 3 points
  Therese

  Hvorfor bør ei jente trene benkpress?

  Pushup > benkpress + Større ROM + Snillere for skuldrene på langsikt (mange som sliter med biceps) + Bruker hele kroppen for å stabilisere - vanskelig å microloade Om ikke en "må" trene benkpress pga konkurranseløfting etc
 23. 3 points
  Sephania

  Dagens Glade

  1. Det er helg 2. Har verdens snilleste samboer 3. Delvis eksperimentert meg frem til en ok oppskrift på kanelboller, de smakte digg! 4. Hatt en fin treningsøkt med en god venn 5. Og høstsemesterets første ridetur ute i det flotte høstværet <3
 24. 3 points
 25. 3 points
  miaheart

  Dagens Glade

  Presset opp to 16 kilos manualer i skråbenk, ikke bare en, men fire ganger i dag:happy:
 26. 3 points
 27. 2 points
  Linjemannen

  Trening og sosial klasse (USA)

  Selv tenker jeg at vi alle bærer med oss sider som av andre vil kunne oppfattes som klare indikasjoner på at vi representerer en eller annen stereotypi. Vi er som oftest, ihvertfall etterhvert, satt sammen med en del paradoksale preferanser og personlighetstrekk. Men kun sjelden blir folk såpass godt kjent at en får vist frem helheten i seg selv.
 28. 2 points
  Keegil

  Trening og sosial klasse (USA)

  Tror kanskje vi snakker litt forbi hverandre, Tiwas. Jeg synes i hvert fall at stereotyper er kjempemorsomt, og jeg harselerer med både det ene og det andre. Birkengutta med dyre sykler er utvilsomt en morsom stereotype, og ja, det er selvfølgelig mye gruppementalitet ute og går. Det samme gjelder for fitness. Poenget mitt – og poenget til Ethereal også, tror jeg – er at det er ganske langt unna å være et uttrykk for redsel for å ikke passe inn, slik som i barneskoleeksempelet. Stereotypene er 100 % reelle, akkurat som du sier, men at det henger sammen med en slik negativ motivasjon tror jeg ikke noe mer på enn at all kritikk mot fitness er jantelov, og det er det jeg forsøkte å formidle i hvert fall. Det tror jeg du er helt enig i!
 29. 2 points
  Kroppen din trenger fett for å utvikle seg normalt! Du er 15 år og i en fase av livet der kroppen din er i ferd med å bli en kvinnekropp. Det å miste mensen er ikke sunt og du burde ikke la frykten for fettlagring på mage og lår hindre deg i å øke vekten. Spis sunt og vær aktiv og det fettet du er redd for vil bli bedre fordelt. Men igjen så har det seg gjerne sånn at vi jenter er genetisk utsatt for mer fett på mage, rumpe og lår. Det er sånn vi er skapt! Jeg kan forresten fortelle ut i fra egen erfaring at thigh gap og en lav fettprosent der alle former(null muskler og fett) er borte ikke er pent! Jeg syntes en stor formfull rumpe, veldefinerte større lår og en mage med muskler samt noe fett, er fantastisk lekkert. En sunn og sterk kropp, det er mitt mål Og kan love deg at minimum 90% av alle gutter/menn elsker damer som de kan ta i.
 30. 2 points
  Lappen

  Klassisk vs Sumo mark

  Om du ser på de kvinnelige styrkeløfterne i Norge, så kjører vel de fleste godt over 120kg, og mange av disse sumo. Så vil tro det er vektklasse som blir siktet til
 31. 2 points
  Voltaren/diclofenac. Samme preparat under forskjellige navn. Virkestoffet er det samme. Hvis du skal stå på det over lengre tid så vit at det er risiko for magesår, så det er viktig å ta de til mat eller sørge for å få noe syrepumpehemmende i tillegg. Godt å høre at det fungerer, men oppsøk en manuellterapeut når du har mulighet på f.eks Nimi, de kan sakene sine og de kan gi deg en veiledning/råd for tiden fremover og hvis det overskrider deres kompetanse kan de henvise deg til rett person Og ja, det ligger en forskjell i det å kun henvise videre, og henvise til noen som faktisk vet hva de snakker om.
 32. 2 points
  bunnfall

  Dagens Glade

  Jeg har endelig fått innvilget studielån. Omg, jeg ER så lettet. Peng <3
 33. 2 points
 34. 2 points
 35. 2 points
 36. 2 points
 37. 2 points
  SlayerDad

  Dagens Glade

  So, this happened yesterday. Ny t-skjorte. Ny størrelse. Ikke bare er størrelsen mindre, men det store er hvor komfortabel jeg er med noe så tettsittende. #fashiontipsfromCornelis Fuck the haters
 38. 2 points
 39. 2 points
  Generation Iron har fått norsk teksting.
 40. 2 points
 41. 2 points
 42. 2 points
 43. 2 points
 44. 1 point
  Lisa

  Questbar - Favoritt?

  Riktig Jeg er ikke så nøye på å få sporing og hvor lang tid det tar. Jeg bor i Trondheim, og det tar ca 9 dager. Det er jo bare å bestille litt før man egentlig pleier, så sparer man 4 dollar
 45. 1 point
  Inger-Lise

  Questbar - Favoritt?

  Smakt den. Alt for mye sjokolade og mektig i smak og konsistens for min del. Føler den vokser i munnen og er vanskelig å svelge. Klarer ikke "ren"/bare sjokolade.
 46. 1 point
 47. 1 point
 48. 1 point
 49. 1 point
 50. 1 point
  playfair90

  1 uke uten trening?

  spis masse mat mens du er på jobb så blir du ta vare på gainza! Når du da kommer tilbake til trening etter 9 dager har du muligens ett vanvittig overskudd også, såfremt du også har fått i deg nok søvn da
×
×
 • Create New...